اتاق ایران جزئیات پذیرش هیاتهای خارجی در سال امضای برجام را منتشر کرد
تصویر آماری تعامل با جهان
گروه بازرگانی: وزن هیاتهای خارجی حضور یافته در پارلمان بخشخصوصی در سال برجام بررسی شد. حضور ۴ رئیسجمهور، ۶ نخستوزیر، صدراعظم یا مدیر ارشد اجرایی به همراه ۲۴ وزیر و دیگر مقامات اجرایی همچنین روسای ۵ اتاق بازرگانی در سال ۹۴، کارنامه اتاق ایران در پذیرش هیاتهای خارجی است. پارلمان بخش خصوصی در مدت زمان مذکور میزبان فعالان اقتصادی ۴۹ کشور در قالب ۶۹ هیات تجاری و تعداد ۳ هزار و ۱۳۸ نفر بوده است. از این تعداد، ۸۹۸ نفر در قالب ۲۴ هیات از ۱۳ کشور از آسیا و اقیانوسیه به ایران آمدند.
گروه بازرگانی: وزن هیاتهای خارجی حضور یافته در پارلمان بخشخصوصی در سال برجام بررسی شد. حضور ۴ رئیسجمهور، ۶ نخستوزیر، صدراعظم یا مدیر ارشد اجرایی به همراه ۲۴ وزیر و دیگر مقامات اجرایی همچنین روسای ۵ اتاق بازرگانی در سال ۹۴، کارنامه اتاق ایران در پذیرش هیاتهای خارجی است. پارلمان بخش خصوصی در مدت زمان مذکور میزبان فعالان اقتصادی ۴۹ کشور در قالب ۶۹ هیات تجاری و تعداد ۳ هزار و ۱۳۸ نفر بوده است. از این تعداد، ۸۹۸ نفر در قالب ۲۴ هیات از ۱۳ کشور از آسیا و اقیانوسیه به ایران آمدند. همچنین ۳۸ هیات از ۲۶ کشور اروپایی و آمریکایی میهمان اتاق بازرگانی ایران بودند که این هیاتها در مجموع ۱۹۱۸ نفر را به همراه خود به ایران آوردند. نمایندگان ۷ کشور عربی و آفریقایی نیز در اتاق ایران حضور یافتند که در قالب ۱۰ هیات و در مجموع ۳۲۳ فعال اقتصادی با ایرانیها دیدار کردند.
فروردینماه 94
در نخستین ماه سال گذشته هیاتی ۱۵ نفره از افغانستان به سرپرستی رئیسجمهوری این کشور به اتاق ایران آمدند و سه موضوع «تسهیل روادید چندباره برای ورود تجار ایرانی»، «تبدیل بازارچه مرزی یزدان به گمرک رسمی کشور» و «تاکید بر تاسیس اتاق مشترک افغانستان و ایران در کابل» مورد بررسی قرار گرفت.
اردیبهشتماه 94
در دومین ماه سال ۹۴، اتاق بازرگانی ایران شاهد حضور ۹ هیات تجاری بود. نمایندگان سنگاپور در قالب هیاتی ۱۰ نفره به سرپرستی معاون وزیر امور خارجه این کشور با فعالان بخشخصوصی در اتاق ایران دیدار کردند که محورهای مذاکرات آنها «تشویق به امضای توافقنامههای میان دو دولت بهخصوص حمایت از سرمایهگذاریهای مشترک» و «همکاری در زمینههای کشتیسازی، پروژههای نفتی و ترانزیت» بود.۲۰ نفر از نمایندگان بخشخصوصی قزاقستان نیز به سرپرستی استاندار استان مانگستائوی این کشور در پارلمان بخشخصوصی حاضر شدند و سه محور و برنامه «برگزاری نمایشگاههای عمومی و اختصاصی در دو کشور»، «همکاری مشترک بین دو استان» و «ملاقات شرکتهای آهن و فولاد دو کشور» را دنبال کردند. لوکزامبورگیها نیز با هیاتی ۱۵ نفره به تهران آمدند که سرپرستی این هیات بر عهده رئیس اتاق بازرگانی این کشور بود. معاون سابق تجارت خارجی ایتالیا به همراه هیاتی ۶۰ نفره با فعالان بخشخصوصی ایران دیدار کردند. در این سفر «انجام مذاکرات تجاری با شرکتهای ایرانی و اعضای اتاق ایران» و «انجام مذاکرات تجاری با اعضای اتاق مشترک ایران و ایتالیا» در دستور کار قرار گرفت. لهستانیها نیز هیاتی ۱۰۰ نفره را به سرپرستی معاون امور خارجه این کشور روانه اتاق ایران کردند که در این سفر مذاکرات تجاری با شرکتهای ایرانی و اعضای اتاق ایران انجام شد. آلمانیها به همراه هیات ۱۵ نفره به سرپرستی هلدینگ گلوبال بریجز این کشور نیز در دومین ماه سال ۹۴ به ایران آمدند و مذاکراتی را با همتایان ایرانی خود انجام دادند. همچنین قوانین و مقررات سرمایهگذاری در ایران نیز به طرف آلمانی ارائه شد. البته در این ماه آلمانیها گروه دیگری را نیز برای رایزنی به ایران فرستادند که نمایندگان ۱۲ اتاق این کشور در این هیات حضور یافتند. اعزام هیات اتاق ایران به آلمان و حضور در نمایشگاههای بینالمللی دو کشور از جمله محورهای این سفر بود. معاون سابق وزیر تجارت خارجی ایتالیا نیز به همراه سازمان ایچه با هیاتی ۱۰ نفره در این ماه به اتاق ایران آمد و مذاکرات تجاری و مذاکره درخصوص هیاتهای اعزامی از اتاق ایران به ایتالیا نیز صورت گرفت. مدیرکل سیاست خارجی وزارت امورخارجه شیلی نیز در این ماه در پارلمان بخشخصوصی حضور یافت و فعالیت دفتر بازرگانی شیلی در تهران در دستورکار قرار گرفت.
خردادماه 94
۴ هیات در سومین ماه سال ۹۴ در پارلمان بخشخصوصی حاضر شدند. نایب رئیس اتاق بازرگانی اتریش با هیاتی ۷۵ نفره در ایران حاضر شد. قزاقستانیها به همراه رئیس آژانس ملی سرمایهگذاری این کشور به همراه ۲۰ نفر به تهران سفر کردند و تاکید بر برپایی نمایشگاههای اختصاصی در دو کشور مجددا مورد تاکید قرار گرفت. همچنین راهاندازی خطوط منظم کشتیرانی در دریای خزر و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری دو کشور نیز از دیگر محورهای مورد بررسی این سفر بود. وزرای مسوول کمیسیون مشترک اندونزی در قالب هیات ۴۵ نفره به اتاق ایران آمدند و امضای تفاهمنامه کمیسیون مشترک دو کشور و هدفگذاری ۲ میلیارد دلاری برای افزایش سطح روابط تجاری نیز دستاورد این سفر بود. رئیس سازمان توسعه تجارت کره نیز به همراه هیات ۳۲۰ نفره در تهران حضور یافت و همایش بزرگ همکاری اقتصادی ایران و کره برگزار شد. حل مشکلات روابط بانکی، انجام پروژههای مشترک میان دو کشور و ایجاد موسسات مالی برای تسهیل مبادلات بانکی همچنین تبادل هیاتهای تجاری بیشتر میان دو کشور از جمله محورهای این سفر بود.
تیر ماه 94
یک هیات از افغانستان، یک هیات از ژاپن و دو هیات از آلمان، در این ماه میهمان بخشخصوصی ایران بودند. رئیس اتاق جلالآباد افغانستان به همراه هیات ۱۵ نفره درخصوص تسهیل روادید تجار دو کشور و همکاریهای اتاق مشترک ایران و افغانستان با اتاق جلال آباد به مذاکره پرداختند. رئیس سازمان جترو ژاپن به همراه ۶ نفر میهمان ایرانیها بود و تشویق و تسهیل تجارت میان تجار دو کشور، انعکاس پتانسیلها و توانمندیهای ایران به تجار ژاپنی و ترغیب آنها برای ورود دوباره به بازار ایران، تبادل هیاتهای تجاری بین دو کشور و برنامه ریزی برای همکاریهای بیشتر میان معاونت امور بینالملل اتاق ایران و سازمان توسعه تجارت خارجی ژاپن در تهران را در دستور کار قرار داد. قائم مقام صدر اعظم آلمان با گروه ۶۰ نفره اقتصادی که توافق شرکتهای خودروسازی دایملر و فولکس واگن با شرکتهای خودروسازی کشور از مهمترین دستاوردهای این سفر بود. آلمانیها همچنین هیاتی ۲۰ نفره را از ایالت راین لند پفالتز روانه ایران کردند که رئیس اتاق این ایالت سرپرستی گروه را بر عهده داشت.
مرداد ماه 94
حضور مشاور رئیسجمهوری آذربایجان به همراه هیات ۱۰ نفره در تهران و تشویق به همکاری و سرمایهگذاری بین تجار دو کشور، حضور معاون وزیر اقتصاد ترکیه به همراه ۳۰ فعال اقتصادی این کشور در ایران و توافق به منظور نیل به هدف ۳۰ میلیارد دلاری تجارت با حضور بخشخصوصی دو کشور، سرمایهگذاری مشترک دو کشور در کشور ثالث، پیشنهاد درخصوص تجدید نظر در اقلام توافقنامه تجارت ترجیحی و شرکت در نمایشگاهها نیز در این ماه از سال رخ داد. مدیر تحقیقات کیتا از کره جنوبی نیز در مردادماه در ایران حضور یافت. هیات ۶۰ نفره ایتالیایی به همراه وزیر توسعه اقتصاد این کشور نیز در تهران حضور یافتند و قرارداد ۵۰۰ میلیون یورویی را در بخش فولاد به امضا رساندند.
شهریور ماه 94
رئیس شورای چوب مالزی و سفیر این کشور در تهران به همراه ۱۵ نفر از فعالان اقتصادیشان میهمان ایرانیها بودند و بررسی همکاری شورای چوب مالزی با بازار ایران نیز در این دیدار صورت گرفت. سفیر ترددی سنگاپور در تهران نیز به همراه چند فعال اقتصادی به مذاکره با طرف ایرانی پرداختند که براساس آن، برگزاری دورههای آموزشی برای تجار دو کشور در راستای آشنایی با قوانین و مقررات و سیاستهای تجاری خارجی کشور مقابل مورد تاکید بود. وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ آلمان به همراه ۱۵ فعال اقتصادی این ایالت در این ماه میهمان اتاق ایران بود. همچنین رئیس اتاق بازرگانی اوکراین نیز به همراه ۸۵ نفر از تاجران این کشور در پارلمان بخشخصوصی حضور یافتند. امضای سند یادداشت تفاهم همکاری میان روسای اتاقهای بازرگانی دو کشور، امضای یادداشت تفاهم همکاری میان اتاقهای اوکراین و کرج، اعزام ۵ هیات تخصصی اتاق ایران به اوکراین، مذاکره به منظور آغاز همکاری در بخشهای زیربنایی و کشاورزی بین دو کشور نیز از مهمترین دستاوردهای این سفر بود. معاون وزیر خزانهداری انگلیس به همراه هیاتی ۲۵ نفره در اتاق ایران حضور یافتند و بهبود شرایط کار با ایران نیز مورد تاکید قرار گرفت. وزیر امورخارجه چک نیز به همراه ۱۰۰ نفر در شهریور ماه سال ۹۴ در تهران حاضر شدند و مذاکراتی را با شرکتهای ایرانی پیش بردند. امضای ۱۳ یادداشت تفاهم بین شرکتهای اتریشی و ایرانی درحضور رئیسجمهوری اتریش در همایش بزرگی که با حضور حدود ۲۲۰ شرکت اتریشی و ۸۰۰ شرکت ایرانی برگزار شد نیز از دیگر رویدادهای این ماه از سال گذشته بود. معاون وزیر کشاورزی پرتغال نیز به همراه هیات ۳۰ نفره در ایران حاضر شد و مذاکراتی را با کانون صنایع غذایی کشورمان پیش برد. چهار نفر از وزرای اسپانیایی نیز به همراه ۷۰ نفر در بین فعالان اقتصادی حضور یافتند. حضور ۱۲۳ نفر از فرانسه به سرپرستی وزیر کشاورزی این کشور در ایران نیز به امضای تفاهمنامه همکاری میان انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودروسازی ایران و انجمن صنایع تجهیزات خودرو فرانسه منتهی شد. همچنین امضای تفاهمنامه همکاری میان مرکز تحقیقات و آموزش عالی و توسعه مدیریت ایران با انجمن تامین مالی فرانسه از دیگر دستاوردهای این سفر بود.
مهرماه 94
تقویت روابط تجاری و حل مشکلات میان شرکتهای دو کشور ایران و ژاپن، حل مشکلات بانکی و رفع موانع موجود بر سر راه واردات کالاهای ایرانی به ژاپن و همکاری در زمینه هتلداری و گردشگری و صنعت غذا از مهمترین دستاوردهای سفر هیات ۳۰ نفره ژاپنی به همراه رئیس سازمان تجارت خارجی این کشور به ایران در هفتمین ماه سال گذشته بود. کمیسیون سازمان توسعه تجارت خارجی مالزی نیز به همراه ۲۰ نفر از فعالان اقتصادی این کشور به ایران آمدند و مشارکت در نمایشگاههای ایران و همکاری بیشتر بین اتاقهای دو کشور مورد تاکید قرار گرفت. وزیر معدن و نفت افغانستان نیز به همراه چند نفر از فعالان اقتصادی این کشور در این ماه به تهران آمد. تاکید بر افزایش سطح روابط تجاری به میزان دو تا سه برابر سطح موجود با کشور هند، توافق بر سرمایهگذاری مشترک ایران و هند در بندرچابهار و درخواست توسعه روابط بانکی بین دو کشور نیز از مهمترین محورهای مذاکرات رئیس کنفدراسیون صادرکنندگان هند بود که به همراه هیات ۱۰ نفره به ایران آمد. ترکیه نیز در این ماه هیات ۳۰ نفره خود را برای مذاکره با ایرانیها روانه تهران کرد. رئیس شورای توسعه تجارت هلند به همراه ۵۰ نفر با فعالان اقتصادی ایران دیدار کرده و امضای تفاهمنامه همکاری میان اتاق ایران با شورای توسعه تجارت هلند نیز در دستور کار قرار گرفت. هیاتی ۹۰ نفره از لهستان به سرپرستی وزیر اقتصاد این کشور نیز در ایران حضور یافتند و تولید مشترک نیز از مهمترین پیشنهادهای اتاق ایران در این دیدار بود. انگلیسیها با هیاتی ۱۷ نفره به سرپرستی رئیس اتاق مشترک انگلیس و ایران و نروژیها به همراه هیاتی ۲۰ نفره به سرپرستی معاون وزیر امور خارجه نروژ در این ماه به تهران سفر کردند.
پرتغال نیز در مهر هیاتی را از اعضای اتاق بازرگانی این کشور متشکل از ۱۰ نفر به ایران فرستاد. در این سفر مقرر شد اتاق پورتو در اعزام هیاتها با اتاق ایران هماهنگی کند. رئیس سازمان توسعه تجارت مکزیک به همراه ۱۵ نفر از فعالان اقتصادی این کشور و ۲۵ نفر از تجار برزیلی به همراه وزیر توسعه صنعت و تجارت برزیل نیز در همین ماه در ایران حضور یافتند.
آبانماه 94
۳۰ تاجرکرهای به همراه رئیس انجمن صنعت ماشینآلات کره جنوبی در این ماه به ایران آمدند و همکاری اتاق ایران و انجمن صنعت ماشینآلات کره در شناسایی پتانسیلها و توانمندیهای دو کشور را مورد تاکید قرار دادند. وزیر توسعه اقتصاد ارمنستان با ۷۵نفر از فعالان اقتصادی این کشور، وزیر تجارت خارجی و کمکهای اقتصادی بوسنی و هرزگوین به همراه هیاتی ۲۵ نفره از این کشور و وزیر تجارت خارجی بلژیک به همراه گروه ۳۵ نفره نیز در آبانماه با شرکتهای ایرانی به مذاکره پرداختند. بلژیکیها توانستند دو سند همکاری دارویی و صنعتی با همتایان تجاری خود به امضا برسانند. معاون وزیر امور خارجه فنلاند نیز به همراه ۱۵ نفربرای مذاکرات تجاری به ایران آمدند. وزیر اقتصاد هلند سرپرستی گروهی ۷۵ نفره را عهده دار بود که مذاکراتی درخصوص همکاریها در حوزه کشاورزی و آب با برخی اعضای هیات هلندی انجام شد. نایب رئیس اول اتاق اوکراین با گروه ۱۵ نفره در زمینه پذیرش هیات تخصصی تجهیزات پزشکی و دارویی اوکراین در سال جاری مذاکره کردند.
آذرماه94
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان سرپرستی ۱۲۰ نفر از تجار این کشور را برعهده گرفت و امضای یادداشت تفاهم همکاری و سرمایهگذاری مشترک در زمینههای ریلی و انرژی توسط دو هلدینگ ایرانی و آذری را نیز محقق کرد.۷۰ نفر از تجار تایلندی به همراه معاون وزیر تجارت کشور نیز به ایران آمدند و خواستار حضور پررنگتر ایران در بازار ۱۵۰ میلیارد دلاری تایلند بهخصوص تامین نیاز این کشور در قیر و محصولات نفتی، پلاستیک، کودهای شیمیایی و مس شدند. رئیس شرکت نمایشگاهها و استان جهجیانگ چین با تعدادی از فعالان اقتصادی این استان در زمینه ارائه تسهیلات لازم از سوی شرکت نمایشگاهها به تجار ایرانی شرکتکننده در نمایشگاههای مرتبط و مشارکت معاونت امور بینالملل اتاق ایران در نمایشگاههای این استان را مورد تاکید قرار دادند. نخستوزیر مجارستان به همراه ۱۰۲ نفر از فعالان اقتصادی این کشور نیز با حضور در تهران امضای یادداشت تفاهم اتاق ایران و خانه ملی تجارت مجارستان و تجدید یادداشتتفاهم اتاق ایران و اتاق مجارستان را در دستورکار قرار دادند. ۱۰ نفر از تجار آلمانی نیز رئیس بنیاد علم و سیاست این کشور را همراهی کرده و مذاکرات درخصوص نحوه همکاریهای آتی میان دو کشور را صورت دادند. معاون نخستوزیر صربستان و ریاست اتاق این کشور بهصورت جداگانه میهمان ایرانیها بودند. تاکید بر ضرورت ایجاد طرح جامع برای مشارکت در پروژههای سه جانبه و ثالث، تاکید بر ضرورت تفکیک وظایف بخشهای خصوصی دو کشور با توجه به نقش پررنگ دولت و بخش عمومی در اقتصاد دو کشور، تاکید بر ایجاد شورای مشترک بازرگانی اتاقهای ایران و صربستان از مهمترین محورهای مذاکرات این دو کشور بود. رئیس شورای تجارت سوئد به همراه ۳۵ نفر و رئیس پارلمان کرواسی به همراه ۲۷ نفر نیز در این دوره به کشورمان آمده و امضا دو سند همکاری بین شرکتهای کروات و ایرانی در حوزههای نفت و گاز و ریلی نیز از جمله دستاوردهای حضور کرواتها در ایران بود.
دیماه 94
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قزاقستان سرپرستی ۴۰ نفر از تجار این کشور را بر عهده داشت و توانست یادداشت تفاهم همکاری بین شوراهای مشترک بازرگانی دو کشور را امضا کرد. معاون وزیر اقتصاد آلمان نیز ۴۴ تاجر را با خود همراه کرد و انجام مذاکرات میان شرکتهای تجهیزات دارویی و پزشکی ایران با طرفهای آلمانی نیز در دستور کار این سفر قرار گرفت.۲۸ نفر از تجار کشور اسلوونی وزیر توسعه اقتصادی این کشور همراهی کردند. امضا یادداشت تفاهم همکاری اتاق گیلان و اتاق اسلوونی و افتتاح دفتر نمایندگی همکاری اقتصادی اسلوونی در تهران از مهمترین دستاوردهای این سفر بود. معاون وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا در این ماه با گروهی ۴۰۰ نفره به دیدار فعالان بخش خصوصی آمد.
بهمن ماه 94
معاون وزیر خارجه فیلیپین در این ماه با همراهی ۱۰ نفر از تجار این کشور راهی ایران شد. معاون نخستوزیر تایلند، ۱۰۰ نفر از فعالان اقتصادی این کشور را با خود به ایران آورد که توانستند پنج سند از جمله سند اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور را به امضا برسانند. همچنین تشکیل اتاقهای مشترک در هر دو کشور مورد تاکید قرار گرفت. نمایندگان جایکا ژاپن با ۱۰ نفر از تجار به ایران آمدند و کمک اتاق ایران برای اجرای پروژههای سلامت و بهداشت جایکا در ایران نیز در این سفر مورد توجه قرار گرفت. همچنین در این ماه نایب رئیس اتاق تجارت اتریش با همراهی ۷۵فعال اقتصادی راهی ایران شد.
اسفندماه 94
۱۷۰ نفر به نمایندگی از فعالان اقصادی کرهجنوبی در آخرین ماه سال گذشته به سرپرستی وزیر تجارت و صنعت این کشور در ایران حاضر شدند و در جریان برگزاری همایش بزرگ همکاریهای اقتصادی ایران و کره، امضای چند تفاهمنامه میان شرکتهای ایرانی و کرهای نیز محقق شد. همچنین همکاریها و سرمایهگذاریهای مشترک میان تجار دو کشور در ایران و کشورهای ثالث مورد تاکید قرار گرفت.وزیر صنعت و تجارت سنگاپور با گروهی ۷۰ نفره به تهران آمد و احیا و بهبود و تسهیل روابط بانکی و بیمهای، همکاری در زمینههای انرژی، پالایشگاه، عمران، آب و پساب، هتلسازی، بنادر و کشتیرانی، دارو و سنگهای معدنی و تسهیل صدور روادید تجاری سنگاپور برای تجار ایرانی معرفی شده توسط اتاق ایران محور مذاکرات دو طرف قرار گرفت.۱۵۰ نفر از ترکیه نخستوزیر این کشور را در سفرش به ایران همراهی کردند. رفع مشکلات موجود در زمینههای گمرکی، بانکی، حملونقل و افزایش سطح گردشگری، برنامهریزی کمیسیون مشترک آینده دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. معاون رئیس اتاق لاهور پاکستان و وزیر امور خارجه رومانی هر یک بهصورت مجزا با هیاتی ۴۰ نفره وارد ایران شدند. همچنین لهستان معاون وزیر توسعه لهستان به همراه ۱۰۰ نفر از فعالان اقتصادی این کشور و رئیسجمهوری سوئیس و به همراه ۴۰ نفر از تجار کشور خود برای انجام مذاکرات تجاری با فعالان بخش خصوصی ایران، در واپسین روزهای سال ۹۴ به ایران سفر کردند.
ارسال نظر