شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۹۱

  • افت دمای تورم خوراکی

    دنیای اقتصاد: طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه خوراکی‌ها در مرداد با ۰.۵واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۱.۱درصد رسید. گوجه‌فرنگی، بادمجان و خیار بالاترین تورم ماهانه را ثبت کردند. بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به هندوانه و گوجه‌فرنگی بوده است.
  • تقاضای جدید در بازار

    دنیای اقتصاد: به‌نظر می‌رسد دارایی‌های نقدی درحال بازگشت به بازار ارز هستند. روند نرخ‌ شاخص‌های غیررسمی ارز در بازار روز گذشته افزایشی بود. به عقیده تحلیلگران دارایی‌های آزاد شده از حساب‌های وکالتی با چند روز تاخیر در حال ورود به معاملات ارزی و طلایی‌اند. قیمت دلار در عصر روز گذشته به نیمه دوم کانال ۵۹ هزار تومانی رسید.
  • دردسر دولت‌ها برای بانک‌های مرکزی

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: دولت‌ها برای تامین مالی هزینه‌های خود از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. مالیات و انتشار اوراق قرضه، مهم‌ترین روش‌های مرسوم برای این منظور است. با این حال، به نظر می‌رسد افراط در استفاده از این روش‌ها و کنترل نکردن هزینه‌ها برای دولت‌ها مشکل‌ساز شده است. افزایش مالیات‌ها به معنی کاهش مصرف خصوصی است و از این منظر می‌تواند به تولید کشور آسیب بزند؛ اما افزایش انتشار اوراق قرضه به معنی به تعویق انداختن هزینه‌های امروز به آینده است. به گزارش اکونومیست، بانک‌های مرکزی تنها در صورتی می‌توانند تورم را کنترل کنند که سیاستمداران بدهی‌ها را تحت کنترل داشته باشند و به نظر می‌رسد با ادامه یافتن انتشار حجم بالایی از اوراق در کشورهای توسعه‌یافته، مساله کنترل تورم در بلندمدت برای این کشورها دردسرساز شود.
  • رشد فقر با خشک شدن دریاچه ارومیه

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به فقر در روستاهای اطراف دریاچه ارومیه تصریح کرد: احیای دریاچه به پویش ملی و منطقه‌ای نیاز دارد. بابک نگاهداری با انتقاد از اینکه بودجه‌های مربوط به احیای دریاچه ارومیه به وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی داده می‌شود، گفت: باید درخصوص معیشت کشاورزان منطقه و زدودن غبار فقر از روستاهای اطراف دریاچه ارومیه برنامه‌ریزی اساسی صورت گیرد.
  • فروش ۳۴۵کیلوگرم شمش طلا در اولین حراج شهریور‌ماه

    مرکز مبادله ایران: اولین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در شهریورماه با معامله ۳۴۵کیلوگرم شمش به پایان رسید. در چهل و ششمین جلسه حراج شمش طلا که روز سه‌شنبه ششم‌شهریورماه۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۳۷۰کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۳۴۵کیلوگرم با میانگین قیمت ۴میلیارد و ۷۲۹میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.
  • اخذ مابه‌التفاوت نرخ ارز کالاهای تامین ارز شده

    بازار: به استناد بخشنامه شماره ۲۴۵۳۷۷ بانک مرکزی، موارد اخذ مابه‌التفاوت نرخ ارز مترتب از کالاهای تامین ارز شده به نرخ ۴۲۰۰۰ریال به ازای هر دلار و کمتر تا نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) با رعایت سایر ضوابط و مقررات ارزی به شرح بندهای مندرج در بخشنامه ذکرشده به بانک‌های عامل ابلاغ شده است.
  • سایه رکود در سرزمین ژرمن‌ها

    دنیای اقتصاد: آخرین داده‌های تولید ناخالص داخلی آلمان نشان داد که مصرف شخصی در سه ماهه دوم کاهش یافته است که به کاهش کلی تولید کمک کرده است. از سوی دیگر، شاخص احساسات مصرف‌کنندگان آلمانی نیز در روزهای اخیر با کاهش مواجه شده که نشان می‌دهد افراد نسبت به آینده اقتصاد خوش‌بین نیستند. در همین راستا انگیزه افراد برای سرمایه‌گذاری در این کشور نیز دستخوش با کاهش روبه‌رو شد.
  • تخریب اقتصاد جهانی با تیغ تعرفه‌ای ترامپ

    دنياي اقتصاد - گروه اقتصاد بين‌الملل: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، معتقد است که نظام تجارت جهانی با تحمیل شرایط سخت و نامتعادل، اقتصاد آمریکا را به ورطه مشکلات عدیده‌ فرو برده است. از جمله این مشکلات می‌توان به بیکاری گسترده، بسته شدن بازارهای خارجی و افزایش بی‌رویه ارزش دلار اشاره کرد. به باور او، باید ریشه بسیاری از بیماری‌های اقتصادی آمریکا را در این نظام بین‌المللی جست‌وجو کرد.
  • سرپرست بانک مرکزی لیبی چه وعده‌هایی داد؟

    ایبنا: رئیس موقت بانک مرکزی لیبی تایید کرد که پرداخت حقوق در تاریخ مشخص شده و بدون تاخیر در آینده انجام می‌شود. به گزارش المیادین، عبدالفتاح غفار، رئیس بانک مرکزی لیبی که به‌طور موقت از سوی شورای ریاست‌جمهوری منصوب شده است، متعهد به شفافیت و رعایت استاندارد‌‌‌های بین‌المللی شد و تاکید کرد که «حقوق‌‌‌ها در آینده بدون تاخیر و در موعد مقرر پرداخت خواهد شد». به گفته او «فرآیند پرداخت تنها در عرض یک یا دو روز انجام می‌شود».
  • افزایش میلیونر‌‌‌های دیجیتالی در سطح جهان

    ایبنا: جهان امروز شامل ۱۷۲.۳ هزار میلیونر است که هر یک از آنها بیش از یک میلیون دلار ارز دیجیتال دارند. به گزارش آناتول، شرکت «هنلی و شرکا» که در زمینه ثروت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی فعالیت می‌‌‌کند، اعلام کرد افزایش قیمت ارز‌‌‌های دیجیتال به رهبری بیت‌کوین منجر به افزایش تعداد میلیونر‌‌‌ها شده است. این شرکت در گزارشی نوشت: جهان امروز شامل ۱۷۲.۳ هزار میلیونر است که هر یک از آنها بیش از یک میلیون دلار دارایی‌‌‌های رمزنگاری شده دارند که نسبت به سال گذشته ۹۵ درصد افزایش داشته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر