شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۸۶

  • کف‌سازی دلار در کانال ۵۰

    دنياي اقتصاد: حضور نرخ شاخص ارزی در سطوح قیمتی کانال ۵۰ هزار تومانی طولانی‌ شده است. قیمت دلار آزاد از روز‌های پایانی آبان ماه وارد کانال قیمتی ۵۰ هزار تومانی شد و پس از چند حرکت آسانسوری، در سطوح قیمتی ابتدای این کانال جای گرفت و به نوسان پرداخت. در این میان نرخ این ارز تلاشی کاهشی جهت عقبگرد به کانال ۴۹ نیز از خود به نمایش گذاشت که این تلاش ناموفق بود و حمایت بازار مانع از افت قیمت بیشتر دلار شد.
  • سیکل فروش جذاب اوراق

    دنیای‌اقتصاد – علیرضا کتانی: بانک ‌مرکزی اعلام کرد در ادامه بر‌‌‌گزاری ۴۳نوبت حراج هفتگی و ۷مرحله پذیره‌‌‌‌‌‌‌‌نویسی اوراق مالی اسلامی دولتی در سال‌ گذشته، هفدهمین مرحله حراج این اوراق در سال۱۴۰۲ روز سه‌شنبه ۳۰آبان ماه سال‌ جاری برگزار شد. در این حراج ۷.۱۶هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شد. تمام اوراق فروخته‌شده در این حراج در بازار سرمایه به فروش رسیده است. طبق قانون بودجه۱۴۰۲، تا پایان سال جاری دولت ۱۸۷هزار میلیارد تومان تامین مالی از طریق اوراق خواهد داشت و تا به امروز ۷۷۹۷۵هزار میلیارد تومان از این اوراق را در قالب اوراق اراد فروخته است. اوراق اراد فروخته‌شده تا به اینجا ۴۱.۶ نیاز مالی دولت به اوراق را تامین کرده‌اند. به گزارش وزارت اقتصاد همچنین ۸۲هزار میلیارد تومان اوراق غیرنقدی اسناد خزانه اسلامی نیز توسط دستگاه‌های اجرایی به گیرندگان واگذار شد، در نتیجه تا به اینجا با احتساب اسناد خزانه اسلامی واگذارشده میزان اوراق فروخته‌شده به ۱۵۹۹۷۵هزار میلیارد تومان رسیده است که جمع این دو نوع اوراق حدود ۸۵.۵درصد رقمی است که باید تا پایان سال فروخته شود. همچنین گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی بانک مرکزی از سی‌وششمین حراج منتشر شد. پس از برگزاری این حراج، نرخ بهره با کاهش ۰.۰۳درصدی به ۲۳.۶۰رسید.
  • شرط جدید برای صدور دسته‌چک

    مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: تا پایان این ماه ارائه دسته‌چک‌های جدید تنها با ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه املاک و اسکان امکان‌پذیر می‌شود. مانی یکتا با اعلام این خبر گفت: بانک مرکزی موظف است از ارائه برخی خدمات بانکی به کسانی که اقدام موثری در ثبت اطلاعات مسکن‌هایشان در سامانه املاک و اسکان انجام نداده‌اند، جلوگیری کند. او که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، ادامه داد: با توجه به تعاملات مثبتی که با وزارت راه و شهرسازی داشتیم مقرر شد که به‌صورت مشخص درخصوص خدمت درخواست صدور دسته چک جدید در فاز اول و فاز دوم درخصوص خدمات مرتبط با انتقال وجه کارتی از طریق برنامک‌های هوشمند تلفن همراه همکاری کنیم. مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اضافه کرد: این موضوع از یک هفته قبل آغاز شده است و تا پایان این ماه ادامه دارد. مستندات و اطلاعات آن را دریافت کردیم و به زودی نیز عملیاتی می‌شود./ایسنا
  • ناترازی بودجه و بانک‌ها به هم وابسته‌ است

    رئیس کل بانک مرکزی گفت: کسری بودجه دولت منجر به ناترازی می‌شود و این‌گونه نیست که صرفا ناترازی بانک‌ها منجر به کسری بودجه شود؛ چون ناترازی دولت و بانک‌ها به یکدیگر وابسته‌اند. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درخصوص موضوع ناترازی بانک‌ها و اقدامات انجام‌شده گفت: درخصوص ناترازی بانک‌ها ما سه موسسه را که قبلا گفته بودیم تعیین تکلیف می‌کنیم، تقریبا تعیین تکلیف شده است. یکی از آنها را اعلام انحلال کردیم، دوتای دیگر را هم هر وقت که لازم شد اعلام خواهیم کرد. او افزود: درخصوص بقیه بانک‌ها که ناترازی داشتند ما برنامه اصلاحی داشتیم و الان در حال اجرای برنامه‌های اصلاحی هستیم. رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تاثیر ناترازی بانک‌ها در ایجاد رشد نقدینگی تصریح کرد: باید گفت کسری بودجه دولت است که منجر به ناترازی شده و این‌گونه نیست که صرفا ناترازی بانک‌ها منجر به کسری بودجه شود؛ چون ناترازی دولت و بانک‌ها به یکدیگر وابستگی دارند. فرزین ادامه داد: ناترازی دولت به بانک‌ها منتقل می‌شود و این‌طور نیست که فقط ناترازی بانک‌ها به دولت منتقل و منجر به رشد نقدینگی شود. ضمن آنکه منشأ ناترازی دولت نیز چیز دیگری است./بازار
  • اهمیت تمرکز بر پایه پولی

    سیاست تثبیت باید اجرایی شود و هیچ شکی نیست در این زمینه نیست؛ اما باید دانست سیاست مالی که قطعا روی سیاست پولی تسلط دارد، در اختیار بانک مرکزی نیست. حسن حیدری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی به خبرگزاری تسنیم نوشت: در اینکه سیاست تثبیت باید اجرایی شود، هیچ شکی نیست. در دهه۱۳۹۰ برخلاف شرایط کشور در دهه۸۰، ارتباط بین رشد نقدینگی و تورم بسیار نزدیک‌تر شده است. این وضعیت ناشی از تثبیت نرخ ارز در دهه۱۳۸۰ و عدم توان تثبیت آن در دهه۱۳۹۰ و ۱۴۰۰ است. اما در بحث نحوه مدیریت نرخ ارز این سوال مطرح است که چگونه باید تشخیص دهیم که شوک ارزی، واقعی یا مبتنی بر روانی و انتزاعی است؟ یا اینکه شوک واقعی است یا گذرا؟
  • دولت بنای سختگیری مالیاتی ندارد

    رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر اینکه لایحه بودجه۱۴۰۳ متکی بر درآمدهای پایدار تدوین ‌شده است، از ارائه این لایحه توسط رئیس‌جمهور به مجلس در هفته آینده خبر داد و گفت: دولت بنا ندارد به هیچ عنوان مالیات کسبه و حقوق‌بگیران را افزایش دهد و قوانین مالیاتی نیز تغییری نکرده است. داود منظور صبح روز سه‌شنبه در نشست خبری درباره لایحه بودجه۱۴۰۳ اظهار کرد: سعی کردیم آرزوی دیرینه را که در ارتباط با بودجه وجود دارد که ساختار بودجه متکی بر درآمدهای پایدار باشد، در لایحه سال آینده محقق کنیم. او با بیان اینکه لایحه بودجه۱۴۰۳ واقع‌بینانه تنظیم شده است، افزود: یکی از نشانه‌های اصلی در ارتباط با وابستگی بودجه به درآمدهای پایدار شاخص تراز عملیاتی است که این عدد در بودجه۱۴۰۲ منهای ۴۵۴همت است؛ یعنی درآمدهای ما طبق قانون ۴۵۴همت از هزینه‌های جاری کمتر است.
  • تورم اروپا دوباره صعود خواهد کرد؟

    رئیس بانک مرکزی اروپا اظهار کرد که انتظار می‌رود، فعالیت‌های اقتصادی در سراسر منطقه یورو تا پایان سال کاهش یابد و هر دو بخش تولید و خدمات ضعیف‌تر شوند.
  • ۲۰۲۴ ترسناک است؟

    محمدامین مکرمی
    دنیای‌اقتصاد: برخی اقتصاددانان از سال۲۰۲۴ به‌عنوان «فرود نرم» نام برده‌اند. اقتصاد جهانی می‌تواند در سال آینده (به‌ویژه در نیمسال دوم) از شرایط انقباضی خارج و از شدت نرخ تورم کاسته شود. با وجود این شرایط، برخی ریسک‌های ناشناخته می‌تواند شرایط آب و هوایی را برای یک فرود نرم اقتصادی برهم بزند. در این شرایط، مسیریابی قیمت طلای جهانی به‌عنوان یک دارایی امن، می‌تواند به‌عنوان یک قطب‌نما عمل کند. کارشناسان سه عامل را برای افزایش محبوبیت طلا در ۲۰۲۴ عنوان می‌کنند. نخست اینکه با توجه به جنگ‌های منطقه‌ای و انتخابات‌های مهم، در سال آینده ریسک‌های ژئوپلیتیک ادامه خواهد یافت. موضوع دوم این است که با توجه به شرایط رکود املاک در چین، سرمایه‌گذاران خرد از خرید طلا استقبال خواهند کرد. موضوع سوم نیز تمایل بانک‌های مرکزی به افزایش سهم طلا در ذخایرشان است. تداوم رشد طلای جهانی در سال آینده می‌تواند تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران را در سال۲۰۲۴ متاثر کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر