شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۸۳

  • دماسنج بازار مصرفی

    دنیای اقتصاد: شاخص اعتماد مصرف‌کننده شاخصی است که میزان خوش‌بینی مصرف‌کنندگان نسبت به وضعیت اقتصادی آینده را نشان می‌دهد. این شاخص یک ابزار برای سیاستگذاری محسوب می‌شود. شاخص اعتماد مصرف‌کننده به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده برای تغییرات در مصرف خانوار عمل می‌کند و به تصمیم‌گیران کمک می‌کند تا سیاست‌های اقتصادی مناسبی را اتخاذ کنند. عوامل مختلفی مانند شرایط مالی شخصی، تغییرات سیاسی و اطلاعات بر شاخص اعتماد مصرف‌کننده تاثیر می‌گذارند. مرکز پژوهش‌های مجلس تاکنون ۱۱دوره افکار سنجی برای محاسبه این شاخص انجام داده است و نتایج را به‌صورت دوره‌ای منتشر خواهد کرد.
  • جابه‌جایی دلار با خودرو

    دنیای اقتصاد: بازار غیررسمی ارز به روند کاهشی ادامه می‌دهد. مشاهده هسته مرکزی بازار گویای آن است که از تعداد خریداران‌ کاسته شده و دست فروشندگان بالاتر است. خروج بازار از فضای ریسکی و همچنین تغییر مسیر بخشی از دارایی‌های نقدی مردم به سمت معاملات خودرویی می‌تواند از عوامل اصلی این کمبود تقاضا باشد.
  • تالار مبادلات ارز توافقی افتتاح می‌شود

    بانک مرکزی: رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به طراحی و توسعه ابزارهای معاملاتی مختلف برای تثبیت بازار ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: بانک مرکزی با هدف افزایش شفافیت، کارآمدی و پایداری بازار ارز کشور، نیمه اول شهریورماه «تالار مبادلات ارز توافقی» را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران راه‌اندازی و از «سامانه بومی این مبادلات» رونمایی می‌کند.
  • گلایه متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری

    ایسنا: معاون اقتصادی سازمان بازرسی با صدور نامه‌ای هشداری برای بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری خواستار اصلاح محدودیت زمانی ثبت‌نام تسهیلات تکلیفی در سامانه شد. در پی ثبت شکایات متعدد در درگاه رسیدگی به شکایات سازمان بازرسی (www.۱۳۶.ir) پیرامون مشکل ثبت‌نام تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری در سامانه بانک مرکزی، ستار شیرعالی طی نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی هشدار داد.
  • ابهامات موجود در تشخیص مالیات نمایشگاه‌داران خودرو

    لفته صرخه/مشاور مالیاتی و دانشجوی دکترای حسابداری
    مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد سال۱۴۰۲ صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) در تاریخ ۱۵مردادماه به اتمام رسید، سازمان امور مالیاتی کشور با تمدید ۴۵روزه مهلت ارائه اظهارنامه و با اطلاع‌رسانی گسترده از مزایای استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م سعی کرد صاحبان مشاغل را به پرداخت مالیات مقطوع تشویق کند، آن‌گونه که مشهود است سامانه‌های سازمان، برای محاسبه مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، شاخص‌هایی همچون مبالغ واریزی به حساب‌های تجاری، نوع فعالیت اشخاص (اینتاکد) مالیات سال‌های پیش و... را مبنای محاسبه مالیات مقطوع سال جاری قرار داده بود. واضح است که حتی هوش مصنوعی هم در محاسبه مالیات بعضی از مشاغل با چالش‌هایی مواجه خواهد بود که نمایشگاه ماشین و بنگاه معاملات املاک نمونه‌ای از این موارد است.
  • زائران اربعین چه میزان ارز و کالا می‌توانند از کشور خارج کنند؟

    ایبنا: گمرک ایران شیوه‌نامه اربعین۱۴۰۳ را منتشر کرد که لازم است زائران اربعین پیش از سفر از مفاد آن مطلع شوند. گمرک ایران، مقررات گمرکی ویژه زائران اربعین۱۴۰۳ را بر اساس «شیوه‌نامه اربعین ۱۴۰۳» منتشر کرد که به شرح ذیل است:
  • گردهمایی سیاستگذاران پولی

    دنیای اقتصاد: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از کارشناسان صنعت و سرمایه‌گذاران خرد معتقدند که قیمت طلا می‌تواند از بالاترین رکوردهای این هفته نیز فراتر رود. برخی نیز اظهار کردند که قیمت فعلی طلای جهانی، دارای حباب بوده و حجم معاملات آن بیش از حد است. اکنون نگاه فعالان بازار به رویداد مهمی است که با حضور سیاستگذاران پولی ارشد غربی، در جکسون هول برگزار می‌شود.
  • افزایش ۸۵ درصدی مالیات در بخش ارز دیجیتال

    ایسنا: صندوق بین‌المللی پول برای ماینرهای ارزهای دیجیتال مالیات بیشتری را مطرح و توصیه کرد که میانگین هزینه برق جهانی آنها تا ۸۵ درصد افزایش یابد. این پیشنهاد در واقع خواستار افزایش شدید مالیات بر برق پرداختی توسط ماینرهاست تا به‌شدت انتشار کربن حاصل از استخراج چنین ارزهای رمزنگاری که در حال افزایش بوده و تهدیدی برای محیط‌زیست محسوب می‌شوند، کاهش دهد. صندوق بین‌المللی پول می‌گوید مالیات ۰.۰۴۷دلاری به ازای هر کیلووات ساعت، سالانه حدود ۵.۲ میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌‌‌کند و انتشار جهانی گازهای گلخانه‌‌‌ای را حدود ۱۰۰ میلیون تن کاهش می‌دهد که معادل انتشار فعلی بلژیک است. البته کاهش واقعی گازهای گلخانه‌‌‌ای ناشی از چنین مالیاتی قابل بحث است، زیرا ماینرها تمایل دارند عملیات خود را به کشورهایی که برق ارزان دارند تغییر دهند.
  • هند سومین اقتصاد بزرگ جهان است؟

    ایسنا: یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که انتظار می‌‌‌رود هند تا سال ۲۰۲۷ به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود. گیتا گوپینات، معاون اول صندوق بین‌المللی پول گفت رشد هند از پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها فراتر رفته و این صندوق، انتظار افزایش مصرف خصوصی و برداشت بهتر با کمک فصل خوب موسمی را دارد.
  • اوکراین دچار نکول بدهی شد

    تسنیم: آژانس بین‌المللی فیچ با اشاره به اتمام مهلت ۱۰ روزه اوکراین برای پرداخت بدهی اوراق قرضه یوروی ۷۵۰ میلیون دلاری خود که در اول اوت سررسید آن فرا رسیده بود، رتبه اعتباری این کشور را به «نکول محدود» کاهش داد.به گزارش راشاتودی، این آژانس رتبه‌‌‌بندی اعتباری مستقر در ایالات‌متحده روز سه‌‌‌شنبه اعلام کرد که رتبه اوراق قرضه یورو ۲۰۲۶ را از «C» به «D» کاهش داده و سایر اوراق بهادار ارز خارجی را در سطح «C» ثابت نگه داشته است. این کاهش رتبه پس از تصویب قانونی در اوکراین صورت گرفت که پرداخت بدهی خارجی تا یک اکتبر را تعلیق می‌‌‌کرد.در تاریخ ۱۸ ژوئیه، پارلمان اوکراین قانونی را تصویب کرد که به دولت اجازه می‌دهد تا به‌طور موقت پرداخت بدهی‌‌‌های تجاری خارجی دولتی و تضمین شده توسط دولت را تا زمان تکمیل توافق بازسازی بدهی با طلبکاران خارجی، متوقف کند.فیچ اعلام کرد: این شرایط تحت معیارهای فیچ با توجه به IDR (رتبه‌‌‌بندی نکول صادرکننده اوراق) و همچنین رتبه‌‌‌بندی تک‌تک اوراق بهادار، یک نکول محسوب می‌شود.آژانس رتبه‌‌‌بندی رقیب در ایالات‌متحده یعنی اس‌‌‌اندپی گلوبال نیز رتبه اعتباری اوکراین را در تاریخ ۲ اوت به «نکول انتخابی» کاهش داد.
  • هشدار وزیر اقتصاد آلمان درباره بحران اقتصادی

    تسنیم: رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان طی اظهاراتی در جمع رسانه‌ها اذعان کرد که دولت این کشور نتوانسته است با بحران اقتصادی این کشور مقابله کند. به گزارش راشاتودی، اظهارات هابک به دنبال انتشار شاخصی بیان شد که حکایت از کاهش شدید انتظارات اقتصادی در این کشور داشت. روزنامه بیلد به نقل از هابک نوشت: ریشه بحران اقتصادی روز‌به‌روز عمیق‌‌‌تر شده و به سطح رکود رسیده است. او افزود: اقداماتی که تاکنون برای غلبه بر نرخ بهره بالا و کاهش تقاضای خارجی و همچنین مشکلات ساختاری آلمان انجام شده است، کافی نیست.
  • مسترکارت هزار نفر را اخراج می‌‌‌کند

    فارس: دومین شرکت بزرگ پردازش پرداخت در جهان اعلام کرده است ۳ درصد از نیروی کار خود را اخراج خواهد کرد. با توجه به تعداد کارمندانی که پایان سال گذشته اعلام شد، تعداد کارمندانی که اخراج می‌شوند هزار نفر خواهد بود. به گفته سخنگوی این شرکت، اخیرا برای سرعت بخشیدن به رشد و باز کردن ظرفیت‌‌‌هایی که فرصت‌‌‌های سرمایه‌‌‌گذاری بلندمدت را فراهم می‌‌‌کند، در این شرکت تغییرات سازمانی اعلام شده است. قرار است تا پیش از ۳۰ سپتامبر این کاهش نیرو به صورت کامل اجرا شود.بر اساس گزارش شرکت Purchase، شعبه نیویورک این شرکت تا پایان سال گذشته حدود ۳۳ هزار و ۴۰۰ نفر را در سطح جهان استخدام کرده که ۶۷ درصد آنها خارج از آمریکا و در بیش از ۸۰ کشور مستقر هستند. هزینه این نیروی کار تا پایان پارسال ۶ میلیارد دلار برآورد شده است.
  • دو دلیل کاهش تولید کارخانه‌های آمریکا

    ایسنا: تولید در کارخانه‌های ایالات‌متحده در ماه ژوئیه به دلیل کاهش تولید وسایل نقلیه موتوری و اختلالات ناشی از توفان بریل کاهش یافت.تولید صنعتی ایالات‌‌‌متحده در ماه ژوئیه با کاهش تولید کارخانه‌‌‌ای به بیشترین میزان از ابتدای سال کاهش یافت. داده‌های فدرال رزرو نشان داد که کاهش ۰.۶ درصدی تولید در کارخانه‌ها، معادن و شرکت‌های انرژی به دنبال افزایش ۰.۳ درصدی یک ماه قبل است. برآورد متوسط یک نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان کاهش ۰.۳ درصدی را خواستار شد. پس از اینکه بریل در اوایل ماه جاری به شرق تگزاس حمله کرد و باعث قطعی عظیم برق برای میلیون‌ها خانه و کسب‌وکار شد، تولید کارخانه مختل شد. فدرال رزرو اعلام کرد که توفان باعث تعطیلی تاسیسات و کاهش تولید گاز طبیعی شد. تخمین زده شد که بریل تولید کلی کارخانه را ۰.۳ درصد کاهش داده است، در حالی که کاهش تولید وسایل نقلیه موتوری آن را ۰.۶ درصد محدود کرده است. بدون احتساب تولید خودرو، تولید کارخانه در ماه جولای بدون تغییر در ماه قبل ۰.۳ درصد افزایش یافت. بخش تولید که سه‌چهارم کل تولید صنعتی را به خود اختصاص می‌دهد، به دلیل اینکه فدرال رزرو برای مدت طولانی‌‌‌تری نرخ بهره را بالاتر نگه داشته، با مشکل مواجه شده است. نظرسنجی‌‌‌های کارخانه‌ها ضعیف‌‌‌تر بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر