شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۷۹

  • نیش‌ترمز نفتی تورم

    دنیای اقتصاد: نرخ رشد پایه پولی در ۱۰ماه نخست سال گذشته یک مسیر نزولی را طی کرد و از ۴۵درصد در فروردین ماه به ۳۱.۷درصد در دی ماه رسیده است. بانک مرکزی با انتشار آمارهای پولی و بانکی، تصویر دقیق‌تری از اجزای رشد پایه پولی ارائه کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ناشی از افزایش مخارج و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ناشی از اضافه‌برداشت دو موتور اصلی رشد پایه پولی بودند؛ اما کاهش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی مقابل این دو نیرو عمل کرده و باعث شده که در مجموع از سطح رشد پایه پولی کاسته شود. گزارش رسمی بانک مرکزی کاهش دارایی خارجی در سال۱۴۰۲ را ناشی از فروش ارزهای خریداری‌شده دولت و فروش بخشی از ارزهای غیرقابل دسترس خریداری‌شده در سال‌های قبل عنوان می‌کند. به بیان ساده‌تر، افزایش امکان دسترسی به منابع ارزی و تزریق این ذخایر که متاثر از رشد درآمدهای نفتی بوده، باعث شده است که ترمز پایه پولی فعال شود. اما سوال کلیدی این است که این ترمز تا کی فعال خواهد ماند؟
  • طلا و سکه نمی‌خریم

    دنیای اقتصاد: برخلاف تقاضای زیاد از سوی افراد جامعه، معامله‌گران از خرید طلا و سکه اجتناب می‌کنند. بررسی‌های به‌عمل آمده از بازار ارز و طلای تهران حاکی از آن است که حجم تقاضا افزایش یافته، اما معامله‌گران رسمی و صاحبان بنگاه‌های معاملاتی در میان این متقاضیان دیده نمی‌شوند.
  • سیاست خارجی در سال جدید فعال‌تر شود

    یک اقتصاددان بر لزوم فعال‌تر شدن سیاست خارجی در سال جدید تاکید کرد و گفت: چنانچه در سال جاری روزنه امیدی برای کاهش مشکلات اقتصادی گشوده شود، در بهبود معیشت طبقات متوسط جامعه اثرگذار خواهد بود. کامران ندری در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به بیانات و توصیه‌های اخیر مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام اظهار کرد: مقام معظم رهبری به دولتمردان توصیه‌ها و بیاناتی داشتند و اقدامات را مثبت ارزیابی کردند؛ البته نتیجه‌ برخی از آنها در دولت هنوز مشخص نشده و زمانی مشخص می‌شود که بتوان سطح بهره‌وری در اقتصاد را ارتقا داد و حقوق و دستمزد دریافتی را متناسب با تورم بالا برد و واقعی شدن دستمزد را در پیش گرفت. وی افزود: ما در زمینه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان توفیقاتی به دست آورده‌ایم؛ ولی محصول این توفیقات باید محسوس باشد. در دو سال و نیمی که از استقرار دولت گذشته باید نتایج اقدامات صورت گرفته به‌طور ملموس و محسوس مشاهده شود و انتظار داریم برنامه اصولی و مدونی برای سال جدید پیاده‌سازی شود که نتیجه آن را در یک سال و نیم آینده ببینیم.
  • اولین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در سال۱۴۰۳

    براساس شیوه‌‌نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شانزدهمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد در روز یکشنبه مورخ ۱۹فروردین۱۴۰۳ برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲:۰۰ الی ۱۶:۰۰ است و وجه‌الضمان مبلغ ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال (۳۵۰۰۰۰۰۰۰۰ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت۲۴ روز شنبه مورخ ۱۸فروردین‌ماه۱۴۰۳ مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. مبلغ وجه الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود. /مرکز مبادله ایران
  • تسویه بیش از ۲۰۰همت اوراق بدهی در ۱۴۰۲

    آمار‌های مرکز مدیریت بدهی‌ها نشان می‌دهد دولت در سال گذشته بیش از ۲۰۰همت اوراق بدهی منتشرشده در سال‌های قبل را تسویه کرده است. با توجه به میزان انتشار اوراق در سال جاری و همچنین طی سال‌های گذشته و سررسید اصل و سود اوراق در سال۱۴۰۲، دولت جمعا ۲۲۴هزار میلیارد تومان برای بازپرداخت طی سال۱۴۰۲ تخصیص داده که از این مبلغ ۱۶۹هزار میلیارد تومان بابت اصل و ۵۵هزار میلیارد تومان بابت سود اوراق اختصاص یافته است. گزارش مرکز مدیریت بدهی‌های وزارت اقتصاد نشان می‌دهد افزون بر نیمی از رقمی که دولت برای تسویه اوراق بدهی در ۱۴۰۲ هزینه کرده، مربوط به بدهی‌هایی است که در دولت گذشته ایجاد شده است./ایبنا
  • آیا صندوق بین المللی پول توافق خود با لبنان را لغو می‌کند؟

    نجیب میقاتی نخست وزیر موقت لبنان، محمود محی‌الدین، مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول را در سرایا پذیرفت. به گزارش آناتول و به نقل از روزنامه النهار، این دیدار با حضور سعده الشامی معاون نخست‌وزیر و مشاوران میقاتی، نیکلاس نحاس وزیر سابق و سمیر الداهر برگزار شد. محی‌الدین پس از این دیدار گفت: دیدار من با نخست‌وزیر میقاتی در چارچوب سلسله جلساتی است که با تعدادی از مقامات لبنانی برگزار خواهم کرد. این دیدار‌ها با هدف بررسی روابط لبنان و صندوق بین‌المللی پول و تدارکات در حال انجام سفری است که هیاتی از لبنان به ریاست معاون نخست‌وزیر در اواسط ماه جاری به واشنگتن برای شرکت در جلسات صندوق خواهد داشت. محی‌الدین این موضوع را رد کرد که «صندوق هرگونه قصدی برای لغو قرارداد امضاشده با لبنان دارد.»/ایبنا
  • بازار کار آمریکا شتاب گرفت

    دنیای اقتصاد: به گفته اداره آمار کار ایالات متحده، نرخ بیکاری این کشور در مارس ۲۰۲۴ مطابق انتظارات ۰.۱ واحد درصد کاهش یافت و در سطح ۳.۸ درصدی ایستاد. گفتنی است که تعداد مشاغلی که در این بازه ایجاد شد، از انتظارات فراتر رفت. درحالی که برآوردها از رشد ۲۰۰ هزار نفری مشاغل در این ماه حکایت داشت، فرصت‌های شغلی جدید در این کشور به رقمی معادل ۳۰۳ هزار نفر رسید.
  • پیش‏‏‌شرط‏‏‌های تحقق رشد اقتصادی

    پس از نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، رئیس‌‌‌کل بانک‌‌‌مرکزی در گفت‌وگویی با رسانه KHAMENEI.IR، به بررسی سیاستگذاری‌‌‌ها و اقدامات لازم برای مشارکت مردم در تولید و همچنین برنامه‌های بانک مرکزی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ پرداخته است. یکی از مهم‌ترین محورهایی که در این گفت‌وگو به آن پرداخته شد، ضرورت‌‌‌های دستیابی به رشد اقتصادی بود.
  • کاهش تورم منطقه یورو

    تورم منطقه یورو از ۲.۶ درصد به ۲.۴ درصد رسید. بر اساس گزارش اولیه یورواستات، انتظار می‌‌‌رود نرخ تورم سالانه در منطقه یورو در ماه مارس ۲.۴ درصد ثبت شود. رقم منتشرشده کمتر از نرخ تورم سالانه در ماه فوریه شده که ۲.۶ درصد بود و کمتر از انتظارات تحلیلگران است. انتظار می‌‌‌رود، شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) ماهانه ۰.۸ درصد رشد کند.
  • میزان بدهی روسیه مشخص شد

    بدهی خارجی روسیه در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۲۰ درصد کاهش یافت. آخرین داده‌های رسمی نشان می‌دهد که دولت و شرکت‌های روسیه به‌‌‌طور پیوسته میزان بدهی خود به وام‌‌‌دهندگان خارجی را کاهش داده‌‌‌اند.
  • اثر مثبت گردشگری بر اقتصاد ژاپن

    نظرسنجی تجاری نشان داد که فعالیت بخش خدمات ژاپن در ماه مارس با سریع‌‌‌ترین سرعت خود در هفت ماه گذشته افزایش یافت که تحت تاثیر تقاضای قوی به ویژه برای گردشگری ورودی بود. بخش خدمات نیرو محرکه رشد اقتصادی اخیر این کشور بوده و به جبران عقب‌ماندگی در تولید که به دلیل تقاضای ضعیف جهانی بود، کمک کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر