شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۳۰

  • بازگشت دلار به رالی بازارها

    دنیای اقتصاد : بررسی بازدهی ۱۰ماهه بازارها گویای این است که دلار آزاد به رالی بازگشته است. درحالی‌که تا روز های پایانی آذرماه نرخ دلار نسبت به آخرین نرخ سال گذشته رشد چندانی نداشت، طی معاملات دی‌ماه دلارحدود ۷.۲درصد رشد کرد تا بازدهی ۱۰ماهه خود را به رقم ۱۲.۲درصد برساند. اما گفتنی است که رتبه نخست بازدهی ۱۰ماهه، همچنان در اختیار نرخ سود سپرده بانکی است. بازدهی یک‌ماهه شاخص‌های دارایی نیز نکات قابل توجهی دارد. نیم‌سکه با رشد ۱۵.۷درصد در یک ماه بیشترین بازدهی بازارها را را در دی‌ماه۱۴۰۲ به نام خود ثبت کرد. با رصد بازارها موضوع دیگری که مورد توجه کارشناسان قرار گرفت، روند پرنوسان بازار دلار در دی‌ماه طی سال‌های اخیر بود. در بررسی ۷سال گذشته مشاهده می‌شود که دلار ماه نخست زمستان را نوسانی پشت سر گذشته است. تحلیلگران معتقدند همزمان شدن تحولات سیاسی با ابتدای زمستان در سال‌های اخیر، در کنار تغییر انتظارات فعالان اقتصادی در انتهای سال می‌تواند توجیه‌کننده نوسان دلار در دی‌ماه باشد.
  • دو نگاه به کنترل ترازنامه

    حدود دو سال از زمان اجرایی شدن سیاست کنترل ترازنامه‌ای می‌گذرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد نقدینگی از آغاز امسال روند کاهشی به خود گرفته است. در این میان برخی اقتصاددانان معتقدند این کاهش رشد نقدینگی به خاطر کنترل ترازنامه‌ای بوده است؛ اما برخی تداوم این سیاست را نقد می‌کنند.
  • تمرکز دولت بر عدالت مالیاتی است

    تمرکز دولت بر شفافیت و عدالت مالیاتی است و با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اجرای مالیات بر مجموع درآمد، تبعیض‌های مالیاتی که در ادراک عمومی وجود دارد از بین خواهد رفت. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب مورخ بیست‌وسوم دی‌ماه سال جاری روزنامه دنیای‌اقتصاد با عنوان «تبعیض مالیاتی سلبریتی‌ها» توضیح داد: در موضوع مالیات، تمرکز دولت همواره بر مساله شناسایی درآمدها بوده است و درخصوص سلبریتی‌ها، امسال دولت آن‌چنان که سازمان امور مالیاتی خبر داده ۵۵۰کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا و ۱۲۳نفر که حدود ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب‌هایشان داشته‌اند، شناسایی شده‌اند. ادراک عدالت مالیاتی یکی از مولفه‌های نظام مالیاتی کارآمد است و هراندازه آحاد جامعه نسبت به وجود عدالت در مالیات‌ستانی اعتقاد بیشتری داشته باشند، می‌توان اذعان کرد که آن نظام کارآمدتر است و مالیات مجموع درآمد از مولفه‌های اصلی نظام مالیاتی کارآمد است.
  • سرشار از انرژی

    آمریکا هنوز از دام تورم رها نشده است و پویایی اقتصادی فوق‌العاده کشور آن تهدید را همچنان زنده نگه می‌دارد. به گزارش نشریه اکونومیست، رشد اقتصادی آمریکا در یک نقطه زمانی انتظارات را ناامید می‌کند. اما در حال حاضر چنین به نظر می‌رسد که آمریکا ۲۰۲۳ را مانند چند سال قبل به پایان می‌رساند و رشد آن تمام پیش‌بینی‌ها را به چالش می‌کشد. داده‌های اخیر نشان می‌دهند که رشد سالانه اقتصاد در سه ماه آخر سال حدود ۲.۵ درصد و بیش از دو برابر میانه انتظارات تحلیلگران در آغاز فصل بود. چنین شتاب رشدی خوشایند است، اما چشم‌انداز فدرال رزرو را پیچیده می‌کند و این سازمان نمی‌تواند بفهمد که چه زمانی باید کاهش نرخ بهره را آغاز کند. توان اقتصادی آمریکا گستردگی زیادی دارد.
  • چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلای جهانی

    دنیای اقتصاد: اونس طلای جهانی در آخرین روز از روند معاملاتی خود در روز جمعه در کانال ۲۰۲۰ دلاری در حال نوسان بود و هفته خود را با قیمتی معادل ۲۰۲۹ دلار به پایان رساند. این در حالی است که فلز زرد هفته خود را با رقم ۲۰۵۰ دلاری آغاز کرد، اما در ادامه با کاهش درگیری‌های حماس و اسرائیل، افزایش انتظارات برخی از مقامات فدرال رزرو در خصوص به تعویق انداختن مسیر جدید سیاست‌های پولی و در مقابل آنها پافشاری برخی دیگر از مقامات بر کاهش نرخ بهره سبب شد تا دلار جهانی در کانال ۱۰۳ واحدی در نوسان باشد و موجب شود طلای جهانی در یک هفته اخیر حدود ۱.۶ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. با استناد به مطالب فوق، تحلیلگران برآوردهای متعددی را از چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلای جهانی ارائه کردند.
  • شاخص S&P رکورد تاریخی زد

    دنیای اقتصاد: آمار‌ها حاکی از آن است که شاخص S&P۵۰۰ در روز جمعه به بالاترین سطح تاریخی خود رسید. بر این اساس این شاخص با رشد ۲.۶ درصدی خود نسبت به روزهای پیشین به رقمی معادل ۴۸۳۹.۳ واحد در ساعت ۱۸ به وقت تهران دست یافت. به گفته اقتصاددانان، رفتار شاخص S&P در روز جمعه را باید ناشی از واکنش مثبت این شاخص به شیب کاهشی تورم و احتمال کاهش نرخ بهره در ۲۰۲۴ دانست.گروهی دیگری از اقتصاددانا‌ن‌ نیز افزودند: «روند‌ صعودی شاخص S&P پس از دو سال تورم سرسخت ایالات‌متحده و همچنین تشدید سیاست‌های پولی انقباضی از سوی فدرال رزرو خبر خوشی به شمار می‌رود. رفتار این شاخص این سیگنال را به ما می‌دهد که اقتصاد ایالات‌متحده در حال حرکت به سوی آغاز سیاست‌های انبساطی است و اقتصاد این کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد.» با این حال نگرانی‌ها و کشمکش میان مقامات کمیته بانک مرکزی بر سر تاریخ تغییر سیاست‌های پولی وجود دارد. طرفداران سیاست‌های انبساطی انتظار دارند جرمی پاول نرخ بهره را ۰.۲۵ واحد درصد در ماه مارس کاهش دهد. گفتنی است که انتشار گزارش رشد اقتصادی آمریکا در فصل چهارم ۲۰۲۳ که در روز‌های آینده منتشر می‌شود بر تصمیم مقامات در خصوص مسیر سیاست‌های پولی اثر‌گذار خواهد بود.
  • کاهش تورم ژاپن، رکورد جدیدی ثبت کرد

    تورم سالانه ژاپن به ۲.۶ درصد رسید که کمترین میزان در ۱۸ ماه اخیر است. به گزارش اکونومی، اداره آمار ژاپن در گزارش خود اعلام کرد که تورم سالانه ژاپن در ماه دسامبر به ۲.۶ درصد رسید که کمترین تورم در ۱۸ ماه گذشته را نشان می‌دهد و کمتر از تورم ثبت شده در ماه نوامبر با رقم ۲.۸ درصد است. این نرخ تورم با نرخ تورم ماه ژوئیه سال ۲۰۲۲ مطابقت دارد که رقم ۲.۶ درصدی را ثبت کرده بود. قیمت مواد غذایی ۶.۷ درصد نسبت به سال قبل در ماه دسامبر ۲۰۲۳ افزایش یافت که از ۷.۳ درصد افزایش در ماه قبل آن کاهش یافته است و ملایم‌‌‌ترین رشد را از اکتبر ۲۰۲۲ نشان می‌دهد. شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) بدون احتساب مواد غذایی تازه نسبت به سال قبل ۲.۳ درصد افزایش یافته است. بدون احتساب مواد غذایی و انرژی، این شاخص ۳.۷ درصد صعود کرد. با این حال، تورم اصلی برای بیست و یکمین ماه متوالی از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی ژاپن فراتر رفته است./ایسنا
  • درگذشت ناگهانی مدیرعامل بانک ملت

    رضا دولت‌آبادى، مدیرعامل بانک ملت‌ دار فانى را وداع گفت. به گزارش روابط عمومى بانک ملت، رضا دولت‌آبادی مدیرعامل فقید این بانک که بیش از ٣٠سال عمر با عزت خویش را صرف خدمت به کشور و نظام بانکى کرد، جمعه شب به رحمت ایزدى پیوست. رضا دولت آبادى از مدیران خوشنام و موفق نظام بانکى بود که در زمان تصدى مدیرعاملى بانک‌هاى ملت و تجارت نتایج درخشانى را رقم زد و در مدت زمان حضورش در بانک ملت، این بانک را به بزرگ‌ترین بانک ایران از لحاظ منابع و بسیاری از شاخص‌های اقتصادی تبدیل کرد.
  • افزایش نرخ بهره بین‌بانکی پس از ۲هفته کاهش

    بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود نرخ بهره بین بانکی را در هفته منتهی به ۲۷دی‌ماه به میزان ۸صدم درصد افزایش داد و به ۲۳.۴۹درصد رساند. بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۵مهرماه بوده که به نرخ ۲۳.۸درصد رسیده بود. نرخ بهره بین بانکی در تاریخ ۶، ۱۳ و ۲۰دی ماه به ۲۳.۵۹، ۲۳.۴۳ و ۲۳.۴۱درصد رسیده بود. طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در تاریخ‌های ۲۹، ۲۲، ۱۵ و ۸ آذرماه به ترتیب ۲۳.۵۵، ۲۳.۴۴، ۲۳.۴۳ و ۲۳.۵۴درصد بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر