شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

پکن باید دست به اقدامات جسورانه بزند؛

حاکمان چین هر سال در ماه دسامبر در یک کنفرانس اقتصادی گرد هم می‌آیند تا شرایط ۱۲ماهه گذشته و چشم‌انداز سال پیش‌رو را بررسی کنند.بر اساس گزارش اکونومیست، چشم‌انداز اقتصاد چین از دو جهت تیره به نظر می‌رسد. میزان خرده‌فروشی در نوامبر در مقایسه با سال قبل از آن ۳درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات…

عوامل افت نرخ ارز بررسی شد؛

روز گذشته فعالان ارزی بازار تهران شاهد افت ارزش نرخ دلار تا کانال قیمت ۷۵ هزار تومانی بودند. به عقیده برخی از تحلیلگران دو عامل حمایت‌های نهاد بازارساز از ریال از طرق عرضه ارز، در کنار سیگنال‌های مذاکراتی منتشر شده از سوی وزیر امور خارجه نیروهای کاهشی بازار در روزهای اخیر است. پاسخگویی به‌نیازهای…

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • یک مقام مسئول در بانک مرکزی؛

    تمدید ۱۰ روزه مهلت تخصیص ارز برای متقاضیان آذرماه، اجرایی شد

    یک مقام مسئول در بانک مرکزی از اجرایی شدن تمدید ۱۰ روزه مهلت ‎تخصیص ارز برای متقاضیان آذرماه در سامانه جامع تجارت خبر داد.
  • بنا بر اعلام بانک‌مرکزی؛

    آمار جدید حجم معاملات سامانه ارز تجاری اعلام شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی امروز ۳ دی ۱۴۰۳ جدیدترین آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران را اعلام کرد.
  • پکن باید دست به اقدامات جسورانه بزند؛

    مصائب ادامه‏‌دار اقتصاد چین

    حاکمان چین هر سال در ماه دسامبر در یک کنفرانس اقتصادی گرد هم می‌آیند تا شرایط ۱۲ماهه گذشته و چشم‌انداز سال پیش‌رو را بررسی کنند.بر اساس گزارش اکونومیست، چشم‌انداز اقتصاد چین از دو جهت تیره به نظر می‌رسد. میزان خرده‌فروشی در نوامبر در مقایسه با سال قبل از آن ۳درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات است. قیمت‌های مصرف‌کننده نیز در این بازه تنها ۰.۲درصد رشد کرده‌اند. این ارقام «احتیاط مزمن» خانوارها را منعکس می‌کند. اعتماد مصرف‌کننده پس از سقوط در دوران قرنطینه‌های کرونایی در بهار۲۰۲۲ هرگز احیا نشده است.
  • عوامل افت نرخ ارز بررسی شد؛

    عقب‌نشینی دلار به کانال ۷۵

    روز گذشته فعالان ارزی بازار تهران شاهد افت ارزش نرخ دلار تا کانال قیمت ۷۵ هزار تومانی بودند. به عقیده برخی از تحلیلگران دو عامل حمایت‌های نهاد بازارساز از ریال از طرق عرضه ارز، در کنار سیگنال‌های مذاکراتی منتشر شده از سوی وزیر امور خارجه نیروهای کاهشی بازار در روزهای اخیر است. پاسخگویی به‌نیازهای کلان ارزی در معاملات توافقی نیز می‌تواند دیگر عاملی باشد که در هفته‌های پیش‌رو موجب کاهش نرخ ارز شود.
  • نرخ پاسخ دهی به نظرسنجی LCF در سال گذشته تنها ۲۲درصد بود

    بحران اعتماد به آمارهای اقتصادی بریتانیا

    دفتر آمار ملی بریتانیا از کاهش شدید پاسخ‌ها به نظرسنجی هزینه‌های زندگی و غذا (LCF) که برای محاسبه رشد اقتصادی از آن استفاده می‌شد، خبر داد. به گزارش بلومبرگ، نرخ پاسخ‌دهی به نظرسنجی‌ها در دهه‌های اخیر کاهش یافته و این روند از سال۲۰۲۰ شدت گرفته است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته تنها ۲۲درصد از خانوارها به نظرسنجی LCF پاسخ داده‌اند.
  • پیش‌بینی کاهش نرخ بهره در ترکیه

    ایسنا: اقتصاددانان انتظار دارند، ترکیه نرخ بهره را به ۴۸.۵درصد کاهش دهد. بر اساس نتایج نظرسنجی صورت‌گرفته، انتظار می‌رود بانک مرکزی ترکیه در هفته آینده نرخ بهره را با ۱.۵ واحد درصد کاهش به ۴۸.۵درصد برساند. اگر بانک نرخ بهره را پایین بیاورد، این اولین اقدام بانک در کاهش نرخ بهره از ماه ژانویه۲۰۲۳ یعنی نزدیک به ۲سال پیش خواهد بود.
  • کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی فرانسه برای سال۲۰۲۵

    تسنیم: درحالی‌که تنش‌های سیاسی و بن‌بست بودجه دولت فرانسه همچنان نگرانی اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد، بانک مرکزی این کشور در آخرین گزارش خود پیش‌بینی رشد اقتصادی در سال۲۰۲۵ را به ۰.۹درصد کاهش داد.
  • مشکلات مالی چه رابطه‌ای با خودکشی دارد؟

    ضربه بحران بدهی بر خانوار ژاپنی

    افزایش نرخ بهره و هزینه‌های زندگی باعث شده تعداد بیشتری از مردم ژاپن با بحران بدهی مواجه شوند. نرخ وام‌های مصرفی به بالاترین حد خود در ۱۶ سال گذشته رسیده و بدهی خانوارها از درآمدشان فراتر رفته است. ورشکستگی‌های شخصی به بالاترین میزان از زمان همه‌گیری رسیده و خودکشی‌های مرتبط با بدهی در حال افزایش است.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» نتایج سیاست‌های ارزی بازارساز را بررسی کرد؛

    کاهش نرخ دلار ادامه پیدا می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: با اجرای سیاست‌های ارزی بازارساز، نرخ دلار کاهش اندکی را تجربه کرد. گفته می‌شود بانک‌مرکزی قصد دارد طی روزهای آتی با هدف کاهش شکاف ارز رسمی و غیررسمی عرضه خود را در بازار تشدید کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» به یک ابهام پاسخ می‌دهد؛

    عیار سکه‌های مرکز مبادله پایین است؟

    دنیای اقتصاد: در روزهای اخیر، برخی صرافی‌ها و فعالان بازار طلا و جواهر شایعاتی را درباره کیفیت و عیار سکه‌های عرضه‌شده در حراج بانک مرکزی مطرح کرده‌اند. این ادعاها شامل پایین بودن عیار سکه‌ها، وجود خط و خش روی آن‌ها و حتی تفاوت قیمتی بین سکه‌های ضرب جدید و قدیمی بوده و این در حالی است که بانک مرکزی به عنوان عرضه‌کننده اصلی سکه‌های طلا، این ادعاها را رد کرده و بر استانداردهای بالای ضرب سکه‌های حراجی تأکید دارد. اما چرا این شایعات مطرح می‌شوند و چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟
  • در معاملات امروز؛

    نرخ دلار توافقی از مرز ۶۳ هزار تومان گذشت

    دنیای اقتصاد: نرخ دلار توافقی امروز یک‌شنبه دوم دی ماه سال جاری به سطح ۶۳ هزار و ۳۵۴ تومان رسید.
  • «دنیای‌اقتصاد» آمار آبان‌ماه از ابزار پرداخت اعتباری را بررسی کرد

    برگشت چک‌های برگشتی از قله

    بانک مرکزی آخرین آمار چک‌های مبادله‌ای آبان‌ماه۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌ها از ۹.۶ در مهرماه به ۹.۱درصد در آبان رسیده است. همچنین نسبت مبلغ چک‌های برگشتی به کل چک‌ها نیز از ۱۴.۶درصد در مهر به ۱۴درصد در آبان رسیده است. نسبت مبلغ چک‌های برگشتی پس از طی کردن روند افزایشی از اردیبهشت۱۴۰۳ و تجربه کردن قله ۱۹درصدی در مردادماه شروع به کاهش کرده است. با این حال، اگرچه آمار چک‌های برگشتی روندی کاهشی داشته است، اما این ارقام همچنان بالا بوده و گویای وضعیت نامناسب اقتصادی و چالش‌های جدی در بخش تولید است.
  • روند نرخ دلار تغییر کرد؛

    ورود بازارساز به بازار ارز

    بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات غیررسمی ارزی تهران گویای آن است که روند افزایشی هفته گذشته جای خود را به یک روند اصلاحی داده و شاخص‌ها کاهش یافته اند. دلار آزاد در کانال ۷۶ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد. یورو نیز به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگشت. تحلیلگران معتقدند که بخشی از افت قیمت‌ها در اثر سیگنال حضور بازارساز در معاملات صورت گرفته است.
  • اولویت مهار تورم به جای حذف صفر

    دنیای‌اقتصاد: روز گذشته خبری درباره لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور منتشر شد. این لایحه که برای حذف چهار صفر از پول ملی و اصلاح نظام پولی کشور تهیه شده است، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. لایحه‌ای که پیش از این در دولت دوازدهم به تصویب رسیده بود، دوباره به‌عنوان لایحه یک فوریتی به مجلس ارائه شده است.در متن لایحه آمده است که واحد پول ایران «تومان» خواهد بود و هر تومان معادل ۱۰هزار ریال جاری و یکصد پارسه است. همچنین، برای تسهیل روند انتقال به سیستم جدید، دوره‌ای دوساله به عنوان «دوره گذار» برای استفاده همزمان از تومان و ریال در نظر گرفته شده است. در این مدت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ترتیبات اجرایی لازم را برای جمع‌آوری و جایگزینی اسکناس‌ها و سکه‌های ریال با تومان فراهم کند.
  • دولت تقاضای جدیدی از مجلس برای حذف ۴صفر از پول ملی نداشته است

    ایسنا: معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس گفت: لایحه جدیدی درخصوص حذف ۴صفر از پول ملی به مجلس ارائه نشده است.
  • نبرد‌جهانی بانک‌های مرکزی علیه تورم به کجا می‌رسد؟

    مسیر زیگزاگی فلز زرد

    با رونمایی فدرال‌رزرو از پیش‌بینی‌های اقتصادی خود، بازارهای جهانی با یک سقوط ناگهانی روبه‌رو شدند. با این حال، طلای جهانی روز جمعه از سطح نمادین دو هزار و ۶۰۰ دلار عبور کرد. همچنین شاخص اس‌اندپی‌۵۰۰ و قیمت بیت‌کوین پس از کاهش ناگهانی روزهای گذشته، تا حد کمی به سطوح بالاتر بازگشتند. باید دید که آینده بازارها چگونه است؟
  • رئیس بانک مرکزی روسیه قول داد

    کاهش تورم تا سه ماه آینده

    ایسنا: رئیس بانک مرکزی روسیه گفت: تصمیمات اتخاذ شده بانک روسیه کاهش تورم این کشور در سه ماهه آینده را تضمین خواهد کرد. الویرا نابیولینا، اظهار کرد که پیش از این، بانک روسیه به‌‌‌طور سالانه نرخ اصلی بهره را ۲۱ درصد نگه داشت و انتقادات از تنظیم‌‌‌کننده به ویژه در دوره نرخ‌‌‌های بالا تشدید می‌شود و افزود که بر اساس ارزیابی خود از وضعیت و پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها تصمیم می‌گیرد. او بیان کرد: تنگنای حاصل از شرایط پولی، با وجود افزایش رشد قیمت فعلی و تقاضای بالای داخلی، پیش‌‌‌نیازهای لازم را برای از سرگیری فرآیندهای کاهش تورم و بازگشت تورم به هدف ایجاد می‌‌‌کند. بانک مرکزی با تاکید بر اینکه انتظارات تورمی همچنان رو به افزایش است، با تاکید بر ادامه روند افزایشی انتظارات تورمی‌ اعلام کرد: نیاز به افزایش نرخ بهره در ماه‌های آینده را بر اساس عملکرد وام‌‌‌دهی و تورم ارزیابی خواهد کرد.
  • افت اعتماد تجاری در فرانسه بی‌دولت

    ایبنا: پس از برکناری دولت میشل بارنیه، نخست‌وزیر فرانسه و اعضای کابینه، وضعیت ‌‌‌اعتماد شرکت‌های محلی به اقتصاد این کشور بحرانی شده است. به گزارش المیادین، بلومبرگ فاش کرد که اعتماد تجاری فرانسه به دلیل ادامه بن‌بست سیاسی‌ کاهش یافته است.
  • تورم ژاپن به نزدیک ۳ درصد رسید

    ایسنا: بر اساس داده‌های منتشرشده، تورم سالانه ژاپن در ماه نوامبر به ۲.۹ درصد رسید که بالاتر از رقم ۲.۳ درصد در ماه اکتبر است.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • آمار جدید بانک مرکزی؛

    دلار توافقی در سامانه ارز تجاری ۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی امروز ۱ دی ۱۴۰۳ نرخ دلار توافقی در سامانه ارز تجاری را ۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان اعلام کرد.
  • سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد؛

    واریز ۳۳ همت سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام سپرده‌گذاری مرکزی در پاییز امسال از طریق اطلاعات سامانه سجام بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار واریز شد.
  • ابلاغیه جدید ارزی بانک مرکزی؛

    صادرکنندگان بخوانند؛ امکان فروش ارز نیمایی در مرکز مبادله فراهم شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی برای صادرکنندگانی که بر اساس مقررات برگشت ارز حاصل از صادرات موظف به فروش ارز در سامانه نیما بودند، امکان فروش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را نیز فراهم کرد.
  • پس‌از یک‌سال از آمدن رئیس‌جمهور جدید، آرژانتین با چه چالش‌هایی دست‌و پنجه نرم می‌کند؟

    خانه‌تکانی اساسی میلی

    برنامه اقتصادی خاویر میلی، رئیس‏‏‏‌جمهور آرژانتین، در اولین سال اجرای خود دستاوردهایی نظیر کاهش تورم ماهانه از ۲۵.۵‌درصد به ۲.۴درصد، افزایش ذخایر بین‌المللی از ۲۰میلیارد دلار به ۳۵میلیارد دلار، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری (کاهش فاصله اوراق قرضه دولتی) و بهبود اعتماد مصرف‌کننده را به همراه داشته است. با این حال، افزایش ارزش پزو نگرانی‌هایی را در مورد کاهش رقابت‏‏‏‌پذیری و تکرار چرخه‏‏‏‌های اقتصادی گذشته ایجاد کرده است.
  • بازدهی بازارهای دارایی در معاملات سال‌ جاری بررسی شد؛

    پیشتازی طلا به پشتوانه نا‌اطمینانی

    بررسی بازدهی بازارهای دارایی در ۹ ماه اخیر حاکی از آن است که طلا با اختلاف محسوس حدودا ۱۰ درصدی پیشتاز است. به عقیده تحلیلگران نااطمینانی‏‏‌ و ریسک‏‏‌های سیاسی اصلی‏‏‌ترین عامل جریان‏‏‌ساز در بازار سال‌جاری بوده است. درنتیجه اقبال معامله‏‏‌گران نسبت به دارایی‏‏‌های امن (در صدر جدول آنها طلا) افزایش یافته است. از سوی دیگر می‌توان دریافت که سیاست جدید بانک‏‏‌مرکزی مبنی بر تقویت بخش عرضه در بازار ربع‏‏‌سکه موفق بوده است.
  • رئیس کل بانک‌مرکزی آمار تورم را به صورت شفاهی اعلام کرد؛

    روایت بانک‌مرکزی از تورم

    بانک‌مرکزی از سال ۱۴۰۱، به صورت رسمی داده‌‌‌های مربوط به تورم مصرف‌کننده را اعلام نمی‌‌‌کند و این آمارها به صورت جسته و گریخته و شفاهی توسط مسوولان بانک‌مرکزی اعلام می‌شود. براساس آخرین آمارها که توسط رئیس کل بانک‌مرکزی اعلام شده، تورم نقطه به نقطه در آبان‌ماه برابر با ۳۵.۳‌درصد بوده است. همچنین تورم ماهانه در این ماه رقم ۳‌درصد را ثبت کرده است. این آمارها در حالی اعلام شده است که مرکز آمار ایران به‌تازگی رقم تورم نقطه‌‌‌ای آبان‌ماه را برابر ۳۲.۵‌درصد و تورم ماهانه آبان‌ماه را برابر با ۲.۸‌درصد اعلام کرده بود.
  • هدیه پایان سال جروم پاول برای بازار جهانی چه بود؟

    کریسمس سرخ بازارها

    در شامگاه چهارشنبه، در آخرین جلسه ماهانه کمیته پولی فدرال‏‏‌رزرو در سال ۲۰۲۴ نرخ بهره مرجع بانک مرکزی به میزان یک‌چهارم واحد درصد کاهش یافت. پس از این اقدام، بازارهای جهانی با تلاطم زیادی روبه‏‏‌رو شدند. زیرا اظهارات و سیاست‏‏‌های دولت ترامپ، چشم‏‏‌انداز فدرال‏‏‌رزرو را از اقتصاد آینده تحت‌تاثیر قرار داده است. این امر خبر خوبی برای بازارها نیست.
  • دو ابزار کلیدی سرمایه‌گذاری ۲۰۲۵

    دنیای‌اقتصاد: شرکت سرمایه‌گذاری آمریکایی بلک‏‌راک در چشم‏‌انداز جهانی سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده است که طلا و بیت‌کوین به‏‌عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‏‌بخشی در جهانی متلاطم و چندقطبی نقش خواهند داشت. به گزارش کیتکو، گزارش بلک‏‌راک در چشم‏‌انداز جهانی ۲۰۲۵، افزایش قطب‏‌بندی ژئوپلیتیک و اقتصادی را پیش‌بینی می‌کند که منجر به کاهش وابستگی به دلار و افزایش تقاضا برای طلا می‌شود. در این گزارش، رقابت شدید بین آمریکا و چین در حوزه‏‌های فناوری پیشرفته و انرژی، به‌ویژه در زمینه انرژی‏‌های کم‏‌کربن، نیز مورد تاکید قرار گرفته است. در چشم‏‌انداز ۲۰۲۵ بلک راک، طلا به عنوان سپری در برابر تورم و جایگزینی برای ارزهای ذخیره، و بیت‌کوین به دلیل عرضه محدود و تقاضای فزاینده به عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‏‌بخشی در پرتفوی سرمایه‌گذاری معرفی شده‏‌اند. بلک‏‌راک به کم بودن همبستگی بیت‌کوین با بازار سهام اشاره کرده و بر لزوم انعطاف‏‌پذیری در استراتژی سرمایه‌گذاری و نظارت بر عملکرد طلا و بیت‌کوین در مقایسه با دارایی‏‌های سنتی تاکید دارد.