شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۸۱

  • ثبات دلار در روز نخست آذر

    دنياي اقتصاد: نرخ شاخص ارزی در نخستین روز سومین ماه پاییز نوسان جدیدی از خود به جا‌ نگذاشت. در حالی که قیمت دلار طی روند کاهشی جدید خود در معاملات بازار روز دوشنبه به کانال ۴۹هزار تومانی وارد شده بود، نرخ این ارز در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه در رقم ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد.
  • جاماندگی اروپا از آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: در سال۲۰۰۸ تولید ناخالص داخلی آمریکا و اروپا تقریبا برابر بوده است. این در حالی است که در سال۲۰۲۳، اقتصاد آمریکا ۱.۸برابر اقتصاد اروپا شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد بسیاری از ایالت‌های آمریکا در حال حاضر، از کشورهای اروپا بزرگ‌تر است. رشد ضعیف بهره‌وری، چالش‌های سیاستگذاری و بالا بودن میانگین سن جمعیت باعث ضعف اقتصاد اروپا شده است.
  • مسیر بیت‌کوین تا ۲۰۳۰

    دنياي اقتصاد: پژوهش‌ها در خصوص روند قیمتی بیت‌کوین در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که ارزش این دارایی از آغاز سال جاری تا کنون حدود ۱۱۸ درصد رشد کرده است. بر این اساس قیمت بزرگ‌ترین دارایی بازار کریپتو از ۱۶ هزار و ۶۵۰ دلار به ۳۶هزار و ۴۸۳ دلار در ساعت ۱۳ به وقت تهران رسید.
  • دستورالعمل مهم برای صرافی‌ها

    بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل «اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی‌ها» را ابلاغ کرد.
  • پرداخت بیش از ۱۶۲همت تسهیلات ازدواج، فرزند و ودیعه مسکن

    مدیراداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان‌ماه جمعا ۱۶۲.۱هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و تسهیلات ودیعه مسکن به یک‌میلیون و ۳۶۶هزار متقاضیان پرداخت شده است.
  • رونمایی قزاقستان از ارز دیجیتال

    اکوایران: قزاقستان رسما ارز دیجیتال بانک مرکزی خود به نام تنگه دیجیتال را معرفی و آزمایش کرد. قزاقستان از مشاوره و توانمندی فنی شرکت‌های بزرگی همچون Visa و Mastercard برای ادغام تنگه دیجیتال روی کارت‌های اعتباری استفاده کرده است. بینور ژالنوف، رئیس شرکت ملی پرداخت قزاقستان، از ارز دیجیتال Tenge رونمایی و اولین تراکنش با استفاده از CBDCها را ثبت کرد. قزاقستان از شرکت‌های بزرگی مثل ویزا و مسترکارت برای ادغام تنگه دیجیتال روی کارت‌های اعتباری استفاده کرده است. این پروژه توسط بانک ملی قزاقستان و بانک‌های زیرمجموعه آن برای مشتریان اجرایی شده است و نشان می‌دهد در آینده نزدیک در منطقه آسیای مرکزی گام‌های مهمی برای توسعه ارزهای دیجیتال مرکزی (CBDC) برداشته خواهد شد.
  • گوشمالی بنیان‌گذار بایننس

    دنیای‌اقتصاد: چانگ‌پنگ ژائو، مدیر اجرایی بایننس، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهانی، از سمت خود کناره‌گیری کرد و به نقض الزامات قانونی ضد پول‌شویی ایالات متحده اعتراف کرد. ژائو که در میان فعالان کریپتویی به CZ مشهور است، مدت‌هاست که ساکن دبی است و یکی از ثروتمندترین اشخاص روی زمین است. ثروت خالص او در نوامبر۲۰۲۳ حدود ۲۳میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. به گزارش وال استریت ژورنال چانگ پنگ ژائو با پرداخت جریمه‌هایی بالغ بر ۴.۳میلیارد دلار موافقت کرده است. در حقیقت ژائو با پرداخت این مبلغ به تحقیقات طولانی مربوط به پرونده بایننس پایان می‌دهد. تحقیقات وزارت دادگستری درباره بایننس برای کشف و جلوگیری از پول‌شویی بوده است. در حقیقت وزارت دادگستری آمریکا به دنبال این بود که آیا بایننس به افراد ساکن در کشورهای تحریم‌شده مانند ایران و روسیه اجازه داده است تا با آمریکایی‌ها دادوستد کند یا نه؟
  • بانک مرکزی بدون ارزپاشی بازار ارز را مدیریت می‌کند

    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: بانک مرکزی قیمت ارز را سرکوب نمی‌کند و می‌گذارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه و تقاضا قیمت ارز را تعیین کند.
  • عامل اصلی انحلال کانون صرافان

    رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت: به زودی مقررات جدید تاسیس صرافی‌ها اعلام می‌شود. محمدرضا فرزین در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، گفت: از ابتدای سال۱۴۰۲ اعلام کردیم هدف‌گذاری بانک مرکزی برای رشد نقدینگی ۲۵درصد است. در حال حاضر نقدینگی را از ۴۲ به ۲۶.۴درصد کاهش داده‌ایم؛ البته هر چه به پایان سال نزدیک می‌شویم فشار بر نقدینگی بیشتر می‌شود؛ اما تلاش ما کاهش این نرخ به ۲۵درصد است.
  • جنگیدن با سایه‌ها مبارزه بی‌پایان با سود و خسارت مرکب

    یاسر عرب نژاد/ وکیل دعاوی بانکی و قراردادهای تجاری
    مقدمه: در عرصه اقتصاد امروز، میدان جنگی خاموش وجود دارد: نبرد با سود و خسارت مرکب. این نبرد که به‌صورت یک چالش بزرگ برای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی تبدیل شده است، تنها با آگاهی و اقدامات قاطعانه قابل حل است. داستان شرکت آرمان که با آرزوی تولید و پیشرفت آغاز شد اما به یک فاجعه مالی انجامید، نمونه‌ای است که چگونه سود و خسارت مرکب می‌تواند به یک دام مالی تبدیل شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر