شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۵۲

  • موتور مالی حرکت تورم

    در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳»، سید حمید پورمحمدی، معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه صحبت‏‏‌هایش را با تشریح عملیات فرا‏‏‌بودجه‏‏‌ای و ناترازی‏‏‌های مبنی بر رفتار مالی دولت، به عنوان مهم‌ترین بازیگر اقتصاد آغاز کرد. او در ابتدای سخنان خود اعلام کرد که روش‌های متعارف و نامتعارف تامین کسری دولت، مبانی حقوقی و نحوه اثرگذاری آن، ارتباط بودجه با تورم از منظر نیمه‌پنهان آن به نام عملیات فرابودجه‏‏‌ای و آثار عملیات فرابودجه‏‏‌ای بر تورم و پایه پولی از موضوعات اصلی این ارائه به شمار می‌رود. به گفته او عملیات فرابودجه‏‏‌ای در ترازنامه بانک‌ها، حساب‌های دولت و ترازنامه بانک‌مرکزی منعکس نمی‌شود. پورمحمدی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: «شاید یکی از دلایلی که بسیاری از رفتارهای اقتصادی قابل توضیح نیست، عدم‌رصد و شناسایی این فرآیندها برای متخصصان است.»
  • فرمان مهار تورم دست کیست؟

    دنیای اقتصاد-گروه پول‌وارز: در پنل تخصصی رشد و تورم همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳»، اقتصاددانان و صاحب‌نظران اقتصادی به بررسی این موضوع پرداختند که رشد اقتصادی بلندمدت که تعیین‌کننده شرایط محیطی کسب‌وکارها و خانوار است رو به کدامین سو دارد؟ آیا اقتصاد ایران از شرایط رکودی وارد یک مرحله رونق و رشد بلندمدت و مستمر خواهد شد یا رکود همچنان با ما خواهد بود؟ انتظار می‌رود کدام بخش‌ها عملکرد بهتری داشته باشند؟ در چه صورتی تورم در سال پیش رو از سطوح بالای کنونی کاهش قابل‌ملاحظه‌ای خواهد یافت؟ در این پنل، فرهاد نیلی اقتصاددان و مدیرعامل شرکت مشاوره رهنمان، تیمور رحمانی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، کامران ندری عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و احمدرضا جلالی نائینی عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
  • رد پای بازارساز در بازار ارز

    حضور بانک مرکزی در معاملات ارزی بازار تهران ادامه دارد. به گفته محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی کشور، حضور این نهاد در معاملات ارزی ادامه دارد. فرزین روز گذشته در نشست چشم‌انداز اقتصاد ایران که به همت گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد ،گفت: «نمی‌توانیم به مدیریت بازار ارز و نرخ ارز بی‏‌توجه باشیم؛ زیرا می‌تواند بر انتظارات تورمی اثرگذار باشد. همچنان سیاست فعالانه حضور در بازار ارز را ادامه خواهیم داد.» این در حالی است که نرخ ارز در معاملات غیر‌رسمی روز گذشته به روند افزایشی جدید خود ادامه داد.
  • ساز‌و‌کارهای اثر‌گذار بر تورم

    در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳»، احمدرضا جلالی نائینی، استاد اقتصاد و از اعضای پژوهشکده پولی و بانکی، به ارائه نظرات خود درباره علل تورم در ایران پرداخت. او با بیان اینکه اقتصاد ایران ۵جهش تورمی را تجربه کرده است، تصریح کرد: در چهار مورد، این جهش‌‌‌ها ناشی از جهش‌‌‌های ارزی بوده است و یک‌مرتبه نیز به انبساط پولی بازمی‌گردد. به گفته این اقتصاددان، در چهار مورد جهش ارزی، اقتصاد ایران وارد رکود تورمی شده و تورم آن به سمت عرضه بازمی‌‌‌گشت، نه تقاضا. جلالی نائینی تاکید کرد: سطح تورم بعد از بازگشت تحریم‌‌‌ها در سال ۹۷، حول یک روند صعودی و به صورت نوسانی حرکت کرده و از شکل مزمن پیشین خود به شکل لجام‌‌‌گسیخته درآمده است.
  • چرا رشد اقتصادی جان نمی‌گیرد؟

    داوود سوری در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳» مهم‌ترین چالش‌های رشد اقتصادی را تشریح کرد و گفت: به دلیل تحریم و بی‌ثباتی اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تشکیل سرمایه داخلی دشوار شده است. وی سخنان خود را با این نکته آغاز کرد که ایران نیازمند رشد اقتصادی است و تجارت یکی از ملزومات رشد اقتصادی به شمار می‌رود. این اقتصاددان با اشاره به اینکه دهه ۹۰ شمسی دهه از دست رفته اقتصاد ایران است، تاکید کرد: جبران این دهه بدون توجه به مقوله تجارت ممکن نیست، چرا که تحریم‌‌‌های بین‌المللی در نهایت تجارت را به مثابه گلوگاه اقتصاد ایران تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
  • اصل طلا از مالیات ارزش افزوده معاف است

    معاون پژوهشی مرکز آموزش سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اصل طلا از جمله کالاهایی است که از مالیات ارزش افزوده معاف است. اشکان هراتی بیان‌ کرد: طبق قانون دائمی مالیات ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، اصل طلا معاف از مالیات ارزش افزوده است و در خرید طلا، فقط اجرت طلا محاسبه می‌شود و خریدار هیچ‌گونه مالیاتی غیر از آن نباید بپردازد. او تصریح ‌کرد: با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و از طریق جریان صدور صورت‌حساب الکترونیکی، شفافیت ایجاد می‌شود و دیگر خریدار بابت کالای معاف از مالیات ارزش افزوده مالیات پرداخت نمی‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر