شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۸۵

  • چشم‌انداز اقتصاد با همتی

    دنیای اقتصاد: عبدالناصر همتی از جمله وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم است که پیش از آغاز به کار، برنامه مدونی را منتشر کرده است. او که اقتصادخوانده و سابقه اجرایی مانند ریاست بانک مرکزی را دارد، چالش‎های اقتصادی کشور را می‌شناسد و در برنامه خود به ارائه راه‌حل‌های کارشناسی پرداخته است.
  • خروج تقاضای کاذب از بازار ارز

    دنیای اقتصاد: در روزهای میانی هفته به‌طور ناگهانی دمای معاملات ارزی و طلایی افزایش یافت. در راستای این افزایش دما قیمت سکه طلا حدود یک و نیم میلیون تومان رشد کرد و شاخص‌های ارزی نیز رشد قیمت‌هایی را تجربه کردند. بخشی از رشد نرخ‌های صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه جبران شد. عده‌ای از تحلیلگران رشد قیمت مذکور را ناشی از وجود یک تقاضای کاذب در معاملات می‌دانند که هم‌اکنون بازار در حال گذر از آن است.
  • ارائه سند سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه رمزارزها

    بانک مرکزی: معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر تشکیل جلسه فوق‌العاده کارگروه سامان‌دهی مبادلات رمزارزها با حضور نمایندگان تمام دستگاه‌های ذی‌ربط در این حوزه طی هفته آینده، به برگزاری جلسات مستمر و هفتگی مسوولان ارشد بانک مرکزی طی دو ماه گذشته در حوزه رمزارزها پس از ابلاغ قانون بانک مرکزی اشاره و اعلام کرد: پیرو این جلسات منظم و به دستور رئیس‎ کل بانک مرکزی، به زودی سند سیاست‌های کلان کشور در مواجهه با رمزارز‌ها، با محوریت بانک مرکزی و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌مدخل، نهایی و ارائه می‌شود.
  • نیمی از زائران اربعین «ارز اربعین» نگرفتند

    تسنیم: برآوردهای جدید از بانک‌های عامل فروش ارز اربعین نشان می‌دهد که تاکنون یک‌میلیون و ۵۱۰هزار نفر ارز اربعین دریافت کرده‌اند؛ درحالی‌که ۳میلیون نفر در سماح ثبت‌نام کرده‌اند. طبق اعلام جدید ستاد مرکزی اربعین، تا ساعت ۲۴، ۲۸مردادماه مصادف با ۱۳ ماه صفر، تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در سامانه سماح ۲ میلیون و ۹۱۲هزار و ۷۳۵نفر و تعداد زائر عازم‌شده به کشور عراق ۲ میلیون و ۵۲۵ هزار و۵۱۱نفر است. تعداد زائران برگشتی از پنجم ماه صفر تاکنون نیز ۹۰۲ هزار و ۳۰۰نفر است. همزمان با نزدیک شدن به ایام اربعین و افزایش سفرهای زائران به عراق، آمار دریافت ارز اربعین نیز رو به افزایش است؛ اما نکته مهم اینجاست که با وجود ثبت‌نام حدود ۳میلیون نفر در سامانه سماح تقریبا نیمی از زائران متقاضی دریافت ارز اربعین بوده‌اند.
  • شمش طلا میلیون دلاری شد

    دنیای اقتصاد: قیمت هر اونس طلای جهانی، روز گذشته برای نخستین بار در تاریخ به بیش از ۲۵۱۰ دلار رسید و رکورد جدیدی را به ثبت رساند. این باعث شد که شمش طلا برای نخستین بار در تاریخ میلیون دلاری شود. بیت‌کوین نیز به بالاترین سطح شش روزه خود رسید و در کانال ۶۰ هزار دلار تثبیت شد. اخبار جدیدی نیز از افزایش احتمالی قیمت نقره پس از رونمایی سامسونگ از باتری‌های نسل جدید به گوش می‌رسد.
  • تغییر استراتژی صندوق ثروت سعودی

    دنياي اقتصاد - گروه اقتصاد بين‌الملل: صندوق سرمایه‌‌‌گذاری عمومی عربستان سعودی با تزریق میلیاردها دلار سرمایه به اقتصاد جهانی در یک دهه اخیر به یکی از اصلی‌‌‌ترین بازیگران عرصه سرمایه‌‌‌گذاری بدل شده است. این صندوق با سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های گسترده خود، نه تنها اقتصاد عربستان را متحول کرده، بلکه به عنوان یک قطب جذب سرمایه برای واسطه‌‌‌گران، بانکداران و مدیران دارایی در سراسر جهان شناخته می‌شود.
  • اعطای تسهیلات برای ثبت‌نام پیش‌فروش خودرو ممنوع است

    ایلنا: معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور اعطای تسهیلات برای ثبت‌نام پیش‌فروش خودرو را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: بانک‌ها اگر منابع دارند وام‌های ضروری را پرداخت کنند. با آغاز طرح ثبت‌نام پیش‌فروش خودرو برخی بانک‌ها با هدف جذب سپرده به بهانه افتتاح حساب وکالتی پرداخت وام ۸۰میلیون تومانی تا ۱۳۰میلیون تومانی را برای خرید خودرو تبلیغ می‌کنند. در پی این اتفاق سازمان بازرسی کل کشور به شبکه بانکی هشدار داده است که اگر پول و اعتبار دارند بهتر است وام‌های ضروری را پرداخت کنند.در همین راستا، ستار شیرعالی، معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور گفت: بانک‌ها ادعا می‌کنند منابع ندارند؛ اما متاسفانه در طرح وکالتی که تبلیغات گسترده رقابت ناسالم انجام می‌دهند و برخلاف ضوابط و مقررات به مشتریان تسهیلات پرداخت می‌کنند، این خلاف دستورالعمل‌های نظام بانکی است. او افزود: پرداخت تسهیلات قانون جوانی جمعیت، ازدواج، فرزندآوری، ودیعه مسکن و ساخت مسکن در اولویت نظم بانکی کشور است و اگر هیات‌مدیره شبکه بانکی مرتکب تخلفی در این زمینه شده باشد، برخلاف ضوابط و مقررات قانونی حتما با آنها برخورد قانونی لازم خواهد شد.
  • بدهی ترکیه صعود کرد

    ايسنا: بدهی کوتاه‌‌‌مدت ترکیه در ماه ژوئن، میزان ۱۸۰.۵ میلیارد دلار اعلام شد. بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد که سهم بدهی خارجی کوتاه‌‌‌مدت ترکیه تا ماه ژوئن به ۱۸۰.۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به پایان سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۵ درصد افزایش داشته است. بر اساس آمار رسمی، میزان بدهی خارجی کوتاه‌‌‌مدت بانک‌‌‌ها با ۱۰.۲ درصد افزایش به ۷۵.۴ میلیارد دلار و سهم بدهی خارجی کوتاه‌‌‌مدت سایر بخش‌ها با ۱.۶ درصد کاهش به ۶۰.۴ میلیارد دلار رسیده است. وام‌‌‌های ارزی کوتاه‌‌‌مدت (FX) بانک‌‌‌ها از خارج از کشور با ۳۸.۷ درصد افزایش به ۱۷.۵ میلیارد دلار، در حالی که سپرده‌های ارزی افراد غیر مقیم با ۵.۸ درصد کاهش نسبت به پایان سال ۲۰۲۳ به ۱۸.۸ میلیارد دلار رسید. سپرده‌های بانک‌‌‌های غیرمقیم ۱۹.۷ میلیارد دلار با ۴.۹ درصد کاهش ثبت شد. اعتبارات تجاری حاصل از واردات در سایر بخش‌ها به ۵۳.۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به پایان سال ۲۰۲۳ کاهش ۱.۹ درصدی را نشان می‌دهد. موجودی بدهی خارجی کوتاه‌‌‌مدت تا پایان ماه ژوئن، متشکل از ۴۹.۵ درصد دلار آمریکا، ۲۱.۵درصد یورو، ۱۳.۴ درصد لیر ترکیه و ۱۵.۶ درصد سایر ارزها بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر