شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۲۲

  • سوخت اقتصاد ایران در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: با توجه به بهبود صادرات و درآمدهای نفتی ایران در سال جاری، پیش‌بینی‌های بانک جهانی درباره رشد اقتصادی بهبود یافت. بر اساس گزارش بانک جهانی، رشد اقتصادی در سال۱۴۰۲ به میزان ۴.۲درصد تخمین زده شده است که این رقم برای سال آینده به ۳.۷درصد خواهد رسید.
  • عامل رشد ارز دارو

    دنیای اقتصاد-گروه بانک و بیمه: بانک مرکزی روز گذشته از رشد ۸درصدی ارز تخصیص یافته به وزارت بهداشت خبر داد. این در حالی است که روز قبل از آن، رئیس مجلس ضمن گلایه از وضعیت دارو در کشور، به وزیر بهداشت اولیتماتوم دوماهه‌ای برای سامان‌دهی این موضوع داد. در این بین کارشناسان اعتقاد دارند در شرایطی که رانت عظیمی به واسطه فاصله قیمتی میان ارز تخصیص یافته و نرخ ارز در بازار به ذی‌نفعان اعطا می‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که بساط فساد و تخلف برچیده شود.
  • روز بهاری بازار سکه

    دنياي اقتصاد: قیمت سکه طلا در معاملات بازار روز گذشته وارد کانال قیمتی ۳۱ میلیون تومانی شد. در حالی که بازدهی این کالای سرمایه‌ای از روز‌های ابتدایی ماه سوم سال تاکنون منفی بود، در بازار روز گذشته نرخ سکه در کانال ۳۱ میلیون تومانی پیشروی کرد و بازدهی ۱۰ ماهه آن مثبت شد.
  • تخصیص اسکناس کشور مبدأ به مسافران تا عید نوروز

    مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز از تخصیص ارز مبدا برای مسافران خارج از کشور تا عید نوروز برای برخی کشورها خبر داد. علی سعیدی اظهار کرد: امیدواریم مجموع مقررات و سامانه که در حال پیگیری در این زمینه هستیم، تا عید نوروز بتواند پاسخگو باشد و بتوانیم برای سفرهای با مقصد مشخص ارز همان کشور را تامین کنیم. به گفته او، این امر در ابتدا برای یکی، دو کشور انجام می‌شود و گام به گام گسترش می‌یابد. سعیدی گفت: تخصیص ارز مبدا احتیاج به تمهیدات و مقدماتی دارد که در دستور کار است. تامین اسکناس هم از بانک‌‌‌های عامل در حال پیگیری است. امیدواریم تا عید بتوانیم این موضوع را عملیاتی کنیم./ایسنا
  • پیش‌‌‌بینی رشد اقتصادی روسیه

    بر اساس پیش‌‌‌بینی بانک جهانی، رشد تولید ناخالص داخلی روسیه به ۱.۳درصد در سال ۲۰۲۴ و ۰.۹ درصد در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید. به‌گزارش بیزینس، بر اساس گزارش ماه ژانویه این سازمان، بانک جهانی انتظار دارد تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۴ به ۱.۳ درصد و در سال ۲۰۲۵ به میزان ۰.۹ درصد رشد کند. در پایان سال ۲۰۲۳ نرخ رشد اقتصاد روسیه ۲.۶ درصد بود. بانک جهانی برای روسیه در ماه ژوئن کاهش رشد اقتصادی را پیش‌‌‌بینی کرد، اما اکنون این رقم را ۲.۸ واحد درصد افزایش داده است. انتظار می‌‌‌رفت که تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ به میزان ۰.۲ درصد کاهش یابد. در همان زمان، نرخ رشد اقتصاد اوکراین در سال ۲۰۲۳ به ۴.۸ درصد رسید. بانک جهانی رشد تولید ناخالص داخلی اوکراین در سال جاری را ۳.۲ درصد و در سال آینده ۶.۵ درصد پیش‌‌‌بینی کرده است./ ایسنا
  • نرخ بیکاری اروپا چه میزان است؟

    نرخ بیکاری منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۴ درصد رسید. به گزارش بیزینس، یورواستات اعلام کرد که نرخ بیکاری در منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۴ درصد از رقم اکتبر کاهش یافته است. در کل اتحادیه اروپا این رقم به ۵.۹ درصد رسیده است. در نوامبر ۲۰۲۲، این ارقام به ترتیب ۶.۷ درصد و ۶.۱درصد بودند. بر اساس برآوردها، ۱۲۹۵۴ میلیون نفر در اتحادیه اروپا بیکار و ۱۰۹۷۰میلیون نفر از آنان در منطقه یورو بودند. این رقم در اتحادیه اروپا بر اساس آمار ماهانه ۱۴۴هزار و در منطقه یورو ۹۹ هزار و به صورت سالانه ۲۸۳ هزار در اتحادیه اروپا و ۲۸۲ هزار در منطقه یورو کاهش یافت. نرخ بیکاری جوانان هم در اتحادیه اروپا و هم در منطقه یورو ۱۴.۵ درصد بود که از ۱۴.۸درصد در هر دو منطقه در ماه قبل کاهش یافته است./ایبنا
  • ۹۰ درصد موتور‌سیکلت‌ها فاقد بیمه شخص ثالث هستند

    مدیرعامل صندوق بیمه خسارت بدنی گفت: این صندوق از سال۹۵ تاکنون ۱۷هزار و ۸۰۰میلیارد تومان خسارت به حادثه‌دیدگان پرداخت کرده است. مهدی قمصریان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹۰درصد موتورسیکلت‌های روان در کشور، بیمه‌نامه شخص ثالث ندارند، گفت: همچنین از مجموع ۳۸میلیون وسیله نقلیه شامل موتور و ماشین در کشور ۳۴درصد این وسایل نقلیه اعم از موتور و ماشین بیمه‌نامه شخص ثالث ندارند. او همچنین درباره سازوکار پرداخت خسارت توسط صندوق خسارت بدنی گفت: در مواردی که مقصر حادثه بیمه نداشته باشد، خسارت‌های جانی شامل دیات، یعنی انواع دیه اعم از دیه کامل یا دیه نقص عضو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌پردازیم و بعد از آن از مقصر حادثه به انحای مختلف بازیافت می‌کنیم.
  • چالش‌های اقتصاد آلمان در سال۲۰۲۴

    داود نظری‌زاده/ تحلیلگر اقتصاد اروپا
    با ورود جهان به سال۲۰۲۴، آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، با چالش‌های متعددی روبه‌رو است. این چالش‌ها نه تنها برای کشور مهم هستند، بلکه پیامدهای گسترده‌ای برای چشم‌انداز اقتصاد جهانی دارند. در این مقاله نگارنده تلاش دارد پیچیدگی‌های اقتصاد آلمان، تفاوت‌های ظریف آن و آنچه را که به کسب‌وکارهای ایران مربوط است، تبیین کند.
  • ریاضت اقتصادی پیش‌‌‌روی فرانسه

    درحالی‌‌‌که وزیر دارایی فرانسه گفته، ریاضت اقتصادی اشتباه سیاسی اقتصادی ‌‌‌است، اما برنامه‌هایی برای اصلاح مالی کشورش دارد که از نظر منتقدان این طرح ریاضت را در خود دارد. وزیر دارایی فرانسه از روزهای سخت پیش روی فرانسه می‌گوید. برونو لومر با اشاره به اینکه احیای سیستم مالی فرانسه مستلزم کاهش شدید هزینه‌هاست، می‌گوید که مصمم است با کاهش بدهی چند تریلیون یورویی و کسری بودجه فرانسه، وضعیت مالی کشورش را اصلاح کند.
  • اثر جنگ تایوان بر اقتصاد جهان

    خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد در صورتی که شاهد اقدام نظامی چین علیه تایوان باشیم، تولید ناخالص داخلی جهان ۱۰ درصد کاهش می‌‌‌یابد. به گزارش بلومبرگ، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که هرگونه جنگ در حوزه تایوان، ۱۰ هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر خواهد زد. در گزارش بلومبرگ آمده است: ارزیابی‌‌‌ها از تبعات اقتصادی درگیری احتمالی چین با تایوان، نشان می‌دهد که شاهد کاهش ۱۰ تریلیون دلاری اقتصاد جهانی معادل ۱۰ درصد از تولید ناخالص جهان خواهیم بود که از تبعات اقتصادی درگیری نظامی روسیه با اوکراین یا شیوع ویروس کرونا بسیار بیشتر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر