شماره روزنامه ۶۰۳۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۱۰

  • سنجش تلگرامی انتظارات

    دنیای اقتصاد: آیا می‌توان از گفت‌وگوها در فضای مجازی، متغیری برای سنجش انتظارات تورمی استخراج کرد؟ بسیاری از پژوهشگران دنیا، با آنالیز محتوای فضای مجازی، متغیری را برای رصد انتظارات تورمی تهیه کرده‌اند. در ایران نیز گروه اقتصاد کلان مرکز پژوهش‌های مجلس، با بررسی آمارهای تلگرامی در کنار اخبار اقتصادی در فضای مجازی، شاخصی را برای اندازه‌گیری انتظارات تورمی ارائه کرده‌است. این شاخص نسبت به دیگر شاخص‌ها نظیر پرسش‌نامه یا آمارهای بازار مالی، ویژگی و کارآیی بهتری دارد؛ اگرچه رصد این آمار نشان می‌دهد که انتظارات تورمی در فصول اخیر کاهشی بوده، اما جدیدترین آمارها در آذر ماه نشان می‌دهد که نرخ تورم یک پله بالا آمده است. بر اساس آمارها نرخ تورم ماهانه در آذر به ۲.۹درصد رسیده و در بخش خوراکی‌ها این رقم ۴.۱درصد ثبت شده که بیشترین سطح در سال جاری است.
  • دلیل نارضایتی طلافروشان

    اخبار منتشر شده از بازار‌ها و مراکز خرید طلا در برخی شهر‌ها حاکی از آن است که معاملات فلز زرد همچنان در حالت نیمه تعطیل قرار دارد. پس از انتشار خبر وضع مالیات بر سود معاملات طلا برای طلافروشان بسیاری از این معامله‌گران نارضایتی خود را با امتناع از خریدوفروش ابراز کردند. این معامله‌گران معتقدند که افزایش ریالی دارایی‌های آنها که به‌واسطه تورم صورت گرفته، سود نیست و نباید مشمول مالیات شود.
  • چرخش محوری پاول

    بر اساس اعلام نشریه اکونومیست، سیاست انبساطی فدرال‌رزرو بانک‌های مرکزی اروپا را در موقعیتی دشوار قرار می‌دهد. به گزارش نشریه اکونومیست، بانک‌های مرکزی بزرگ در طول سال۲۰۲۳ اکثر اوقات به دیدگاه سرمایه‌گذاران مبنی بر کاهش قریب‌الوقوع بهره بی‌توجهی می‌کردند. این بی‌توجهی در ۱۳دسامبر به پایان رسید. فدرال‌رزرو اعلام کرد که قرار است در ۲۰۲۴ نرخ بهره را تا سه‌چهارم یک واحد درصد پایین آورد. این اطلاعیه به دیدگاه‌های بازار درباره سیاست انبساطی نزدیک بود و موجی از هیجان خرید را در وال‌استریت به راه انداخت.
  • ناترازی بانک‌ها و برنامه هفتم

    مهدی کیخا
    بانک‌ها بنابه ماهیت اهرمی‌ای که در اقتصاد دارند و همچنین غیرهمگن بودن اقلام سمت راست و چپ ترازنامه‌هایشان ذاتا با ناترازی همراه هستند، واکاوی صورت‌های مالی آنها نیز به وضوح شدت این ناترازی را نشان می‌دهد، ناترازی مذکور از آن جهت مهم است که در شرایط کنونی اقتصاد ایران به‌عنوان متهم اصلی افزایش تورم و انتقال آن به تعادل‌های بالاتر و ماندگاری اقتصاد ایران در دام رشدهای پایین شناخته می‌شود. پرواضح است لازمه برون‌رفت از این شرایط اتخاذ راهکارهای قاعده‌مند در راستای حل‌و فصل ناترازی سیستم بانکی است.
  • صعود بازارهای جهانی در روزهای پایانی ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: وضعیت بازارجهانی در روزهای اخیر حاکی از آن است که شاخص دلار شیب نزولی به خود گرفته و در ساعت ۱۷ به وقت تهران رقمی معادل ۱۰۱.۲۰ را به ثبت رسانده است. در ‌سازو‌کار اقتصادی با افت دلار جهانی، فلز زرد و دارایی‌های کریپتو تقویت خواهند شد که این موضوع در بازارها قابل مشاهده است. طلا در زمان مذکور با قیمت ۲۰۶۶ دلار معامله شد و بیت‌کوین نیز در حال فتح دوباره کانال ۴۳ هزار دلاری است. در راستای این موضوع باید به سخنان تحلیلگران در خصوص روند قیمتی بیت‌کوین اشاره کرد. در روزهای اخیر اقتصاددانان تاکید کردند که چشم‌انداز دارایی‌های کریپتو همچنان صعودی است. برآوردها حاکی از آن است که اگر بیت‌کوین بتواند در روزهای آتی بار دیگر کانال ۴۳ هزار دلاری را مشاهده کند، از کانال ۴۵ هزار دلاری عبور خواهد کرد و در صورت ثبات شرایط بازارها می‌تواند به بالای کانال ۴۷ هزار و ۵۰۰ دلار راه پیدا کند. اقتصاددانان البته اضافه کردند: «در صورت عدم دستیابی دوباره بیت‌کوین به کانال ۴۳ هزار دلاری شاهد روند نزولی این دارایی در کوتاه مدت خواهیم بود.» بر این اساس انتظارات معامله‌گران این بازار در خصوص صعود بیت‌کوین به کانال ۴۷ هزار دلاری افزایش یافت.
  • تکذیب تغییر سیاست مالیاتی دولت

    وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر عدم تغییر سیاست‌های مالیاتی دولت در خصوص طلافروشان و با اشاره به جلسات روز‌های اخیر با نمایندگان اتحادیه مزبور، از رفع سوءتفاهمات ایجاد شده در چند روز آتی خبر داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر