شماره روزنامه ۶۱۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۱۰

  • چالش FATF در دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد: به تازگی اخباری درباره وضعیت FATF در کشور به گوش می‌رسد که از احتمال حل و فصل این موضوع در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد. درحالی‌که این بحث‌ در رسانه‌ها مطرح می‌شود و توجه عمومی را به خود جلب کرده است، باید به این نکته توجه داشت که برخی کارشناسان معتقدند مسائلی مانند FATF که ابعاد گسترده و فنی دارند، بهتر است در سطح کارشناسی و توسط متخصصان و سیاستگذاران مورد بحث و بررسی قرار گیرند، نه اینکه به‌طور مستقیم در سطح جامعه و در میان مردم عمومی شوند. اگر موضوع FATF، در سطح جامعه به‌عنوان یک مطالبه عمومی مطرح شود ولی بین سیاستگذاران و مسوولان به نتیجه نرسد، این روند می‌تواند نتیجه‌ای معکوس داشته باشد. در این صورت، مردم ممکن است انتظارات بالا و امیدواری نسبت به حل این موضوع پیدا کنند، اما در صورت عدم تحقق توافقات بین تصمیم‌گیران کلان، ناامیدی و نارضایتی در جامعه افزایش خواهد یافت. با توجه به توقف طولانی تعاملات ایران با FATF، این نهاد استانداردها و توصیه‌های خود را به‌روزرسانی کرده است که این مساله می‌تواند بر روابط آینده ایران با آن تاثیر بگذارد. بنابراین، ایران باید از این تغییرات آگاه باشد.
  • سیگنال ایست دلار از نیویورک؟

    دنیای اقتصاد: روند افزایشی جدید شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته متوقف شد. در روزهای میانی هفته فعالان ارزی شاهد رشد ارزش شاخص‌های این بازار بودند که این روند در معاملات روز چهارشنبه به اتمام رسید. برخی از معامله‌گران معتقدند که سخنان بامداد چهارشنبه رئیس‌جمهور در توقف روند افزایشی بازار ارز بی‌تاثیر نیست. «دنیای اقتصاد» نیز این موضوع را در گزارش بازار ارز روز سه‌شنبه پیش‌بینی کرده بود.
  • دست رد بانک مرکزی به سینه بانک‌ها

    طبق آخرین گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی در هفته منتهی به ۲ مهر ۱۴۰۳، بانک مرکزی تنها با یک‌ششم حجم سفارش‌ها موافقت کرده است. همان‌طور که اشخاص برای گرفتن وام به بانک‌ها مراجعه می‌کنند، بانک‌ها نیز برای تامین مالی و دریافت اعتبار خود به بانک مرکزی مراجعه می‌کنند. این عملیات تحت عنوان بازار باز شکل می‌گیرد. بانک‌ها با گرو گذاشتن اوراق نزد بانک مرکزی، اعتبار مورد نیاز خود را اعلام می‌کنند. بانک مرکزی تعیین می‌کند که چه مقدار از این نیاز مالی را پاسخ می‌دهد و بانک‌ها در چه سررسید و با چه نرخ سودی باید اوراق خود را بازخرید کنند.در جدیدترین گزارش بانک مرکزی از عملیات بازار باز منتهی به ۲مهرماه، حجم سفارشات بیش از ۲۳همت بوده که بانک مرکزی تنها با ۱۶درصد از آن موافقت کرده است. در حراج این هفته اعتبارات ارائه‌شده سررسید ۷روزه داشتند و بانک‌هایی که این اعتبارها را دریافت کرده‌اند، موظفند طی یک هفته بدهی خود را با بانک مرکزی تسویه کنند.در چند حراج اخیر به نظر می‌رسد بانک مرکزی با حجم قابل‌توجهی از سفارش‌ها مخالفت کرده که منجر شده بانک‌ها برای تامین آن بخش از نیاز مالی‌شان که پاسخ داده نشده است، به بازار شبانه مراجعه کنند.
  • تشکیلات موازی کم نداریم

    معاون اول رئیس‌جمهور خطاب به سازمان امور استخدامی و اداری تاکید کرد که جز براساس ضوابط یک نفر را هم نپذیرید، به نیابت از رئیس‌جمهور می‌گویم، اگر آقای پزشکیان هم کسی را معرفی کرد که شرایط نداشت، شرعا و قانونا حق استخدام او را ندارید. محمدرضا عارف ظهر دیروز در مراسم تودیع و معارفه میثم لطیفی و علاء‌الدین رفیع‌زاده رؤسای پیشین و فعلی سازمان اداری استخدامی کشور تاکید کرد: بودجه مصوب کسری دارد و ایجاب می‌کند تخصیص را کم بدهیم و نمی‌توانیم تخصیص بالای ۹۰درصد بدهیم.
  • پایان همه‌گیری تورم جهان

    دنیای اقتصاد: بر اساس گزارش OECD، با کاهش استرس ناشی از تورم‌های اخیر، اقتصاد جهانی در حال وارد شدن به ثبات جدیدی است که به بانک‌های مرکزی اجازه می‌دهد تا با احتیاط، سیاست‌های انبساطی خود را ادامه دهند. این سازمان مستقر در پاریس روز گذشته اعلام کرد که روند رشد اقتصادی در ماه‌های اخیر انعطاف‌پذیر بوده، تورم کاهش چشم‌گیری داشته و شاخص‌ها حاکی از رشد پیوسته در خدمات هستند.
  • هوش مصنوعی در بانکداری؛ «تشریفاتی» یا «ضروری»؟

    مرتضي ترک تبريزي/کارشناس ارشد بانکي
    هوش مصنوعی را باید یکی از شاخص‌‌‌ترین فناوری‌‌‌هایی دانست که در سال‌های اخیر نام آن در فهرست ترندهای صنعت بانکداری به چشم می‌‌‌خورد و حقیقتا باید آن را در زمره فناوری‌‌‌های تحول‌‌‌آفرین صنعت بانکداری به حساب آورد. اساسا فناوری دگرگون‌کننده یا تحول‌آفرین، به فناوری‌‌‌هایی اطلاق می‌شود که استفاده از آنها منجر به تولید محصولاتی با ویژگی‌های عملکردی متفاوت از ویژگی‌های دلخواه مشتریان موجود شود. این فناوری‌‌‌ها پارادایم‌‌‌های محصول را تغییر می‌دهند و به تدریج زیرساختی برای ایجاد یک پارادایم جدید و رقابتی‌‌‌تر فراهم می‌‌‌کنند. مثال شاخص این مساله، اینترنت است که در قالب یک فناوری دگرگون‌‌‌کننده ظهور کرد و زمینه‌‌‌ساز گذار از عصر صنعتی به عصر اطلاعات شد. امروزه نیز هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، در کنار اینترنت اشیا، رایانش ابری، برنامه‌های کاربردی موبایل، بلاک‌چین و... فناوری‌‌‌های دگرگون‌‌‌کننده عصر حاضر به حساب می‌‌‌آیند که گذار از عصر اطلاعات به عصر دیجیتال را رقم خواهند زد .‌
  • وضعیت اقتصاد آمریکا در سپتامبر

    فعالیت تجاری ایالات‌‌‌متحده در ماه سپتامبر ثابت بود، اما میانگین قیمت‌‌‌های کالاها و خدمات با سریع‌‌‌ترین سرعت در ۶ ماه گذشته افزایش یافت که افزایش تورم در ماه‌های آینده را نشان می‌دهد. اس‌‌‌اندپی گلوبال اعلام کرد که شاخص مرکب مدیران خرید آمریکا که بخش‌های تولید و خدمات را دنبال می‌‌‌کند، در این ماه ۵۴.۴ بود و در مقایسه با ۵۴.۶ ماه اوت تغییر چندانی نداشته است. قرائت ماه سپتامبر با گزارش‌های این ماه از جمله خرده‌‌‌فروشی، مطابقت دارد که نشان می‌دهد اقتصاد شتاب رشد خود را در سه ماهه سوم حفظ کرده است. با این حال، شک و تردید در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری ۵ نوامبر بر احساسات تجاری تاثیر می‌‌‌گذارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر