با حضور مسوولان ارشد ایران انجام شد
رونمایی از سند تجارت الکترونیک
اهمیت کاهش قیمت تمام شده در پیشبرد برنامههای تجاری کشور
گروه بازرگانی- سند تجارت الکترونیک رونمایی شد. شامگاه سهشنبه با حضور رحیمی معاون اول رییسجمهور و غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت از ۸ طرح حوزه تجارت و اقتصاد الکترونیکی رونمایی شد. نقشه راه توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی ایران، طرح شاخصهای اندازهگیری تجارت و اقتصاد الکترونیکی، نقشه راه توسعه بورس الکترونیکی در کشور، سامانه خزانهداری نوین، سامانه نظارت مالی خزانهداری، سامانه تبادل اطلاعات نهادهای مالی (ستان) و سامانه جامع کارگزاریها از دیگر طرحهایی بود که در این همایش رونمایی شد.
اهمیت کاهش قیمت تمام شده در پیشبرد برنامههای تجاری کشور
گروه بازرگانی- سند تجارت الکترونیک رونمایی شد. شامگاه سهشنبه با حضور رحیمی معاون اول رییسجمهور و غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت از ۸ طرح حوزه تجارت و اقتصاد الکترونیکی رونمایی شد. نقشه راه توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی ایران، طرح شاخصهای اندازهگیری تجارت و اقتصاد الکترونیکی، نقشه راه توسعه بورس الکترونیکی در کشور، سامانه خزانهداری نوین، سامانه نظارت مالی خزانهداری، سامانه تبادل اطلاعات نهادهای مالی (ستان) و سامانه جامع کارگزاریها از دیگر طرحهایی بود که در این همایش رونمایی شد. یکی از طرحهایی که در همایش تجارت الکترونیکی رونمایی شد، نقشه راه طرح جامع گمرک نوین بوده است. نظام گمرکی یکپارچه نوین دارای ۴ مرحله شامل طراحی مفهومی، اجرای پروژههای محوری، اجرای پروژهها با گستره ملی و اجرای پروژههای پشتیبانی است که در سال جاری در گمرکات کشور پیادهسازی میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، تجارت الکترونیک را یکی از اولویتهای ویژه دولتهای نهم و دهم عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر گامهای بزرگی در جهت یکپارچهسازی سامانههای تجارت و اقتصاد الکترونیکی در دستگاههای اجرایی برداشته شده است. مهدی غضنفری در مراسم پایانی هفتمین همایش ملی، اولین همایش بینالمللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت و اقتصاد الکترونیکی تصریح کرد: نگاه یکپارچهسازی میان دستگاهها همواره مورد نیاز فضای فناوری اطلاعات است و این پنجره واحد علاوه بر سرعت عمل، موجب کاهش هزینهها میشود. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین عنوان کرد که براساس گزارشها میزان به کارگیری فناوری اطلاعات در سطح کشور نسبت به آنچه انتظار میرود، پایین است که برای بهبود این وضعیت باید سامانههای مختلف ایجاد شده را به کار برد.
سهم تجارت الکترونیک در برنامه پنجم توسعه
غضنفری این توضیح را نیز داد که براساس اهداف برنامه پنجساله پنجم توسعه باید ۲۰ درصد تجارت داخلی و ۳۰ درصد تجارت خارجی به صورت الکترونیکی انجام شود که با توجه به ایجاد برخی زیرساختها، رسیدن به این اهداف دور از انتظار نیست. وی همچنین با ارائه آماری درباره روند رو به رشد استفاده از اینترنت در ایران گفت: براساس گزارشهای رسمی، شمار کاربران اینترنت کشور در سال ۲۰۰۰ میلادی تنها ۲۵۰ هزار نفر بود، حال آنکه این رقم در سال ۲۰۱۱ به ۳۶ میلیون نفر رسیده که حکایت از افزایش ۱۴۵ برابری دارد و این میزان افزایش در خاورمیانه بینظیر است. غضنفری با بیان اینکه استفاده از اینترنت در ایران برای اطلاع از موضوعات تخصصی است، افزود: از سویی مراقبت از حوزههای فرهنگی و اخلاقی در ایران خواسته همه کاربران است و به همین دلیل آزادی نامحدود اینترنت، با ارزشهای اسلامی در تضاد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه نهضت کاهش قیمت تمام شده، را یکی از الزامات تجارت، تولید و صادرات غیرنفتی برشمرد و گفت: موضوع کاهش قیمتها در بازارهای جهانی و اینکه چگونه از فضای فناوری اطلاعات در پیشبرد آن استفاده کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین یکی از دلایل مهم نبود امکان جلوگیری از بروز تخلف سه هزار میلیارد تومانی در سیستم بانکی را نبود سامانه یکپارچه دانست و گفت: درحالی که سیستم یکپارچه امکان رصد هر نوع عملیات بانکی را برای بانک مرکزی امکانپذیر میکند، اما به دلیل غیرفعال بودن آن امکان رصد فعالیتهای بانکی همچون گشایش السی در این تخلف بزرگ وجود نداشت و طبیعی بود که سیستم بانکی پس از عملیات متوجه میشد، که بیفایده بود.
نقشه راه تجارت الکترونیک
غضنفری در ادامه از نقشه راه تجارت الکترونیک به عنوان دستاوردی بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات نام برد و گفت: کنار هم قرار گرفتن اجزا در حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت کار سختی است که درحال حاضر انجام شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به رونمایی برنامه راهبردی این وزارتخانه با حضور رییسجمهوری در هفتههای اخیر گفت: اولویتهای تولید، خدمات و صادرات با ارزش افزوده بالا، خدمات و فناوری اطلاعات، تجارت داخلی و بینالمللی، توجه به فضای کسب و کار، همگانی و فراملی کردن تجارت الکترونیک از جمله محورهای مورد توجه در این برنامه راهبردی است.
وی افزود: در ماده ۹ برنامه راهبردی به زیرساختهای نرم، محصولات، اطلاعات زنجیره تامین، زنجیره تامین مبادله کالاهای واسطهای، خدمات اوراق بهادار، خدمات مالی و بیمه، مشاغل، فناوری و سرمایهگذاری و تجارت خارجی توجه ویژه شده است.
برنامه کوتاهمدت نظام بخشی به توزیع
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود نظام بخشی به زنجیره توزیع را یکی از ضروریات حوزه عرضه دانست و گفت: با وجود درخواست وزارت صنعت، اما سازمان امور مالیاتی پیشنهاد این وزارتخانه را در ساماندهی سه میلیون واحد صنفی نپذیرفته است.
وی گفت: در زمان حاضر سه میلیون واحد صنفی فعال است و درخواست ما این بود که دادههای خرید و فروش این واحدها وارد پایانههای فروش شود تا بتوان جریان مالیات بر ارزش افزوده، مقدار کالا و جریان کالا را در مبارزه با قاچاق کالا و سایر نیازهای نظام توزیع دنبال کرد.
غضنفری افزود: در صورت کمک سازمان امور مالیاتی میتوانیم ابتدا معافیتهای مالیاتی را برای واحدهای صنفی که این دستگاه را نصب میکنند، مدنظر قراردهیم و این دستگاه به صورت برخط اطلاعات را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه دهد. وی خاطرنشان کرد که تاکنون نتوانستهایم انبوهی از سامانههای صنفی را به سامانه مادر که همه تامین اطلاعات در آن باشد، متصل کنیم. به گفته وی با اتصال سه میلیون واحدصنفی درفضای فناوری اطلاعات به یک سامانه واحد به راحتی میتوان کوچکترین فعالیت فروش و میزان کالاهای داخلی، خارجی و کمبودهای تصنعی را رصد کرد.
ارسال نظر