لزوم تزریق اطمینان روانی به بانکهای اروپایی
گروه بازرگانی: نماینده ویژه نخستوزیر بریتانیا در امور تجارت با ایران و رئیس اتاق بازرگانی مشترک انگلیس - ایران با حضور در اتاق تهران با مسعود خوانساری دیدار و گفتوگو کرد. لرد لامونت که سالها سابقه کار بهعنوان خزانهدار در بریتانیا دارد، با همراهی کاردار بریتانیا در تهران برای دیدار با مسعود خوانساری به اتاق تهران آمد. لرد لامونت از سیاستمداران اقتصادخوانده و باسابقه انگلیس است که به مدت ۱۴ سال در دولتهای مارگارت تاچر و جان میجر در وزارتخانههای انرژی، صنایع، دفاع و خزانهداری خدمت کرده است.
گروه بازرگانی: نماینده ویژه نخستوزیر بریتانیا در امور تجارت با ایران و رئیس اتاق بازرگانی مشترک انگلیس - ایران با حضور در اتاق تهران با مسعود خوانساری دیدار و گفتوگو کرد. لرد لامونت که سالها سابقه کار بهعنوان خزانهدار در بریتانیا دارد، با همراهی کاردار بریتانیا در تهران برای دیدار با مسعود خوانساری به اتاق تهران آمد. لرد لامونت از سیاستمداران اقتصادخوانده و باسابقه انگلیس است که به مدت ۱۴ سال در دولتهای مارگارت تاچر و جان میجر در وزارتخانههای انرژی، صنایع، دفاع و خزانهداری خدمت کرده است. وی هماکنون ریاست اتاق بازرگانی انگلیس و ایران را برعهده دارد و در سفر اخیرش به تهران، از او بهعنوان نماینده ویژه نخستوزیر این کشور در تجارت با ایران یاد شده است.
در این دیدار رئیس اتاق تهران با اشاره به اینکه در کارنامه روابط دو کشور ایران و انگلیس فراز و فرودهای زیادی دیده میشود اما این مناسبات همواره برقرار بوده است، گفت: از نظر تجاری، انگلیس در مقایسه با سایر شرکای اروپایی ایران دارای روابط کمتری با ایران است و به نظر میرسد که برای دولتمردان این کشور، مسائل سیاسی از اولویت بالاتری نسبت به مسائل اقتصادی برخوردار است. خوانساری با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری دو کشور تا پیش از بروز تحریمها نزدیک به ۵/ ۲ میلیارد دلار بود، افزود: در سال ۹۴ حجم روابط اقتصادی دو کشور به ۴۵۰ میلیون دلار کاهش یافت. وی مهمترین اقلام صادراتی ایران به انگلیس را خرما، زعفران، انواع کفپوشها و برخی از اقلام صنعتی عنوان کرد و یادآور شد که از انگلیس نیز بهطور عمده ذرت، گندم، جو، توربینهای گازی و انواع مکملهای دارویی به ایران صادر میشود. رئیس اتاق تهران از جمله ظرفیتهای همکاری اقتصادی میان دو کشور را علاوه بر بخش نفت در حوزههای معدن، خودرو، آلومینیوم و سایر صنایع اعلام کرد. خوانساری در عین حال خاطرنشان کرد که طی چند ماه اخیر و پس از اجرای برجام، چندین گردهمایی تجاری و اقتصادی در انگلستان برگزار شده و زمینههای سرمایهگذاری مشترک و همکاریهای اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است اما در حال حاضر جدیترین مانع بر سر راه همکاریهای تجاری دو طرف، عدم برقراری روابط بانکی و مالی است. وی تصریح کرد: بهرغم مفاد صریح در برجام و نیز اذعان مقامات دولت ایالات متحده آمریکا مبنی بر عدم نگرانی بانکهای اروپایی برای همکاری با ایران، اما این نگرانیها هنوز در میان موسسات مالی و بیمه اروپا وجود دارد و ترس از اعمال جرایم سنگین از سوی آمریکا مانع جدی همکاری بانکهای اروپا با ایران است. رئیس اتاق تهران، یکی از زمینههای شکلگیری مناسبات اقتصادی میان ایران و بریتانیا را تمرکز شرکتها و سرمایهگذاران انگلیس بر پروژههای کوچک و متوسط اقتصادی عنوان کرد که به گفته وی، به ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد.
نماینده ویژه نخستوزیر بریتانیا در تجارت با ایران نیز در این دیدار، به سابقه خوب مناسبات تجاری دو کشور تا پیش از اعمال تحریمها اشاره کرد و افزود: به دنبال روی کار آمدن دولت آقای روحانی، درهای روابط سیاسی و اقتصادی با جامعه جهانی به روی ایران باز شد و تبادل هیاتهای تجاری از کشورهای مختلف طی ماههای اخیر نشان میدهد که بسیاری از کشورها وارد رقابت برای آغاز دوباره همکاریهای اقتصادی با ایران شدهاند. لرد لامونت، درخصوص وضعیت برقراری مناسبات اقتصادی میان انگلیس و ایران گفت: در حال حاضر در بخشهای نفت و گاز، صنایع هوایی و نیز خدمات زیربنایی ظرفیتهای بالایی برای همکاری میان ایران و بریتانیا وجود دارد. رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران به انجام مذاکرات جدی در داخل بریتانیا برای شکلگیری مناسبات اقتصادی با ایران اشاره کرد و افزود: شخصا با مدیران ارشد شرکتهای بزرگ نفتی بیپی (BP) و شل درخصوص همکاری با ایران مذاکره کردهام و آنها این اطمینان را دادهاند که علاقهمند آغاز دوباره همکاریها هستند و بهطور جدی آن را دنبال میکنند.
لرد لامونت با بیان اینکه جدیترین مانع حال حاضر بر سر راه آغاز روابط گسترده اقتصادی غرب با ایران، مسائل بانکی است، گفت: ایران تعهدات خود در قبال برجام را انجام داده است و حال نوبت طرفهای غربی است تا موانع را بردارند. وزیر سابق دارایی بریتانیا در ادامه از تلاش جدی خود و سایر دستاندرکاران دولت این کشور برای اطمینانبخشی به بانکهای بزرگ انگلیس و حتی اروپا در شروع دوباره همکاریها با ایران خبر داد و گفت: آنچه مسلم است، ما نمیتوانیم بهصورت دستوری با بانکهای اروپایی وارد گفتوگو و مذاکره شویم اما میتوانیم در مواجهه با آنها، اطمینان روانی لازم را برای این نهادهای مالی ایجاد کنیم که در صورت همکاری با ایران، به هیچوجه دچار جرایم مالی و تحریمهای مجدد از سوی ایالات متحده آمریکا نخواهند شد. لرد لامونت افزود: ابتدا باید بانکهای کوچک و متوسط اروپا را برای همکاری با ایران تشویق و ترغیب کرد و با ورود آنها به مدار همکاریها با ایران، بانکهای بزرگ نیز به این چرخه وارد خواهند شد.
ارسال نظر