رییس انجمن پسته ایران و نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: پسته محصولی صادراتی است و ۸۵ درصد پسته تولیدی کشور صادر می‌شود. به گزارش ایسنا، محسن جلال پور افزود: از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۰ به دلیل ثابت بودن نرخ ارز شرایط به گونه‌ای پیش می‌رفت که برخی از باغ‌های پسته به دلیل عدم صرفه اقتصادی در حال خشک شدن بود. او خاطرنشان کرد: وقتی معاون اول رییس‌جمهوری صادرات پسته را ممنوع کرد با پیگیری‌های انجام شده این ممنوعیت رفع شد و ما نیز تعهد دادیم که نیاز بازار داخلی را تامین کنیم. نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: تولید پسته کشور سالانه ۱۸۳ هزار تن است که ۱۵ تا ۲۰ درصد آن مصرف داخلی بود و برای مصرف داخلی هماهنگی‌های لازم انجام شده تا پسته در نمایشگاه‌های عرضه کالا ارائه شود.

او درمورد احتمال احتکار پسته که طی چند روز اخیر مطرح شده است نیز گفت: چنین چیزی واقعیت ندارد؛ چراکه احتکار در ارزاق عمومی زمانی است که کمبودی وجود داشته باشد، ولی پسته کالایی است که در ۱۵ روز برداشت و در ۱۱ ماه و ۱۵ روز مصرف می‌شود.

جلال‌پور تصریح کرد: بنابراین پسته باید انبار شود و در موقع مناسب عرضه شود. از این رو موضوع مطرح شده در خصوص احتکار پسته، کارشناسی نبوده و اسم احتکار نیز در خصوص آن درست نبوده است.

رییس انجمن پسته ایران ادامه داد: افزایش نرخ ارز در افزایش قیمت کالاها تاثیر زیادی دارد. به عنوان مثال مجموع خشکبار ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است و حال امروز که پسته در بازار جهانی تا ۱۱ دلار به فروش می‌رسد افزایش قیمت آن امری بدیهی است. جلال پور یادآور شد: برای یک باغ پسته ۱۰ تا ۱۲ سال زحمت کشیده می‌شود، در نتیجه انتظار این است هزینه تمام شده این محصول برای باغدار لحاظ شود، حال با افزایش نرخ ارز می توانیم بگوییم که در آینده پسته جای خود را پیدا خواهد کرد.