مخالفت با اضافه شدن به مناطق آزاد
ایسنا: دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به لایحه اضافه شدن هفت منطقه آزاد و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی جدید گفت: همه جریانهای مخالف دولت متحد شدند تا لایحه افزایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصویب نشود. اکبر ترکان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰ برنامه توسعه که پنج مورد آن مربوط به قبل از انقلاب و پنج مورد آن مربوط به بعد از انقلاب است، مدنظر قرار گرفته است، گفت: اگر میخواهیم چشمانداز ایران ۱۴۰۴ را مدنظر قرار دهیم ابتدا باید بتوانیم در قطعات کوچکی از جغرافیا که مناطق آزاد هستند توسعه مطلوب را اجرایی کنیم و اگر توانستیم در این زمینه موفق باشیم آن را به سایر نقاط کشور تعمیم دهیم.
ایسنا: دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به لایحه اضافه شدن هفت منطقه آزاد و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی جدید گفت: همه جریانهای مخالف دولت متحد شدند تا لایحه افزایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصویب نشود. اکبر ترکان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰ برنامه توسعه که پنج مورد آن مربوط به قبل از انقلاب و پنج مورد آن مربوط به بعد از انقلاب است، مدنظر قرار گرفته است، گفت: اگر میخواهیم چشمانداز ایران ۱۴۰۴ را مدنظر قرار دهیم ابتدا باید بتوانیم در قطعات کوچکی از جغرافیا که مناطق آزاد هستند توسعه مطلوب را اجرایی کنیم و اگر توانستیم در این زمینه موفق باشیم آن را به سایر نقاط کشور تعمیم دهیم. انتظارمان از مناطق آزاد این است که بتوانیم این توسعه را در جغرافیای کوچک آنها پیاده کنیم مناطقی همچون ارس و ماکو و پس از آن بتوانیم آن را در سراسر کشور به مرحله اجرا برسانیم. وی ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که باید با همین امکانات موجود کار را پیش بریم و نباید انتظار داشته باشیم که نتایج خارقالعاده برای ما ایجاد خواهد شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به لایحه هفت منطقه آزاد جدید و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: به قول معروف ابر و باد و مه و خورشید و فلک و یک جریان گسترده رسانهای در کارند تا تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزایش نیابد. آنها هزاران گناه مرتکب میشوند که مناطق آزاد جدید ایجاد نشده و در این رابطه دروغپردازی میکنند. ترکان همچنین با اشاره به صحبتهای یکی از نمایندگان مجلس درخصوص قاچاق ۹۰ درصدی کالای کشور از طریق مناطق آزاد، گفت: از ابتدا بحث کالای همراه مسافر تا سقف ۸۰ دلار به جغرافیای کشور وجود داشت که در مناطقی همچون کیش و چابهار از ابتدا دایر بود و سایر مناطق از این مقوله بهرهمند نبودند، اما در نهایت مجلس تاکید کرد تا سایر مناطق نیز کالای همراه مسافر را داشته باشند. بنده به شخصه مخالف کالای همراه مسافر نیستم، اما ما باید به بند ۱۱ اقتصاد مقاومتی در ارتباط با توسعه صادرات توجه کنیم. در مورد کالای همراه نیز مجلس قبلی این موضوع را تصویب کرده بود و همه نسبت به آن انتقاد داشتند. وی افزود: یکی از نمایندگان عنوان کرده که ۹۰ درصد کالای قاچاق از مناطق آزاد میآید، اما پرسش این است که در کل مناطق آزاد ۴۰۰ میلیون دلار کالای همراه مسافر داریم که اگر تمام این حجم نیز قاچاق شود در قبال ۱۵ میلیارد دلار قاچاق سراسر کشور رقم قابل اشارهای نیست. حالا بروید و محاسبه کنید که رقم ۴۰۰ میلیون دلار در قبال این ۱۵ میلیارد دلار چقدر است. دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه همه جریانهای مخالف دولت راه افتادند تا لایحه افزایش مناطق آزاد تصویب نشود، گفت: اعتقاد دارم که مناطق آزاد فعلی بدون اشکال نیستند و از کالای همراه مسافر هم دفاع نمیکنم و انتقادهای بجا را میپذیریم.
ارسال نظر