امتیاز ساخت قطعه به ایران از سوی ایرباس و بوئینگ
دنیای اقتصاد: وزیر راه و شهرسازی درباره امتیازات واگذار شده به ایران در پیشنویس قرارداد خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ گفت: امتیاز ساخت و نگهداری قطعات هواپیما از سوی این دو شرکت به ایران داده شده است و این موضوع در متن پیشنویس قرارداد با این دو کمپانی مورد اشاره قرار گرفته است. عباس آخوندی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: ایران با خرید این هواپیماها میتواند در حوزه تعمیر، نگهداری هواپیماهای خریداری شده و بهخصوص ساخت قطعات آنها فعال شده و در زمینه تامین بازارهای منطقه نیز برنامهریزیهایی انجام دهد.
دنیای اقتصاد: وزیر راه و شهرسازی درباره امتیازات واگذار شده به ایران در پیشنویس قرارداد خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ گفت: امتیاز ساخت و نگهداری قطعات هواپیما از سوی این دو شرکت به ایران داده شده است و این موضوع در متن پیشنویس قرارداد با این دو کمپانی مورد اشاره قرار گرفته است. عباس آخوندی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: ایران با خرید این هواپیماها میتواند در حوزه تعمیر، نگهداری هواپیماهای خریداری شده و بهخصوص ساخت قطعات آنها فعال شده و در زمینه تامین بازارهای منطقه نیز برنامهریزیهایی انجام دهد. است.»
واگذاری امتیاز تعمیر و ساخت قطعات هواپیما به ایران در متن پیشنویس قراردادهای خرید از ایرباس و بوئینگ درحالی از سوی آخوندی تایید شد که پیش از این مقصود اسعدیسامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز بهصورت تلویحی، از ارائه این امتیاز به ایران خبر داده بود. دریافت برخی امتیازات از ایرباس و بوئینگ در قراردادهای خرید هواپیما، یکی از دغدغههای فعالان صنعت هوایی کشور است. آنها معتقدند بیتوجهی به ظرفیتها و تواناییهای ایران در این قراردادها، امتیازات بزرگی را از صنعت هوایی ایران میگیرد؛ به اعتقاد دستاندرکاران صنعت هوایی کشور، درحال حاضر صنعت هوا فضای ایران در منطقه حرفی برای گفتن دارد و با دریافت امتیاز ساخت و تعمیر قطعات میتواند به هابمنطقه در این زمینه تبدیل شود. از سوی دیگر، وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد مذاکرات خرید هواپیماهای ایرباس و بوئینگ بدون مانع آمریکایی در حال پیگیری است. پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در مطلبی نوشت: «سخنگوی وزارت خزانهداری آمریکا که امتیازهای جدید فروش هواپیما به ایران را بررسی میکند، به وبگاه فری بیکن گفت که شرایطی برای حصول اطمینان از اینکه این هواپیماها صرفا کاربرد تجاری دارند، وجود دارد و مانعی برای فروش هواپیما به ایران نمیبینیم. امتیاز اخیر به شرکتهای بوئینگ و ایرباس شامل شرایط سفت و سخت برای کسب اطمینان از این است که هواپیماهای یاد شده صرفا در امر مسافربری تجاری استفاده میشوند و آنها باز فروش نمیشوند یا به نهاد مشخصی انتقال داده نخواهند شد. اگر ما مشخص کنیم که این هواپیماها، کالا یا خدمات به نیات دیگری جز هواپیمایی کشوری استفاده شوند یا به اشخاص موجود در فهرست مشخص شده ویژه باز فروش یا انتقال داده شوند، دولت آمریکا در متن برجام حق لغو تعهد صادرات هواپیماهای مسافربری و قطعات آنها را برای خود لحاظ کرده
ارسال نظر