شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۰۰

  • الگوی اقتصاد برای سیاست

    دنیای اقتصاد: ترکیه در دوره جدید اردوغان توانسته با سیاستگذاری جدید اقتصادی وضعیت متغیرها را در جهت کاهش تورم بهبود دهد؛ اما نکته قابل تامل در ترکیه، رفتار سیاسی مبهم این کشور است.
  • حفظ فشار بهره بر تورم

    دنیای اقتصاد: جرمی پاول به همراه سایر مقامات فدرال رزرو در نشست خود در ۱۲ و ۱۳ دسامبر و مشاهده داده‌های تورمی، مطابق با برآورد تحلیلگران نرخ بهره سیاستی را در محدوده ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد حفظ کردند. این مقام سیاسی- اقتصادی گفت: «با استناد به انتظارات در خصوص رشد اقتصاد و همچنین پیشرفت‌های حاصل شده در نزدیک شدن تورم به هدف بانک مرکزی، اقدامات آتی فدرال رزرو باید با دقت و احتیاط بیشتری صورت گیرد.» پس از انتشار نتایج سخنرانی پاول، دلار جهانی واکنش منفی خود را با نزول به کف کانال ۱۰۲ واحدی نشان داد و امکان صعود دوباره را برای طلای جهانی و رمزارزها فراهم کرد.
  • یک هفته با‌ثبات دیگر برای اسکناس آمریکایی

    دنیای اقتصاد: در هفته‌ای که گذشت نرخ شاخص بازار ارز در سطوح قیمتی نیمه نخست کانال ۵۰ هزار تومانی رنج شد. بر اساس گفت‌وگو‌های صورت گرفته با فعالان ارزی کف بازار به‌نظر می‌رسد قیمت دلار در حال تثبیت موقعیت خود در کانال ۵۰ هزار تومانی است. کاهش ریسک‌های سیاسی موجود در فضای رسانه‌ای، در کنار تصمیم جدی بازارساز مبنی بر حفظ شرایط ثبات در بازار ارز، سبب شده از شدت نوسانات قیمتی کاسته شود.
  • کشور‌‌‌های حوزه خلیج فارس بدون تغییر نرخ بهره

    بانک مرکزی امارات اعلام کرد «نرخ پایه» تسهیلات سپرده یک شبه بدون تغییر در ۵.۴ درصد باقی مانده است. به گزارش عمون، این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که فدرال رزرو اعلام کرد که نرخ بهره موجودی ذخیره را بدون تغییر نگه می‌‌‌دارد. بانک مرکزی امارات همچنین تصمیم گرفت نرخ سود مربوط به استقراض نقدینگی کوتاه مدت از بانک مرکزی از طریق کلیه تسهیلات اعتباری موجود را ۵۰ واحد پایه بالاتر از نرخ پایه حفظ کند. نرخ پایه که به نرخ بهره موجودی ذخیره مصوب توسط فدرال رزرو ایالات‌متحده مرتبط است، موضع سیاست پولی کلی بانک مرکزی را تعیین می‌‌‌کند و مرز پایین‌تری را برای نرخ بهره موثر برای نرخ‌‌‌های بهره بازار پول یک شبه در کشور فراهم می‌‌‌کند. در دوحه، بانک مرکزی قطر نیز پس از ارزیابی سیاست‌های پولی فعلی قطر، نرخ‌‌‌های بهره جاری مربوط به نرخ سود سپرده، نرخ بهره وام و نرخ بازخرید را حفظ کرد. بانک مرکزی قطر در حساب کاربری خود در پلتفرم X اعلام کرد که تصمیم دارد نرخ سود فعلی بانک را به این صورت حفظ کند: نرخ سود سپرده ۵.۷۵ درصد، نرخ سود وام ۶.۲۵ درصد و نرخ بازخرید ۶ درصد است. /ایبنا
  • رکوردزنی هزینه تامین بدهی کشورهای در حال توسعه

    بانک جهانی اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۲ میزان بی‏‏‌سابقه ۴۴۳.۵ میلیارد دلار برای تامین بدهی عمومی خود هزینه کردند. به گزارش بیزینس، بانک جهانی اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۲ به دلیل بزرگ‌ترین افزایش نرخ بهره جهانی در چهار دهه اخیر، رکورد ۴۴۳.۵ میلیارد دلار را برای تامین بدهی عمومی خود ثبت کردند. این موسسه در بیانیه‏‏‌ای گفت: افزایش هزینه‌ها، منابع کمیاب را از نیازهای حیاتی مانند بهداشت، آموزش و محیط‌زیست دور کرد. پرداخت‏‏‌های بدهی که شامل اصل و بهره است، نسبت به سال گذشته برای همه کشورهای در حال توسعه پنج درصد افزایش یافته است. ۷۵ کشوری که واجد شرایط دریافت وام از انجمن توسعه بین‌المللی بانک جهانی هستند، در سال ۲۰۲۲ رکورد ۸۸.۹ میلیارد دلاری را به جا گذاشتند. در حالی که پرداخت‏‏‌های بهره توسط این کشورها در دهه گذشته چهار برابر شده و به بالاترین حد خود یعنی ۲۳.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است، انتظار می‏‏‌رود هزینه‌های کلی بدهی برای ۲۴ کشور فقیر در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تا ۳۹ درصد افزایش یابد. تنها در سه سال گذشته، ۱۸ مورد نکول در ۱۰کشور در حال توسعه وجود داشته که بیشتر از تعداد ثبت شده در تمام دو دهه گذشته است. /ایسنا
  • سیاست تثبیت، باعث کاهش تورم شد

    معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: شاخص نرخ رشد نقدینگی که در مهر۱۴۰۰ حدود ۴۲.۸درصد بود، در آبان‌ماه امسال به ۲۶.۲درصد کاهش یافت که این روند مثبت در کاهش ۱۶.۳درصدی تورم از فروردین تا آبان‌ماه امسال قابل مشاهده است. محمد شیریجیان با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس کل بانک مرکزی در جلسه هیات دولت گفت: رشد نقدینگی و پایه پولی در آبان‌ماه نسبت به ابتدای سال و نیز شروع به‌کار دولت کاهش یافته و از شرایط مناسب‌تری برخوردار شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر