شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۷۸

  • رکود جهانی در کمین است؟

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: رویدادهای غیرمنتظره هفته گذشته در بازارهای مالی، ناظران را نسبت به چشم‏انداز اقتصاد جهانی نگران کرده است. پس از انتشار گزارش‏ بازار کار آمریکا که حاکی از افزایش قابل‏توجه نرخ بیکاری بود، شاخص‏های بازارهای سهام این کشور ریزش چشم‌گیری را تجربه کردند و این هراس به سرعت به بازارهای مالی سایر اقتصادهای پیشرفته سرایت کرد. با این حال، تحلیلگران اکونومیست با بررسی داده‌های مختلف به این نتیجه رسیده‏اند که اقتصاد جهانی در خطر نیست و سرمایه‏گذاران دچار بیش‏واکنشی شده‏اند. برای مثال، افزایش نرخ بیکاری در حالی رخ داده است که رشد دستمزدها در همه کشورهای ثروتمند از رشد تورم پیشی گرفته است. همچنین وضعیت درآمدی شرکت‌ها در اقتصادهای پیشرفته مناسب است که این امر حاکی از ورود قریب‏الوقوع اقتصاد جهانی به رکود نیست. از طرف دیگر، بانک‏های مرکزی موفق شده‏اند با اتخاذ اقدامات سیاستی مناسب، گام‏های خوبی به سمت تحقق نرخ تورم هدف خود بردارند. همه شواهد حاکی از حرکت اقتصاد جهانی به سمت «فرود نرم» است. با این وجود، بانک‌های مرکزی نسبت به نگرانی بازارهای مالی بی‏تفاوت نیستند و تلاش خواهند کرد که با کاهش به موقع نرخ بهره، به سرمایه‌گذاران نسبت به عدم وقوع رکود اقتصادی اطمینان دهند. روز گذشته چشم‏انداز تعدیل سیاست‏های پولی، همزمان با تشدید تنش‏های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، منجر به حرکت صعودی قیمت طلای جهانی شد.
  • دلار تهران بر مدار ۶۰

    دنیای اقتصاد: در روز دوشنبه، قیمت دلار در بازار آزاد با افزایش ۵۵۰ تومانی به مرز ۶۰ هزار تومان رسید که از دید برخی از تحلیلگران ارزی، به معنای رسیدن این ارز به نقطه تعادلی خود در ماه‌های اخیر است. با توجه به نوسانات اقتصادی و وجود برخی ریسک‌ها در بازار بازه قیمتی ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان می‌تواند به عنوان نقطه صلح بازار شناخته شود.
  • افت بیت‌کوین تا ۵۸ هزار دلار

    دنیای اقتصاد: نخستین روز از بازگشایی بازارهای جهانی، با افت قیمت بیت‌کوین به زیر ۶۰ هزار دلار همراه بود. هفته پیش، درست در چنین روزی، قیمت بیت‌کوین به پایین‌ترین سطح ۶ ماهه اخیر خود رسید. با این حال این رمزارز در حال مبارزه برای به دست آوردن روند صعودی خود است. باید دید که با انتشار آمار تورم ایالات متحده در روزهای آتی، قیمت بیت‌کوین چه واکنش از خود نشان خواهد داد.
  • سن بازنشستگی در دانمارک ۷۴ سال می‌شود

    ایسنا: زمان دقیق بازنشستگی در حال پایان است و زمان آن است که در مورد ایده سن کار تجدید‌نظر کنیم. فردی از یک کشور با درآمد بالا که نخستین شغل خود را شروع می‌‌‌کند، می‌تواند انتظار داشته باشد که به‌طور متوسط ‌‌‌دو سال دیرتر از بازنشستگان امروزی بازنشسته شود، اما در برخی کشورها سن بازنشستگی بسیار بالاتر خواهد بود. دانمارک قصد دارد تا سال ۲۰۷۰ سن بازنشستگی خود را به ۷۴ سال افزایش دهد. با وجود تمام تغییرات ۷۰ سال گذشته در جامعه، بازارهای کار، سیستم‌های آموزشی و سیاست‌ها و روندهای بازنشستگی، سن کار طبق تعریف کشورهای ثروتمند سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، هنوز بین ۱۵ تا ۶۴ سال است.
  • افتتاح نخستین پالایشگاه طلا در غنا

    ایبنا: غنا نخستین پالایشگاه طلای خود را در گامی بزرگ‌تر با هدف سود بیشتر و افزایش ارزش منابع طبیعی بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا در آفریقا افتتاح کرد.به گزارش المیادین، معاون رئیس‌جمهور غنا اعلام کرد که این کشور نخستین پالایشگاه طلای خود را افتتاح می‌‌‌کند و «عصر جدیدی» را رقم می‌‌‌زند که به مهار قاچاق طلا و افزایش درآمد‌‌‌های ملی از این فلز گران‌بها کمک می‌‌‌کند. پالایشگاه رویال طلا در غنا که ظرفیت فرآوری ۴۰۰ کیلوگرم طلا در روز را دارد، قبل از دریافت مجوز برای فرآوری طلا از معدنچیان بزرگ، طلا را از معدنچیان در مقیاس کوچک و صنایع دستی تامین می‌‌‌کند. پالایشگاه طلای رویال غنا مشارکتی بین شرکت هندی Rosy Royal Minerals و بانک مرکزی غنا است.به گفته مقامات دولتی، شرکت هندی Rosy Royal Minerals مالک ۸۰ درصد پالایشگاه است که ساخت آن بیش از ۴ سال طول می‌‌‌کشد، در حالی که بانک مرکزی غنا مالک باقی مانده است. در این زمینه، ارنست آدیسون، رئیس بانک مرکزی غنا گفت: «یک پالایشگاه طلا می‌تواند دستاورد‌‌‌های قاچاق را کاهش دهد و به شفافیت و اعتبار در تجارت طلا کمک کند.» ادیسون خاطرنشان کرد که بانک مرکزی غنا به عنوان بخشی از برنامه‌‌‌ای که در سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی کرد، ۵ میلیارد دلار طلا از معادن کوچک خریداری کرد تا ذخایر ارزی این کشور را تقویت کند.
  • ریزش دوباره ین

    ایسنا: ین در معاملات روز دوشنبه در برابر دلار، اندکی کمتر معامله شد و فعالان بازار هنوز در مورد احتمال کاهش شدید نرخ بهره در ماه آینده مردد هستند.هفته پر فراز و نشیب با فروش گسترده ارزها و بازارهای سهام آغاز شد که ناشی از نگرانی‌‌‌ها در مورد اقتصاد ایالات‌‌‌متحده و روند سختگیرانه بانک مرکزی ژاپن بود. پایان هفته گذشته آرام‌‌‌تر بود و داده‌های شغلی قوی‌‌‌تر از حد انتظار در ایالات‌‌‌متحده در روز پنج‌‌‌شنبه باعث شد تا بازارها کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری را پیش‌‌‌بینی کنند. با این حال، سرمایه‌‌‌گذاران متقاعد نشده‌‌‌اند که فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش دهد. این مورد بازارها را به‌شدت در برابر داده‌ها و رویدادها آسیب‌‌‌پذیر می‌‌‌کند، به ویژه اعداد شاخص‌‌‌های قیمت تولیدکننده و مصرف‌‌‌کننده ایالات‌‌‌متحده که به ترتیب در روزهای سه‌‌‌شنبه و چهارشنبه این هفته ارائه می‌شوند. هفته پیش، یورو برای نخستین بار از ۲ ژانویه تاکنون ۱.۱۰۰۹ دلار افزایش یافت. دلار استرالیا در روز دوشنبه به سختی در ۰.۶۵۷۷دلار افزایش یافت، در حالی که دلار نیوزیلند زیر بالاترین سطح سه هفته گذشته ۰.۶۰۳۵ دلار باقی ماند و آخرین قیمت آن ۰.۶۰۰۹دلار بود. اینوست گزارش کرد، وال استریت هفته گذشته را با روند صعودی به پایان رساند.
  • کاهش وام‌‌‌های غیرجاری در چین

    ایبنا: پس از کاهش نرخ بهره، وام‌‌‌های غیرجاری در بانک‌‌‌های چین کاهش یافت. به گزارش الجزیره، بانک خلق چین اعلام کرد که کسب‌و‌کار‌‌‌ها در چین ژوئن گذشته وام‌‌‌های ارزان‌تری دریافت کردند، زیرا بانک مرکزی به‌طور پیوسته به سمت کاهش نرخ‌‌‌های وام برای حمایت از اقتصاد واقعی حرکت می‌‌‌کرد. این بانک در گزارش سیاست پولی چین برای سه ماهه دوم سال جاری که روز شنبه منتشر شد، اعلام کرد که میانگین موزون نرخ وام‌‌‌های جدید شرکت‌ها به ۳.۶۳ درصد رسیده است که کاهش ۰.۳۲ واحد درصدی را به صورت سالانه نشان می‌دهد.
  • شروع توفانی طلای جهانی

    دنیای اقتصاد: قیمت طلای جهانی تا ساعت ۱۹ به وقت تهران، روز گذشته از ۲ هزار و ۴۵۰ دلار عبور کرد و معاملات آتی این فلز ارزشمند نیز وارد کانال ۲ هزار و ۴۸۰ دلار شد. علت عمده این امر همچنان به گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها در خصوص چشم‌‌‌انداز نرخ بهره آمریکا باز‌‌‌‌می‌‌‌گردد. چرا که انتظار می‌‌‌رود در پی نزدیک شدن این کشور به رکود، فدرال رزرو نرخ بهره خود را کاهش دهد. از سوی دیگر، آمارها اقتصادی مهمی در طول این هفته منتشر خواهند شد.
  • ۲۵.۸میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۱۹مردادماه امسال ۲۵میلیارد و ۸۷۰میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ‌در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۵میلیارد و ۸۳۶میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۳میلیارد و ۷۹۳میلیون دلار و برای خدمات ۷۱۲میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۵میلیارد و ۵۲۹میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
  • آغاز مسیر تحول در توسعه نظام اعتبارسنجی

    شادا: یک مقام مسوول وزارت اقتصاد بیان کرد: مدل جدید اعتبارسنجی اشخاص حقیقی با استفاده از اطلاعاتی که در سال گذشته در اختیار پایگاه داده اعتباری قرار گرفته است، توسط شرکت مشاوره رتبه‌بندی اعتباری ایران پیاده‌سازی شده و هم‌اکنون پس از انجام دوره آزمایشی به مرحله بهره‌برداری عمومی رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر