شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۵۸

  • بازارسازی با ارز مسافرتی

    سهمیه دریافت ارز مسافرتی افزایش یافته است. فعالان بازار این مساله را تاکتیک جدید بازارساز برای مدیریت تقاضای آخر سال می‌دانند. در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند نرخ ارز همچنان افزایشی است و تعداد خریداران از فروشندگان بیشتر است.‌ آیا نتیجه سیاست جدید بانک مرکزی در بازار نمایان خواهد شد؟
  • دردسرهای اسکناس ۱۰۰دلاری

    دنیای اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌الملل: اسکناس ۱۰۰دلاری هرچند رایج‏ترین پول کاغذی در ایالات متحده است، اما هنگام خرید برای همگان به عذابی بزرگ تبدیل می‌شود. مقدار در گردش این اسکناس‏ طی سال‌های اخیر بیش از دوبرابر شده است، با این حال ۱۰۰ دلاری برای صندوق‌داران و فروشندگان یک اسکناس منفور محسوب می‏شود. به گزارش روزنامه وال‏استریت ژورنال، رایزا سیسون این ماه با پنج اسکناس ۱۰۰دلاری به بازاری در نیویورک رفت. اما فروشندگان یکی بعد از دیگری از پذیرفتن این اسکناس‏ها امتناع کردند. بهانه آنها این بود که امکان خرد کردن این اسکناس‏ها را ندارند یا فقط می‌توانند پرداخت به‌‌صورت دیجیتال از طریق کیف پول الکترونیکی را بپذیرند.
  • رشد ۳.۷درصدی نرخ بهره‌وری طی دو سال

    رئیس سازمان ملی بهره‌وری با اشاره به متوسط نرخ مثبت ۳.۷درصدی بهره‌وری در دوسال گذشته گفت: حدود ۷۵درصد از میزان رشد تولید ناخالص داخلی از محل نرخ بهره‌وری بوده است. میرسامان پیشوایی با اشاره به اهمیت مساله بهره‌وری و نرخ رشد آن در کشور گفت: مساله رشد بهره‌وری موضوع مهمی برای کشور به حساب می‌آید و در برنامه هفتم توسعه به صراحت مطرح شده است که برای پنج سال آتی، هدف اصلی کشور، تحقق رشد اقتصادی از محل بهره‌وری باشد که به‌عنوان هدف کلی کشور مشخص شده است.وی یکی از شروط مهم هر نظام حکمرانی در حوزه بهره‌وری را خط تنظیم‌گری اجتماعی دانست و اظهار کرد: خط تنظیم‌گری اجتماعی یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در افزایش بهره‌وری است و رسانه به‌عنوان یک نهاد بسیار اثرگذار باعث می‌شود آگاهی عمومی در حوزه بهره‌بروی بالا رود. برای مثال امروز طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری در حوزه الگوی مصرف انرژی و آب وجود دارد و تا زمانی که الگوی مناسب مصرف به یک باور عمومی بدل نشود، به هر میزانی که قانون نوشته شود، اثرگذار نخواهد بود.
  • اقتصاد ایران در تنگنای تحریم

    علی نیکبخت/پژوهشگر اقتصاد در دانشگاه خوارزمی
    یک درخت میوه را تصور کنید که با میوه‌‌‌های رسیده پر شده است و شاخه‌‌‌هایش با سیم خاردار خفه شده‌‌‌اند. این تقریبا تصویری از اقتصاد ایران تحت فشار تحریم‌‌‌هاست.با بررسی ترکیب جمعیت ایران در سال‌های منتهی به ۲۰۱۰ و همچنین دیگر پتانسیل‌‌‌های بالقوه‌‌‌ای که اقتصاد ایران در اختیار داشت، امید می‌‌‌رفت که ۱۰سال بعد اقتصاد ایران رشد و شکوفایی بسیاری را تجربه کند؛ اما با شدت گرفتن تحریم‌‌‌ها علیه ایران در ابتدای باز شدن پنجره‌‌ جمعیتی، این امیدها تا حد زیادی از بین رفته و پژوهشگران امروز به دنبال راه‌‌‌هایی برای جراحی‌‌‌ها یا اصلاحات اقتصادی مختلف هستند. با توجه به ترکیب جمعیت ایران، افراد تحصیل‌کرده و دیگر ویژگی‌‌‌های مثبت اقتصاد ایران، اگر تحریم‌‌‌ها تشدید نمی‌‌‌شدند و دولت‌‌‌ها نیز سیاست‌‌‌های اقتصادی بهتری را در پیش می‌‌‌گرفتند شاید در این یادداشت به دلایل موفقیت اقتصاد ایران پرداخته می‌‌‌شد و نه بررسی آثار تحریم‌‌‌ها.آثار منفی تحریم‌‌‌، به‌خصوص پس از شدت گرفتن آن در اواخر دهه‌‌ ۸۰ و ابتدای دهه‌‌ ۹۰ بر هیچ شخصی پوشیده نیست. هزینه‌‌‌های مالی بسیاری به‌واسطه‌‌ تحریم‌‌‌ بر پیکره‌‌ اقتصاد ایران وارد شده، اما دو هزینه‌‌ بسیار بااهمیت از دید‌‌ کارشناسان پنهان مانده است.
  • چین؛ شریک تجاری شماره یک جهان

    دنیای اقتصاد: تجارت چین در سال ۲۰۲۳ گرچه به پایین‌ترین سطح خود در ۷ سال گذشته رسیده است، اما همچنان شریک تجاری شماره یک بسیاری از کشورها در سطح جهان به شمار می‌رود. در این راستا بانک توسعه آسیایی تاکید کرد: «نظریه‌های ارائه شده تحلیلگران مبنی بر طرد شدن چین از اقتصاد جهانی اغراق‌آمیز است.»
  • چشم‌انداز ارزهای جهانی

    طی هفته گذشته میلادی نرخ مبادله پوند به دلار آمریکا (GBP/USD) به بالاترین میزان سه هفته اخیر رسید، زیرا افزایش ریسک‌پذیری همراه با داده‌های شاخص مدیران خرید (PMI) انگلیس باعث تقویت این ارز شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر