شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۷۸

  • پناهگاه سرمایه‌ها در حمله تورمی

    دنیای‌اقتصاد : موج‌های تورمی در سال‌های اخیر، ذائقه سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها را تغییر داده است؛ به‌نحوی‌که سهم سرمایه‌گذاری‌ها در دارایی‌های غیرمولد در دوسال اخیر بیشتر شده است. روز گذشته مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران «ایسپا»، نتایج نظرسنجی درخصوص مقصد سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها را منتشر کرد. سوال این بود که «درصورت داشتن پس‌انداز، ترجیح می‌دهید آن را چگونه مدیریت کنید؟» حدود دو سال قبل، این نهاد نظرسنجی مشابهی انجام داده بود که مقایسه نتایج نظرسنجی در این دو سال نکات جالبی را منعکس می‌کند. در مهرماه سال۱۴۰۲، حدود یک‌سوم ایرانی‌ها (۳۳.۳درصد) تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار زمین و مسکن داشتند. در آبان۱۴۰۰ نیز انتخاب اول سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها بازار ملک بود، با این تفاوت که در آن زمان ۳۷درصد از پاسخ‌دهندگان به این نوع سرمایه‌گذاری رای مثبت دادند. شاید رکود قیمتی در ماه‌های اخیر یا حجم بالای سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار مسکن در ریزش رای‌دهندگان سهم داشته است. نکته قابل توجه دیگر، افزایش علاقه به سرمایه‌گذاری در طلا و سکه است. درحالی‌که در سال۱۴۰۰، تنها ۱۰درصد مردم مایل به خرید طلا بودند، پس از دو سال این رقم به حدود ۲۱درصد رشد کرده است. به نظر می‌رسد که افزایش جذابیت طلا به عواملی نظیر «بازدهی بالا در مقایسه با تورم»، «سهولت خرید و فروش در قیاس با ملک و دلار» و «امکان سرمایه‌گذاری با حداقل سرمایه» بازمی‌گردد. نکته مهم دیگر اینکه در سال۱۴۰۰، حدود ۲۳درصد از افراد پاسخ دادند که پس‌انداز خود را صرف «اشتغال و کارآفرینی» می‌کنند، اما این رقم در سال۱۴۰۲ به ۱۵درصد کاهش یافته است. سوال مهم این است که در این دو سال چه عاملی از محبوبیت و انگیزه سرمایه‌گذاری در اشتغال و کارآفرینی کاسته است؟ همچنین بر اساس این نظرسنجی تمایل به سرمایه‌گذاری در بانک‌ها نیز نسبت به دوسال قبل رشد داشته و به ۱۵درصد رسیده، اما نظر ایرانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بورس تنها ۱.۳درصد بوده که نسبت به دو سال قبل تغییری نداشته است.
  • بازگشت دلار به هدف ۱۴۰۲

    دنياي اقتصاد: شاخص بازار ارز یک روز کاهشی دیگر را پشت سر گذاشت. بررسی‌های به‌عمل آمده از روند کلی نرخ دلار آزاد در معاملات چند روز اخیر نشان می‌دهد که این شاخص در حال حرکت به سمت هدف ۱۴۰۲ است. با انتشار اخباری در رابطه با گشایش ارزی جدید و تایید انتقال دارایی ۱۰ میلیارد دلاری ایران در عراق، بازار ارز تهران از شرایط با ثبات خود خارج شد و روندی کاهشی در بازار شکل گرفت.
  • چک‌های ۲بانک پر مشتری به زودی الکترونیکی می‌شود

    به دنبال عملیاتی شدن صدور چک‌های الکترونیکی توسط ۱۱بانک (تاکنون)، در آخرین خبرها از سوی مسوولان بانکی اعلام شده است که به‌زودی بانک ملت و ملی به عرضه‌کنندگان چک‌های الکترونیکی می‌پیوندند که باتوجه به اینکه این دو بانک مشتریان زیادی دارند، تاثیرگذاری بسیار خوبی خواهند داشت.
  • صورت‌های مالی شرکت‌های عمومی و دولتی از نمای نزدیک

    صورت‌های مالی ۱۰۰۰شرکت دولتی و عمومی هشتم آبان‌ماه امسال در ادامه شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی غیر بورسی منتشر شد؛ نگاهی از نزدیک به این صورت‌های مالی نشان می‌دهد این مسیر شفافیت در سوددهی آنها موثر بوده است.
  • حمایت از دانش‌بنیان‌ها با ایجاد «بانک توسعه‌ای تخصصی»

    وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به پیشنهادهای مطرح‌شده برای ایجاد یک بانک تخصصی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای تحقق این هدف، باید دو موضوع «ایجاد بانک تخصصی» و همچنین «تقویت صندوق نوآوری و شکوفایی» را به موازات یکدیگر پیش برد.
  • رشد ۱۲۹درصدی سود خالص هلدینگ انرژی شستا در ۶ماه

    سود خالص هلدینگ انرژی شستا در ۶ماه نخست سال۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۱۲۹درصد رشد به عدد ۲۶۴میلیارد تومان رسید. به گزارش شستا رسانه، جلسه ارزیابی عملکرد ۶ماهه نخست سال۱۴۰۲ شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین با حضور عارف نوروزی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و جمعی از معاونان و مدیران ارشد شستا و هلدینگ انرژی در محل سالن جلسات شستا برگزار شد. عارف نوروزی، سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی ضمن استماع گزارش عملکرد هلدینگ انرژی شستا اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم پیش روی نیروگاه‌ها موضوع وصول مطالبات از وزارت نیرو است و با توجه به اینکه این چالش در هلدینگ انرژی نیز وجود دارد، باید پیگیری جدی برای وصول مطالبات معوق این شرکت صورت گیرد.
  • آخرین وضعیت وصول مطالبات صندوق توسعه ملی

    معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات و وصول مطالبات این صندوق را تشریح کرد. رضا محمدی با بیان اینکه تمرکز صندوق توسعه ملی در دوره‌های قبل بیشتر روی پرداخت تسهیلات بوده است، اظهار کرد: شاید اگر این تسهیلات با بررسی بیشتری پرداخت می‌شد و بانک‌های عامل نیز به‌عنوان شرکای تجاری صندوق توسعه ملی، دقت بیشتری در بررسی طرح‌ها داشتند، صندوق امروز با حجم انبوهی از مطالبات معوق روبه‌رو نبود. به همین دلیل تاکید آقای غضنفری در بدو ورود، وصول مطالبات صندوق بود؛ به‌دلیل اینکه منابع ارزی در چند طرح رسوب نکند و امکان پرداخت تسهیلات به طرح‌های جدید وجود داشته باشد.
  • ۱۱۰بیمارستان با بیمه سلامت قرارداد ندارند

    تاجبخش، مدیر کل نظارت بر خدمات سازمان بیمه سلامت گفت: بیش از ۵۸هزار مرکز درمانی با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند، اما هنوز ۱۱۰بیمارستان با بیمه سلامت قرارداد ندارند. کیوان تاجبخش افزود: هم‌اکنون ۵۸هزار مرکز طرف قرارداد مستقل با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند و با مراکز غیرمستقل بیش از ۱۶۰هزار مرکز طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند.
  • چشم‌انداز اقتصاد آمریکا در ۲۰۲۴

    دنياي اقتصاد: برخی از اقتصاددانان و تحلیلگران در آستانه پایان سال ۲۰۲۳، عملکرد جرمی پاول و سایر مقامات فدرال رزرو را مورد بررسی قرار داده‌اند و چشم‌انداز خود را از سال ۲۰۲۴ ارائه کرده‌اند. آنها بر این باورند که عملکرد سیاستی پاول در سال جاری تبعات خود را در سال ۲۰۲۴ آشکار خواهد کرد و باید در انتظار رکودی خفیف در اوایل سال ۲۰۲۴ بود.
  • اقتصاد منطقه یورو در آستانه رکود

    ایبنا: تورم در منطقه یورو در اکتبر گذشته ۰.۱ درصد به صورت ماهانه افزایش یافت. به گزارش الجزیره، بانک ملی قطر در گزارشی اعلام کرد که منطقه یورو با توجه به شرایط سخت مالی و انقباض عمیق در بخش تولید، سال ۲۰۲۳ را در شرایط رکود به پایان خواهد رساند. این بانک در گزارش هفتگی خود نوشت: اقتصاد کلان فعلی منطقه یورو در آستانه رکود است و با وجود بهبود در چرخه تولید که ممکن است تا حدی کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده را کاهش دهد و به اقتصاد آن کمک کند تا از رکود در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ خارج شود، همچنان منقبض و ضعیف است.
  • نرخ بیکاری در هلند افزایش یافت

    نشریه هلند تایمز در گزارش اخیر خود اعلام کرد که نرخ بیکاری در این کشور عضو اتحادیه اروپا طی سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش بوده است. به گزارش یورونیوز، به گفته این نشریه، بیکاری در هلند در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به ۳.۶ درصد رسید، در حالی که در سه ماهه دوم ۳.۵ درصد بود. با این وجود، این نرخ همچنان یکی از پایین‌‌‌ترین نرخ‌‌‌ها در اتحادیه اروپا است. بر اساس این گزارش، همین افزایش جزئی حکایت از پیوستن ۱۶هزار نفر دیگر به خیل افراد بیکار دارد.
  • ژاپن وارد رکود اقتصادی شد

    بر اساس آمارهای دولتی، اقتصاد ژاپن در سه ماه سوم وارد رکود اقتصادی شده و تحلیلگران برای سه ماه چهارم هم انتظار رکود دارند. بر اساس آمارهای دولتی، اقتصاد ژاپن در بازه زمانی جولای تا سپتامبر وارد رکود شده است و به ۲ فصل متوالی رشد پایان داد. تولید ناخالص داخلی در سومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه سوم ۲.۱ درصد کاهش یافت و این کاهش از پیش‌‌‌بینی بازار برابر با ۰.۶ درصد بسیار بیشتر است.
  • سرمایه‌‌‌گذاری ۴.۵ میلیارد پوندی لندن برای رونق تولید

    دولت بریتانیا با انتشار گزارشی در وب‌سایت رسمی خود از سرمایه‌‌‌گذاری ۴.۵ میلیارد پوندی در هشت بخش اقتصادی این کشور و در راستای رونق تولید صنایع بریتانیا خبر داد. این سرمایه‌‌‌گذاری دولت بریتانیا قرار است از ابتدای سال ۲۰۲۵ و طی بازه‌ پنج ساله به بخش‌های صنعتی این کشور تزریق شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر