شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۸۲

  • پایان هراس در بازارها؟

    دنیای اقتصاد: روز گذشته با کاهش هیجان در بازارها، سکه و طلا در مسیر بازگشت از قله قیمتی قرار گرفتند. مطابق گزارش‌ها، دلار آزاد به کانال ۶۳هزار تومان بازگشت و سکه تمام نیز با حدود ۲میلیون تومان کاهش به سطح ۴۱میلیون و ۲۰۰هزار تومان رسید. روند کاهشی تایید می‌کند که بازارها در روزهای قبل تحت تاثیر اخبار ناشی از تنش‌های منطقه‌ای رشد خارج از معمولی داشته‌اند. از نگاه کارشناسان، اگر رویداد غیرمنتظره‌ای در منطقه رخ ندهد، احتمال تداوم روند نزولی در روزهای آتی وجود دارد. در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص کل رشد ۰.۸۹درصدی را تجربه کرد و در سطح ۲میلیون و ۲۵۴هزار واحد، کار خود را به اتمام رساند. فروکش کردن تنش‌های منطقه‌ای، افزایش نرخ تسعیر ارز بانکی‌ها، جبران جاماندگی بازار سهام از رشد دلار، انتظارات افزایش نرخ محصولات و ارزندگی بازار از لحاظ دلاری، باعث تثبیت شاخص کل شد. در هفته آینده، جلسه‌ای با حضور مسوولان برای بررسی بازار ارز در مجلس تشکیل خواهد شد.
  • اعلام سیاست رئیس‌کل

    دنیای اقتصاد: محمدرضا فرزین در جدیدترین اظهارات خود به اعلام برنامه‌های سیاستگذار برای سامان‌دهی بازار ارز پرداخت. او سه عامل «رشد نقدینگی»، «تراز تجاری» و «رشد اقتصادی» را بر نرخ ارز اثرگذار دانست و به وضعیت خوب این متغیرها در سال گذشته اشاره کرد. فرزین از تداوم سیاست تخصیص ارز ۲۸۵۰۰تومانی در سال جاری و زودگذر بودن نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی خبر داد. «دنیای‌اقتصاد» در کنار گزارش رئیس‌کل، الزامات تکمیل پازل سیاستگذاری ارزی را بررسی کرد.
  • مسیر بیت‌کوین پس از هاوینگ

    دنیای اقتصاد: بیت‌کوین روند معاملاتی روز گذشته را برای پنجمین روز متوالی در مسیر صعودی آغاز کرد و با رشد ۱۲.۵ درصدی خود نسبت به روزهای پیشین بار دیگر به بالای کانال ۷۰ هزار دلاری صعود کرد و در ساعت ۱۵ به وقت تهران با رقمی معادل ۷۲ هزار و ۴۶۰ دلار در حال معامله بود. از سوی دیگر گزارش‌های اقتصادی اخیر آمریکا به یکه‌تازی طلای جهانی منجر شد و این دارایی در آغاز هفته معاملاتی جدید با رقمی معادل ۲۳۵۴ دلار رکورد تاریخی دیگری در بازارها رقم زد.
  • اینرسی (لختی) نهادی؛ مانع بزرگ رشد اقتصادی ایران

    علي حسين صمدي / استاد بخش اقتصاد دانشگاه شيراز
    رشد اقتصادی همواره یکی از دغدغه‌های اصلی اندیشمندان در اقتصاد ایران و سایر کشورها بوده است. در ادبیات رشد اقتصادی، وقتی صحبت از رشد می‌شود به سه مساله توجه می‌شود: اشکال، علل و آثار. همچنین وقتی از علل و دلایل رشد اقتصادی صحبت به میان می‌آید به دو علت مستقیم و غایی اشاره می‌شود.
  • تورم خوراکی‌‌‌ها در اسفند ماه اعلام شد

    مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در اسفند ماه ۱۴۰۲ را اعلام کرد. براساس این گزارش، در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها، اقلام «ماهی قزل‌آلا» با ۲.۱ درصد، «گوشت گوسفند» با ۱.۷ درصد و «کنسرو تن ماهی» با ۱.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌‌‌اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «مرغ ماشینی» با منفی ۱.۹ درصد است. در گروه نان و غلات، اقلام «برنج ایرانی درجه یک » با ۲.۷ درصد، «شیرینی خشک» با ۲.۲ درصد و «ماکارونی» با ۱.۴ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌‌‌اند.
  • تولید صنعتی آلمان ۲ درصد رشد کرد

    براساس گزارشی از بلومبرگ، اداره آمار آلمان اعلام کرد که «شاخص تولید صنعتی» این کشور در دومین ماه سال ۲.۱ درصد افزایش داشته است که بسیار بهتر از پیش‌بینی‌‌‌های قبلی بوده است. باوجود افزایش تولید صنعتی در این ماه، تولید کل همچنان بسیار پایین‌‌‌تر از سطح پیش از همه‌‌‌گیری کرونا باقی مانده است که نشان‌دهنده چالش‌‌‌هایی است که بخش مهم تولید صنعتی آلمان از آن زمان متحمل شده است؛ از جمله افزایش در هزینه‌های انرژی که به دنبال جنگ در اوکراین اتفاق افتاد.
  • گذر تراکنش ارزی کشور از ۱۳۸ میلیارد دلار در سال

    به گفته مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، حجم تراکنش ارزی کشور در سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۳۸ میلیارد دلار گذشت. مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، با اعلام این خبر اظهار کرد: بانک مرکزی سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کالا و خدمات مورد نیاز را انجام داد. به گفته وی، برآورد اولیه نشان می‌دهد حجم صادرات کالا و خدمات نیز پارسال بیش از ۸۵ میلیارد دلار بوده است./بازار
  • نخستین حراج شمش طلا در سال ۱۴۰۳

    ۲۴۶ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله ایران معامله شد. روز یکشنبه ۱۹فروردین ماه ۱۴۰۳ تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران شاهد معامله ۲۴۶ قطعه شمش طلای استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ بود. شانزدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با معامله ۲۴۶قطعه شمش یک کیلوگرمی به پایان رسید. به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، روز یکشنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران شاهد معامله ۲۴۶ قطعه شمش طلای استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ بود. طی جلسه معاملاتی روز یکشنبه و در دو عرضه عمده و خرد، مجموعا ۲۷۲قطعه شمش طلای استاندارد از سوی صادرکنندگان عرضه شد. میانگین قیمت شمش‌های طلای معامله شده در این روز، ۴میلیارد و ۷۶۸میلیون تومان به ثبت رسید./مرکز مبادله ایران
  • افزایش ۱۷ درصدی نرخ بیکاری سوئیس

    نرخ بیکاری سوئیس در ماه مارس به ۲.۴ درصد رسید و به صورت سالانه ۱۷.۱درصد صعود کرد. دبیرخانه امور اقتصادی سوئیس (SECO) اعلام کرد، نرخ بیکاری در سوئیس طی ماه مارس به ۲.۴ درصد رسید. این رقم در مقایسه با ماه فوریه بدون تغییر باقی مانده است. تعداد بیکاران در سوئیس طی ماه مارس ۱۰۸ هزار و ۵۹۳ نفر بود که نسبت به ماه قبل ۳۲۸۶ نفر کاهش یافته است. بر مبنای سالانه، این نرخ ۱۷.۱ درصد افزایش یافت و نرخ بیکاری جوانان با ۶.۰درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۹۵۰۵ نفر رسید./ایسنا
  • نوبلیستی که نظریه مارکس را به چالش کشید

    هشتم آوریل (۲۰فروردین) سالروز تولد جان ریچارد هیکس، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال۱۹۷۲ است. جان ریچارد هیکس، اقتصاددان بریتانیایی و یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اقتصاددانان قرن بیستم است. آشناترین مشارکت او در زمینه اقتصاد بیانیه او از نظریه تقاضای مصرف‌کننده در اقتصاد خرد و مدل IS-LM (۱۹۳۷) است که دیدگاه کینزی از اقتصاد کلان را خلاصه می‌کرد. کتاب ارزش و سرمایه او (۱۹۳۹) به‌طور قابل توجهی نظریه «تعادل عمومی و ارزش» را بسط داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر