شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۷۲

  • همه‌گیری ترس در بازارها

    دنیای اقتصاد: روز گذشته، بازارهای جهان با یک همه‌گیری روبه‌رو بودند و رنگ اکثر بازارهای جهانی قرمز شد. بازارهای سهام جهان از کشورهای شرقی نظیر ژاپن تا کشورهای غربی در اروپا و آمریکا روند کاهشی ثبت کردند. از سوی دیگر رمزارزها یکی از سنگین‌ترین ریزش‌های اخیر را ثبت کردند؛ هرچند با گذشت زمان، اوضاع کمی تعدیل شد. برخلاف انتظار، بازار طلا که در زمان بحران بازارهای دارایی، امید سرمایه‌گذاران بود، روند کاهشی به خود گرفت. این اتفاقات باعث شد که در ژاپن معاملات بازار سرمایه به مدت ۲۰دقیقه متوقف شود و از سوی دیگر، فدرال‌رزرو یک جلسه اضطراری و غیرعلنی برگزار کند. کارشناسان معتقدند که احتمالا سه عامل در روز ترس بازارها موثر بوده است. عامل نخست آمارهای ضعیف بازار کار آمریکا بوده که دلیلی بر رد خروج از رکود اقتصاد آمریکا است. عامل دوم، افزایش غیرمنتظره نرخ بهره در ژاپن و واکنش بازار سهام این کشور بوده است. عامل سوم نیز در ارتباط با خوش‌بینی اغراق‌آمیز به اثر هوش مصنوعی در اقتصاد است. در عین حال ریسک جنگ نیز می‌تواند به بدترشدن شرایط بازارها کمک کند.
  • خروج اردوغان از برزخ تورم‌؟

    دنیای اقتصاد: نرخ تورم سالانه ترکیه در ماه ژوئیه با کاهش ۹.۸ واحد درصدی نسبت به ماه ژوئن به ۶۱.۸‌درصد رسید. این دومین ماهی است که تورم این کشور کاهشی شده. ترکیه به دلیل اتخاذ سیاست‌‌‌های پولی نامتعارف از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون با تورم‌‌‌های بالا دست و پنجه نرم کرده است. دلیل اصلی کاهش تورم ترکیه در دو ماه گذشته نیز سیاست‌‌‌های انقباضی است که بانک مرکزی ترکیه در یک سال گذشته به منظور کاهش نرخ تورم اعمال کرده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم ترکیه تا پایان سال به محدوده ۴۰‌درصد برسد. با این حال دستیابی به هدف بانک مرکزی این کشور یعنی رسیدن تورم به بازه ۲۰ درصدی به اقدامات جدیدی از سوی سیاستگذاران این کشور نیاز دارد.
  • آخرین آمار تخصیص ارز کالاهای اساسی و دارو

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۱۲مرداد ماه امسال بالغ بر ۵میلیارد و ۴۹۷میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو تخصیص و تامین کرده است. براساس قانون، میانگین سهمیه ارزی ماهانه کالاهای اساسی و دارو برای سال۱۴۰۳ معادل ۱.۲۵میلیارد دلار است، لذا تخصیص و تامین ارز تا تاریخ ۱۲مردادماه متناسب با سهمیه ارزی تعیین‌شده انجام شده است.
  • انتصاب بیش از ۶۴۰۰ عضو هیات مدیره به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط دولت

    دنیای اقتصاد: گزارش دیوان محاسبات نشان می‌دهد بیش از ۶۴۰۰ عضو هیات‌مدیره به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط دولت منصوب می‌شوند. به گزارش دیوان محاسبات کشور، جدیدترین گزارش این نهاد نظارتی از انتصاب اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی نشان می‌دهد تعداد ۱۲۶۵ نفر از اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های دولتی و نیز تعداد ۵۱۶۶ نفر از اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های شبه‌دولتی به صورت مستقیم یا غیر‌مستقیم توسط دولت منصوب‌ شده‌اند. همان‌طور ‌که این نهاد نظارتی پیش از این نیز اعلام کرده بود و با توجه به ضرورت اصلاح آیین‌نامه انتظام‌بخشی شرکت‌های دولتی و با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت خروج دولت از مدیریت شرکت‌هایی که سهم دولت در آنها اندک، ولی مدیریتشان با دولت است، ضروری است سازمان برنامه و بودجه فهرست شرکت‌های موضوع این حکم را در قالب پیوست جداگانه به مجلس شورای اسلامی هنگام ارائه لایحه بودجه ارائه دهد.
  • فروش ۵۶۷کیلو شمش در حراج چهلم

    مرکز مبادله ایران: با معامله ۵۶۷کیلوگرم شمش طلا در حراج چهلم مرکز مبادله ایران، حجم کل معاملات شمش در این مرکز به ۷۶۳۴ کیلوگرم رسید. در چهلمین جلسه حراج شمش طلا که ۱۴مردادماه۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، ۵۶۷کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار معامله شد. از مجموع ۶۲۰کیلوگرم شمش طلای عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۵۶۷کیلوگرم با میانگین قیمت ۴میلیارد و ۷۲۰میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. از ۲۷دی‌ماه۱۴۰۲ تاکنون، ۴۰حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که نتیجه آن فروش ۷۶۳۴ کیلوگرم شمش به ارزشی بیش از ۳۲هزار میلیارد تومان بوده است.
  • ناظران مجلس در شورای عالی بیمه مشخص شدند

    بازار: با رای مجلس، مصطفی مطورزاده و علی جعفری‌آذر ناظران مجلس در شورای عالی بیمه شدند. مطورزاده با ۱۵۱رای و جعفری‌آذر با ۱۲۶رای به‌عنوان دو ناظر در شورای عالی بیمه انتخاب شدند. مصطفی مطورزاده نماینده مردم شریف خرمشهر در مجلس شورای اسلامی در مقطع زمانی قبل «دولت سیزدهم» عضو هیات‌مدیره شرکت بیمه بوده است.
  • آغاز صدور برخط گواهی اقامت مالیاتی از اول شهریور

    سازمان امور مالیاتی: طبق بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور، صدور گواهی اقامت مالیاتی از اول شهریورماه از طریق سامانه برخط انجام خواهد شد. مطابق بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور و در اجرای قوانین اجتناب از اخذ مالیات مضاعف منعقده با دولت‌های خارجی، با هدف تسهیل و تسریع امور مؤدیان و تکریم ارباب رجوع و در همسویی با سیاست‌های دولت الکترونیک و مالیات‌ستانی هوشمند، سامانه صدور برخط گواهی اقامت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی طراحی و پیاده‌سازی شده است. بر این اساس به منظور رفع ضرورت مراجعه حضوری متقاضیان، از تاریخ اول شهریورماه درخواست‌های صدور گواهی اقامت مالیاتی از طریق سامانه یادشده دریافت خواهد شد. درعین‌حال در صورت مراجعه حضوری متقاضیان، کماکان امکان درخواست صدور گواهی مذکور به شیوه غیر‌الکترونیکی نیز به تشخیص مدیران کل ذی‌ربط وجود خواهد داشت.
  • سیاست جدید بازارساز ارزی

    دنياي اقتصاد: بررسی روند نرخ ارز در معاملات رسمی و غیررسمی گویای آن است که بازارساز براساس یک الگوریتم خاص در روزهای نوسانی نرخ ارز رسمی را فریز کرده و در روزهای عادی بازار با شیبی اندک آن را افزایش می‌دهد. به عقیده این افراد عدم نوسان نرخ رسمی ارز در روزهای اخیر می‌تواند نشانگر پیش‌بینی بانک‌مرکزی از روزهای آتی بازار باشد.
  • رشد اقتصادی چین در ۲۰۲۹ به ۳.۳ درصد کاهش می‌یابد

    مهر: صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۹ به حدود ۳.۳ درصد کاهش می‌یابد. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد رشد اقتصادی چین در میان‌مدت به‌تدریج کاهش می‌یابد و تا سال ۲۰۲۹ تحت تاثیر عواملی از قبیل بهره‌وری ضعیف و پیری جمعیت به حدود ۳.۳ درصد می‌رسد. بر اساس گزارش این صندوق دومین اقتصاد بزرگ جهان باوجود تداوم ضعف در بخش املاک، با رشد ۵.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ و ۵ ‌درصدی سالانه در نیمه اول سال ۲۰۲۴، انعطاف‌پذیر باقی‌مانده است. صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود تاکید کرد که رشد عمدتا ناشی از سرمایه‌گذاری عمومی قوی و بهبود مصرف خصوصی پس از دوران همه‌گیری کرونا بوده است و درآمد صادرات خالص هم به‌تازگی تقویت‌شده است. با این‌حال، تورم در فصل‌های اخیر در بحبوحه تداوم کسادی اقتصادی پایین بوده است. به گفته این آژانس مالی، انتظار می‌رود با کاهش شکاف تولید و کاهش تاثیر نزول قیمت‌های کالا، تورم به‌تدریج افزایش یابد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر