ممنوعیت ورود کالاهای فاقد گواهی مبدا به عراق
گروه بازرگانی: سازمان توسعه تجارت نسبت به خطر انباشت و توقف کالا در مرز ایران و عراق هشدار داد. سازمان توسعه تجارت در اطلاعیهای اعلام کرد: دولت عراق ورود هر گونه کالا به این کشور را منوط به ارائه گواهی مبدا در گمرکات ورودی این کشور کرده است و صادرات بدون ارائه این گواهی امکانپذیر نیست. در اطلاعیه روابطعمومی سازمان توسعه تجارت آمده است، کلیه واحدهای تولیدی ـ صادراتی و تجار و بازرگانان صادرکننده پیش از ارسال محمولههای صادراتی خود به مقصد عراق باید گواهی مبدا را تهیه کنند، چرا که دولت عراق واردات هرگونه کالا به این کشور را بدون ارائه گواهی مبدا ممنوع کرده است.
گروه بازرگانی: سازمان توسعه تجارت نسبت به خطر انباشت و توقف کالا در مرز ایران و عراق هشدار داد. سازمان توسعه تجارت در اطلاعیهای اعلام کرد: دولت عراق ورود هر گونه کالا به این کشور را منوط به ارائه گواهی مبدا در گمرکات ورودی این کشور کرده است و صادرات بدون ارائه این گواهی امکانپذیر نیست. در اطلاعیه روابطعمومی سازمان توسعه تجارت آمده است، کلیه واحدهای تولیدی ـ صادراتی و تجار و بازرگانان صادرکننده پیش از ارسال محمولههای صادراتی خود به مقصد عراق باید گواهی مبدا را تهیه کنند، چرا که دولت عراق واردات هرگونه کالا به این کشور را بدون ارائه گواهی مبدا ممنوع کرده است. بر این اساس، از صادرکنندگان انتظار میرود، برای جلوگیری از بروز مشکل و توقف محمولههای صادراتی در مرزهای ورودی به کشور عراق، اقدامات لازم را در این مورد انجام دهند.
این اتفاق به اعتقاد عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در کوتاهمدت، مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایرانی به عراق ایجاد میکند و هزینههای صادراتی را به ازای هر محموله ۸۰۰ دلار افزایش خواهد داد. جهانبخش سنجابیشیرازی در گفتوگو با «ایسنا» گفت: با این تصمیم مشکلاتی برای ورود کالاهای ایرانی به عراق به وجود آمده است. بهویژه در مرزهای جنوبی عراق که با تراکم کامیونهای حامل اقلام مصرفی مواجه هستیم. وی افزود: عراقیها در گمرکات جنوبی خود اسناد چهارگانهای را مطالبه میکردند و در حال حاضر تصمیم گرفتهاند به شرایط حدود دو سال قبل برای ورود کالاها به مرزهای خود برگردند. عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق توضیح داد: عراقیها در زمان ترخیص کالا چهار سند از صاحب محموله مطالبه میکنند. اول گواهی مبدا است که توسط اتاقهای بازرگانی صادر میشود. دوم گواهی ارزیابی انطباق یا در واقع گواهی بازرسی (COC) است که توسط شرکتهای بازرسی طرف قرارداد عراقی صادر میشود. سوم گواهی حمل یا بارنامه است که توسط شرکت حملونقل بینالمللی صادر میشود و چهارم، بیمهنامه حمل بار محموله است که از سوی شرکتهای بیمه صادر میشود.
ارسال نظر