شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۷۶

  • انتظارات صعودی طلای جهانی

    دنیای اقتصاد: بازارهای جهانی در روز گذشته، شرایطی آرام را تجربه کردند. بازار کریپتو نیز با وجود روزهای پرتلاطم اخیر، شاهد نوسانات کمتری بود. بیت‌کوین پس از اصلاح قیمت‌های خود، در سطح حمایتی ۶۰ هزار دلار تثبیت شد. بازار طلای جهانی نیز تعطیل بود؛ با این حال اخبار امیدوارکنند‌ه‌ای از این فلز زرد به گوش می‌رسد. در ادامه روند صعودی طلا، قیمت این فلز به ۲ هزار و ۴۳۰ دلار رسید.
  • پایش جدید آمارها

    دنیای اقتصاد: روز گذشته مرکز آمار ایران از مرکز پایش آمار در حضور خبرنگاران رونمایی کرد. قرار است که در اتاق پایش مرکز آمار صحت آمار مورد بررسی قرار بگیرد. یکی از موضوعات مطرح‌شده در این نشست تعدد نهادها در زمینه تهیه و انتشار آمار بود. در سال‌های گذشته انتشار برخی از آمارهای کلان اقتصادی از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی و همچنین وجود اختلاف‌های چشم‌گیر در آمارهای منتشرشده از سوی این نهادها مورد مناقشه بوده است.
  • فاز دوم تخلیه ریسک بازار ارز

    دنیای اقتصاد: قیمت اسکناس دلار آزاد در بازار روز گذشته حدود هزار تومان کاهش یافت. بر این اساس شاخص بازدهی از ابتدای سال این ارز مجددا منفی شد. تحلیلگران قدرت‌نمایی بانک‌مرکزی در تامین نیازهای ارزی در کنار تخلیه ریسک درگیری‌های منطقه‌ای را عامل روند کاهشی بازار ارز در روز گذشته می‌دانند.
  • تخصیص ۱.۳میلیارد دلار ارز واردات در یک هفته

    ایسنا: براساس اعلام بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۱۷مرداد‌ماه ۱۴۰۳، ۲۵میلیارد و ۳۶۹میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و همچنین واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده که در قیاس با میزان تخصیص و تامین ارز نسبت به هفته گذشته آن (۲۴میلیارد و ۸۱میلیون دلار) نزدیک به ۱.۳میلیارد دلار طی یک هفته تامین ارز برای امر واردات صورت گرفته است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ‌در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۵میلیارد و ۶۷۲میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۳میلیارد و ۶۵۸میلیون دلار و برای خدمات ۵۴۱میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۵میلیارد و ۴۹۸میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
  • چهارمین کاهش هفتگی متوالی پوند ثبت شد

    ایبنا: پوند با وجود بهبود نسبی بازارهای سهام پس از ریزش هفته گذشته، به روند نزولی خود در چهار هفته اخیر ادامه داد. به گزارش گاردین، پوند استرلینگ روز جمعه چهارمین کاهش هفتگی متوالی خود را تجربه کرد که طولانی‌ترین روند نزولی از سپتامبر ۲۰۲۳ تاکنون است. این در حالی است که بازار‌های مالی در حال جبران زیان‌های ناشی از فروش شدید روز دوشنبه هفته گذشته هستند. پوند عصر جمعه در سطح ۱.۲۷۵۶ دلار بسته شد که نسبت به دلار آمریکا ۰.۴ درصد کاهش داشت.
  • حمایت بانک‌های مرکزی آفریقا از پول ملی و مهار تورم

    ایبنا: بانک‌های مرکزی آفریقا از ایالت موریس گرفته تا ایالت نیجریه و سایرین مداخله می‌کنند و هدف این مداخله حمایت از ارز‌های آنها و مهار تورم است. به گزارش المیادین، بانک‌های مرکزی آفریقا مداخلات ناهماهنگ را در بازار‌های داخلی تشدید می‌کنند تا از کاهش ارزش پول خود حمایت و تورم وارداتی را مهار کنند. بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط آژانس آمریکایی بلومبرگ، کشور‌های سودان جنوبی، موریس، نیجریه، زامبیا و زیمبابوه از ژوئیه گذشته حداقل ۱.۳ میلیارد دلار برای دفاع از ارز‌های خود هزینه کرده‌اند.
  • تورم چین صعود کرد

    ایسنا: داده‌ها نشان دادند که تورم چین از ۰.۲ درصد به ۰.۵ درصد رسید. اداره ملی آمار چین در گزارش خود اعلام کرد نرخ تورم سالانه چین در ماه ژوئیه بالاتر از حد انتظار بوده و به ۰.۵ درصد رسیده که نسبت به رقم ۰.۲ درصدی ثبت شده در ژوئن افزایش یافته است.به صورت ماهانه، قیمت مصرف‌کننده ۰.۵ درصد افزایش یافت در حالی که در ماه ژوئن ۰.۲ درصد کاهش ثبت کرده است. علاوه بر این، شاخص قیمت تولیدکننده(PPI) نسبت به سال قبل ۰.۸ درصد کاهش یافت که کاهش کمتر از حد انتظار را نشان داد و از ۰.۸ درصد کاهش ثبت شده در ژوئن ثابت ماند. شهر پکن، پایتخت چین، کاهش ۶.۳ درصدی در خرده‌فروشی در ماه ژوئن را ثبت کرد. اکونومی گزارش کرد تقاضای ضعیف داخلی به نقطه دردناکی برای اقتصاد چین تبدیل شده و امیدها برای بهبود صادرات نیز با افزایش تنش‌های تجاری با غرب، تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای چینی و ترس از رکود اقتصادی کاهش یافته است.
  • افزایش تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا

    ايسنا: تورم سالانه آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در ماه ژوئیه به ۲.۳ درصد رسید. اداره آمار فدرال فاش کرد که نرخ تورم سالانه آلمان در ماه ژوئیه به ۲.۳ درصد رسیده که از ۲.۲ درصد در ماه ژوئن افزایش یافته است. روث برند، رئیس اداره آمار فدرال گفت در حالی که قیمت‌های ضعیف‌تر انرژی اثر کاهش‌دهنده‌ای بر تورم دارد، اما افزایش قیمت‌های خدمات بالاتر از حد متوسط ‌نیز وجود دارد. قیمت محصولات انرژی در ژوئیه ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۱.۷ درصد کاهش در حالی که قیمت مواد غذایی ۱.۳ درصد افزایش یافت. بدون احتساب قیمت انرژی، نرخ تورم ۲.۷ درصد در ماه ژوئیه ۲۰۲۴ بود و قیمت خدمات در ماه ژوئیه به صورت سالانه ۳.۹ درصد افزایش یافته است. بیزینس گزارش کرد، در ماه ژوئیه قیمت مصرف‌کننده ۰.۳ درصد صعود کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر