شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۵۵

  • پایان ماه‌عسل پنج‌ماهه؟

    دنیای اقتصاد: تورم ماهانه آرژانتین در ژوئن با افزایش ۰.۳واحد درصدی نسبت به ماه مه به ۴.۶‌درصد رسید و به روند پنج‌ماهه کاهش تورم پایان داد. بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که افزایش قیمت گاز و برق، اصلی‌‌‌ترین دلیل افزایش تورم ژوئن بوده است. خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین، در ادامه اقدامات ریاضتی خود با هدف مهار تورم، یارانه‌‌‌هایی را که تا پیش از این به برق و گاز تعلق می‌گرفت قطع کرد که موجب افزایش قیمت این گروه از کالاها شد. میلی در ماه‌‌‌های گذشته دست به اقدامات دیگری مانند تعطیلی نیمی از وزارت‌‌‌خانه‌‌‌های این کشور و متوقف کردن پروژه‌‌‌های زیرساختی زده است. تورم سالانه آرژانتین در ژوئن با کاهش ۴.۹واحد درصدی نسبت به ماه مه به ۲۷۱.۵‌درصد رسید. در واقع با وجود افزایش جزئی تورم ماهانه در ژوئن، روند کاهش تورم سالانه این کشور همچنان ادامه دارد. برخی از کارشناسان معتقدند کاهش تورم تنها یک وجه از اقدامات انقباضی میلی است و این اقدامات سایه رکود را بر اقتصاد آرژانتین می‌‌‌گستراند. با این حال مهار یکی از بزرگ‌ترین تورم‌‌‌های جهان بهای زیادی دارد که باید پرداخته شود.
  • دلار در هسته سخت؟

    دنیای اقتصاد: نرخ شاخص ارزی در معاملات بازار دیروز به کانال ۵۷ هزار تومانی سرک کشید. براساس مشاهدات به عمل آمده از روند نرخ دلار آزاد در ماه‌های پیشین، تحلیلگران بر این باورند که مسیر کاهشی ارز مذکور در کانال ۵۷ به سادگی کانال‌های ۵۸ و ۵۹هزار تومانی نیست. این افراد معتقدند که اخبار مثبت می‌تواند عامل تسهیل‌کننده افت نرخ ارز باشد.
  • چرا استقلال بانک‌مرکزی مهم است؟

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‌الملل: رئیس بانک‌مرکزی آمریکا جروم پاول معتقد است «بدون ثبات قیمت‌ها، اقتصاد برای هیچ‌کس کار نمی‌کند.» به‌راستی وقتی مردم نگران کاهش ارزش پول خود نباشند، کارآفرینی و اشتغال‌زایی رونق می‌گیرد. براساس یادداشتی از مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت خدمات مالی و بانکداری یو‌‌‌‌‌بی‌‌‌‌‌اس که در وب‌سایت «مجمع‌جهانی اقتصاد» منتشر شده‌است، بانک‌های مرکزی مستقل می‌توانند بدون تاثیرپذیری از دخالت‌های سیاسی و با اعمال سیاست‌های مناسب، تورم را مهار‌کرده و ثبات قیمت‌ها را تضمین کنند.
  • رشد ۲۸درصدی تسهیلات پرداختی در بهار ۱۴۰۳

    بانک‌مرکزی: تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی سه‌ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۲۱۵۳.۶هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۲۶۸۴.۳هزار میلیارد ریال (معادل ۲۸.۳درصد) افزایش داشته است. همچنین تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه‌میلیارد ریال) به مبلغ ۳۰۴۸.۸هزار میلیارد ریال معادل ۲۴.۷درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود. طی سه ماه ابتدایی سال جاری، از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۹۵۵۳.۷هزار میلیارد ریال معادل ۷۸.۶درصد به صاحبان کسب‌وکار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۲۵۹۹.۸هزار میلیارد ریال معادل ۲۱.۴درصد به مصرف‌کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
  • تهدید گروه ۷ از سوی عربستان به نفع روسیه

    گفته می‌شود به خاطر تهدید عربستان، کشورهای گروه ۷ طرح مصادره دارایی‌‌‌های روسیه را کنار گذاشته‌اند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که احتمالا به خاطر تهدید عربستان، گروه ۷ طرح خود را برای مصادره دارایی‌‌‌های روسیه کنار گذاشته است. آمریکا و انگلیس به دنبال آن بودند که ۲۸۰ میلیارد دلار از دارایی‌‌‌های روسیه را که از سال ۲۰۲۲ و آغاز درگیری نظامی مسکو و کی‌یف در کشورهای غربی بلوکه شده به نفع اوکراین مصادره کنند. البته اتحادیه اروپا که بیشتر این دارایی‌‌‌ها در کشورهای عضو آن قرار دارد خیلی تمایلی به این کار از خود نشان نداده است، چرا که نسبت به تبعات آن برای یورو نگران بود. منابع آگاه اعلام کرده‌اند که عربستان تهدید کرده در صورتی که گروه ۷ طرح مصادره دارایی‌‌‌های روسیه را دنبال کند، این کشور بخشی از اوراق قرضه یورویی خود را خواهد فروخت. دو منبع آگاه همچنین گفته‌اند که عربستان به طور مستقیم به فروش اوراق قرضه فرانسه اشاره کرده است./‌مهر
  • ۱۹.۹میلیارد دلار ارز مورد‌نیاز واردات تامین شد

    بانک ‌مرکزی: از اول فروردین‌ماه تا ۲۲تیرماه ۱۴۰۳، ۱۹میلیارد و ۹۷۵میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. برای کالاهای اساسی و دارو ۴میلیارد و ۷۷۱میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۰میلیارد و ۷۴۹میلیون دلار و برای خدمات ۳۸۰میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۴میلیارد و ۷۵میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
  • کاهش نرخ بهره بین‌بانکی

    نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۰تیرماه با کاهش یک‌صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۶۲درصد رسید. گزارش جدید تغییرات نرخ بهره بین‌بانکی نشان می‌دهد نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۰تیرماه با کاهش یک‌صدم واحد درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۶۲درصد رسید. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به ۱۳تیرماه با کاهش سه‌صدم واحد درصدی نسبت به هفته قبل از آن، به ۲۳.۶۳درصد رسیده بود. نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۶ تیرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۶۶درصد بوده است. نرخ سود بین‌بانکی در هفته پایانی خردادماه به بالاترین سطح در سال جاری رسیده و رکورد ۲۳.۶۶درصد را در هفته پایانی خردادماه ثبت کرده بود. این نرخ در هفته منتهی به ۲۳خردادماه نیز رکورد ۲۳.۶۳درصدی را ثبت کرده بود.
  • درخشش هند در رالی آسیایی بازار سهام

    دنیای اقتصاد: انتشار سهام شرکتی در هند سر به فلک کشیده است، زیرا نرخ سرمایه‌‌‌گذاری محلی در بازار سهام افزایش داشته و همچنین بازار سهام نیز صعودی بوده است. داده‌ها نشان می‌دهند که بیش از ۲۸ میلیارد دلار در نیمه اول سال ۲۰۲۴ جذب بازار سهام این کشور شده که به نسبت مدت مشابه سال گذشته، ۱۹۸ درصد رشد داشته است.
  • تورم در دولت ترامپ بالاتر از بایدن خواهد بود

    ايسنا: اکثر اقتصاددانان در نظرسنجی وال‌استریت ژورنال پیش‌بینی کردند سیاست‌های دونالد ترامپ احتمالا باعث بالاتر رفتن نرخ تورم نسبت به دولت بایدن خواهد شد. از ۵۰ اقتصاددانی که در نظرسنجی، به سوالاتی درباره ترامپ و بایدن پاسخ دادند، ۲۸ نفر گفتند ریسک بازگشت به سطوح تورم بالا، تحت برنامه‌های پیشنهادی نامزد جمهوری‌خواه، بیشتر از برنامه‌های دولت دموکرات بایدن است. هشت اقتصاددان هم در نظرسنجی وال‌استریت ژورنال گفتند: تورم در دولت بایدن، بدتر از دوران ترامپ خواهد شد.
  • پوند رکورد ۲ ساله را شکست

    پوند انگلیس تقریبا به بالاترین میزان خود در ۲ سال اخیر رسید که آمار‌های اقتصادی قوی منتشر شده و تضعیف دلار آمریکا به این صعود کمک کرده است. این صعود پس از افزایش ارزش پوند در روز پنج‌شنبه صورت گرفت، در روز پنج‌شنبه شاهد افزایش ارزش پوند در برابر دلار به بالاترین میزان در چهار ماه گذشته بودیم. پس از اینکه دفتر آمار ملی این کشور (ONS) اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی (GDP) آن در ماه مه ۰.۴درصد افزایش یافته است، بازار‌ها تحت تاثیر احساسات مثبت این خبر قرار گرفتند. اکونومی گزارش کرد، پوند استرلینگ پس از رسیدن به بالاترین سطح روزانه خود، ۰.۱۶درصد در برابر یورو صعود کرد.
  • ۴۶ هزار شرکت اسرائیلی تعطیل شدند

    ۴۶هزار شرکت اسرائیلی با توجه به پیامد‌های جنگ بر رژیم اشغالگر و انزوای فزاینده آن در سطح جهان با تداوم تجاوزات علیه نوار غزه، تعطیل شدند. روزنامه اسرائیلی «معاریف» فاش کرد که از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر، ۴۶هزار شرکت اسرائیلی با توجه به پیامد‌های جنگ بر رژیم اشغالگر و انزوای فزاینده آن در سطح جهان با تداوم تجاوزات علیه نوار غزه، در‌های خود را بسته‌اند.
  • طلای جهانی در قله ماند

    قیمت طلا در روز جمعه (۱۲ ژوئیه) بالای ۲۴۰۰ دلار در هر اونس بود و سومین افزایش هفتگی متوالی خود را در پیش گرفت، زیرا سرمایه‌گذاران مطمئن شدند که فدرال‌‌‌رزرو ایالات‌‌‌متحده در مسیر کاهش نرخ بهره قرار دارد. پس از کاهش غیرمنتظره قیمت‌های مصرف‌کننده در ایالات‌‌‌متحده، قیمت طلا روز پنج‌شنبه به بالاترین حد خود از ۲۲ مه رسید. داده‌‌‌ها این دیدگاه را تقویت کرد که روند کاهش تورم از سر گرفته شده است و امیدها برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را افزایش داد.کارشناسان اظهار کردند که احتمال کاهش نرخ در سال‌جاری، احتمالا در اوایل سپتامبر، بالاست. جیم ویکوف، تحلیلگر ارشد بازار در کیتکو متالز گفت گزارش شاخص قیمت تولیدکننده داغ‌تر از حد انتظار بود و این بر فشار فروش افزود. قیمت‌های تولیدکننده ایالات‌‌‌متحده در ماه ژوئن نسبتا افزایش یافت که بیشتر تایید کرد که تورم روند نزولی خود را از سر گرفته است و کاهش نرخ بهره در سپتامبر را تقویت کرد. بر اساس گزارش CME FedWatch Tool، بازارها اکنون با احتمال ۹۴‌درصد کاهش نرخ در ماه سپتامبر قیمت‌گذاری می‌کنند. نرخ بهره پایین‌‌‌تر، هزینه فرصت نگهداری شمش بدون بازده را کاهش می‌دهد. طبق گزارش رویترز، در بازار سایر فلزات ارزشمند، قیمت هر اونس نقره پس از صعود به بالاترین حد یک‌ماهه در روز پنج‌شنبه با ۱.۵‌درصد کاهش به ۳۰.۹۵ دلار رسید. پلاتین با ۰.۱‌درصد کاهش به ۱۰۰۳ دلار و ۱۰ سنت و پالادیوم با ۱.۸‌درصد کاهش به ۹۷۶ دلار و ۶۳سنت رسید. قرار بود هر دو فلز کاهش هفتگی را ثبت کنند./ایسنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر