شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۸۴

  • ریل یکسان‌سازی ارز

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهد شکاف اسکناس دلار بازار آزاد و اسکناس دلار مرکز مبادله ارز کاهش یافته و به کمتر از ۲۰درصد رسیده است. از سوی دیگر نرخ حواله مرکز مبادله نیز روند افزایشی به خود گرفته است. در روزهای اخیر خبر تاسیس مرکز مبادله ارز توافقی نیز شنیده ‌شد؛ بستری که به گفته سیاستگذار، قرار است مبادلات در آن، بر اساس نرخ آزاد و غیردستوری با مکانیزم حراج صورت بگیرد. همچنین در ماه‌های اخیر برخی کالاهای دریافت‌کننده دلار ۲۸۵۰۰ تومانی از لیست کالاهای دریافت‌کننده دلار ارزان قیمت کنار گذاشته شده‌اند. تمام این شواهد حاکی از آن است که شرایط برای حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ های ارز فراهم شده است. با یکسان‌سازی نرخ ارز، فعالان اقتصادی از سرگیجه ارزی رهایی پیدا می‌کنند و بساط فساد ارزی جمع می‌شود. در این شرایط، سیاستگذار نیز می‌تواند سیاست‌های حمایتی را به انتهای زنجیره حمایتی منتقل کند.
  • کاهش پهنای شکاف ارزی

    دنیای اقتصاد- ميکائيل زين‌الدين: با رشد قیمت اسکناس‌های خارجی در معاملات مرکز مبادله و در مقابل کاهش نرخ‌ها در معاملات بازار آزاد، شکاف میان بازارهای ارز کشور کاهش یافت. در روز‌های اخیر این شکاف کمتر از ۲۰ درصد محاسبه شد. تحلیلگران اقتصادی این مساله را در راستای کاهش رانت ارزی و هدفمندتر شدن تخصیص ارز رسمی می‌دانند.
  • ادامه کشمکش‌ها برای تغییر رئیس کل بانک مرکزی لیبی

    دنیای‌اقتصاد: شورای ریاست جمهوری لیبی در نظر دارد هیات‌مدیره جدیدی برای بانک مرکزی تشکیل دهد. به گزارش ایبنا، شورای ریاست‌جمهوری لیبی روز یکشنبه اعلام کرد که قصد دارد هیات‌مدیره جدیدی برای بانک مرکزی تشکیل دهد؛ درحالی‌که مجلس نمایندگان از رئیس فعلی حمایت می‌کند. شورای ریاست‌جمهوری در بیانیه‌ای اعلام کرد که «تصمیم به اجرای قطعنامه شماره۳ مجلس نمایندگان در سال۲۰۱۸ درباره انتخاب رئیس جدید برای بانک مرکزی لیبی و تشکیل هیات‌مدیره جدید گرفته است.» به‌دلیل اختلاف نظرها، تصمیم سال۲۰۱۸ مبنی بر انتصاب محمد عبدالسلام الشکری به‌عنوان رئیس بانک اجرا نشد و در حال حاضر مجلس نمایندگان از رئیس فعلی بانک «الصدیق الکبیر» حمایت می‌کند.
  • اهمیت وجود بازار ارز توافقی

    ایبنا: به گفته مدیرعامل مرکز مبادله، بازار ارز توافقی با متمرکز کردن سفارش‌های خرید و فروش زمان و هزینه طرفین معامله را کاهش می‌دهد. علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه بازار ارز توافقی با یک سامانه کار خود را انجام می‌دهد، گفت: به همین دلیل یک بازار متمرکز خواهد بود. تمرکز آن باعث می‌شود سفارش‌های خرید و فروش توسط واردکننده‌ها و صادرکننده‌ها در یک سیستم مجتمع شود و طبیعتا زمان پیدا کردن طرف معامله و هزینه‌ها کاهش پیدا کند.سعیدی در خصوص کمک این سامانه به بانک مرکزی افزود: این سامانه به بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار کمک می‌کند هر زمان که بخواهد نسبت به تغییرات بازار ارز سریع واکنش نشان دهد. مدیر عامل مرکز مبادله درباره کشف قیمت در بازار ارز توافقی بیان کرد: زمانی که تمام سفارش‌های خرید و فروش در یک جا منسجم شد بر اساس یک قاعده بهترین سفارش‌های خرید و بهترین سفارش‌های فروش انطباق پیدا می‌کنند. او ادامه داد: در نتیجه این انطباق کشف قیمت اتفاق خواهد افتاد و در پایان هر روز ما یک قیمت پایانی را برای ارز معرفی خواهیم کرد که آن همان کشف قیمت نقدی است.
  • افزایش قابل توجه هزینه زندگی در اروپا

    دنیای اقتصاد: داده‌ها نشان می‌دهد که افزایش هزینه‌های زندگی، به‌ویژه هزینه‌های مربوط به مسکن، برای بیش از ۹۰درصد اروپایی‌ها نگرانی اصلی است. به گزارش یورونیوز، افزایش هزینه زندگی برای بیش از ۹۰درصد اروپایی‌ها نگرانی اصلی است. داده‌های رسمی دلایل این نگرانی رو به رشد را نشان می‌دهد. داده‌های هزینه مصرف خانوار نشان می‌دهد که خانوار‌ها برای رفع نیاز‌های روزمره خود مانند غذا، مسکن (اجاره)، پوشاک، انرژی، بهداشت و حمل‌ونقل چه مقدار هزینه می‌کنند.
  • طلا به کدام سمت می‏‏‌رود؟

    دنیای‌اقتصاد: پس از رکورد‌شکنی طلا در هفته اخیر، روز گذشته قیمت طلا تا ساعت ۱۷ به وقت تهران، به کانال ۲۴۸۰ دلار کاهش یافت. معامله‌‌‌گران همچنان امیدوارند که فدرال رزرو در روزهای نخست ماه سپتامبر نرخ بهره را کاهش دهد. در کنار استمرار تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک، گزارش‌‌‌هایی از چین، حامل اخبار جدیدی درمورد واردات طلا هستند. با این حال باید منتظر تصمیم سران فدرال رزرو برای تنظیم نرخ بهره بود.
  • سقوط تاریخی ارزش لیر در برابر دلار

    ایسنا: ارزش پول ملی ترکیه در سال‌‌‌های اخیر درحالی حدود دو برابر ارزش پول ملی ایران کاهش یافته است که اقتصاد ایران علاوه بر تحمیل تحریم‌‌‌های سنگین، از تنش‌‌‌های متعدد منطقه نیز تاثیرپذیر است. نرخ تبدیل دلار آمریکا روز یکشنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۳ برابر ۳۳.۶۹ لیر بود که بالاترین نرخ تاریخی آن به‌شمار می‌‌‌رود. لیر ترکیه در سه سال اخیر با سرعت بالایی ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است. این روند در طول یک‌سال گذشته سرعت بیشتری به خود گرفته و سقوط ارزش لیر ترکیه هر روز رکورد جدیدی را ثبت می‌‌‌کند. نرخ تبدیل دلار آمریکا به لیر ترکیه در ابتدای سال میلادی ۲۰۲۴ معادل ۲۸.۹۲ بود و این یعنی در طول حدود هفت ماه گذشته لیر ترکیه ۱۶.۴۷‌درصد ارزش خود را نسبت به دلار از دست داده است. این در حالی است که نرخ تبدیل دلار آمریکا به لیر ترکیه در ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی ۷.۴۲ بوده است و این یعنی در طول سه سال و هفت ماه گذشته این نرخ بیش از ۴.۵ برابر شده است.
  • زوال سراغ دومین اقتصاد بزرگ جهان خواهد آمد؟

    ایسنا: ضعف اقتصادی چین تا سه ماه سوم ادامه یافت و توجه مجدد به نیاز برای محرک‌‌‌های مالی بیشتر را جلب کرد، زیرا تقاضای داخلی تحت رکود طولانی‌‌‌مدت مسکن کاهش می‌‌‌یابد؛ اعتماد ضعیف بر مصرف و سرمایه‌‌‌گذاری تاثیر می‌‌‌گذارد و هدف رشد سالانه دولت چین را در معرض خطر قرار می‌‌‌دهد. کاهش شگفت‌‌‌انگیز سرمایه‌‌‌گذاری دارایی‌‌‌های ثابت به ۳.۶‌درصد در هفت ماه اول سال، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای داده‌‌‌های منتشر شده بود. در حالی که به‌رغم افزایش فصلی در ماه گذشته، مصرف ضعیف باقی ماند. تولید صنعتی با وجود پیشی گرفتن از مصرف، اندکی کاهش یافت.
  • صف طولانی مردم برای خرید طلا در ۱۳ صفر

    ایلنا: نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: در پی انتشار محتوای فضای مجازی درباره اینکه خرید هر مقدار طلا در روز ۱۳ صفر خوش‌یمن است و به اصطلاح «شگون» دارد، روز گذشته شاهد صف طویل خرید طلا بودیم و بازار بسیار شلوغ بود. محمد کشتی‌‌‌آرای با بیان اینکه روز یکشنبه در بازار طلا شاهد صف وحشتناک و طولانی مردم برای خرید طلا بودیم، اظهار کرد: در پی انتشار محتوای فضای مجازی درباره اینکه خرید هر مقدار طلا در روز ۱۳صفر خوش‌یمن است و به اصطلاح «شگون» دارد، روز گذشته شاهد صف طویل خرید طلا بودیم و بازار بسیار شلوغ بود. او ادامه داد: در سال‌‌‌های گذشته مطلقا چنین چیزی در بازار طلا دیده نمی‌‌‌شد و این میزان تقاضا برای خرید طلا در روز ۱۳ صفر تنها به دلیل تاثیر محتوای فضای مجازی بر روی مردم است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر