شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۵۶

  • گام مثبت دلار در روز‌های تعطیل

    دنیای اقتصاد: شاخص بازار غیر‌رسمی ارز در روز‌های تعطیل هفته جاری شاهد رشد قیمت بود. در حالی که نرخ آزاد دلار به سطوح قیمتی کانال ۵۷ هزار تومانی رسیده بود در بازار فردایی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه مجددا به سطوح قیمتی نیمه دوم کانال ۵۸ هزار تومانی بازگشت. برخی از تحلیلگران سیگنال‌های منفی درگیری‌ها در غرب آسیا را عامل این رشد قیمت می‌دانند.
  • کدام کالاها ارز ترجیحی می‌گیرند؟

    ایسنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از خروج ۴۸۵قلم کالا از شمول ارز ترجیحی خبر داد. داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که در اجرای سیاست محدودسازی تخصیص ارز ترجیحی، از سال گذشته تاکنون بیش از ۴۸۵قلم کالا از شمول ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی خارج شده است و در حال حاضر صرفا واردات ذرت، روغن، کنجاله سویا و دارو با ارز ترجیحی انجام می‌شود.
  • ضرورت ثبات بلندمدت نرخ ارز

    ایبنا: یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت و بانک مرکزی باید برنامه‌هایی را تدوین کنند تا نرخ ارز در بلندمدت در مدار ثبات باقی بماند. رامین مجاب، عضو هیات علمی و مدیر گروه بانکداری پژوهشکده پولی و بانکی درخصوص عملکرد بانک مرکزی در بازار ارز گفت: در چند ماه گذشته، اقتصاد ایران با چالش‌های گوناگونی مواجه شده است که می‌توان به شهادت آقای رئیسی، بمب‌گذاری کرمان، حمله اسرائیل به سفارت ایران، حمله موشکی ایران به خاک اسرائیل، جنگ غزه و اسرائیل، صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و... اشاره کرد. این التهاب‌ها در هر کشوری روی می‌داد، ارزش پولی ملی آن کشور را کاهش می‌داد؛ اما در کشور ما نرخ ارز به خوبی مدیریت شد و بانک مرکزی توانست با ابزار‌هایی که در درست دارد، حضور فعال در این بازار داشته باشد.
  • شرط مدیریت بهتر بازار ارز

    ایبنا: برای اینکه بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز عملکرد بهتری داشته باشد، باید اختیارات و ابزار‌های آن را افزایش دهیم. حسن حیدری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بانک مرکزی ابزار‌های مناسب و اختیارات کافی برای مدیریت بازار ارز ندارد، اظهار کرد: بنابراین برای اینکه این بانک عملکرد بهتری داشته باشد و به جایگاه اصلی خود برسد، باید اختیارات و ابزار‌های آن را برای مدیریت بهتر بازار ارز افزایش دهیم. او بیان کرد: نکته بعدی این است که ذخایر ارزی کشور از محل صادرات نفت، پتروشیمی، فلزات و... تامین می‌شود و این ارز‌ها خارج از اختیارات بانک مرکزی است. به عبارت دیگر ورود ارز به کشور تحت تاثیر دیپلماسی کلی کشور قرار دارد، در نتیجه باید ارز‌هایی در اختیار این بانک اختصاص باشد تا بازار را بهتر مدیریت کند.
  • واکنش بازارها به ترور ترامپ

    دنیای اقتصاد: با ترور ناموفق ترامپ، حالا به عقیده تحلیلگران شانس این نامزد برای پیروزی در انتخابات آمریکا به‌شدت افزایش پیدا کرده و همین موضوع باعث شد بازارها واکنش مختلفی به این موضوع داشته باشند. بازار رمزارزها بزرگ‌ترین برنده این گمانه‌زنی‌ها بوده و استقبال خوبی از آن شد، درحالی که دلار و طلا بیشتر از فدرال رزرو تاثیر گرفتند.
  • دلیل فرار ثروتمندان از فرانسه

    فارس: گفته می‌شود با توجه به نتیجه انتخابات فرانسه، پولدارهای این کشور از ترس پرداخت مالیات بیشتر، خروج ثروت‌شان از این کشور را شروع کرده‌اند.
  • جمعیت جهان کی به اوج می‌رسد؟

    بازار: در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز جمعیت جهان در سال ۲۰۲۴» آمده است که جمعیت فعلی (۸.۲ میلیارد نفر) در ۶۰ سال آینده به حداکثر خود خواهد رسید و سپس تا پایان قرن به ۱۰.۲ میلیارد نفر کاهش خواهد یافت. این گزارش پیش‌بینی می‌کند که جمعیت جهان در سال ۲۱۰۰ شش درصد یا ۷۰۰ میلیون نفر کمتر از پیش‌بینی‌های سال ۲۰۱۳ خواهد بود. نکته دیگر این است که بیش از ۲۸ درصد از جمعیت فعلی جهان در ۶۳ کشوری زندگی می‌کنند که جمعیت آنها به اوج خود رسیده است، مانند چین، روسیه، ژاپن و آلمان. حدود ۵۰ کشور دیگر از جمله برزیل، ایران و ترکیه نیز طی ۳۰ سال آینده به این دسته خواهند پیوست.
  • احتمال عقب‌نشینی عربستان از چند پروژه مجلل

    فارس: احتمال دارد عربستان سعودی هزینه‌های برخی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی خود به ارزش میلیاردها دلار را کاهش می‌دهد و سایر پروژه‌ها را به حالت تعلیق در می‌آورد، زیرا به دنبال مقابله با هزینه‌های هنگفت مربوط به طرح تحول اقتصادی این کشور است. خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع که نخواستند نامشان فاش شود، آورده است یک کمیته دولتی به رهبری محمد‌بن‌سلمان، ولیعهد عربستان در شرف تکمیل بررسی جامع پروژه‌های بزرگ از جمله پروژه نئوم است.
  • پیش‌بینی رئیس‌جمهور ونزوئلا از رشد اقتصادی

    ایبنا: رئیس‌جمهور ونزوئلا قصد خود برای ادامه رویکرد اقتصادی و سیاسی خود با هدف پیشبرد اقتصاد ملی را اعلام کرد. به گزارش المیادین، نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، با اعلام گام‌هایی در جهت بهبود اقتصاد محلی، گفت اقتصاد کشورش «در سال جاری بیش از ۸ درصد رشد خواهد کرد.» مادورو در جریان شورای ملی اقتصاد مولد توضیح داد: ما در حال حاضر ۱۲ فصل متوالی رشد داریم و باید حفظ شود. او خاطرنشان کرد: بانک ونزوئلا ۶۵۹ هزار مورد وام به فعالیت‌های تولیدی در این کشور و ۳۱ هزار وام به بقیه سیستم بانکی پرداخت کرده است. رئیس‌جمهور ونزوئلا درباره صد‌ها هزار کمک مالی ارائه شده توسط بانک‌ها و موسسات دولتی محلی طی نیمه اول سال جاری با هدف حمایت و توسعه چندین بخش در این کشور صحبت و خاطرنشان کرد زنان ونزوئلا بخش مهمی از این منابع مالی را دریافت کرده‌اند. او تاکید کرد: هدف فعلی تامین مالی یک میلیون پروژه جدید در کشور است که از مرداد ماه سال جاری تا مرداد ۲۰۲۵ انجام می‌شود. در یک زمینه مرتبط، مادورو «تاسیس یک صندوق تامین مالی ویژه اقتصادی برای کشاورزی عمومی و مردمی را اعلام کرد که به دنبال ادامه توانمندسازی تولیدکنندگان و افزایش سهم آنها در جنگ اقتصادی است که توسط الیگارشی و ایالات‌متحده راه‌اندازی شد.»
  • صعود غیر منتظره مازاد تجاری چین

    ایسنا: داده‌های گمرک نشان داد که صادرات چین در ژوئن ۸.۶درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و واردات به‌طور غیرمنتظره‌ای ۲.۳درصد کاهش یافته است. نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان پیش‌بینی کرده بود که صادرات چین از نظر ارزشی ۸ درصد و واردات ۲.۸ درصد افزایش می‌یابد. در حالی که در ماه قبل به ترتیب ۷.۶ درصد و ۱.۸ درصد افزایش یافت. صادرات قوی‌تر از حد انتظار یکی از معدود نقاط روشن اقتصادی این کشور بوده است که در غیر این صورت، با وجود تلاش‌های رسمی برای تحریک تقاضای داخلی پس از همه‌گیری کووید-۱۹، همچنان در حال تلاش برای حرکت است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر