ارمنستان پل تجاری ایران و اروپا
دنیای اقتصاد: مشکلاتی که ایران ظرف چند سال گذشته در مرز ترکیه برای حملونقل بار از اروپا داشت، سبب شد رایزنیهایی بین ایران با برخی از کشورها از جمله ارمنستان برای مسیرهای موازی انجام شود بهطوری که نخستوزیر ارمنستان در دیدار با رئیس کل گمرک ایران از دستور به کابینه خود برای همکاری در زمینه تسهیل تجارت با ایران خبر داد. از سوی دیگر، غلامحسین امیری دبیر کانون سراسری انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی نیز از آغاز حمل ونقل ترکیبی بار با اروپا از طریق ارمنستان خبر داد. بر این اساس، ارمنستان قصد دارد به کشوری ترانزیتی برای انتقال کالا از اروپا به ایران و برعکس تبدیل شود.
دنیای اقتصاد: مشکلاتی که ایران ظرف چند سال گذشته در مرز ترکیه برای حملونقل بار از اروپا داشت، سبب شد رایزنیهایی بین ایران با برخی از کشورها از جمله ارمنستان برای مسیرهای موازی انجام شود بهطوری که نخستوزیر ارمنستان در دیدار با رئیس کل گمرک ایران از دستور به کابینه خود برای همکاری در زمینه تسهیل تجارت با ایران خبر داد. از سوی دیگر، غلامحسین امیری دبیر کانون سراسری انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی نیز از آغاز حمل ونقل ترکیبی بار با اروپا از طریق ارمنستان خبر داد. بر این اساس، ارمنستان قصد دارد به کشوری ترانزیتی برای انتقال کالا از اروپا به ایران و برعکس تبدیل شود. «کارن کاراپتیان» نخستوزیر ارمنستان در دیدار با رئیس کل گمرک ایران گفت: ایران برای ارمنستان نه تنها بهعنوان کشور دوست بلکه یک همکار مهم است و گفتوگوی سیاسی بین دو کشور در سطح عالی قرار دارد. کاراپتیان با بیان اینکه پتانسیلی برای توسعه و گسترش روابط اقتصادی وجود دارد، بیان کرد: همچنین همکاری گمرکی بین دو کشور به توسعه روابط اقتصادی و تجاری کمک خواهد کرد. از سوی دیگر، رئیس کل گمرک ایران گفت: یکسری هماهنگیهایی به عمل آمده و یادداشت تفاهم همکاریهای گمرکی به امضا رسیده است.
مسعود کرباسیان با بیان اینکه ما میتوانیم از طریق منطقه آزاد اقتصادی با اتحادیه اورآسیا نیز همکاری کنیم، اظهار کرد: ارمنستان در این زمینه بهعنوان پل ارتباطی میان ایران و اتحادیه اورآسیا خواهد بود که خواهد توانست به اجرای برنامههای سرمایهگذاری مشترک کمک کند.در همین راستا، غلامحسین امیری، دبیر کانون سراسری انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی نیز با بیان اینکه حملونقل بار از مرز ترکیه، حدود ۱۰ روز تا یک ماه زمان میبرد و همین موضوع، مشکلاتی را برای ما ایجاد میکرد، تصریح کرد: رایزنیهایی میان ایران با سفارت ارمنستان و گرجستان انجام و براساس آن، قراردادی برای حملونقل، واردات و صادرات ترکیبی کالا میان ایران و این کشورها بسته شد. همچنین آرتور آراکلیان، معاون وزیر حملونقل، ارتباطات و فناوریهای اطلاعاتی ارمنستان گفت: این هفته بهصورت آزمایشی دو کشتی کانتینری آلمان را ترک کردند و پس از رسیدن به بندر رومانی، از طریق دریا به پوتی منتقل شدند و محموله آنها از آنجا از طریق قطار به ایستگاه یراسخ و از آنجا از طریق کامیون به ایران منتقل شد.
ارسال نظر