شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۳۳

  • نسخه ضربتی اصلاح بانکی

    دنیای اقتصاد: برنامه اصلاح نظام بانکی ایران بیش از یک دهه است که آغاز شده و همچنان ادامه دارد. به نظر می‌رسد برای جلوگیری از طولانی‌تر شدن این فرآیند، نیازمند یک چارچوب عملی و برنامه زمانی هستیم. تجربه‌های جهانی می‌تواند در این خصوص مفید باشد. به دنبال افزایش نرخ بهره سیاستی در آمریکا، چند بانک نسبتا بزرگ دچار ورشکستگی شدند و نگرانی‌ها نسبت به گسترش بحران در اقتصاد این کشور افزایش یافت. فدرال‌رزرو با یک برنامه مشخص وارد عمل شد و با انجام اقداماتی از گسترش بحران جلوگیری کرد. اگرچه به نظر می‌رسد چالش‌های نظام بانکی آمریکا به پایان نرسیده است، اما برخی کارشناسان معتقدند فدرال‌رزرو موفق شده است بحران را از نظام بانکی دور کند. این سیاست می‌تواند به‌عنوان تجربه‌ای مناسب مورد توجه سیاستگذاران سایر کشورها قرار بگیرد. تامین منابع نقدی در ازای اصلاحات موثر، داشتن یک برنامه عملیاتی و زمانی مشخص و ضربتی بودن آن باعث شد که این اصلاحات اثرگذار شود.
  • بازیگران رشد دلار

    بازار تهران در روز گذشته شاهد رشد نرخ اسکناس‌های خارجی بود. بررسی‌ها حاکی از آن است که ‌مانند سال‌های گذشته، بازار ارز در سرمای ۳ ماه پایانی سال گرم شده است. به‌طور مثال نرخ اسکناس آمریکایی که در بازار روز‌های اخیر حوالی مرز ۲ کانال ۵۳ و ۵۴ معامله می‌شد، در بازار روز گذشته با رشد قیمتی قابل توجه در نیمه کانال بالاتر به فروش رسید.
  • اثر عملیات پولی مهار بحران

    دنیای‌اقتصاد: نرخ‌های بهره بالاتر در سیستم بانکی آمریکا هم به بانک‌های آمریکایی آسیب زده و هم برایشان ثروت را به ارمغان داشته است. به گزارش اکونومیست، کمتر از یک‌سال پیش، افزایش نرخ بهره یکی از عواملی بود که باعث شد بانک سیلیکون‌ولی (svb) و سپس بانک First Republic سقوط کنند، این سقوط، بزرگ‌ترین سقوط بانکی پس از بحران سال۲۰۰۸ بوده است. با این حال یکی از دلایل عدم گسترش بحران در سال۲۰۲۳ این بوده است که فدرال‌رزرو با یک برنامه وام جدید و سخاوتمندانه با عنوان برنامه تامین مالی مدت‌دار بانکی (Bank Term Funding Program) آن را مهار کرد. البته این برنامه هزینه‌هایی را نیز به همراه داشته است و به نظر می‌رسد این برنامه اکنون به یک ماشین چاپ پول رایگان برای هر بانکی که می‌تواند از آن استفاده کند، تبدیل شده است.
  • عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ایران بازار را آرام کرد

    رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرد: با تصمیم جدید بانک مرکزی برای عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بخشی از مشکلات تولیدکنندگان طلا برای تامین مواد اولیه برطرف شد.
  • تغییر ذائقه سرمایه‌گذاران رمز‌ارز

    دنیای اقتصاد: بیت‌کوین روند معاملاتی روز گذشته را در محدوده منفی آغاز کرد و با از دست دادن حدود ۳.۳ درصد از ارزش خود به کانال ۳۸ هزار دلاری سقوط کرد. بر این اساس این دارایی پرریسک و محبوب رمز‌ارزها روز گذشته در ساعت ۱۴ و۴۰ دقیقه به وقت تهران با قیمتی معادل ۳۸هزار و ۹۴۱ دلار در حال معامله بود.
  • افزایش ۶۷ درصدی بدهی ترکیه

    بدهی دولت مرکزی ترکیه تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۲۲۷.۴ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد صعود کرده است. به گزارش بیزینس، بر اساس آمار رسمی منتشر شده، میزان بدهی دولت مرکزی ترکیه در پایان سال ۲۰۲۳ به ۶.۷ تریلیون لیر‌(۲۲۷.۴ میلیارد دلار) رسید. داده‌های وزارت خزانه‏‏‌داری و دارایی نشان داد که میزان بدهی نسبت به سال قبل ۶۷ درصد افزایش یافته که حدود ۳۵.۸ درصد از این رقم به لیر و بقیه به ارز خارجی است. در حالی که ۳.۲تریلیون لیر (۱۰۸.۶ میلیارد دلار) از بدهی، داخلی بوده، حدود ۳.۵ تریلیون لیر (۱۱۸.۹ میلیارد دلار) تا پایان سال گذشته خارجی بوده است. میزان بدهی شامل بدهی‏‏‌های معوق نهادهای دولتی، بانک مرکزی ترکیه، شرکت‌های خصوصی و خانوارهاست. داده‌ها نشان می‌دهد تا پایان ۳۱ دسامبر، موجودی مطالبات خزانه‏‏‌داری در مجموع ۲۷.۲ میلیارد لیر ترکیه (۹۲۰ میلیون دلار) بوده است. نرخ مبادله دلار آمریکا/لیر ترکیه در پایان سال گذشته حدود ۲۹.۵۶ بود./ایسنا
  • تمرکز دیدگاه منفی مودیز بر چین

    موسسه مودیز چشم‏‏‌انداز منفی خود از آسیا و اقیانوسیه را به چین نسبت داده است. به گزارش بیزینس، کریستین دی‌گازمن، معاون ارشد سرویس سرمایه‏‏‌گذاران مودیز اظهار کرد دلیل اصلی چشم‏‏‌انداز منفی برای اعتبار دولتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه به دلیل عواملی است که بر اقتصاد چین تاثیر می‏‏‌گذارد. او گفت کند شدن رشد اقتصادی در منطقه، تحت تاثیر وضعیت نامطلوب در چین و تنش‏‏‌های استراتژیک بین ایالات‏‏‌متحده و چین است که چشم‏‏‌انداز جهانی برای سال ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار می‌دهد. موارد ذکر شده می‌تواند تجارت قاره‏‏‌ای را مختل کند. او همچنین بیان کرد: انتظار نمی‏‏‌رود فدرال رزرو تا اواسط سال نرخ بهره را کاهش دهد و این امر بر بانک‏‏‌های مرکزی آسیا و اقیانوسیه تاثیر خواهد گذاشت و بر عملکرد اقتصادی سال جاری فشار می‏‏‌آورد./ایسنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر