شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۵۸

  • ترمیم نیمه‌تمام بازار کار

    دنیای اقتصاد: نگاهی به شاخص‌های بازار کار نشان می‌دهد که در بهار سال جاری نرخ مشارکت اقتصادی معادل ۴۱.۲درصد بوده. این در حالی است که این نرخ تا پیش از همه‌گیری ویروس کرونا بیش از ۴۴درصد بود. عدم بازیابی نرخ مشارکت اقتصادی در سال‌های گذشته معلول عوامل مختلفی مانند بی‌ثباتی اقتصاد کلان و تورم‌های بالا است. در همین زمان نرخ بیکاری به ۷.۷درصد رسیده که دلیل اصلی آن پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی است. برخی از کسب‌وکارهایی که در ایام شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، پس از پایان همه‌گیری به‌دلیل هزینه‌های بالای راه‌اندازی کسب‌وکار نتوانستند به فعالیت‌های خود ادامه دهند. از سوی دیگر با افزایش موج مهاجرت جوانان، بسیاری از این افراد پیش از ورود به بازار کار مهاجرت می‌کنند و اصلا در گروه فعالان اقتصادی قرار نمی‌گیرند. تورم‌های بالا علاوه بر تاثیر روی نرخ مشارکت اقتصادی، کاهش درآمدهای حقیقی را نیز به دنبال داشته است و موجب شده که نرخ فقر در سال۱۴۰۱ به معادل ۳۰درصد برسد. در چنین شرایطی مهار تورم و ثبات اقتصادی می‌تواند به بهبود وضعیت بازار کار بینجامد و از همین طریق به کاهش نرخ فقر نیز کمک کند.
  • دمای دلار در موعد تحویل

    دنیای اقتصاد: بررسی روند نرخ‌ها در بازار دلار و سکه حاکی از آن است که دولت سیزدهم بازار آرامی را به دولت بعد تحویل می‌دهد. دمای بازار ارز در هفته‌های اخیر به شکل چشمگیری کاهش یافته و نرخ سکه طلا نیز برخلاف نوسانات افزایشی چشمگیر طلای جهانی، کاهشی یا با ثبات نسبی همراه بوده است. برخی این شرایط را ناشی از تلاش دولت سیزدهم و برخی دیگر به واسطه انتظارات مثبت نسبت به عملکرد دولت چهاردهم می‌دانند.
  • واکنش به خبر حذف دلار از معاملات ایران و روسیه

    ایلنا: به گفته نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، تاجران ایرانی در تجارت با روسیه هنوز مجبور به استفاده از دلار هستند اما حذف آن به تقویت و توسعه تجارت ایران و روسیه می‌انجامد. هرچند محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با راشاتودی از حذف کامل دلار در معاملات ایران و روسیه خبر داده است، اما بازرگانان ایرانی این موضوع را تایید نمی‌کنند. عبدالله مهاجر دارابی، نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، در تشریح این موضوع گفت: بیش از یک سال است که استفاده از روبل و ریال در مراودات مالی دو کشور در دستورکار قرار گرفته اما اجرایی شدن این امر نیاز به زمان دارد.
  • کدام کشور اروپایی بیشترین نرخ تورم را دارد؟

    ایسنا: تورم منطقه یورو در ماه ژوئن ۲.۵درصد تایید و بالاترین نرخ در بلژیک ثبت شد. بر اساس رقم منتشرشده، نرخ تورم مصرف‌کننده به‌طور سالانه در منطقه یورو طی ماه ژوئن به ۲.۵درصد کاهش یافت. داده‌های یورواستات نشان داد که این رقم از ۲.۶درصد اعلام‌شده در ماه مه کاهش یافته است. تورم اصلی، بدون احتساب قیمت‌های بی‌ثبات مواد غذایی و انرژی، در ماه ژوئن ۲.۹درصد گزارش شد. هزینه انرژی در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۲درصد افزایش یافت که نسبت به افزایش ۰.۳درصدی در ماه مه کاهش ثبت کرده است؛ درحالی‌که تورم مواد غذایی به کمترین میزان در سه‌سال گذشته یعنی ۱.۶درصد در ماه ژوئن در مقابل ۱.۹درصد کاهش یافت. تورم سالانه در اتحادیه اروپا نیز در این ماه به ۲.۶درصد کاهش یافت.کمترین نرخ سالانه در فنلاند (۰.۵درصد)، ایتالیا (۰.۹درصد) و لیتوانی (۱.۰درصد) مشاهده شد؛ درحالی‌که بالاترین نرخ در بلژیک (۵.۴درصد)، رومانی (۵.۳درصد)، اسپانیا و مجارستان (هر دو ۳.۶درصد) ثبت شد. بیزنس گزارش کرد، به صورت ماهانه، شاخص قیمت مصرف‌کننده منطقه یورو در ماه مه۰.۲ درصد افزایش یافت.
  • تعلل در کاهش نرخ بهره

    دنیای اقتصاد: مقامات بانک مرکزی اروپا بر این عقیده هستند که تورم هنوز در قاره سبز به اندازه کافی تحت کنترل این نهاد در نیامده و احتمالا به جای دو مرحله کاهش نرخ بهره تا انتهای سال جاری، این نهاد تنها یکبار دیگر در سپتامبر نرخ بهره را کاهش دهد. روز پنج‌شنبه زمانی که از لاگارد پرسیده شد نتایج‌ احتمالی جلسه سپتامبر ECB چه خواهد بود، او پاسخ داد که نتیجه این جلسه «کاملا باز» است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر