شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۱۱

  • تست ناموفق کانال ۴۹

    دنیای اقتصاد: در نخستین هفته دی ماه نرخ دلار آزاد یک حضور ناموفق در کانال ۴۹هزار تومانی را تجربه کرد. نرخ این ارز که از روز‌های انتهایی آبان در کانال ۵۰ هزار تومانی مستقر شده بود در روز‌های انتهای آذر در برخی معاملات، در کانال ۴۹ هزار تومانی معامله شد.
  • دست‌پخت اردوغان رفاه می‌آورد؟

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که حداقل حقوق در سال جدید ۴۹درصد افزایش خواهد یافت. میانگین تورم ترکیه در سال۲۰۲۳ بیش از ۵۰درصد بوده و این افزایش حقوق نیز به‌دلیل کاهش قدرت خرید مردم در این سال است. اما نکته قابل توجه آن است که تیم اقتصادی جدید اردوغان از تابستان۲۰۲۳سال با اتخاذ سیاست‌ پولی انقباضی به دنبال کاهش تقاضا و درنهایت کاهش تورم بوده است. اما افزایش دستمزدها می‌تواند به افزایش تقاضا و درنهایت تشدید تورم بینجامد. با این حال مقامات بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که در پیش‌بینی‌های خود تاثیرات افزایش حقوق را نیز در نظر گرفته‌اند.
  • برندگان بازارهای ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: پایان سال ۲۰۲۳ در حالی فرامی‌رسد که در طول آن برخی از گزینه‌های شناخته‌‌شده و کمتر شناخته‌شده سرمایه‌گذاری عایدی قابل توجهی را نصیب سرمایه‌گذاران کردند. در سالی که طلا رکورد تاریخی خود را شکست، هوش مصنوعی پیشران رشد قابل توجه بورس نیویورک شد و اورانیوم و سنگ آهن دو کالای مهمی بودند که به ترتیب رشد ۸۰ و ۲۲درصدی را تجربه کردند.
  • ۲۰۲۴؛ سال بدون رکود

    دنیای اقتصاد: با پایان یافتن سال ۲۰۲۳ موضوع حائز اهمیتی که ذهن اقتصاددانان را به خود مشغول کرده است، برآوردهای برخی از تحلیلگران مبنی بر وقوع رکودی خفیف در سال ۲۰۲۴ و چگونگی مدیریت آن از سوی مقامات این کشور است. در راستای این موضوع برخی از افراد صاحب‌نظر این حوزه تاکید کردند که با وقوع برخی از ورشکستگی‌های بانک‌های تجاری مهم ایالات‌متحده از جمله سیلیکون ولی، سیگنچر، سیلورگیت و چندین بانک مهم دیگر در مارس ۲۰۲۳، مقامات و برخی از اقتصاددانان اعلام کردند که به دلیل عدم تطابق نرخ بهره بانکی با نرخ بهره اتخاذ شده از سوی کمیته فدرال رزرو و همچنین سردی بازار کار این کشور، ریزش بازارهای جهانی بر اثر صعود شاخص دلار و... این کشور وارد رکود شده است. اما واقعیت امر چنین نیست.
  • عامل افزایش فقر از دید دولت سیزدهم

    آنچه در تحلیل‌های ارائه‌شده مبنی بر شکست برنامه‌های دولت در مهار فقر مغفول مانده وضعیتی است که به واسطه عبور از یک دهه معطلی اقتصاد به دولت سیزدهم تحمیل شده است. بنابراین نتیجه‌گیری‌ها طبیعتا دچار نقصان و نزدیک به سیاسی‌کاری است تا برآوردهای تخصصی. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۰۵ روزنامه هم‌میهن با تیتر «شکاف تورم و دستمزد در عصر تحریم» و گزارش مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۰۶ روزنامه دنیای‌اقتصاد با تیتر «توسعه باتلاق فقر» توضیحاتی برای روشنگری ارائه داد:
  • تورم کالاهای خوراکی منتخب آذر ماه

    مرکز آمار ایران، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور آذرماه ١٤٠٢ را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، در گروه نان و غلات، اقلام «شیرینی خشک» با ۱.۷درصد و «رشته آش» با ۱.۶درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «برنج ایرانی درجه یک» با منفی ۱.۷درصد است.در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با ۸۶.۸درصد، «خربزه» با ۱۳.۷درصد، «انار» با ۸.۹درصد و «موز» با ۸.۲درصد. همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «پرتقال» با منفی ۷.۱درصد و «پسته» با منفی ۰.۹درصد است. در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «گوجه فرنگی» با ۶۸.۹درصد، «خیار» با ۲۸.۹درصد و «پیاز» با ۲۰.۷درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «فلفل دلمه‌ای» با منفی ۴.۸درصد و «هویج فرنگی» با منفی ۰.۹درصد است. در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «چای خارجی بسته‌ای» با ۲.۵درصد و «سس گوجه‌فرنگی» با ۲.۲درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «شکر» با منفی ۰.۴درصد است./ مرکز آمار ایران

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر