شماره روزنامه ۶۰۴۸
|

  • روایت اکونومیست از ثروتمندترین‌ها

    دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست در گزارشی، رده‌بندی ثروتمندترین کشورهای جهان را منتشر کرد. این رده بندی تولیدناخالص داخلی سرانه را بر اساس سه شاخص متفاوت مقایسه می‌کند. «دنیای‌اقتصاد» برای درک بهتر این رده‌بندی‌ها، جایگاه ایران را با چین، ترکیه و امارات متحده عربی مقایسه کرده است.
  • رصد انتخاباتی دلار

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که ریسک‌های معاملاتی در سطح بالایی قرار دارند. مشاهدات نشان می‌دهد بازار با یک شوک افزایشی به استقبال دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رفته است. به عقیده تحلیلگران احتمال تخلیه این ریسک‏‏‌ها درصورت پیروزی یکی از دو جناح وجود دارد. در نهایت می‌توان گفت چشم فعالان ارزی به خروجی صندوق‌های رای است.
  • آمار اشتغال علیه بایدن

    دنیای‌اقتصاد: وزارت کار ایالات‌متحده با انتشار داده‌های شغلی ماه ژوئن ‌بار دیگر توجه سیاستگذاران کمیته فدرال‌رزرو را به خود جلب کرد و تمرکز آنها را بر تغییر جهت سیاست‌های پولی افزایش داد. آمارها حاکی از آن است که نرخ بیکاری با افزایش ۰.۱‌واحد‌درصدی نسبت به ماه مه به بالاترین سطح ۳۱ ماهه خود رسید. بر این اساس نرخ بیکاری با پیشی‌گرفتن از برآوردها مبنی‌بر درجازدن در سطوح قبلی (۴‌درصدی)، در پله ۴.۱‌درصدی ایستاد، اما درمیان این ارقام نگران‌کننده، ایجاد مشاغل جدید فراتر از انتظارات توانست اندکی اوضاع را بهبود بخشد. قابل‌ذکر است که در ماه مذکور، ۲۰۶‌هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شد که نسبت به پیش‌بینی‌ها ۱۶‌هزار نفر افزایش یافت و نسبت به ماه قبل حدود ۴‌هزار نفر کاهشی شد.
  • ایستگاه بعدی بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: بیت‌کوین درحالی به زیر ۵۴‌هزار دلار رسیده که بسیاری اعتقاد داشتند روند صعودی آن ادامه دارد. اما سوال اصلی اینجاست که آیا واقعا روند صعودی بیت‌کوین به پایان رسیده یا همچنان می‌توان به رشد قیمت امید داشت؟ درحال حاضر مبهم بودن سیاست آتی فدرال رزرو بزرگ‌ترین علت ریزش قیمت رمزارزها است.
  • تنظیم ارزی بازارساز

    دنیای اقتصاد: دست فروشندگان ارز بالا رفت. درحالی که به‌واسطه تشدید برخی ریسک‌های داخلی و خارجی روند بازار ارز غیررسمی افزایشی شده بود، روز گذشته فضای بازار به کلی تغییر کرد و نرخ شاخص‌های ارزی کاهشی شد. برخی از بازیگران بازار ارز معتقدند که فشار کاهشی ایجاد شده در بازار می‌تواند ناشی از مانور بانک مرکزی باشد. در این راستا نرخ دلار آزاد مجددا به کانال ۶۰ هزار تومانی بازگشت.
  • فرار تعرفه‌ای با بلیت مکزیک

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: صف کامیون‌‌‌های بیکار که سعی می‌‌‌کنند وارد آمریکا شوند، موضوعی معمول در مرز مکزیک است. با این حال، اکنون کامیون‌‌‌های زیادی در گذرگاه اوتای مسا، که کالیفرنیا و تیووانا را از هم جدا می‌کند، در سمت آمریکایی مرز و برای ورود به مکزیک صف می‌‌‌کشند. این کامیون‌‌‌ها مسافت زیادی را نمی‌‌‌پیمایند. آنها کانتینرهای حمل و نقل خود را در انبارهای تازه‌‌‌ساز در ۱۵ کیلومتری جنوب مرز آمریکا تخلیه می‌‌‌کنند و سپس کالاها در هزاران بسته کوچک جدا شده و به آمریکا برمی‌گردند. به گزارش اکونومیست اگرچه در این فرآیند کالاها از چین به آمریکا وارد می‌‌‌شوند، اما هیچ تعرفه‌ای برای این کالاها پرداخت نمی‌شود. واردات دو‌مرحله‌ای روشی است که در آن برخی بازرگانان با استفاده از آن، از خلأ موجود در قوانین تجارت آمریکا که به عنوان معافیت «‌de minimis‌‌» شناخته می‌شود، بهره می‌گیرند تا تعرفه‌‌‌ها را دور بزنند. de minimis در زبان اسپانیایی به اصطلاحی اشاره دارد که منظور آن این است که محموله «کوچک‌تر از آن است که بتوان به آن خرده گرفت». این خلأ قانونی به بسته‌هایی با ارزش کمتر از ۸۰۰ دلار اجازه می‌دهد که بدون تعرفه وارد آمریکا شوند.
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم سن‌پترزبورگ روسیه شد

    ایسنا: برای توسعه مناسبات پولی و بانکی، رئیس‌کل بانک مرکزی عازم سن‌پترزبورگ روسیه شد. محمدرضا فرزین برای شرکت در کنگره مالی روسیه و انجام مذاکرات دوجانبه با همتای خود در حوزه پولی و بانکی، تهران را به مقصد سن پترزبورگ روسیه ترک کرد.
  • بیش از ۱۸میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شد

    بانک مرکزی: از اول فروردین‌تا ۹تیر۱۴۰۳، معادل ۱۸میلیارد و ۶۵میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ‌برای کالاهای اساسی ۴میلیارد و ۶۹میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۰میلیارد و ۲۰۸میلیون دلار و برای خدمات ۳۵۳میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۳میلیارد و ۴۳۵میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
  • روزه سکوت پاول

    دنیای اقتصاد: دیروز در یک نشست خبری در حاشیه نشست سالانه سران بانک مرکزی اروپا، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات‌متحده و کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB)، در مقابل خبرنگاران ظاهر شدند تا پاسخگوی سوالاتشان باشند. این نشست در زمانی برگزار شد که تحلیلگران و سرمایه‌گذاران منتظر اعلام تاریخ کاهش نرخ بهره آمریکا بودند و پاول در پاسخ به این پرسش، جواب دقیقی ارائه نکرد.
  • روند کاهنده نرخ رشد نقدینگی همگام با رشد تولید

    بانک مرکزي: با مدیریت کل‌های پولی توسط بانک مرکزی در دولت سیزدهم، نرخ رشد نقدینگی که در پایان شهریورماه ۱۴۰۰ به رقم ۴۰.۵ درصد رسیده بود در روند نزولی قابل توجه، این متغیر در پایان سال ۱۴۰۱ به رقم ۳۱.۱ درصد و در پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۴.۳ درصد کاهش یافت.
  • افزایش روزهای کاری یونان به ۶ روز

    تسنیم: دولت یونان در اقدامی بی‌‌‌سابقه در میان اعضای اتحادیه اروپا، برای تقویت اقتصاد خود به کسب‌‌‌وکارهای بیشتری اجازه داد تا هفته کاری شش روزه را به کارمندان خود تحمیل کنند. به گزارش راشاتودی، دولت یونان به کسب‌‌‌وکارهای بیشتری اجازه داده است تا هفته‌‌‌ای شش روزه را به کارمندان خود تحمیل کنند تا اقتصاد در حال مبارزه این کشور را تقویت کنند. یونان نخستین عضو اتحادیه اروپا است که این اقدام را اتخاذ کرده است. بر اساس این قانون که از اول ژوئیه اجرایی شد، این طرح شش روزه محدود به مشاغلی از بخش خصوصی خواهد شد که خدمات شبانه‌‌‌روزی ارائه می‌دهند و همچنین آنهایی که حجم کار بسیار بالایی را تجربه می‌‌‌کنند.
  • تورم کره‌‌‌جنوبی به پایین‌‌‌ترین حد ۱۱ ماهه رسید

    مهر: داده‌های رسمی روز سه‌‌‌شنبه نشان داد که تورم مصرف‌‌‌کننده کره‌جنوبی در ژوئن به پایین‌‌‌ترین حد خود در ۱۱ ماه گذشته و به پایین‌‌‌تر از حد انتظارات بازار رسیده است. بر اساس گزارش مرکز آمار کره جنوبی، شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده در این کشور در ماه ژوئن ۲.۴درصد بیشتر از سال گذشته افزایش یافت که کندتر از رشد ۲.۷درصدی در ماه مه و ضعیف‌‌‌ترین رشد از ماه ژوئیه ۲۰۲۳ بوده است. این رقم همچنین بسیار پایین‌‌‌تر از میانگین رشد ۲.۷درصدی در نظرسنجی رویترز بوده است. معاون وزیر دارایی این کشور گفت که انتظار می‌‌‌رود تورم مصرف‌‌‌کننده در نیمه دوم سال جاری روی سطح پایین تا متوسط ۲ درصد تثبیت شود و متعهد شد تداوم اقدامات سیاستی برای کنترل قیمت‌‌‌ها ادامه داشته باشد.
  • اقتصاد ژاپن بر سر دوراهی

    ایسنا: شاخص مدیران خرید نشان می‌دهد که فعالیت خدمات ژاپن برای نخستین‌‌‌بار در ۲ سال گذشته کاهش می‌‌‌یابد. نظرسنجی نشان داد که فعالیت خدمات ژاپن برای نخستین‌‌‌بار در نزدیک به دو سال در ژوئن با کاهش تقاضای داخلی کاهش یافت، اگرچه شاخص‌‌‌های اعتماد تجاری و استخدام همچنان خوش‌‌‌بین بودند. بخش خدمات باعث رشد اقتصادی در ژاپن شده است و عملکرد ضعیف تولید را خنثی کرده است. نظرسنجی S&P Global Market Intelligence نشان داد که شاخص نهایی مدیران خرید خدمات از ۵۳.۸ در ماه مه به ۴۹.۴ در ژوئن کاهش یافت و ۲۱ ماه متوالی رشد داشت. ین ضعیف که در سال جاری بیش از ۱۲ درصد کاهش یافته است، همچنین تقاضای خارج از کشور برای خدمات ژاپنی را تقویت کرد. رشد اشتغال و اعتماد کسب‌وکار در ۱۲ ماه آینده اگرچه با سرعت کمتر، نسبتا قوی باقی مانده است. افزایش دستمزدها و هزینه‌های مواد، شرکت‌ها را وادار کرد تا به افزایش قیمت‌‌‌ها برای مصرف‌‌‌کنندگان ادامه دهند. طبق گزارش رویترز، شاخص مدیران خرید ترکیبی که ترکیبی از ارقام فعالیت‌‌‌های تولیدی و خدماتی است، از ۵۲.۶ در ماه مه به ۴۹.۷ در ژوئن سقوط کرد و نخستین‌باری است که این شاخص به زیر ۵۰ در هفت ماه گذشته سقوط کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر