شماره روزنامه ۶۰۴۵
|

  • دلار زیر سقف جدید

    دنیای اقتصاد: نرخ اکثر شاخص‌های ارزی در راستای روند افزایشی جدید دچار تغییر کانال قیمتی شده‌اند. دلار آزاد نیز که طی روزهای پیاپی در بازه قیمتی ۵۸ هزار و ۵۰۰ تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان می‌کرد با فشار ریسک‌های سیاسی موجود وارد کانال ۶۱ هزار تومانی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این نرخ هم‌اکنون در حال تست مقاومت ۶۲ هزار تومانی است.
  • اروپا علیه اقتصاد آزاد

    دنیای اقتصاد: اقتصاد اروپا در حالی با چالش‌های خود دست و پنجه نرم می‌کند که در آن سوی آتلانتیک، آمریکا در حال فاصله گرفتن از این منطقه است. این در حالی است که تا سال۲۰۱۰، این دو منطقه از سرانه درآمد یکسانی برخودار بودند. با این حال از آن زمان، سرعت رشد اقتصادی ایالات متحده دو برابر بریتانیا و چهار اقتصاد بزرگ اروپایی، یعنی آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا بوده است. از افت در رشد بهره‌وری می‌توان برای توضیح اینکه چرا رشد اقتصادی در اروپا کندتر از همتای آمریکایی خود بوده است یاد کرد؛ اما عوامل افت بهره‌وری را در جای دیگری باید جست‌وجو کرد. فایننشال‌تایمز در یک مقاله، ضمن اشاره به گسترش سهم دولت از همه اقتصادها در دهه‌های اخیر، اعلام کرد که سرعت این روند در اروپا بیشتر بوده و اقتصاد آن را با معضلاتی چون افت در رشد، افزایش کسری بودجه، بنگاه‌های زیان‌ده دولتی، مقررات دست‌وپاگیر، افزایش انحصار و رشد نابرابری مواجه ساخته است.
  • سوخت انتخاباتی طلا

    دنیای اقتصاد: روز گذشته باز شدن بازارها با افزایش تقاضا برای طلا همراه بود. در کنار طلا، بیت‌کوین و بازار رمزارزها نیز از روز شنبه با استقبال خریداران مواجه شده بودند. هرچند دلایل متعددی برای صعودی بودن طلا وجود دارد، اما مهم‌ترین علت این رشد تقاضا در روزهای اخیر در بازار فلزات به خصوص طلا و رمزارزها، پیروزی راست‌ها در دور اول انتخابات فرانسه بود.
  • افزایش ذخایر ارز و طلای کشور

    بانک مرکزی: رئیس کل بانک مرکزی از افزایش ذخایر ارز و طلای این بانک خبر داد و گفت: تخصیص و تامین ارز متناسب با تولید هر سال صعودی شده است. محمدرضا فرزین با بیان اینکه بدون کنترل قیمت ارز، کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی و رشد تشکیل سرمایه محقق نمی‌شد، گفت: یکی از اهداف اصلی بانک مرکزی افزایش ذخایر ارزی است و با اطمینان می‌توان گفت که ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلا در حال افزایش است. او با تاکید بر اینکه سیاست ارزی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که تعادل بنگاه‌های اقتصادی به هم نریزد، خاطرنشان کرد: با ایجاد مرکز مبادله هم به کالاهای اساسی با نرخ مصوب مجلس یعنی ۲۸۵۰۰تومان ارز تخصیص می‌یابد و هم ارز مورد نیاز بنگاه‌ها برای واردات کالاهای مورد نیاز تخصیص می‌یابد.
  • دوئل در زمین اقتصاد

    دنیای اقتصاد: با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ۸تیرماه، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان به دور دوم انتخابات راه یافتند. با توجه به اولویت بالای اقتصاد از نگاه عموم مردم و خواست آنها از رئیس‌جمهور آینده برای سامان‌دهی اوضاع اقتصادی، به نظر می‌رسد نگاهی به دیدگاه‌های اقتصادی این دو رئیس اهمیت بالایی داشته باشد.بررسی اظهارات اقتصادی که تاکنون از سوی مسعود پزشکیان مطرح شده است، نشان می‌دهد او تاکید جدی بر نقش ارتباطات بین‌المللی و رفع تحریم‌ها بر رشد و شکوفایی اقتصادی دارد.
  • دو عامل شارژ دلار

    دنیای اقتصاد: در روز‌های اخیر بازار غیر‌رسمی ارز تهران روند افزایشی جدیدی را آغاز کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اخبار درگیری‌های منطقه‌ای نقش قابل توجهی بر شکل‌گیری این روند افزایشی داشته است. با تشدید تنش‌های نظامی در لبنان و یمن انتظارات تورمی فعلان بازار نیز افزایش یافته و در نتیجه نرخ ارز رشد کرده است.
  • موانع اقتصادی توسعه بیمه‌های زندگی

    مهرنوش چراغی/کارشناس صنعت بیمه
    صنعت بیمه یکی از ارکان مهم در اقتصاد است که در کنار سایر نهادهای مالی مانند بانک‌ها و بازار سرمایه، وظیفه تامین مالی واحدهای اقتصادی را بر عهده دارد. به علاوه این صنعت با ایجاد حس امنیت و آرامش، زمینه فعالیت‌های تولیدی را نیز گسترش می‌دهد. اما به‌رغم سابقه طولانی صنعت بیمه، بررسی شاخص‌های ضریب نفوذ، درصد حق بیمه کشور از کل حق بیمه جهانی به‌ویژه در بخش بیمه‌های زندگی حکایت از آن دارد که این صنعت نتوانسته است به جایگاه خود دست پیدا کند. تقاضای بیمه‌های زندگی از متغیرهای کلیدی اقتصاد کلان مانند سطح اشتغال، درآمد، تورم، نرخ ارز و... تاثیر می‌پذیرد. درحقیقت با توجه به نظریه انتظارات عقلایی، عاملان اقتصادی در تصمیم‌گیری‌های خود تمام اطلاعات را لحاظ می‌کنند. در نتیجه با تغییر متغیرهای کلان اقتصادی انتظار می‌رود تقاضای بیمه زندگی تغییر کند.
  • آمار تراز تجاری در فصل اول

    بانک مرکزی: تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد در سه‌ماه نخست امسال درآمدهای ارزی کشور به ۲۵.۵میلیارد دلار رسید. در این مدت مازاد تراز تجاری کشور معادل ۵۱.۳درصد نسبت به مقطع مشابه سال گذشته افزایش یافته است.تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد در سه ماه نخست امسال صادرات نفتی و غیرنفتی کشور به ۲۵.۵میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۶درصدی افزایش یافته است. مازاد تراز تجاری کشور نیز در سه ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۱.۴درصدی از ۷.۴میلیارد دلار به ۱۱.۲میلیارد دلار رسیده است. بانک مرکزی همچنین ۱۷میلیارد و ۴۱۷میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی از ابتدای سال جاری تا ۸تیرماه تامین کرده است که ۳میلیارد و ۹۷۵میلیون دلار ارز سهم کالاهای اساسی و دارو بوده است.
  • انتصاب سرپرست جدید پژوهشکده پولی و بانکی

    بانک مرکزی: محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی طی حکمی کوروش پرویزیان را به‌عنوان سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی منصوب کرد. اصغر ابوالحسنی، قائم‌مقام بانک مرکزی در مراسم تکریم و معارفه که با حضور یکتا اشرفی، معاون توسعه مدیریت و منابع این بانک، مدیران بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد، اظهار کرد: پژوهشکده پولی و بانکی می‌تواند مرجع مناسبی برای متخصصان و بانکداران کشور باشد. او ارائه تصویر مناسب از دستاورد‌های پژوهشکده پولی و بانکی، ورود بیشتر به حوزه ترجمه کتب، افزایش ارتباط با دانشگاه‌ها، تقویت ارتباط با نهاد‌های پژوهشی موثر بین‌المللی را از راهبرد‌های مطلوب پژوهشکده پولی و بانکی دانست.
  • سیگنال جدید برای کاهش نرخ بهره

    دنیای اقتصاد: براساس تازه‌ترین گزارش منتشر شده از سوی بلومبرگ، نظرسنجی انجام شده توسط این آژانس خبری نشان می‌دهد که به احتمال زیاد بازار کار آمریکا در ژوئن با رشد ۱۹۰هزار نفری روبه‌رو باشد. علت این موضوع هم کاهش احتمالی نرخ رشد دستمزدها خواهد بود.
  • ثبات چشم‏‏‌انداز اقتصادی چین تایید شد

    ایسنا: وزارت دارایی چین تایید رتبه‌‌‌بندی موسسه اس‌‌‌اند‌‌‌پی گلوبال در مورد چشم‌‌‌انداز چین را نشان‌دهنده به رسمیت شناختن انعطاف‌‌‌پذیری اقتصادی چین اعلام کرد.موسسه رتبه‌‌‌بندی اس‌‌‌اند پی گلوبال رتبه +A را برای چین با چشم‌‌‌اندازی باثبات تایید کرد و وزارت دارایی چین در این مورد اظهار کرد که این آژانس رتبه‌‌‌بندی، انعطاف‌‌‌پذیری و چشم‌‌‌انداز اقتصاد کلان چین را به رسمیت می‌‌‌شناسد.
  • برنامه جدید مالیاتی آلمان در کاهش نرخ تورم

    ایسنا: وزیر دارایی آلمان کاهش مالیات بر درآمد برنامه‌‌‌ریزی شده را تغییر نخواهد داد. کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان اظهار کرد در برابر فشار اعضای ائتلاف دولتی در لغو برنامه‌های میلیارد‌ یورویی خود برای کاهش مالیات بر درآمد شخصی برای کاهش اثرات خزنده تورم، تسلیم نمی‌شود. در اوایل این ماه، لیندنر از برنامه‌های کاهش مالیات بر درآمد به مبلغ ۲۳ میلیارد یورو (۲۵ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۲۶ رونمایی کرد. بر اساس این طرح، کمک هزینه معاف از مالیات در سه مرحله افزایش می‌‌‌یابد و سطح درآمدی که بالاترین نرخ مالیات را ایجاد می‌‌‌کند نیز افزایش می‌‌‌یابد. او گفت که با مخالفت شرکای ائتلافی خود، حزب سوسیال دموکرات مستقل آلمان و سبزها مواجه است. در روزنامه شنبه آلمان به نقل از او آمده است که در زمان یک وزیر دارایی لیبرال، این اتفاق نمی‌‌‌افتد که دولت معافیت مالیاتی و آستانه بالای مالیات برای افزایش قیمت‌‌‌ها را تعدیل کند. این کاهش‌‌‌ها برای خنثی کردن کشش مالی طراحی شدند و به موجب آن دستمزدها به دلیل تورم افزایش می‌‌‌یابد و این به نوبه خود منجر به پرداخت سطح بالاتری از مالیات بر درآمد مردم می‌شود زیرا آنان به میدان‌‌‌های مالیاتی بالاتر کشیده می‌شوند. اینوست گزارش کرد، برخلاف چندین اقتصاد بزرگ دیگر مانند ایالات‌‌‌متحده، کانادا و سوئیس، سیستم مالیاتی تصاعدی آلمان به‌‌‌طور خودکار با تورم تنظیم نمی‌شود.
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره کسری بودجه آمریکا

    تسنیم: صندوق بین‌المللی پول (IMF) در گزارشی هشدار داد که کسری بودجه و بدهی‌‌‌های فزاینده دولت آمریکا خطر فزاینده برای اقتصاد جهانی است و باید فورا به آن رسیدگی شود.به گزارش راشاتودی، داده‌ها نشان می‌دهد که بدهی ملی این کشور در حال انباشته شدن است و به ۳۵ تریلیون دلار نزدیک شده است. طبق آخرین آمار صندوق بین‌المللی پول، کسری بودجه فدرال آمریکا از ۱.۴ تریلیون دلار در سال مالی ۲۰۲۲ به ۱.۷ تریلیون دلار در سال گذشته میلادی افزایش یافته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر