شماره روزنامه ۶۱۳۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۳۶

  • دوربرگردان بازارها

    دنیای اقتصاد: روز گذشته پس از حمله نظامی رژیم صهیونیستی و پاسخ پدافندی ایران به این اقدام بازارهای دارایی کشور تغییر روند قابل توجهی را تجربه کردند. قیمت دلار حدود ۲هزار و ۶۵۰تومان کاهش یافت، سکه طلای طرح جدید نیز با افت ۳میلیون و ۷۸۰هزار تومانی به کانال ۵۰میلیون تومانی بازگشت. بورس نیز پس از مدت‌ها یک روز سبز را به خود دید. شاخص کل این بازار بعد از ۸روز منفی سرانجام با رشد ۱.۲۳درصدی به سطح یک‌میلیون و ۹۹۵هزار واحد رسید. پس از تحولات روز گذشته سوال اصلی فعالان بازار این است که چشم‌انداز شاخص‌های دارایی چگونه خواهد بود؟ به نظر می‌رسد در صورت تداوم خروج ریسک‌های سیاسی و کاهش سطح تنش‌ها احتمالا بازارهای ارز و طلا مجددا وارد فاز ثبات خواهند شد و بازارساز، دست بالا را در تنظیم دلار خواهد داشت. خروج نااطمینانی می‌تواند روزهای سبز بورس را در تقویم افزایش دهد.
  • نرخ بهره روسیه در قله ۲۱ساله

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: بانک مرکزی روسیه به تازگی تصمیم به افزایش نرخ بهره مبنا به میزان ۲۰۰ واحد پایه یا ۲ واحد درصد گرفت. ماه گذشته بود که بانک مرکزی روسیه نرخ بهره مبنا را از ۱۸درصد به ۱۹درصد رساند. با این حال، اکنون براساس تصمیم جدید این نهاد، نرخ بهره مبنا از ۱۹درصد به ۲۱درصد رسیده است. این رقم بالاترین میزان نرخ بهره مبنا در روسیه از سال۲۰۰۳ محسوب می‌شود. سطح هدف بانک مرکزی روسیه برای تورم ۴درصد است. با این حال، نرخ تورم در سپتامبر امسال برابر با ۸.۶درصد بوده است.
  • نقاط قوت و ضعف کلیات لایحه بودجه۱۴۰۴

    مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در تشریح نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: این لایحه نسبت به قوانین بودجه سال‌های پیش از جهات مهمی مانند یکپارچگی و واقعی بودن منابع و مصارف و همچنین توجه به تعهدات و بدهیهای دولت، پیشرفت کرده اما در زمینه پرداختن به برخی چالشها مانند تمهید منابع مالی برای رشد پایینتر از تورم حقوق کارمندان دولت و درج احکام غیربودجهای ذیل لایحه بودجه، توفیق چندانی نداشته است.
  • ۳۹.۵ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۵ آبان‌ماه امسال، ۳۹میلیارد و ۵۷۶میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.به گزارش روابط‌عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸میلیارد و ۵۴۴میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۱میلیارد و ۳۵۱میلیون دلار، برای خدمات ۸۹۵میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸میلیارد و ۷۸۶میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • روش صحیح مراقبت از بانک‌ها و سپرده‌گذاران

    مهدی کیخا
    FDIC یا شرکت بیمه سپرده‌های فدرال (Federal Deposit Insurance Corporation) یکی از نهادهای اصلی در نظام بانکی ایالات متحده است که با همکاری سایر نهادهای نظارتی مانند فدرال‌رزرو و دفتر نظارت بر ارز OCC) Office of the Comptroller of the Currency) وظیفه اصلی حفاظت از سپرده‌گذاران و حفظ ثبات و اعتماد به سیستم بانکی را دارد. کارکرد این صندوق در اقتصاد برای تامین مالی بیمه سپرده‌ها و مقابله با بحران‌های بانکی است و از طریق جمع‌آوری حق بیمه از بانک‌های عضو، مدیریت می‌شود. از این رو FDIC باید به دقت ریسک‌های احتمالی ورشکستگی بانک‌ها را مدیریت کند تا مطمئن شود که منابع کافی در صندوق بیمه سپرده‌ها برای پرداخت به سپرده‌گذاران وجود دارد. در ادامه به وظایف کلیدی FDIC و روش صحیح مراقبت از بانک‌ها و سپرده‌گذاران توسط این نهاد اشاره می‌شود:
  • حمایت بریکس از رمزارزها

    دنیای اقتصاد: قیمت بیت‌کوین در چند روز اخیر نوسان زیادی را تجربه کرد و روز گذشته در نزدیکی سطح ۶۷ هزار دلار به نوسان ادامه داد. برخی از کارشناسان معتقدند که نوسان قیمت بیت‌کوین تا بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا ادامه خواهد یافت. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که بلوک بریکس در راستای اهداف دلارزدایی خود قصد استفاده از رمزارزها را در سبد دارایی خود دارد. همزمان که طلا در نزدیکی قله ۲۷۵۰ دلاری خود تثبیت می‌شود، همتای دیجیتال آن نوسان‌های شدیدی را تجربه می‌کند.
  • تصویب قانون جدید مالیات بر ثروت در فرانسه

    ایبنا: قانون مالیات بر ثروت جدیدی در فرانسه تصویب شد که طبق آن، از دارایی‌‌‌های بیش از یک میلیارد یورو، ۲ درصد مالیات اخذ می‌شود. به گزارش یورونیوز، روز جمعه، قانون‌‌‌گذاران فرانسوی به قانونی جدید رای دادند که از دارایی‌‌‌های بالای یک میلیارد یورو، با نرخ ۲ درصد مالیات می‌گیرد. این مالیات برای افرادی که مقیم مالیاتی فرانسه هستند یا دارایی‌‌‌هایی در این کشور دارند اعمال می‌شود.
  • نرخ بهره بین بانکی اعلام شد

    ایسنا: براساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول آبان ماه، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۴ درصد رسید. داده‌های بانک مرکزی از آخرین آمار نرخ سود بین بانکی در پایان هفته اول آبان ماه سال جاری، حاکی از افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی نرخ بهره بین بانکی در چهارشنبه، دوم آبان ماه، است. بر این اساس، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول مهرماه از ۲۳.۷۴ به ۲۳.۷۳ درصد در پایان هفته دوم مهرماه و با کاهش ۰.۰۵ واحد درصدی به ۲۳.۶۸ درصد در پایان هفته سوم مهر، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲ در پایان هفته چهارم ماهرماه و در نهایت با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۶ در دوم آبان ماه رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا کنون است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر