گروه بازرگانی - فعالان صنعت دامداری روز گذشته اعلام کردند: به‌رغم امضای تفاهم‌نامه با شرکت پشتیبانی امور دام برای تامین خوراک مورد نیاز دام دامداری‌های شیری، این شرکت از ابتدای سال تاکنون نهاده‌ای به دامداران تحویل نداده است. در این باره، سیروس روستا، رییس اتحادیه مرکزی دامداران در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام از ابتدای سال تاکنون اعلام کرده است که نهاده‌های دامی را به صورت نقدی می‌تواند در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد که این باعث نارضایتی دامداران شده است. وی افزود:‌ در تلاش هستیم براساس قول‌های مساعد وزارت صنعت، معدن و تجارت با برگزاری جلسه و تمدید تفاهم‌نامه برای سال جاری، نهاده مورد نیاز دامداران را مطابق شرایط سال گذشته تامین کنیم تا مشکلی برای تولید شیر به وجود نیاید. رییس هیات مدیره اتحادیه مرکزی دامداران گفت: در حال حاضر به غیر از افزایش قیمت نهاده‌ها دیگر هزینه‌های تولید نیز همچون دستمزد تا ۳۰ درصد افزایش یافته که در قیمت تمام شده شیر اثرگذار است.

روستا ادامه داد: امیدواریم ضمن حل‌شدن مشکل دامداران برای تامین نهاده‌های مورد نیاز خود بتوانیم با بررسی دقیق هزینه‌های تولید شیر، قیمت مناسبی برای خرید تضمینی این فرآورده پروتئینی تعیین کنیم، تا دامداران متضرر نشوند. وی در پایان اظهار امیدواری کرد: تا در جلسات آینده با وزارت صنعت، معدن و تجارت مانند سال گذشته همکاری مناسبی بین اتحادیه دامداران و شرکت پشتیبانی امور دام شکل گیرد و دامداران مشکلی برای تامین نهاده‌های خود نداشته باشند.

نگرانی تولیدکنندگان از توزیع نقدی نهاده‌ها

در همین حال، دبیر انجمن صنایع لبنی کشور گفت: هم اکنون توزیع نهاده‌های دامی به صورت نقدی صورت می‌گیرد که همین امر موجب نگرانی تولیدکنندگان شیرخام شده است. رضا باکری در گفت‌وگو با «ایرنا» افزود: شرکت پشتیبانی امور دام دلیل توزیع نقدی نهاده‌های دامی را تاخیر در ابلاغ مصوبات سال ۱۳۹۲ در نحوه توزیع عنوان کرده است.

وی با بیان اینکه نهاده مورد نیاز دامداران در کشور موجود است، اظهار کرد: طبق مصوبه سال گذشته، دامداران نهاده مورد نیاز خود را با یک فقره چک دو ماهه یا سه ماهه خریداری می‌کردند، اما با تاخیر در ابلاغ مصوبه سال‌جاری درنحوه خرید نهاده‌ها، هم اکنون این محصول به صورت نقدی در اختیار دامداران قرار می‌گیرد.

دبیر انجمن شیر کشور تصریح کرد: این در حالی است که برخی تولیدکنندگان توان خرید نقدی نهاده‌های مورد نیاز را ندارند، بنابراین دامداران از وضعیت موجود راضی نیستند.

وی از دستگاه‌ها و مسوولان ذی‌ربط خواست تا هرچه سریع‌تر نسبت به رفع این مشکل اقدام کنند. باکری درخصوص نرخ خرید شیرخام گفت: در حال حاضر صنایع لبنی شیرخام مورد نیاز خود را طبق نرخ مصوب سال ۱۳۹۱ خریداری می‌کنند.

وی افزود: با خرید شیرخام طبق مصوبه سال گذشته، احتمالی برای افزایش قیمت محصولات لبنی در سال‌جاری وجود ندارد، مگر اینکه دولت سیاست‌های عمومی خود را تغییر دهد و سیاست جدیدی را اتخاذ کند.

وی ادامه داد: سال گذشته هر کیلوگرم شیرخام با بار میکروبی یک میلیون به بالا ۸۷۰ تومان و شیرخام با کیفیت با بار میکروبی زیر یکصد هزار نیز با قیمت ۹۶۰ تومان در محل کارخانه تحویل داده می‌شد. به گفته وی، هم اکنون نیز شیرخام طبق مصوبه سال گذشته خریداری و در استان‌های کشور جمع‌آوری می‌شود و مشکل در خرید شیرخام از دامداران وجود ندارد.