شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۷۵

  • تزریق مدیریت شده دلاری

    دنیای اقتصاد: مشاهدات نشان می‌دهد حجم عرضه ارز سهمیه‌ای کمتر شده و متقاضیان در صف‌های شبانه‌روزی اقدام به دریافت دلار دولتی می‌کنند. صرافی‌ها می‌گویند بانک مرکزی دلار کمتری می دهد. بانک مرکزی اما در مقابل تخصیص ارز را بدون نقص می‌داند. به عقیده کارشناسان نهاد بازارساز در حال مدیریت تزریق‌های خود به بازار است.
  • ضربه اقتصادی به بازار کتاب

    دنیای‌اقتصاد: نابسامانی شرایط اقتصادی، بازار کتاب را نیز از آسیب‌های خود در امان نگذاشته است. کاهش قدرت خرید افراد به دنبال تشدید تورم، سهم اقلام غیرضروری از جمله کتاب را از سبد خرید خانوار کم کرده است. از سوی دیگر تیراژ چاپ کتاب هم از سوی ناشران کمتر شده است تا با فروش سریع‌تر، بتوانند قیمت را همپای تورم افزایش دهند.
  • جهش فلز زرد با نزول تورم آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: طلای جهانی روند معاملاتی خود در روز گذشته را در محدوده مثبت آغاز کرد. شواهد گویای آن است که این دارایی پس از انتشار داده‌های تورمی و ناامیدی شاخص دلار از تشدید دوباره سیاست‌های پولی انقباضی با رشد روبه‌رو شد و تا ۱۹۷۶ دلار به ازای هر اونس بالا رفت ولی سپس با کاهش روبه‌رو شد و در ساعت ۱۹ به وقت تهران قیمتی معادل ۱۹۶۰ دلار را به ثبت رساند.
  • آشوب اقتصادی در اسرائیل

    فارس: وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفته است که به دلیل لزوم اولویت‌‌‌بندی اقتصادی در سایه جنگ غزه، ۶ وزارتخانه تعطیل شوند، در همین حال بودجه وزارت خارجه این رژیم برای دروغ‌‌‌پردازی درباره جنگ غزه، ته کشید. رسانه‌‌‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که وزارت دارایی این رژیم توصیه‌‌‌ کرده به دلیل نیاز به ترتیب‌‌‌دادن اولویت‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی جدید در سایه جنگ غزه، ۶ وزارتخانه را فورا تعطیل کنند. کانال اسرائیلی «کان» اعلام کرد که «بزالل اسموتریچ»، وزیر دارایی اسرائیل توصیه کرده دفاتر ۶ وزارتخانه را در آغاز سال ۲۰۲۴ تعطیل کنند که شامل وزارت امور و سنت‌‌‌های قدس، وزارت میراث، وزارت دیاسپورا (‌‌‌وزارت مهاجرت و آوارگان قومی که برای بهبود چهره اسرائیل در خارج تاسیس شده)، وزارت شهرک‌‌‌سازی و ماموریت‌‌‌های داخلی و دو وزارتخانه تعاون و برابری اجتماعی است.
  • تورم انگلیس کاهشی شد

    تورم بریتانیا در ماه اکتبر بیش از حد انتظار کاهش یافت، زیرا قیمت انرژی خانوارها نسبت به سال گذشته کاهش یافت و همچنین کاهش گسترده‌‌‌تری از فشار قیمت‌ها وجود داشت که باعث تسکین بانک انگلستان و نخست‌‌‌وزیر ریشی سوناک شد.
  • بازگشت رکود به اقتصاد ژاپن؟

    تولید ناخالص داخلی ژاپن در سه‌ماهه سوم ۰.۵‌درصد کاهش یافت. به گزارش بیزنس، بر اساس گزارش اولیه که دفتر کابینه ژاپن منتشر کرد، اقتصاد ژاپن در سه‌ماهه سوم نسبت به دوره سه‌ماهه قبل ۰.۵‌درصد کاهش یافت. این رقم کمتر از انتظار تحلیلگران بود. به‌‌‌طور سالانه، تولید ناخالص داخلی ژاپن (GDP) در دوره ژوئیه تا سپتامبر ۲.۱‌درصد کاهش یافت.
  • نرخ بهره دوباره پایین می‌آید؟

    بانک بزرگ اروپایی اعلام کرد اقتصاد آمریکا در سال آینده میلادی وارد رکود می‌شود و فدرال رزرو مجبور است نرخ بهره را به شدت پایین بیاورد.
  • یک اژدهای اهلی

    دنیای‌اقتصاد – علیرضا کتانی: در جریان ملاقات جو بایدن با شی‌جین‌پینگ کارشناسان معتقدند این ملاقات دیداری خواهد بود که در آن سران دو کشور برای جلوگیری از تشدید شکاف‌‌‌‌‌‌ها مذاکره می‌کنند. جنگ در خاورمیانه با حمایت آمریکا از اسرائیل و چین (همراه با روسیه) در تعمیق پیوندها با ایران، تهدیدی برای تبدیل‌شدن به صحنه دیگری برای رقابت قدرت‌های بزرگ است. در دریای چین جنوبی، چین کشتی‌های فیلیپینی را مورد آزار قرار می‌دهد و هواپیماهای خود را به‌طور خطرناکی نزدیک به هواپیماهای آمریکایی به پرواز درمی‌آورد. سال‌آینده روابط چین و آمریکا چالش‌های بیشتری خواهد داشت. در انتخابات ژانویه تایوان، نامزدی که از سوی پکن تحقیر شده‌است، ممکن است در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود. این خطر نیز وجود دارد که دیدگاه آمریکا نسبت به‌قدرت چین به‌کاریکاتور تبدیل شود و باعث ایجاد تقابل و در بدترین حالت، یک درگیری قابل‌اجتناب شود. به گزارش اکونومیست تلاش آمریکا برای منزوی‌کردن اقتصاد چین می‌تواند منجر به کاهش ۷‌درصدی تولید ناخالص داخلی جهان شود. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد یک چین ضعیف نیز خطری برای اقتصاد آمریکا و سراسر جهان باشد.
  • جریمه مالیاتی برای بانک‌هایی که وام مسکن ندادند

    مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره جریمه مالیاتی بانک‌هایی که طبق قانون نسبت به پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن اقدام نکردند، اظهار کرد: در حال‌حاضر حدود ۶۳‌هزار‌ میلیارد‌تومان برگه تشخیص جریمه مالیاتی برای بانک‌ها صادرشده اما برای اجرای آن فعلا اختلاف‌نظر وجود دارد. او ادامه داد: این میزان برگه تشخیص مربوط به تخلفی است که برای بانک‌ها به ازای عدم‌پرداخت تسهیلات به مسکن اعلام‌شده، اما این موضوع مطرح است که وزارت راه و شهرسازی در آن مقطع زمانی طبق قانون نسبت به راه‌اندازی سامانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت این تسهیلات اقدام نکرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است، از این‌رو برای عملیاتی‌شدن این جرائم مالیاتی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد.
  • مصرف خانوارها در اسرائیل به میزان دوره کرونا کاهش یافت

    بانک‌مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که استفاده از کارت‌های اعتباری که شاخصی از مصرف مردم است در سرزمین‌‌‌‌های اشغالی به میزان دوره کرونا کاهش یافته‌است. به گزارش المیادین، بانک‌مرکزی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گفت که اسرائیلی‌‌‌‌ها با گذشت پنج هفته از جنگ علیه غزه کمتر هزینه می‌کنند. بنا به گزارش بانک‌مرکزی این رژیم، از زمان شروع جنگ، استفاده از کارت اعتباری در اسرائیل تا ۲۰‌درصد کاهش یافته‌است. استفاده از کارت اعتباری یک شاخص اصلی برای هزینه‌های مصرف‌کننده است که بیش از نیمی از تولید اقتصادی را نشان می‌دهد. این در حالی است که رسانه‌های رژیم صهیونیستی می‌گویند به‌دنبال تاثیر جنگ غزه بر زندگی اقتصادی اسرائیلی‌‌‌‌ها، داده‌ها نشان می‌دهد که میزان استفاده از کارت‌های اعتباری نسبت به روزهای عادی تا حدود ۸۰‌درصد به‌خصوص در شهرک‌های صهیونیست‌‌‌‌نشین همجوار غزه کاهش یافته‌است.
  • «تجمیع کارت‌های بانکی» سیاست بانک مرکزی نیست

    معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید دارد که سیاست بانک مرکزی تجمیع کارت‌های بانکی نیست و در این حوزه پروژه کهربا را دنبال می‌کنیم. مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در خصوص برنامه این بانک برای تجمیع کارت‌های بانکی گفت: اصلا سیاست ما (بانک مرکزی) تجمیع کارت‌های بانکی نیست. او افزود: این امکان را که مردم بتوانند تمام کارت‌های بانکی را در یک اپلیکیشن قرار دهند و با NFC یا تکنولوژی‌های مشابه خرید انجام دهند دنبال می‌کنیم، ولی بحث تجمیع کارت‌ها مطرح نیست و پروژه کهربا را در این زمینه در حال دنبال کردن هستیم. پروژه کهربا یا طرح کارت هوشمند همراه بانکی که به تراکنش‌های حضوری بدون کارت معروف است، با هدف ارتقای استاندارد‌های امنیتی شبکه پرداخت کشور تا دو ماه آینده قرار است اجرایی شود. طبق اعلام مدیران بانک مرکزی، فعلا ۹ بانک تغییرات لازم برای اجرای این پروژه را عملیاتی کرده‌اند و ۸ شرکت از ۱۲ شرکت پرداخت هم ظرفیت‌های لازم را فعال کرده‌اند. ضمن اینکه حدود ۷۰هزار پایانه فروشگاهی ظرفیت انجام تراکنش‎‌های غیرتماسی از طریق برنامک‌های موبایل را دارند و دو برنامک هوشمند تلفن همراه نیز فعال‌سازی شده و آماده ارائه خدمت به مردم هستند./تسنیم
  • پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از اولویت‌های تامین اجتماعی است

    مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در دیدار با اعضای هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران، داروسازان و داروخانه‌داران را شریک خدمت تامین اجتماعی نامید و گفت: پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌ها نشان از آن دارد که شرایط پایداری منابع سازمان تامین اجتماعی در حال بهبود است. پرداخت مطالبات طرف‌های قرارداد ازجمله داروخانه‌ها اولویت سازمان تامین اجتماعی است و با بهبود شرایط منابع ورودی، وضعیت ما از جهت اجرای تعهدات قراردادی بهتر از شرایط موجود خواهد شد. میرهاشم موسوی در این دیدار افزود: ما در سازمان تامین اجتماعی و شما در صنف دارویی، با هم‌افزایی و با رویکرد خدمت‌رسانی به‌ دنبال رفع مشکلات و انجام کار مردم هستیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر