شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۹۸

  • تورم آمریکا در مسیر تحقق هدف

    دنياي اقتصاد: به گفته اداره آمار کار آمریکا، شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه نوامبر همچنان به روند نزولی خود ادامه داد و مطابق برآوردها از ۳.۲ درصد در ماه اکتبر به ۳.۱ درصد در این ماه رسید. از مهم‌ترین محرک‌های اصلی وقوع این رویداد کاهش ۰.۴ واحد درصدی مواد خوراکی و کاهش ۰.۹ واحد درصدی هزینه‌های انرژی بود. این درحالی است که تورم هسته (بدون در نظر گرفتن مواد غذایی و انرژی) نیز در سطوح سابق خود یعنی ۴ درصد باقی ماند.
  • اقتصاد ۲۰۲۴ در سه سناریو

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: تورم آمریکا در ماه نوامبر مطابق با برآوردها به سطح ۳.۱درصدی کاهش پیدا کرد، در مقابل تورم هسته در سطوح سابق خود، ۴درصد باقی ماند و انتظارات را برای آغاز سیاست‌های انبساطی کاهش داد. نیویورک‌تایمز سه سناریوی احتمالی اقتصاد آمریکا را در سال آتی ارائه کرده است که انتخاب هر یک از این سناریوها می‌تواند مسیر رشد و تورم سال۲۰۲۴ را مشخص کند.
  • قطع و وصلی دلار سهمیه‌ای

    دنياي اقتصاد: شنیده‌ها از برخی صرافی‌های فعال در بازار ارز تهران گویای آن است که سهمیه ارسالی از سوی بانک مرکزی جهت عرضه ارز سهمیه‌ای حالت روتین خود را از دست داده است. یکی از این بنگاه‌های ارزی در گفت‌وگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» از وجود تقاضای چشمگیر در برابر عرضه اندک ارز سهمیه‌ای سخن گفت. همچنین این فعال میزان حدودی هر واریز بانک مرکزی را رقمی معادل ۳۰ هزار دلار اعلام کرد که به‌صورت تقریبی پاسخگوی ۱۴ متقاضی است. اما در سمت مقابل به‌واسطه اختلاف نرخ این سرفصل ارزی و بازار آزاد، میزان متقاضیان به شکل قابل توجهی چشمگیر‌تر است. به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی با توجه به میزان ذخایر ارزی خود حجم عرضه در این‌گونه از معاملات را کم و زیاد کرده و در حال کنترل حجم تقاضا است. در سوی دیگر یعنی در بازار معاملات غیر‌رسمی روز گذشته نیز نرخ شاخص‌های ارزی نوسان چشمگیری به جا نگذاشتند و قیمت هر برگ اسکناس دلار در عصر روز گذشته با حدود ۵۰ تومان رشد نسبت به نرخ پیشین به رقم ۵۰ هزار و ۳۵۰ تومان رسید.
  • کشورهای جهان در حال ذخیره کردن طلا

    آمارهای موجود حاکی از آن است که فقط در اکتبر امسال بانک‌‌‌های مرکزی کشورهای جهان در مجموع ۴۲ تن طلا خریده‌‌‌اند. به گزارش راشاتودی، شورای جهانی طلا گزارش داد که فقط در ماه اکتبر سال ۲۰۲۳، بانک‌‌‌های مرکزی کشورهای جهان در مجموع ۴۲ تن طلا خریده و به ذخایر خود اضافه کرده‌‌‌اند. این رقم البته نسبت به ماه سپتامبر که ۷۲ تن بود ۴۱ درصد کمتر است، اما نسبت به ماه‌های ژانویه تا سپتامبر که متوسط ۳۶ تن بوده ۲۳ درصد بالاتر است. گفته می‌شود بانک مرکزی چین بیشترین میزان خرید طلا در بازار جهانی را داشته و با خرید ۲۳ تن از این عنصر گران‌‌‌بها برای دوازدهمین ماه متوالی ذخایر طلای خود را افزایش داده است. بانک مرکزی چین از ابتدای سال جاری ۲۰۴ تن طلا خریده و حجم ذخایر طلای این کشور را به ۲۲۱۵ تن رسانده است. شورای جهانی طلا اعلام کرده که با وجود افزایش خرید طلا توسط بانک‌‌‌های مرکزی کشورهای جهان، اما این دارایی ارزشمند هنوز فقط ۴ درصد دارایی‌‌‌های حساب ذخیره ارزی و طلا کشورهای جهان را تشکیل می‌دهد. بانک مرکزی ترکیه هم در ماه اکتبر بیشترین خرید طلا را پس از بانک مرکزی چین داشته و ۱۹ تن از بازار جمع کرده و حجم ذخایر طلای خود را به ۴۹۸ تن رسانده است./مهر
  • دو رکورد در آمارهای پولی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل بانک مرکزی با اعلام آمار رشد پایه پولی و نقدینگی در آبان ماه، تصویر پولی اقتصاد ایران را به‌روز کرد. بر این اساس نرخ رشد نقدینگی با افت ۰.۲درصدی به ۲۶.۲درصد کاهش یافت و نرخ رشد پایه پولی نیز به ۳۸.۵درصد رسید. بر این اساس رشد نقدینگی کمترین مقدار ۵۱ماه اخیر و رشد پایه پولی کمترین مقدار ۱۰ماه اخیر است.
  • بیشترین رشد تولید ناخالص داخلی۲۰۲۳ برای چه کشورهایی است؟

    صندوق بین‌المللی پول با انتشار گزارش پایان سال خود، اسامی اقتصادهای برتر جهان از حیث نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سال۲۰۲۳ را اعلام کرد. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، کشور ماکائو با ۷۴.۴درصد، بیشترین میزان تولید ناخالص داخلی در جهان را به خود تخصیص داده است. این کشور تحت قیمومیت چین قرار دارد و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز رو به رشد تفریحی در آسیا شهرت یافته است. تا جایی که از ماکائو به‌عنوان لاس‌وگاس آسیا یاد می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر