شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۳۶

  • پاداش پارک پول

    دنیای اقتصاد: پرونده فصل اول بازارها، با پیشتازی «بازار پول» بسته شد. بررسی آمارها نشان می‌دهد که در سه‌ماه نخست سال جاری، بازدهی سپرده‌گذاری بانک‌ها بیشتر از سرمایه‌گذاری در بازار ارز، طلا و بورس بوده است. این در حالی است که علاوه بر بانک‌ها، مشارکت در تامین مالی یا سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت، گزینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری بودند. البته در اقتصاد ایران وجود ریسک‌ها باعث شده است که بسیاری هنوز سرمایه‌گذاری در طلا یا ارز را بهترین گزینه بدانند؛ اما بررسی آمارها نشان می‌دهد که حداقل در بهار سال جاری سرمایه‌گذاری غیر ریالی پربازده نبوده است. در ماه‌های اخیر، رسیدن نرخ سود واقعی به سطوح مثبت می‌تواند سیگنال سرمایه‌گذاری در نظام بانکی را تقویت کند. هرچند که اخیرا بانک مرکزی نیز هشدارهایی نسبت به رعایت سقف نرخ سود بانکی به بانک‌ها ارائه کرده است. از سوی دیگر، فروکش کردن شوک‌های سیاسی و انتظارات انتخاباتی نیز باعث ثبات در بازارهای دارایی نظیر ارز، طلا و خودرو شده است.
  • سایه‌روشن دلارزدایی

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: در دهه۶۰ میلادی، وزیر دارایی فرانسه از «امتیاز نامعقولی» که دلار آمریکا از آن برخوردار است، ابراز تاسف کرد و استقرار یک نظام پولی بین‌المللی را که تکیه کمتری به دلار و سیاست پولی آمریکا دارد، آرزو کرد. در سال۲۰۰۹، رئیس بانک مرکزی چین خواستار «دلارزدایی» و استقرار یک رژیم چند قطبی شد که در آن یوآن چین نقش بین‌المللی داشته باشد. اقتصادهای نوظهور نیز به این جمع پیوسته‌اند و شروع به انتقاد از سرریز اثرات سیاست پولی فدرال‌رزرو به اقتصاد جهانی کرده‌اند.
  • فرود نرم اقتصاد آمریکا در خطر

    دنیای اقتصاد: افزایش نرخ بهره در دوران پسا‌کرونا و ثبات آن در رده بالا، موجب پدیدار شدن نگرانی‌های زیادی در خصوص اقتصاد آمریکا شده است. در چنین شرایطی کاهش به موقع نرخ بهره و زمان‌بندی صحیح آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بزرگ‌ترین نگرانی ساکنان وال‌استریت این است که ظاهرا فدرال رزرو بیش از حد به داده‌ها وابسته شده و تاثیر سیاستگذاری را فراموش کرده است. این درک نادرست می‌تواند اقتصاد را ناچار به فرود سخت کند. زمزمه‌هایی که از فدرال رزرو به گوش می‌رسد این‌طور روایت می‌کنند که فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را از ماه سپتامبر پیش‌بینی می‌کنند. اما این دیدگاه در خود فدرال رزرو هم مخالفانی دارد.
  • معمای تورم و عادت خرید مردم در انگلیس

    بازار: مطالعات صورت گرفته در آستانه برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس نشان می‌دهد که با وجود کاهش نرخ تورم، عادت خرید مردم این کشور تغییر نکرده است و همچنان دست به عصا خرج می‌‌‌کنند. شاخص تورم در انگلیس پس از یک دوره پر تلاطم به پایین‌‌‌ترین حد طی ۳ سال گذشته رسیده است. طبق آخرین گزارش مرکز آمارهای ملی انگلیس شاخص تورم از محدوده ۱۱ درصد در نوامبر ۲۰۲۲ به ۲.۳درصد رسیده و پیش‌‌‌بینی می‌شود که پیش از بازگشت به مدار صعودی، یک مرحله دیگر کاهش یابد. با این حال تحقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار حاکی است که عادت خرید مردم این کشور تغییر نکرده و همچنان کم خرج می‌‌‌کنند.
  • نکول بدهی پیش‌روی اوکراین

    فارس: اگر مذاکرات کی‌‌‌یف با طلبکارانش بر سر ۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه به نتیجه نرسد، اوکراین با نکول بدهی مواجه می‌شود. دولت اوکراین نتوانسته است با گروهی از مالکان اوراق قرضه خارجی که شامل غول‌‌‌های مالی نظیر «بلک‌‌‌راک» و «پیمکو» است، بر سر بازسازی ۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه یورو اوکراین به توافق برسد. مالکان اوراق قرضه در فوریه ۲۰۲۲ به علت جنگ با روسیه، روند پرداخت بدهی ۲ ساله اوکراین را متوقف کردند، اما این توافق در ماه اوت به پایان رسید و مالکان اوراق قرضه نگران هستند که کی‌‌‌یف نتواند سود بدهی خود را دوباره پرداخت کند. در صورتی که کمک جدیدی برای بدهی‌‌‌های این کشور اختصاص نیابد، اوکراین احتمالا دچار نکول شود که با آسیب به رتبه اعتباری آن، توانایی‌‌‌اش برای استقراض در آینده دچار مشکل می‌شود. اوکراینی‌‌‌ها دو هفته است که با یک کمیته موقت متشکل از طلبکاران که نماینده یک‌پنجم از ۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه اروپایی معوقه این کشور است، در حال مذاکره هستند. وزیر دارایی اوکراین پیش‌‌‌بینی کرده که تا اول اوت بتوانند به توافق برسند. قبلا هم یک مقام بانک جهانی نسبت به ورشکست شدن اوکراین در اوایل امسال هشدار داده و گفته بود درصورتی‌‌‌که کشورهای غربی با حذف بدهی اوکراین یا تغییر ساختار بدهی آنها موافقت کنند، این اتفاق نمی‌‌‌افتد. بر اساس گزارش رویترز، از زمان آغاز جنگ با روسیه، بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بیش از ۸۵میلیارد دلار بودجه دولتی در اختیار کی‌‌‌یف قرار داده‌‌‌اند.
  • بیبی‌بومرهای خسیس

    دنیای‌اقتصاد: بیبی‌بومرها نسلی هستند که بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ متولد شدند و به خوش‌شانس‌ترین نسل تاریخ مشهور هستند. اکثر این گروه که ۲۷۰میلیون نفر در سراسر جهان ثروتمند هستند، هرگز در هیچ جنگی شرکت نکرده‌اند. برخی از اعضای این نسل کسانی هستند که اجرای بیتلز را زنده دیده‌اند. آنها در دوره‌ای بزرگ شدند که رشد اقتصادی در جهان ثروتمند بسیار بالا بود. اگرچه همه آنها ثروتمند نیستند، اما در مجموع به‌دلیل ترکیبی از زندگی در دوران نرخ بهره پایین و درآمدهای بالا برای آنها، ثروت زیادی به‌دست آورده است. این نسل در آمریکا تنها ۲۰درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. با این حال ۵۲درصد از ثروت خالص آمریکا به ارزش ۷۶تریلیون دلار را در اختیار دارند.
  • روایت فرزین از رشد اقتصادی

    ایسنا: رئیس بانک مرکزی اعلام کرد براساس گزارش بانک جهانی، بالاترین نرخ رشد اقتصادی منطقه و کشورهای همسایه در سال۲۰۲۳متعلق به ایران بوده است.محمدرضا فرزین در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته ۵درصد بوده است، تصریح کرد: این نرخ رشد قابل قبول و بسیار خوب است. در سال۲۰۲۳ براساس گزارش بانک جهانی، بالاترین نرخ رشد در منطقه و کشورهای همسایه متعلق به ایران بوده است. این عدد به قیمت بازار است. او ادامه داد: رشد مصرف خصوصی در سال۱۴۰۲ برابر ۴.۱درصد است که کمتر از سال قبل بوده است که در سال۱۴۰۱، ۸.۷درصد بود. رشد تشکیل سرمایه همچنان بسیار خوب است که در سال گذشته ۶.۷درصد بود و امسال به ۷.۲درصد رسیده است. نرخ رشد کشاورزی قابل قبول نیست. سال۱۴۰۱ این عدد ۱.۱درصد بود و در ۱۴۰۲، ۰.۲درصد بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر