شماره روزنامه ۶۲۰۲
|

تشدید حضور بازارساز یا اصلاح نرخ شاخص‌های ارزی؟

روز گذشته نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران کاهش یافت. بررسی بازار‌های مرزی گویای آن است که نسبت عرضه به تقاضا تغییر کرده است. در این میان برخی از فعالان کف‌بازار نیز معتقدند که چشم‌انداز بازار همچنان افزایشی است و افت قیمت اخیر در راستای اصلاح نرخ شاخص‌ها صورت گرفته است.

افزایش بازدهی در بازار بدهی،دولت‌ها را نگران کرد؛

بازار اوراق قرضه جهانی اخیرا با نوسانات شدیدی مواجه شده و این وضعیت توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران اقتصادی را به خود جلب کرده است. این امردر ایالات‌متحده و دیگر نقاط جهان نگرانی‌هایی را درباره پیامدهای آن برای اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. در این میان، برخی کارشناسان معتقدند که این وضعیت…

    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • افزایش بازدهی در بازار بدهی،دولت‌ها را نگران کرد؛

    خیز بازدهی اوراق قرضه

    بازار اوراق قرضه جهانی اخیرا با نوسانات شدیدی مواجه شده و این وضعیت توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران اقتصادی را به خود جلب کرده است. این امردر ایالات‌متحده و دیگر نقاط جهان نگرانی‌هایی را درباره پیامدهای آن برای اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. در این میان، برخی کارشناسان معتقدند که این وضعیت می‌تواند فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری نیز فراهم کند.
  • تشدید حضور بازارساز یا اصلاح نرخ شاخص‌های ارزی؟

    دلار به نیمه نخست ۸۱ برگشت

    روز گذشته نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران کاهش یافت. بررسی بازار‌های مرزی گویای آن است که نسبت عرضه به تقاضا تغییر کرده است. در این میان برخی از فعالان کف‌بازار نیز معتقدند که چشم‌انداز بازار همچنان افزایشی است و افت قیمت اخیر در راستای اصلاح نرخ شاخص‌ها صورت گرفته است.
  • بازار ارز تجاری به کمک تراز تجاری آمد

    شادا: آمارهای منتشرشده از سوی گمرک نشان می‌دهند که ناترازی تجاری کشور که در سال گذشته حدود ۱۷ میلیارد دلار بود، تا پایان آذرماه به ۸ میلیارد دلار کاهش‌‌‌یافته است؛ آماری که بخشی از آن به دلیل جذابیت واردات یـا بیش‌اظهاری آن و سرکوب انگیزه صـادرات یا کم اظهاری آن بوده است و حالا با راه‌‌‌اندازی بازار ارز تجاری تا حدود زیادی تعدیل می‌شود. تداوم کسری تجاری غیرنفتی یکی از مشکلاتی است که اقتصاد ایران با آن مواجه بوده و همین مساله موجب صرف بخش مهمی از درآمدهای صادرات نفتی برای واردات شده است.
  • درآمد ارزی ۱۰ میلیارد دلاری پتروشیمی‌‌‌ها

    ایسنا: دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه پتروشیمی‌‌‌ها از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته‎اند، گفت: از این مقدار ۸.۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه شده است.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • گفتگوی ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» با یک تحلیلگر حوزه رمزارزها؛

    مسیر رمزارزها در سال ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: با رشد چشمگیر بازار رمزارزها در سال گذشته، به‌ویژه بیت‌کوین، این حوزه به یکی از جذاب‌ترین و گزینه‌های سرمایه‌گذاری بدل شده است. اکنون، مهم‌ترین پرسشی که ذهن فعالان این عرصه را به خود مشغول کرده، این است که آیا روند صعودی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت یا خیر؟ همچنین بیت‌کوین، به‌عنوان پرچم‌دار بازار رمزارزها، همچنان در مرکز توجه تحلیلگران و سرمایه‌گذاران قرار دارد. این دارایی در سال ۲۰۲۵ تا چه اندازه می‌تواند اوج بگیرد و آیا رکوردهای تازه‌ای را به ثبت خواهد رساند؟
  • هشتاد و دومین حراج شمش طلا برگزار شد؛

    ۱۱۶ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله ایران معامله شد

    دنیای اقتصاد: ۱۱۶ کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۸۱۱ میلیارد تومان در حراج شماره ۸۲ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت.
  • توسط بانک مرکزی صورت گرفت؛

    ابلاغ دستورالعمل اجرایی تامین ارز شرکت های دارویی در قبال پذیرش اوراق گام

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکت‌های دارویی در قبال پذیرش اوراق گام را به بانک‌های عامل ابلاغ کرد.
  • رئیس صندوق بین المللی پول هشدار داد؛

    تهدید جهانی ترامپ

    رئیس صندوق بین‌المللی پول در گفت‌وگو با خبرنگاران هشدار داد که نگرانی‌ها پیرامون تهدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های تجاری باعث افزایش هزینه‌های استقراض بلندمدت خواهد شد؛ به‌طوری‌که این موضوع فشار زیادی بر اقتصاد جهانی در سال۲۰۲۵ وارد خواهد کرد. او همچنین بیان کرد که پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد جهانی ثابت است و روند کاهش تورم ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه بر این رشد اقتصادی جهانی در ۵سال آینده به ۳.۱درصد خواهد رسید که از روند رشد قبل از پاندمی کمتر است.
  • سکه به قله بازگشت؛

    عبور دلار از خط ۸۲

    بازار ارز به روند افزایشی ادامه می‌دهد. روز گذشته نرخ دلار آزاد از مرز ۸۲ هزار تومان عبور کرد. این درحالی است که روند نرخ‌های رسمی در بازار دیروز کاهشی بود. انتظارات تورمی موتور رشد ارزش بازار آزاد و تزریق‌های صورت گرفته در بازار رسمی عامل افت ارزش نرخ‌ها در این بازار عنوان می‌شود. فعالان کف‌بازار معتقدند که تغییر دولت حاکم در آمریکا مهم‌ترین ریسک‌ سیاسی روز‌های اخیر محسوب می‌شود که معامله‌گران درحال پیش‌خور کردن اخبار آن هستند.
  • تخصیص ۱۱ هزار سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج روز شنبه

    مرکز مبادله ایران: پنجاه و نهمین حراج سکه طلا در حالی با تخصیص ۱۱ هزار و ۱۳۴ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که ۱۸ هزار و ۳۸۵ قطعه انواع سکه ثبت سفارش شد؛ براین اساس ۶۰ درصد متقاضیان در حراج برنده شده‌‌‌اند. پنجاه و نهمین حراج سکه طلا روز شنبه ۲۲ دی‌‌‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۹۳۲۰ قطعه تمام سکه ثبت سفارش شده، ۵۸۲۲ قطعه با میانگین قیمت ۵۵ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، در حراج ربع سکه نیز ۹۰۶۵ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شد که ۵۳۱۲ قطعه سفارش‌ها، با میانگین قیمت ۱۶ میلیون و ۹۹۵ هزار تومان به متقاضیان اختصاص یافت.
  • رشد اقتصادی فرانسه کمتر از یک درصد می‌شود

    ایسنا: گلدمن ساکس پیش‌‌‌بینی خود برای رشد اقتصاد فرانسه در سال ۲۰۲۵ را به ۰.۶ درصد تغییر داد که اندکی کاهش نسبت به انتظارات قبلی و کمتر از میزان توافق است.
  • آلمان در طولانی‏‏‌ترین بحران اقتصادی ۷۵ سال اخیر

    ایبنا: رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که اقتصاد آلمان طولانی‌‌‌ترین بحران ۷۵ سال اخیر را پشت سر می‌‌‌گذارد. به گزارش المیادین، براساس آنچه رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌‌‌اند، اقتصاد این کشور طولانی‌‌‌ترین بحران ۷۵ سال اخیر را پشت سر می‌‌‌گذارد و هیچ راهی برای خروج از آن در سال ۲۰۲۵ وجود ندارد.
  • معاون وزیر اقتصادتشریح کرد

    تفاوت FATFبا تحریم‌های آمریکا

    شادا: به گفته معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورای‌عالی پیشگیری و مقابله با جرائم پول‌شویی و تامین مالی تروریسم کشور، آنچه به گروه ویژه اقدام مالی وزن و اعتبار بین‌المللی داده است، ساختار تشکیلاتی و سازمانی یا اعضای اصلی FATF نیست، بلکه توصیه‌ها و استانداردهای این گروه است که توسط بیش از ۲۰۰کشور دنیا پذیرفته و اجرایی شده و از حمایت بیش از ۳۰قطعنامه و مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد و خود سازمان ملل متحد برخوردار است.
  • تامین ارز نیازهای وارداتی صنایع به ۴۲میلیارد دلار رسید

    مرکز مبادله ایران: بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۲دی‌‎ماه، برای واردات سه گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۵۴میلیارد و ۶۷۵میلیون دلار تامین ارز کرده است.
  • رشد ۷۴درصدی خرید بیمه درمان در ۹ماه امسال

    ایسنا: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، بیش از ۲میلیون و ۸۰۰هزار فقره بیمه‌نامه درمان صادر شده که نشان از رشد ۷۴.۵درصدی در قیاس با مدت مشابه سال گذشته دارد. بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیرا آمار ۹ماهه نخست صنعت بیمه در سال۱۴۰۳ را منتشر کرده که بر اساس آن بیش از ۵۹.۷میلیون فقره بیمه‌نامه به ارزش ۳۲۴.۸هزار میلیارد تومان صادر شده که حاکی از رشد ۵۹.۳درصدی در حق بیمه تولیدی و ۲۱درصدی در تعداد خسارات پرداختی طی این بازه زمانی است. همچنین، طی ۹ماه نخست سال جاری ۵۹.۷میلیون فقره بیمه‌نامه صادر شده که در قیاس با مدت مشابه در سا ۱۴۰۲ به میزان ۷درصد رشد داشته است.
  • موتور اقتصادی ایالات‌متحده، پرقدرت ادامه می‌دهد؛

    ثمره سیاستگذاری در بازار کار

    آمارهایی که روز جمعه توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده منتشر شد، نشان داد که سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو مبنی بر تقویت بازار کار، موفقیت‌آمیز بوده‌اند. بهبود اشتغال در بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا، بر بازارهای مالی تاثیر قابل توجهی گذاشت و باعث شد که سرمایه‌گذاران پیش‌بینی خود را در خصوص کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو به تاخیر بیندازند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله تا ۲۲ دی؛

    بیش از ۵۴ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی ضمن اعلام حجم معاملات سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا امروز، تصریح کرد از اول فروردین ماه تا ۲۲ دی ماه امسال بیش از ۵۴ میلیارد و ۶۷۵میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تأمین شده است.
  • گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی سازمان ملل منتشر شد؛

    اقتصاد ایران در ۲۰۲۵

    تازه‌ترین گزارش اقتصاد جهانی سازمان ملل در ۲۰۲۵ حاکی از آن است که روند کاهشی نرخ تورم و رشد اقتصادی ایران در سال های آینده نیز تداوم خواهد یافت؛ به‌طوری‌که برآورد می‌شود نرخ تورم به دنبال اتخاذ سیاست پولی انقباضی در سال‌های اخیر، از ۴۵درصد در ۱۴۰۲ به ۲۳.۹درصد در ۱۴۰۵ تقلیل یابد. در همین حال، این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌کند نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور در همین بازه از ۴.۷درصد به ۳.۳درصد کاهش پیدا کند.
  • عامل بازگشت شاخص ‌ارزی به محدوده ۸۱ چیست؟

    صعود دلار در آخر هفته

    در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت اسکناس دلار آزاد مجددا از مرز ۸۱ هزار تومان عبور کرد. تحلیلگران ارزی ریسک‌های سیاسی را به عنوان یکی از عوامل این رشد قیمت معرفی می‌کنند. البته باید اشاره کرد که بازار در روزهای پایانی هفته کم‌عمق است و پتانسیل نوسان قیمت بیشتری دارد.
  • اول بهمن، پرونده ارز نیما بسته می‌شود

    مرکز مبادله ایران: براساس اطلاعیه‌های بانک مرکزی با پایان دی پرونده سامانه نیما بسته می‌شود و شرکت‌های صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی از ابتدای بهمن، نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری اقدام و رفع تعهد صادراتی می‌کنند. براساس اطلاعات ثبت‌شده معاملات ارز در بازار ارز تجاری روز چهارشنبه، ۱۹دی ماه از ۷۳.۷میلیون دلار گذشت که نسبت به ابتدای هفته جاری از رشد سه‌برابری حکایت دارد.
  • قیمت طلای جهانی به سقف چهار هفته اخیر رسید

    صعود پلکانی فلز زرد

    از زمان آغاز معاملات طلای جهانی در روز دوشنبه، قیمت این فلز گران‌بها تا غروب جمعه، با رشد بیش از ۱.۵ درصدی روبه‌رو بوده است. در حال حاضر سرمایه‌گذاران برای تنوع‌بخشی به سبد دارایی‌های خود، به خرید طلا مشغولند. آنها همچنین منتظر انتشار آمار اشتغال و بیکاری در ایالات‌متحده هستند تا با دید واضح‌تری نسبت به آینده اقتصاد سرمایه‌گذاری کنند.
  • افزایش تورم در کشورهای OECD

    ایسنا: تورم سالانه منطقه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به ۴.۵ درصد رسید. بر اساس داده‌های منتشر شده، تورم سالانه مصرف‌‌‌کننده در منطقه سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD) در ماه نوامبر به ۴.۵۴ درصد رسید. بر اساس داده‌های این سازمان مستقر در پاریس، رقم اعلام شده نسبت به ۴.۴۵ درصد در ماه اکتبر کمی افزایش یافته است.
  • وضعیت بازار کار ایالات‌متحده در دسامبر بهبود یافت

    مشاغل آمریکا در ۲۰۲۴

    در ماه پایانی سال ۲۰۲۴ تعداد ۲۵۶ هزار شغل در اقتصاد ایالات‌متحده ایجاد شد که بیشترین تعداد در ۹ ماه گذشته بود. این آمار در ماه نوامبر، ۲۱۲ هزار شغل را به ثبت رساند. این در حالی است که پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها برای این ارقام، چیزی بین ۱۶۰ هزار تا ۲۰۰ هزار شغل بود. در ماه دسامبر، اشتغال در بخش مراقبت‌های بهداشتی معادل ۴۶ هزار نفر، در دولت به میزان ۳۳ هزار نفر و در بخش کمک‌‌‌های اجتماعی حدود ۲۳ هزار نفر افزایش یافت. همچنین در بخش تجارت خرده‌‌‌فروشی ۴۳ هزار شغل اضافه شد. در همین حال، اشتغال در بخش تولید به اندازه ۱۳ هزار واحد کاهش یافت. به‌طور کلی در سال ۲۰۲۴، مشاغل ایجادشده به میزان ۲.۲ میلیون نفر افزایش یافت.
  • اقتصاد مالزی سربلند شد

    ایسنا: تولید صنعتی ماه نوامبر مالزی ۳.۶ درصد بالاتر از پیش‌بینی‌ها افزایش یافت. داده‌های دولت مالزی روز جمعه (۱۰ ژانویه) نشان داد که تولید صنعتی مالزی نسبت به مدت مشابه سال قبل در نوامبر ۳.۶ درصد افزایش یافت که بالاتر از انتظارات بازار بود. بر اساس نظرسنجی رویترز، پیش‏‏‌بینی می‌شود که تولید کارخانه‌های نوامبر ۲.۶ درصد افزایش یابد. طبق گزارش رویترز، تولید کارخانه اکتبر از ۲.۱ درصد به ۲ درصد کاهش یافت.
    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • فرصت واریز وجه تا ساعت ۲۳ امشب؛

    مشکل واریز وجه حراج سکه برطرف شد

    دنیای اقتصاد: مشکلات سامانه پرداخت الکترونیک بانکی برطرف شده و درگاه واریز وجه سامانه حراج سکه از ساعت ۱۶ امروز مجددا فعال شده و امکان واریز وجه وجود خواهد داشت.
  • اطلاعیه مرکز مبادله ایران در خصوص حراج سکه۲۲ دی؛

    مشکل درگاه واریز وجه تا ساعت ۲۰ امروز حل نشود، حراج شنبه لغو می‌شود

    دنیای اقتصاد: در صورتی که تا ساعت ۲۰ امروز جمعه ۲۱ دی ماه مشکل سامانه‌های پرداخت الکترونیک بانکی حل شده و این مسئله به اطلاع مرکز مبادله ایران رسانده شود؛ درگاه واریز وجه مرکز مبادله مجدداً فعال شده و امکان واریز وجه و شرکت در حراج میسر خواهد شد.
  • در پادکست «رادیو بازار» مطرح شد؛

    بازارها در برزخ ترس و طمع

    دنیای اقتصاد: همگام با تداوم جریان بالای پول در بورس تهران طی سومین هفته زمستان، دلار آزاد و سکه طلا بی‌تفاوت نسبت به یکدیگر راه خود را رفتند. در این مسیر، اسکناس آمریکایی و سکه طلا در برخی روزها بر خلاف جهت بورس‌ حرکت کردند.