شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۷۹

  • معجزه تمرکززدایی در هند

    دنیای اقتصاد: یک دهه پیش جمهوری فدرال هند از جدیدترین عضو خود رونمایی کرد: ایالت تلانگانا. این ایالت در میان ۲۹ ایالت آن زمان هند، از نظر جمعیت در رتبه دوازدهم، از نظر مساحت در رتبه یازدهم و از نظر درآمد سرانه در رتبه دهم قرار داشت. با گذشت ۱۰سال از استقلال این ایالت، یکی از این رتبه‌بندی‌ها به شدت تغییر کرده است. در سال گذشته، تلانگانا رتبه سوم بالاترین درآمد سرانه را در بین ایالت‌های هند داشت. طبق آمارها در یک دهه گذشته رشد تولید ناخالص داخلی این ایالت از کل هند بالاتر بوده است. به گزارش اکونومیست، تمرکززدایی از مدیریت این ایالت عامل این رشد بالا در تلانگانا بوده است. این مساله تلانگانا و استقلال آن را به یک الگو برای دیگر مناطق هند تبدیل کرده است.
  • بازی اخبار با دلار و تتر

    دنیای اقتصاد: گمانه‌زنی رسانه‌های غربی درباره احتمال حمله ایران به اسرائیل در بازار پشت‌خطی روز دوشنبه سبب شد نرخ دلار آزاد و تتر به نیمه‌های کانال ۶۰ هزار تومانی برسد. اما با بی‌نتیجه ماندن این گمانه‌ها دلار تهران‌ مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. به‌نظر می‌رسد بازار همچنان تاثیر‌پذیری قابل توجهی از اخبار غیررسمی دارد.
  • بحران نابرابری درآمد‌‌‌‌‌‌‌ها در بریتانیا

    ایبنا: حقوق روسای بزرگ‌ترین شرکت‌های بریتانیا اکنون در برخی موارد ۱۲۰‌برابر بیشتر از حقوق متوسط یک کارمند تمام‌‌‌‌‌‌‌وقت است. به گزارش گاردین، حقوق روسای ۱۰۰شرکت بزرگ بورسی بریتانیا به بالاترین سطح تاریخ رسیده‌است. به‌طور متوسط، حقوق مدیران‌عامل این شرکت‌ها بیش از ۱۰۰‌برابر حقوق متوسط یک کارمند تمام‌‌‌‌‌‌‌وقت در بریتانیا است، درحالی‌که ‌میلیون‌ها خانوار در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی، در حال کاهش هزیه‌‌‌‌‌‌‌های خود هستند، تحلیل مرکز High Pay نشان می‌دهد که حقوق متوسط یک مدیرعامل FTSE ۱۰۰از ۴.۱‌میلیون پوند در سال‌۲۰۲۲ به ۴.۱۹‌میلیون پوند در سال‌۲۰۲۳ افزایش یافته‌است. این گروه اعلام کرد؛ این بالاترین سطح ثبت‌شده تاکنون است، اگرچه رشد حقوق مدیران‌عامل نسبت به دو سال‌گذشته که پس از اوج‌گیری همه‌‌‌‌‌‌‌گیری کووید جهش کرده‌بود، کندتر بوده‌است.
  • کارنامه تسهیلات‌‌‌‌‌‌‌دهی ۴ ماهه ابتدای ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: بررسی آمار‌های رسمی درخصوص عملکرد تسهیلات پرداختی بانک‌ها در ۴ماهه ابتدای سال‌۱۴۰۳ حاوی چند نکته مهم است؛ نخست اینکه تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی در ۴ ماهه ابتدای سال‌جاری به میزان یک‌هزار ۶۹۵‌هزار ‌میلیارد‌تومان گزارش‌شده که در مقایسه با مدت مشابه سال‌قبل به میزان ۲۸۹‌هزار‌ میلیارد‌تومان، معادل ۲۰.۶‌درصد افزایش اسمی داشته‌است. البته باتوجه به تورم نقطه‌به‌نقطه مصرف‌کننده در تیر۱۴۰۳ که معادل ۳۲.۲‌درصد است، رشد واقعی تسهیلات نسبت به دوره مشابه سال‌قبل، منفی ۱۱.۶ ‌درصد بوده‌است.
  • پیش‌بینی موسسه فیچ از آینده جنگ غزه

    ایسنا: موسسه رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی فیچ با اشاره به جنگ در نوار غزه، رتبه رژیم صهیونیستی را با چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز منفی از A+ به A کاهش داد. فیچ به ادامه «جنگ در غزه، افزایش خطرات ژئوپلیتیک و عملیات نظامی در چند جبهه» به‌عنوان عواملی اشاره کرد که باعث کاهش رتبه رژیم صهیونیستی شده‌است. علاوه‌بر این، آژانس پیش‌بینی کرد که این درگیری می‌تواند «تا سال‌۲۰۲۵» ادامه یابد. فیچ هشدار داد ممکن است این درگیری به مناطق دیگر سرایت و خسارات انسانی بیشتری ایجاد کند و احتمالا منجر به «هزینه‌های نظامی بیشتر، تخریب زیرساخت‌ها و آسیب‌های پایدار بیشتر به فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری» شود. بیزنس گزارش کرد، موارد ذکرشده معیارهای اعتباری رژیم صهیونیستی را بدتر خواهد کرد. فیچ همچنین پیش‌بینی کرد که کسری‌بودجه دولت مرکزی رژیم صهیونیستی در سال‌۲۰۲۴ به ۷.۸‌درصد از تولید ناخالص داخلی برسد که این رقم پس از ثبت کاهش ۴.۱‌درصدی در سال‌۲۰۲۳ است. این موسسه رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کسری‌بودجه ۴.۶‌درصدی تولید ناخالص داخلی در سال‌۲۰۲۵ را به دلیل هزینه‌های نظامی کمتر و رشد درآمد پیش‌بینی کرد. فیچ افزود در صورت ادامه جنگ در سال‌۲۰۲۵، کسری‌بودجه ممکن است افزایش یابد.
  • کدام بخش ترکیه بیشترین گردش مالی را دارد؟

    ایسنا: گردش مالی کل اقتصاد ترکیه در ماه ژوئن ۱.۸‌درصد افزایش یافت و بیشترین میزان را بخش ساخت‌‌‌‌‌‌‌وساز تجربه کرد. بر اساس آمار رسمی، گردش مالی کل اقتصاد ترکیه در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل ۱.۸‌درصد افزایش یافته‌است. داده‌های موسسه آماری ترکیه (TurkStat) نشان‌داد که این رقم به‌دنبال افزایش ۰.۸‌درصدی ماهانه در ماه مه است. بخش ساخت‌‌‌‌‌‌‌وساز بیشترین افزایش ماهانه را با رقم ۱۲‌درصد در ماه ژوئن تجربه کرد، پس از آن تجارت با ۱.۳‌درصد و خدمات با ۳.۳‌درصد قرارگرفتند. از سوی دیگر حجم معاملات در بخش صنعت نسبت به ماه قبل در ژوئن ۰.۵‌درصد کاهش را ثبت کرد. بیزنس گزارش کرد، به‌‌‌‌‌‌‌طور سالانه، شاخص‌کل گردش مالی در ماه ژوئن ۵۸‌درصد افزایش یافت.
  • روزهای طلایی فلز زرد

    دنیای اقتصاد: قیمت طلا روز گذشته، بار دیگر به سقف تاریخی خود نزدیک شد. عوامل متعددی درحال هدایت سرمایه‌ها به بازار طلا هستند. با این حال، قیمت طلا در سطح ۲۴۷۰ دلار در هر اونس باقی ماند و به نوسانات جزئی خود ادامه داد. این فلز گران‌بها همچنان جایگاه جذابی از منظر سرمایه‌گذاران دارد. در مقابل روند صعودی طلا، بیت‌کوین به پایین‌ترین سطح پنج روزه خود تنزل یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر