شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۸۹

  • اصلاحات اقتصادی را متوقف نکنید!

    دنیای‌اقتصاد-گروه اقتصاد بین الملل: صندوق بین‌المللی پول به کشورهای خاورمیانه توصیه کرده است تا با وجود ریسک‌های جنگ، برنامه‌های اصلاحاتی خود را ادامه دهند. درگیری در غزه و اسرائیل رنج‌های انسانی بسیاری به دنبال داشته است؛ اما محققان صندوق بین‌المللی پول (IMF) معتقدند که علاوه بر اثرات مستقیم، این درگیری پیامدهایی برای کل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد داشت؛ به‌طوری‌که هم اقتصاد و هم مردم این منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این اتفاق در شرایطی روی می‌دهد که درحال حاضر هم انتظار می‌رود فعالیت اقتصادی این منطقه کاهشی باشد و رشد تولید ناخالص داخلی آن از ۵.۶درصد در سال گذشته به ۲درصد در سال جاری برسد.
  • طلا در یک قدمی قله تاریخی

    دنياي اقتصاد: بزرگ‌ترین دارایی بازار کریپتو در بحبوحه رسیدگی به شکایت از صرافی بایننس و پرداخت جریمه از سوی مدیرعامل او و همچنین واکنش بازارها و معامله‌گران به تایید ایجاد صندوق بورسی بیت‌کوین، سبب شد تا این دارایی برای لحظاتی کانال ۳۹ هزار دلاری را مشاهده کند. اما شواهد گویای آن است که روند صعودی بیت‌کوین ادامه‌دار نبود و در ساعت ۱۵ به وقت تهران قیمتی معادل ۳۸ هزار و ۸۵۷ دلار را به ثبت رساند.
  • فعلا موسسه اعتباری دیگری ادغام نمی‌شود

    ایلنا: عضو شورای پول و اعتبار گفت: انحلال و ادغام دو موسسه توسعه و نور از گذشته مطرح بود و تصمیم جدیدی نبوده است. اقدامات این انتقال از گذشته انجام شده بود و در هفته گذشته اقدام نهایی انجام شد. البته موضوع موسسه توسعه انتقال و ادغام نیست و این موسسه منحل می‌شود. غلامرضا مرحبا درباره تعیین تکلیف دو موسسه اعتباری نور و توسعه و انتقادات مطرح‌شده درباره انتقال موسسه نور با ناترازی ۴۰هزار میلیارد تومانی به بانک ملی اظهار کرد: انحلال و ادغام دو موسسه توسعه و نور از گذشته مطرح بود و تصمیم جدیدی نبوده. اقدامات این انتقال از گذشته انجام شده بود و در هفته گذشته اقدام نهایی انجام شد.
  • الزام بانک‌ها به رعایت ترتیبات مسدودی حساب‌های صادرکنندگان چک‌های برگشتی

    صادرکننده چک در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری خود و با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدودشده در حساب جاری خود (از جمله از محل وجوه قابل برداشت سایر حساب‌های خود نزد شبکه بانکی) می‌تواند نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و زمینه رفع سوء‌اثر چک را فراهم کند.
  • کاهش نرخ بهره بین بانکی برای دومین هفته متوالی

    نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۸آذرماه برای دومین هفته متوالی کاهش یافت. بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود نرخ بهره بین بانکی را در هفته منتهی به ۸آذرماه به میزان ۶صدم درصد کاهش داد و به ۲۳.۵۴درصد رساند. بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۵مهرماه بوده که به نرخ ۲۳.۸درصد رسیده بود.
  • تامین منابع مالی جدید در فلسطین

    مقامات پولی فلسطین بیش از ۱۳۳میلیون دلار برای تامین مالی بخش‌های اقتصادی اختصاص می‌دهند. به گزارش الجزیره، اداره پول فلسطین اعلام کرد که بودجه اضافی به ارزش ۵۰۰میلیون شکل (۱۳۳.۳۳میلیون دلار) برای تامین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی متاثر از پیامد‌های تجاوزات اسرائیل به نوار غزه اختصاص داده است. این مرجع پولی که بانک مرکزی تشکیلات خودگردان فلسطین است، در بیانیه‌ای اعلام کرد: هدف این صندوق اعطای تامین مالی با بهره کم و شرایط آسان و با دوره‌های بازپرداخت میان‌مدت و بلندمدت برای اطمینان از بهره‌مندی بخش‌های اقتصادی هدف است. در این بیانیه توضیح داده شده است که بخش‌های هدف، بخش‌هایی هستند که تحت‌تاثیر شرایط اقتصادی کنونی قرار دارند که با تمرکز بر بخش‌های بهداشت و کشاورزی، تامین مالی انرژی‌های تجدیدپذیر و حفظ محیط زیست را شامل می‌شوند. بحران اقتصادی با امتناع تشکیلات خودگردان فلسطین از دریافت درآمد‌های مالیاتی که اسرائیل از طرف خود در ازای دریافت کمیسیون ۳درصدی دریافت می‌کند، پس از تصمیم اشغالگران برای کسر بخشی از این بودجه اختصاص داده‌شده به نوار غزه تشدید شد./ایبِنا
  • پول بلوکه شده روسیه در سوئیس به ۹میلیارد دلار رسید

    دبیرخانه دولتی امور اقتصادی سوئیس (SECO) اعلام کرد که این کشور دارایی‌های روسیه را به ارزش حدود ۹میلیارد دلار بلوکه کرده است. خبرگزاری رویترز به نقل از دبیرخانه دولتی امور اقتصادی سوئیس (SECO) گزارش داد که این کشور دارایی‌های روسیه را به ارزش ۷.۷میلیارد فرانک سوئیس (۸.۸میلیارد دلار) بلوکه کرده است. به گفته این دبیرخانه، رقم اعلام‌شده توسط دولت سوئیس که نسبت به دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه در سال گذشته میلادی افزایش جزئی نشان می‌دهد، یک تخمین اولیه محسوب می‌شود. این کشور بی طرف سال گذشته پس از تصویب تحریم‌های اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۷.۵میلیارد فرانک (۸.۴میلیارد دلار) از دارایی‌های روسیه بلوکه شده است.
  • ورشکستگی یکی از شهرهای انگلیس

    شهر ناتینگهام انگلیس که با نام اسطوره فرهنگ عامه این کشور یعنی رابین هود شناخته می‌شود و همچنین زادگاه سِر پل اسمیت، طراح معروف انگلیسی است، روز چهارشنبه عملا خود را ورشکسته اعلام کرد. به گزارش راشاتودی، شورای شهر ناتینگهام اعلام کرد که این شهر دچار کسری بودجه شدیدی شده است و نمی‌تواند حساب‌های مربوط به سال مالی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را تراز کند. بر اساس این گزارش، شورای شهر ناتینگهام اخطاریه بند۱۱۴ را صادر کرد که به این معنی است که تمام هزینه‌کردهای جدید را به استثنای تامین بودجه برای گروه‌های آسیب‌پذیر و خدمات قانونی مانند مراقبت‌های اجتماعی و جمع‌آوری زباله متوقف می‌کند. /تسنیم
  • روز سرد بازار ارز

    دنياي اقتصاد: در نخستین روز هفته دوم آذر روند کلی بازار ارز غیر‌رسمی تهران کاهشی بود. در حالی که در روز‌های پایانی هفته گذشته روند نرخ شاخص‌های ارزی افزایشی بود و برخی از این اسکناس‌های خارجی کانال عوض کرده بودند، در بازار روز شنبه این رشد قیمت‌ها جبران شد. در گزارشی که «دنیای اقتصاد» از بازار ارز در روز‌های ۹ و ۱۰ آذر منتشر کرد نیز پیش‌بینی شد که رشد قیمت‌های مذکور جبران خواهد شد.
  • ذخایر بانک مرکزی ترکیه در قله تاریخی

    کل ذخایر بانک مرکزی ترکیه حدود ۱۳۶.۵ میلیارد دلار است. به گزارش آناتول، کل ذخایر بانک مرکزی ترکیه در نوامبر امسال با ۲.۲۵ میلیارد دلار افزایش به ۱۳۶.۵ میلیارد دلار رسید که بالاترین سطح تاریخ است. بر اساس اطلاعات بانک مرکزی ترکیه، مجموع ذخایر ارز ی این بانک در دوره فوق با ۱.۷۷۱ میلیارد دلار افزایش به ۹۰.۹۹۷ میلیارد دلار رسیده است. مجموع ذخایر طلا با افزایش ۲۲۵ میلیون دلاری به ۴۵ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار رسید. افزایش کل ذخایر از اردیبهشت ماه گذشته به ۳۸ میلیارد و ۳۵ میلیون دلار رسید که به بالاترین حد خود با ۱۳۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون دلار رسید./ایبنا
  • کدام کشور اروپایی بالاترین نرخ تورم را دارد؟

    تورم منطقه یورو در ماه نوامبر به ۲.۴ درصد کاهش یافت و بالاترین نرخ تورم در اسلواکی ثبت شد. به گزارش اکونومی، در گزارش اولیه یورواستات مشخص شد، تورم سالانه در منطقه یورو در ماه نوامبر به ۲.۴ درصد رسید که کمتر از رقم ۲.۹درصدی ماه گذشته بود. شاخص قیمت مصرف‌کننده نیز به صورت ماهانه ۰.۵ درصد کاهش یافت. غذا، الکل و دخانیات به صورت سالانه بالاترین نرخ تورم را در ماه گزارش شده ثبت کردند و نرخ آن به ۶.۹ درصد رسید، اگرچه نسبت به رقم ۷.۴ درصد ثبت شده در ماه اکتبر کاهش داشته است. پس از آن خدمات با ۴.۰ درصد و کالاهای صنعتی غیر انرژی با ۲.۹ درصد قرار گرفتند.
  • پشیمانی انگلیسی‌ها از برگزیت

    تسنیم: نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که اکثریت مردم انگلیس اکنون از برگزیت پشیمان هستند و می‌خواهند دوباره به اتحادیه اروپا بپیوندند. به گزارش راشاتودی، نتایج یک نظرسنجی که روز چهارشنبه توسط موسسه مطالعاتی یوگاو (YouGov) منتشر شد نشان می‌دهد که اکثریت مردم بریتانیا اکنون از برگزیت پشیمان هستند و می‌خواهند دوباره به اتحادیه اروپا بپیوندند. پس از گذشت هفت سال از همه‌پرسی بریتانیا برای برگزیت، ۵۲ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی این موسسه اکنون معتقدند که خروج از اتحادیه اروپا اشتباه است و از هر ۱۰ نفر هفت نفر از داشتن روابط نزدیکتر با این اتحادیه حمایت میکنند.
  • نرخ بیکاری آلمان به بالاترین رقم در دوسال اخیر رسید

    آخرین داده‌های رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که سرعت رشد بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در حال کاهش بوده و این امر بازار کار این کشور را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است. به گزارش یورونیوز، بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط اداره فدرال کار آلمان، نرخ بیکاری در ماه نوامبر به ۵.۹ درصد رسید، در حالی که در اکتبر ۵.۸ درصد بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر