شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۹۲

  • نسخه ۲۰۲۴ مهار تورم

    سیاست‌های پولی در آمریکا و اروپا بالاخره تورم را به نقطه مطلوب بازگرداند. آخرین گزارش فدرال‌رزرو نشان می‌دهد تورم در ایالات متحده به محدوده ۲.۵درصد رسیده و مهار این پدیده در اروپا نیز موفقیت‌آمیز بوده است؛ تجربه‌ای که علاوه بر چشم‌اندازهای نظری، برای کشورهای درگیر تورم، درس‌های مهمی نیز در پی دارد. به نظر می‌رسد مهم‌ترین درس آخرین نسخه مهار تورم در جهان این است که می‌توان بدون غلتاندن اقتصاد به دام رکود، کشور را از توفان تورم نجات داد.
  • تکلیف جدید «تسهیلات تکلیفی»

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد از بانک‌های دولتی درخواست کرد که با هماهنگی بانک مرکزی طرحی ارائه دهند که بخشی از وام ازدواج به‌صورت غیرنقدی در قالب خرید اقساطی لوازم خانگی به زوج‌های جوان پرداخت شود. او پس از این در یک یادداشت تلگرامی توضیحات تکمیلی در این زمینه ارائه کرد. همتی با اشاره به صف ۳۰۰هزار نفری که برای دریافت وام ازدواج وجود دارد، پیشنهاد کرد که بررسی‌هایی در زمینه امکان تامین لوازم خانگی مورد نیاز جوانان در کنار وام ازدواج صورت بگیرد. با این حال همتی در پایان یادداشت تلگرامی خود تاکید کرده است که بانک‌ها موظف به تسریع در تکلیف قانونی پرداخت وام ازدواج هستند و در شرایط و مقررات پرداخت وام ازدواج هیچ تغییری ایجاد نشده است.
  • تعادل دلار در محدوده جدید؟

    دنیای اقتصاد: پس از ورود تقاضای وکالتی به بازار دلار و سکه، نرخ شاخص‌های ارزی و طلایی در بازار روز پنج‌شنبه تغییر محسوسی نداشت. همین امر سبب شده تا برخی از کارشناسان سطوح قیمتی حال حاضر را تعادل جدید بازار بدانند. بازار هم‌اکنون به دور از ریسک‌ سیاسی جریان‌ساز و تقاضای کاذب است.
  • کارگزاری، بانک نیست

    ایبنا: کامران ندری، استاد دانشگاه با اشاره به تخلف و دخالت برخی کارگزاری‌ها در بازار پول و صدور کارت‌های بانکی متصل به شبکه شتاب با هدف پرداخت سود‌های روزشمار بالاتر از نرخ مصوب بانک مرکزی گفت: هنگامی که بانک مرکزی چنین امکانی را برای کارگزاری‌ها فراهم نکرده، هر اقدامی که موجب دخالت در بازار پول وتاثیرگذاری منفی در روند سیاست‌های پولی بانک مرکزی شود قطعا تخلف است، لذا بانک مرکزی نباید با عوامل این جریانات و تخلفات تساهل و تسامح کند. به گزارش رادار اقتصاد، او گفت: صدور کارت‌های متصل به شبکه شتاب و اعطای سود روزشمار بالاتر از نرخ مصوب بانک مرکزی توسط برخی کارگزاری‌ها موضوعی مسبوق به سابقه نیست؛ یعنی فعل عجیبی صورت گرفته است؛ چراکه کارگزاری، بانک نیست که کارت بانکی و سود روزشمار بدهد، آن هم سود بیشتری نسبت به نرخ مصوب بانک مرکزی.
  • عطش چینی‌ها برای فلز زرد

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روز گذشته با قیمت حدودی ۲۵۲۰ دلار در هر اونس معامله شد. گزارش‌ها حاکی از افزایش ذخیره طلا در بانک‌های مرکزی چین و هند هستند. در حالی که قیمت فلز زرد در بالای ۲۵۰۰ دلار تثبیت شده، تنش‌های ژئوپلیتیک و نااطمینانی‌های اقتصادی در کنار انتظارات افراد از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، به امیدواری سرمایه‌گذاران به افزایش قیمت طلا می‌افزاید.
  • تورم منطقه یورو در کف ۳ ساله

    دنیای اقتصاد: تورم منطقه یورو مطابق انتظارات در ماه اوت به پایین‌‌‌ترین سطح ۳ سال‌ اخیر رسید و با کاهش ۰.۴ واحد درصدی به ۲.۲ درصد تنزل یافت. مهم‌ترین محرک کاهش تورم سالانه در این ماه را باید ناشی از کاهش ۴.۲ درصدی هزینه‌های انرژی دانست. به نظر می‌رسد انتشار داده‌های تورمی احتمال کاهش دوباره نرخ بهره در ماه‌های آتی را تقویت خواهد کرد؛ چراکه روند تورمی مطابق میل کریستین لاگارد و سایر مقامات اروپایی در حال نزدیک شدن به تورم هدف‌(تورم ۲ درصدی) است. داده‌های تورمی منتشر شده از سوی اداره آمار اروپا نشان می‌دهد که تورم منطقه یورو در ماه اوت به ۲.۲ درصد رسید. این درحالی است که این رقم در ماه گذشته (ژوئیه) ۲.۶ درصد گزارش شده بود. این کاهش ۰.۴ واحد درصدی در ماه را باید مدیون کاهش هزینه‌های انرژی دانست. هزینه‌های انرژی از ۱.۲ درصد در ماه ژوئیه به منفی ۳ درصد در ماه اوت رسید و توانست پایین‌ترین سطح تورم نقطه‌به‌نقطه را برای منطقه یورو در سه سال اخیر رقم بزند.
  • تاثیر تورمی برمصرف غذای محبوب!

    تسنیم: رسانه‌های انگلیسی با استناد به داده‌های دفتر آمار ملی بریتانیا (ONS) روز سه‌‌‌شنبه هشدار دادند که غذای سنتی این کشور یعنی ماهی و سیب‌‌‌زمینی سرخ کرده که به دلیل قیمت مناسب در میان مردم محبوب بوده، طی پنج سال گذشته شاهد جهش شدید قیمت بوده است.
  • انتخابات آمریکا تجارت جهان را تهدید می‌‌‌کند

    ایسنا: موسسه رتبه‌‌‌بندی فیچ اعلام کرد نتایج انتخابات ایالات‌‌‌متحده می‌تواند بر تجارت جهانی تاثیرگذار باشد. موسسه رتبه‌‌‌بندی فیچ هشدار داد که نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در ایالات‌‌‌متحده می‌تواند تجارت جهانی را متزلزل کند. این موسسه علت این مورد را اصرار احتمالی برای اعمال تدابیر حمایت‌‌‌گرایی معرفی کرد که به‌‌‌طور بالقوه بر اقتصادهای بزرگ تاثیر می‌‌‌گذارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر