شماره روزنامه ۶۱۲۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۲۳

  • سمفونی بانک‌های مرکزی

    دنیای اقتصاد: رصد سیاستگذاری پولی در سال‌های اخیر حاکی از آن است که بانک های مرکزی دنیا، توانسته‌اند با یک رویکرد علمی و هماهنگ، نرخ تورم را مهار کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اکثر بانک‌های مرکزی در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ با افزایش نرخ بهره، سیاست‌های انقباضی را در دستور کار قرار دادند. پس از کاهش نرخ تورم در ماه‌های اخیر، بانک‌های مرکزی به دنبال تغییر شرایط و کاهش نرخ بهره برای بهبود شرایط برای رشد اقتصادی هستند. از سوی دیگر، کشورهای در حال توسعه نیز دریافته‌اند که مهار تورم، تنها از طریق سیاست‌های متعارف اقتصادی حاصل خواهد شد. این کشورها از یکسو به دنبال تنظیم سیاست‌های مالی و کاهش کسری بودجه هستند و از سوی دیگر، سیاست‌های پولی انقباضی را برای مهار تورم به‌کار بسته‌اند. این در حالی است که برخی این ادعا را مطرح می کنند که در شرایط تورم بالا، سیاست‌های متعارف برای مهار تورم کارکرد خود را از دست می‌دهند و باید با سیاست‌های جایگزین به دنبال مهار تورم در اقتصاد کشور بود.
  • روزهای قدرت‌نمایی فروشندگان ارزی

    دنیای اقتصاد: شاخص‌های بازار غیررسمی ارز تهران در معاملات روزهای پایانی هفته گذشته افزایشی ثبت شدند. بررسی‌ها حاکی از آن است که فروشندگان ارز از عمق کم بازار استفاده کرده و با اتکا بر سیگنال‌های سیاسی منفی اقدام به نرخ‌دهی در سطوح قیمتی بالاتر می‌کنند. تحلیلگران معتقدند با به پایان رسیدن فضای سیاسی هفته‌های اخیر، روزهای خوب فروشندگان نیز به پایان می‌رسد.
  • تورم ماهانه در کف سه‌سال

    دنیای اقتصاد-فاطمه نصیری: تورم سالانه نقطه به نقطه آرژانتین در ماه سپتامبر با کاهش حدود ۲۸واحد درصدی به ۲۰۹درصد رسید. این پنجمین ماه متوالی است که تورم سالانه این کشور در روند نزولی قرار گرفته است. تورم ماهانه آرژانتین نیز در ماه سپتامبر به ۳.۵درصد رسید که پایین ترین میزان تورم از نوامبر سال۲۰۲۱ است. در ماه‌های گذشته خاویر میلی، رئیس‌جمهور لیبرتارین آرژانتین با اتخاذ سیاست‌های ریاضتی و کاهش مخارج دولت به دنبال مهار تورم در آرژانتین بوده است. بر اساس طرح‌های او پیش‌بینی می‌شود که تورم آرژانتین تا پایان سال جاری به ۱۲۳درصد برسد.
  • ناگفته‌های ضریب جینی در ایران

    مجتبی قاسمی/استادیار حقوق و اقتصاد، دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
    توزیع درآمد (نابرابری درآمدی) از جمله موضوعات اقتصادی است که به‌طور نسبی توجه بیشتری را در رسانه به خود جلب می‌کند. علاوه بر این، توزیع درآمد و به‌طور مشخص چگونگی بهبود آن (کاهش شکاف طبقاتی) همواره در ادبیات سیاستمداران در اقصی نقاط جهان جایگاه ویژه‌ای داشته است. پژوهشگران سایر علوم انسانی و اجتماعی نیز به این مقوله توجه و واکنش بیشتری نشان داده‌اند. دولت‌های رفاه نیز در راستای همین دغدغه‌های سیاسی و اجتماعی به منصه ظهور رسیده‌اند.
  • سریال سیاست‌های انبساطی

    دنیای اقتصاد: مقامات فدرال رزرو در نشست ماهانه خود در شامگاه چهارشنبه، با کاهش بیشتر نرخ بهره موافقت کردند، اما مطمئن نبودند که چه مقدار باید کاهش دهند. داده‌های تورم ایالات متحده نیز روز پنج‌شنبه منتشر شد که حاکی از کاهش نرخ‌ تورم مصرف‌کننده بود. جلسه فدرال رزرو و نرخ تورم سپتامبر باعث شد که قیمت طلای جهانی نیز رشد کند.
  • استانداردسازی نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها

    بانک مرکزی: معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی اعلام کرد: کفایت سرمایه ۱۰ بانک کشور هم اکنون در شرایط استاندارد ۸ درصدی قرار دارد و هشت بانک دیگر نیز در سال جاری به استاندارد مورد نظر می‌رسند، بنابراین در مجموع برای ۱۸ بانک کشور به لحاظ کفایت سرمایه دغدغه خاصی نیست. فرشاد محمدپور با بیان اینکه هم اکنون۱۰ بانک که برخی جزو بانک‌های ناترازمان نیز به حساب می‌آیند، نسبت کفایت سرمایه با شرایط استاندارد مطابقت ندارد و حتی در برخی بانکها این نسبت منفی است و به همین دلیل نیز تمرکز اصلی بانک مرکزی روی این بانک‌ها قرار دارد.
  • میزبانی تالار معاملات طلا از حراج شمش در ۲۲ مهرماه

    مرکز مبادله ایران: پنجاه و هشتمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز یکشنبه ۲۲ مهرماه برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه‌الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۱ مهرماه، در پنجاه و هشتمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد. طی ۵۷ حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، ۱۰ هزار و ۷۶۰ کیلوگرم شمش مورد دادو‌‌‌‌‌ستد قرار گرفت که در نتیجه آن نزدیک به ۴۸.۳ همت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور وارد شد.
  • فرصت‌‌‌‌‌های شغلی ترکیه صعود کرد

    ایسنا: نرخ بیکاری ترکیه در ماه اوت به ۸.۵ درصد کاهش یافت. بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی موسسه آمار ترکیه (TurkStat)، نرخ بیکاری ترکیه در ماه اوت نسبت به ماه قبل از آن ۰.۳ واحد درصد کاهش یافته و به ۸.۵درصد رسیده است. تعداد افراد بیکار ۱۵ ساله و بالاتر با ۸۹ هزار نفر کاهش به ۳.۰۵۵ میلیون نفر رسیده است. بر اساس داده‌های موسسه آمار، نرخ بیکاری در مقایسه با اوت سال گذشته ۰.۷ واحددرصد کاهش یافته است. نرخ بیکاری برای مردان ۷ درصد تخمین زده شد، در حالی که این نرخ برای زنان ۱۱.۴ درصد بود. بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله اندکی افزایش یافت و به ۱۶.۵ درصد رسید. ارقام اشتغال بهبود یافته است، به‌‌‌‌‌طوری‌‌‌‌‌که تعداد افراد دارای شغل در ماه اوت با ۷۸هزار نفر افزایش به ۳۲.۷۷۶ میلیون نفر رسید. ترکیش نوشت، نرخ اشتغال با ۰.۱ واحددرصد افزایش به ۴۹.۷ درصد رسید، در حالی که مشارکت نیروی کار اندکی کاهش یافت و به ۵۴.۳ درصد رسید.
  • فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش خواهد داد؟

    ايسنا: مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو اظهار کرد احتمال یک یا ۲ کاهش نرخ بهره تا پایان سال میلادی ۲۰۲۴ وجود دارد. رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو تاکید کرد کاهش نیم واحد درصدی در ماه سپتامبر نشان‌دهنده اندازه کاهش‌‌‌‌‌های آتی نیست و فدرال رزرو به نظارت بر داده‌های دریافتی ادامه خواهد داد. دالی گفت از تصمیم فدرال رزرو در ماه سپتامبر به عنوان ارزیابی مجدد ضروری و برای جلوگیری از تشدید بیش از حد بازار کار به‌‌‌‌‌طور کامل حمایت می‌‌‌‌‌کند و مطمئن است که تورم در مسیر رسیدن به هدف ۲ درصد قرار دارد و اقتصاد در اشتغال کامل است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر