شماره روزنامه ۶۱۶۸
|

«ارث‏‌سالاری» جایگزین شایسته‌‏سالاری می‌شود؟

اقتصاد وقتی در کارآمد‏ترین حالت خود کار می‏کند که از شایستگی‏های شهروندان به نحو بهینه بهره‏برداری شود. اما به دنبال سال‌ها سیاستگذاری نامناسب در برخی کشورها، به‏ویژه در حوزه مسکن، روندی نامطلوب شکل گرفته و «ارث‏سالاری» جایگزین شایسته‏سالاری شده است.

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: برای خرید دلار، باید دلار سفید بخریم یا آبی؟ در کشور ما ریسک خرید کدام یک پایین تر است؟ این‌ها سوالاتی هستند که بسیاری از خریداران در بازار ارز آن را برای یک بار هم که شده، در ذهن خود مرور کرده اند.

    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • «ارث‏‌سالاری» جایگزین شایسته‌‏سالاری می‌شود؟

    اثر ماندگار ثروت والدین

    اقتصاد وقتی در کارآمد‏ترین حالت خود کار می‏کند که از شایستگی‏های شهروندان به نحو بهینه بهره‏برداری شود. اما به دنبال سال‌ها سیاستگذاری نامناسب در برخی کشورها، به‏ویژه در حوزه مسکن، روندی نامطلوب شکل گرفته و «ارث‏سالاری» جایگزین شایسته‏سالاری شده است.
  • استراحت یک روزه بازار ارز به پایان رسید

    خیز افزایشی جدید دلار

    روز گذشته دلار آزاد روند افزایشی تازه‌ای از خود به نمایش گذاشت و بار دیگر جهت عبور از کانال ۷۰ هزار تومانی تلاش کرد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که برخلاف روز یکشنبه، عمده فعالان بازار دیروز را خریداران تشکیل می‌دادند. به عقیده برخی از تحلیلگران، درگیری‌های جدید صورت گرفته در سوریه مهم‌ترین ریسک سیاسی روزهای اخیر بازار ارز محسوب می‌شود.
  • وزیر اقتصاد در یک گفت‌وگوی تلویزیونی توضیح داد

    الزامات رشد ۸درصدی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر اقتصاد در یک گفت‌وگوی تلویزیونی به بررسی الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی پرداخت. همتی از اهمیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش بهره‌وری برای افزایش رشد اقتصادی گفت. او در سخنان خود تاکید کرد که برای تحقق رشد ۸درصدی ۱۳۰میلیارد دلار یا ۸هزار همت سرمایه لازم است؛ درحالی‌که ظرفیت سیستم بانکی و بازار سرمایه حدود ۳هزار همت است. به گفته وزیر اقتصاد، در حال حاضر کمتر از ۰.۳درصد از کل تامین مالی کشور توسط سرمایه‌گذاری خارجی انجام می‌شود.
  • توضیحات مرکز پژوهش‌های مجلس درباره یک گزارش

    دنیای‌اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس با توجه به سوءبرداشت‌های صورت‌گرفته از گزارش «وضعیت تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با شبکه بانکی در سال۱۴۰۱» توضیحاتی را ارائه کرد.
  • تامین ۹.۹میلیارد دلاری برای کالاهای اساسی و دارو

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۲آذرماه امسال، ۴۷میلیارد و ۷۴۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹میلیارد و ۹۲۷میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۶میلیارد و ۳۷۴میلیون دلار، برای خدمات ۹۹۶میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۱۰میلیارد و ۴۵۱میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • اقتصاد ایالات‌متحده هفته گذشته را چگونه پشت سر گذاشت؟

    سایه ترامپ در حرکت بازارها

    هفته اول ماه دسامبر، روزهای شلوغی را برای ادارات آمار رقم زده‌ است، زیرا داده‌های مهمی منتشر شده و خواهند شد. مخارج مصرف‌کننده در ایالات‌متحده، تغییر چندانی را حس نکرد. چشم‌انداز سرمایه‌گذاران در خصوص ارزش بازار سهام آمریکا افزایش یافت. همچنین شاخص مک‌دونالد نشان از رشد قیمت‌ها داشت. به‌طور کلی می‌توان گفت که نااطمینانی بعد از حضور ترامپ، داده‌های زیادی را دستخوش تغییر کرده است.
  • تمام سکه ضرب ۱۴۰۳ به مرکز مبادله ایران آمد

    مرکز مبادله ایران: نخستین عرضه تمام سکه بهار آزادی ضرب ۱۴۰۳ روز چهارشنبه ۱۴ آذر‌‌‌ماه در مرکز مبادله ایران صورت می‌گیرد. با تمهیدات بانک مرکزی و در راستای برنامه عرضه مسکوکات طلا با درج تاریخ ضرب سالانه و به دنبال عرضه ربع‌سکه بهار آزادى به تاریخ درج ۱۴۰۳ و استقبال متقاضیان، عرضه سکه تمام بهار آزادى نیز با تاریخ درج ۱۴۰۳، از روز چهارشنبه مورخ ۱۴ آذرماه در مرکز مبادله ارز و طلاى ایران آغاز می‌شود. براساس آگهی چهل و سومین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران، متقاضیان می‌توانند برای ثبت سفارش خرید تمام سکه طلای بهار آزادی و ربع‌سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی از ساعت ۱۲‌تا ۱۴ روز چهارشنبه از طریق سامانه حراج سکه این مرکز به نشانی market.ice.ir اقدام کنند.
  • ورود دادستانی به تخلفات خرید آنلاین طلا

    تسنیم: در ماه‌های اخیر تعداد پلتفرم‌‌‌های خرید آنلاین طلا رشد زیادی داشته است که اما و اگرهای زیادی پیرامون فعالیت‌‌‌شان وجود دارد. یک مقام بانک مرکزی از جدی شدن سامان‌دهی این پلتفرم‌‌‌ها خبر داد و اعلام کرد: به دادستانی نامه زدیم و مواردی که خلاف باشد به زودی جمع‌آوری می‌شود.
  • چالش بانک‌‌‌های انگلیسی با بحران در بازار کار

    مهر: بانک‌‌‌های بریتانیا ممکن است به دلیل ابهام در داده‌های رسمی بازار کار این کشور، مجبور شوند ذخایر بیشتری برای پوشش وام‌‌‌های معوق اختصاص دهند. وام‌‌‌دهندگان برای پیش‌‌‌بینی میزان نکول وام‌‌‌ها، از شاخص‌‌‌هایی مانند نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی، قیمت مسکن، تورم و نرخ بهره استفاده می‌‌‌کنند. اما خطاهای دفتر آمار ملی انگلیس در جمع‌آوری داده‌های اشتغال، منجر به انتقادات شدید از سوی بانک مرکزی و سیاستمداران شده است.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • برگ برنده مهار تورم

    دیوید رومر و کریستینا رومر، اقتصاددانان سرشناس آمریکایی در یک پژوهش به بررسی اهمیت تعهد سیاستگذاران در رابطه با کنترل تورم در کاهش این متغیر پرداختند. براساس یافته‌های این دو اقتصاددان، زمانی که سیاستگذاران تعهد خود را در رابطه با هدف کنترل تورم نشان می‌دهند، نرخ تورم ۲.۵واحد درصد بیشتر از حالت عدم تعهد سیاستگذار کاهش می‌یابد.
  • شاخص ارزی با مقاومت بازار روبه‌رو شد؟

    بازگشت دلار از قله

    نرخ دلار آزاد بار دیگر هسته سخت کانال ۷۰ هزار تومانی را تست کرد. در روزهای اخیر قیمت شاخص‌های ارزی در راستای روند افزایشی جدید خود به قله‌های قیمتی رسیدند. درهمین راستا قیمت دلار آزاد نیز در کانال ۷۰ هزار تومانی پیشروی کرد و به رقم ۷۰ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. اما بررسی‌ها حاکی از آن است که دلار مجددا نتوانست از هسته سخت کانال ۷۰ عبور کند و با افت قیمت ۸۰۰ تومانی به مرز کانال پایین‌تر بازگشت.
  • در روز حراج بزرگ، ۱۰.۸ میلیارد دلار خرید آنلاین ثبت شد

    رشد سبز در جمعه سیاه

    مصرف‌کنندگان آمریکایی در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ خرید‌های خود را در روز جمعه سیاه افزایش دادند. طبق گزارش تراکنش‌های مسترکارت، در این روز، خرده‌فروشی به استثنای خودرو، ۳.۴ درصد رشد کرد. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که رشد مصرف در آستانه کریسمس افزایش داشته باشد. با این حال، برخی هشدار دادند که با وجود سیاست‌های اقتصادی ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه‌های تجاری، این می‌تواند آخرین جمعه سیاه پررونق باشد.
  • ۳۳۰میلیون دلار ارز مورد نیاز حج تمتع تامین شد

    بانک مرکزی: بانک مرکزی در راستای تسهیل و فراهم کردن مقدمات لازم برای برگزاری مراسم حج تمتع ۱۴۰۴ و تسریع در انتقال ارز به طرف سعودی، با امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان حج و زیارت نسبت به تامین ارز و صدور دستورپرداخت به مبلغ معادل ۳۳۰میلیون دلار با احتساب نرخ ثابت اقدام کرد. پیرو درخواست سازمان حج و زیارت و مصوبه مورخ ۲۷آبان‌ماه۱۴۰۳ هیات وزیران درخصوص تامین ارز هزینه‌های برگزاری مراسم حج تمتع سال۱۴۰۴، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای تسهیل و فراهم کردن مقدمات لازم برای برگزاری مراسم حج و تسریع در انتقال ارز به طرف سعودی، با امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان حج و زیارت نسبت به تامین ارز و صدور دستورپرداخت به مبلغ معادل ۳۳۰میلیون دلار اقدام کرد. برای همراهی حداکثری با حجاج، این بانک ارز مذکور را با احتساب نرخ ثابت تامین کرده است.
  • گردشگران ایرانی می‌توانند با کارت شتاب روبل برداشت کنند

    دنیای‌اقتصاد: ایرانی‌ها می‌توانند با کارت‌های بانکی خود از خودپردازهای کشور روسیه استفاده کنند. به گزارش بانک مرکزی، اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه (میرشتاب) گامی بزرگ در جهت ایجاد همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه است. فاز اول پروژه اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه که در انتهای شهریورماه به بهره‌برداری رسید، امکان استفاده از کارت‌های بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاه‌های خودپرداز کشور روسیه را برای گردشگران فراهم کرده است. هم‌اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارت‌های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه‌های خودپرداز روسیه دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان مشخص‌شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این بستر عرضه می‌شود و در آینده سایر سرفصل‌های ارز خدماتی برای کشور روسیه نیز در این بستر عرضه خواهد شد.
  • پیش‌بینی نامناسب منابع هدفمندی در سال۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که پیش‌بینی منابع هدفمندی یارانه‌ها در سال۱۴۰۲ مناسب نبوده است. بررسی‌های دیوان محاسبات کشور به‌عنوان یک نهاد نظارتی حکایت از عدم پیش‌بینی مناسب منابع هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۲ دارد. یکی از دلایل این موضوع به منابع وصولی هدفمندی یارانه‌ها در سال۱۴۰۱ برمی‌گردد که مبلغ ۴۵۲هزار میلیارد تومان بود. لذا پیش‌بینی ۶۹۷.۸هزار میلیارد تومان یعنی حتی با ۵۴درصد افزایش نسبت به عملکرد سال۱۴۰۱ مجددا منجر به عدم تحقق ۷۹هزار میلیارد تومانی منابع هدفمندی یارانه‌ها در سال۱۴۰۲شد. عدم واریز ۶۵.۸ هزار میلیارد تومان از منابع وصولی ردیف‌های مصوب جدول ۱۴ قانون بودجه به حساب هدفمندی یارانه‌ها نزد خزانه داری کل کشور توسط شرکت های وصول کننده ذی‌ربط از دیگر دلایل این مساله است.دیوان محاسبات کشور ضمن تاکید بر واقعی کردن پیش بینی منابع و مدیریت مصارف هدفمندی یارانه‌ها در بودجه های سنواتی، لزوم توجه هر چه بیشتر به این مساله را یادآور شد.
  • نقش شرکت‌های مدیریت دارایی در برنامه هفتم

    شرکت‌های مدیریت دارایی(‌AMCs) شرکت‌های تخصصی هستند که دارایی‌‌‌های غیرجاری یا دارایی‌‌‌های معیوب (NPA) بانک‌‌‌ها را خریداری می‌‌‌کنند، تا به بانک‌‌‌ها کمک کنند ترازنامه خود را پاک‌‌‌سازی کرده و بر عملیات اصلی بانکداری تمرکز کنند. اساسنامه شرکت‌های مدیریت دارایی عمدتا دولتی یا با حمایت دولت هستند و برای حل مسائل سیستماتیک در بخش بانکی (مانند رفع مشکلات دارایی‌‌‌های معیوب در بحران‌‌‌های مالی) ایجاد می‌‌‌شوند و هدفشان حل مشکلات مالی گسترده در بخش بانکی است. به عنوان مثال شرکت‌های مدیریت داراییNAMA در ایرلند، Danaharta در مالزی و SAREB در اسپانیا. البته این شرکت‌ها می‌توانند خصوصی یا ترکیبی هم باشند مثلRTC درآمریکا.
  • فروش ۹۶ کیلوگرم شمش طلا در حراج مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ایران: ۹۶ کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از نیم همت در حراج شماره ۷۲ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت. در هفتاد و دومین جلسه حراج شمش طلا که روز یکشنبه ۱۱ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۹۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌‌‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۹۶ کیلوگرم آن، با میانگین قیمت ۵ میلیارد و ۹۹۲ میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.
  • هشدار ترامپ به گروه بریکس

    گروه اقتصاد بین‌الملل: به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در اظهاراتی رسمی اعلام کرده است که کشورهای عضو گروه بریکس، متشکل از اقتصادهای نوظهور تحت حمایت چین و روسیه، باید از ایجاد هرگونه ارز جدید خودداری کنند. او تاکید کرده است که در صورت اقدام به این امر، این کشورها با اعمال تعرفه‌‌‌های صددرصدی از سوی دولت آمریکا مواجه خواهند شد.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    تفاوت دلار آبی و سفید؛ کدام یک امن‌تر هستند؟

    دنیای اقتصاد: برای خرید دلار، باید دلار سفید بخریم یا آبی؟ در کشور ما ریسک خرید کدام یک پایین تر است؟ این‌ها سوالاتی هستند که بسیاری از خریداران در بازار ارز آن را برای یک بار هم که شده، در ذهن خود مرور کرده اند.
  • آیا دیپلماسی اقتصادی می‌تواند ایران را از انزوا خارج کند؟

    سوغات وزیر از ریاض

    وزیر اقتصاد اخیرا در یک یادداشت تاکید کرده است: «حجم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ۲۰۲۳ معادل ۱.۳تریلیون دلار بوده که سهم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران، در سال یادشده، کمتر از یک در هزارم مبلغ جهانی بوده است.» باقی ماندن ایران زیر تل تحریم‌ها و همچنین در لیست سیاه FATF باعث شده که تعاملات اقتصاد ایران با دنیا کاهش یافته و تنها به واردات و صادرات کالاها محدود شود. حتی کشورهای نظیر چین یا روسیه نیز در سال‌های اخیر انگیزه‌ای برای مشارکت اقتصادی در ایران ندارند و از سوی دیگر، کشورهای همسایه نیز عزمی برای مشارکت با شرکت‌های ایرانی پیدا نکردند. به تازگی وزیر اقتصاد به عربستان رفته تا روزنه‌هایی برای همکاری با این کشور همسایه ایجاد کند؛ هرچند که باقی ماندن محدودیت‌های خارجی و داخلی کار را برای این همکاری سخت کرده است.
  • رکوردشکنی بازار ارز ادامه دارد؛

    قطار دلار در ایستگاه تاریخی

    قیمت شاخص ارزی در معاملات روز گذشته بازار آزاد در قله تاریخی خود قرار گرفت. به‌عقیده تحلیلگران، عامل اصلی رشد نرخ‌های اخیر ریسک‌های سیاسی منطقه‌ای است. مشاهدات حاکی از‌ آن است که با وجود اعلام آتش‌بس در مرز لبنان، درگیری‌های نظامی در سوریه افزایش یافته است. باتوجه به حضور نظامی ایران در این کشور، می‌توان گفت که ریسک جدیدی به بازار ارز مخابره شده است.
  • ایران در حال بازگشت به نظام مالی جهانی است؟

    کمک سامورایی‌ها در FATF

    به نظر می‌رسد که اراده خروج ایران از لیست سیاه FATF ایجاد و تعاملات ایران با سایر کشورها در این زمینه بیشتر شده است. در این خصوص مسوولان ایرانی از همکاری ژاپن برای خروج ایران از لیست سیاه خبر داده‌اند. همزمان گروه منطقه‌ای مبارزه با پول‌شویی اوراسیا در بیانیه اخیر خود از تلاش‌های ایران تقدیر کرد.
  • تقویت همکاری بین بانک‌های مرکزی ترکیه و عمان

    ایبنا: بانک‌های مرکزی ترکیه و عمان یادداشت تفاهم امضا کردند. به گزارش آناتول، بانک مرکزی ترکیه و عمان یادداشت تفاهمی برای تقویت همکاری بین آنها امضا کردند. بانک مرکزی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که امضای تفاهم‌نامه با بانک مرکزی عمان توسعه همکاری‌ها در مسائل بانک مرکزی است. این بیانیه می‌افزاید: قرار است همکاری بین بانک‌های مرکزی دو کشور تقویت شود و مطالعات فنی در حوزه بانک‌های مرکزی انجام شود. پیش از این رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، از هیثم بن طارق، سلطان عمان در آنکارا، پایتخت این کشور استقبال کرد.
  • آغاز عرضه سکه تمام بهار آزادى با تاریخ۱۴۰۳

    بانک مرکزی: با توجه به سیاست جدید بانک مرکزى مبنى بر عرضه مسکوکات طلا با درج تاریخ ضرب سالانه، از روز چهارشنبه ۱۴آذرماه سال جاری عرضه سکه تمام بهار آزادى با تاریخ درج ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ارز و طلاى ایران آغاز مى‌شود. با تمهیدات بانک مرکزی و در راستای برنامه عرضه مسکوکات طلا با درج تاریخ ضرب سالانه و به دنبال عرضه ربع سکه بهار آزادى به تاریخ درج۱۴۰۳ و استقبال متقاضیان، عرضه سکه تمام بهار آزادى نیز با تاریخ درج۱۴۰۳، از روز چهارشنبه مورخ ۱۴آذرماه در مرکز مبادله ارز و طلاى ایران آغاز مى‌شود. یادآور می‌شود متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به اطلاعیه عرضه منتشر‌شده در تارنماى مرکز مبادله ارز و طلاى ایران مراجعه کنند.
  • فرآیند معاملات در سامانه ارز تجاری اعلام شد

    ایلنا: همه واردکنندگانی که از ارز نیمایی استفاده نمی‌کنند از سوم دی باید ارز خود را از سامانه ارز توافقی دریافت کنند. طبق سیاست جدید ریاست کل بانک مرکزی حرکت به سمت بازار ارز توافقی است. به گفته مسوولان، سامانه ارز توافقی به کشف‌ قیمت واقعی ارز و از بین رفتن مرجعیت بازار غیررسمی خواهد شد. پس از شروع به کار بازار ارز توافقی به‌صورت آزمایشی، اکنون این بازار از سوم دی‌ماه به‌طور رسمی کار خود را آغار خواهد کرد و صادرکنندگان و واردکنندگان موظف هستند که در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران سفارش‌های خود را ثبت کنند. این سامانه فقط برای اشخاص حقوقی دردسترس است و قیمت معامله میانگین قیمتی است که خریداران و فروشندگان پیشنهاد می‌کنند. شروع به کار رسمی سامانه ارز توافقی می‌تواند نویدبخش افزایش سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور بورسی باشند که انحصاری نیستند و محصولات آنها با قیمتی پایین‌تر از بازار آزاد ارز، نرخ می‌خورند.
  • آیا تهدیدات تجاری ترامپ واقعی است؟

    موج نااطمینانی در بازارها

    شاید رئیس‌جمهور سوداگر بخواهد اقتصاد ایالات متحده را به اوج برساند؛ اما زنجیره‌ای مشتمل بر کاهش استقلال بانک مرکزی، بدهی‌های غیرقابل پیش‌بینی و بزرگ مالی، بازارهای آشفته و تورم ناشی از تعرفه‌های تجاری، می‌تواند اقتصاد این کشور را به سمت بی‌ثباتی و بحران سوق دهد. باید دید که آیا بازارها خود را با خواسته ترامپ وفق خواهند داد یا خیر؟
  • ۴۷.۳ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۰ آذر ماه امسال، ۴۷ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار، برای خدمات ۹۸۱ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۱۰ میلیارد و ۳۷۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • بحران ارزی در روسیه: دلایل، پیامدها و اقدامات بانک مرکزی

    ۲۷ نوامبر به یکی از پرتنش‌‌‌ترین روزها برای بازار ارز و نهادهای مالی روسیه تبدیل شد. نرخ دلار با افزایشی بی‌‌‌سابقه به بالای ۱۱۳ روبل رسید، رقمی که از مارس ۲۰۲۲ تاکنون دیده نشده بود. یورو نیز شرایط مشابهی داشت و در لحظاتی نرخ آن به ۱۲۰.۷ روبل رسید که افزایشی۱۰ روبلی نسبت به ابتدای معاملات روز را نشان می‌دهد. این نوسانات تنها به این دو ارز محدود نبود و کاهش ارزش روبل در سایر جفت‌ارزها نیز دیده شد. این بحران ارزی که بازتابی از فشارهای هم‌‌‌زمان خارجی و داخلی بر اقتصاد روسیه است، پیامدهای گسترده‌‌‌ای برای بازار داخلی و سیاست‌های پولی کشور دارد. در ادامه، دلایل این بحران، پیامدهای آن بر اقتصاد و اقدامات بانک مرکزی برای مهار وضعیت بررسی می‌شود.