شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

  • عامل جدایی سیاستگذار و اقتصاددان

    دنیای اقتصاد-گروه سیاستگذاری: درحالی‌که موضوعات مورد بررسی رشته اقتصاد هر روز گسترده‌تر می‌شود، به نظر می‌رسد میان آنچه اقتصاددانان ارائه می‌دهند و آنچه سیاستگذاران لازم دارند فاصله قابل توجهی وجود دارد. یک اقتصاددان در یادداشت خود در روزنامه فایننشال‌تایمز به این موضوع پرداخته است و بیان می‌کند که این آشفتگی واقعا وجود دارد. به گفته او اقتصاددانان می‌توانند به روش‌هایی از سطح فعلی این فاصله بکاهند و برای ایفای نقش کاربردی‌تر در جامعه گام بردارند. بهبود دسترسی به داده‌ها از سوی دولت‌ها و عدم اصرار برای پاسخ به سوالات جدید دو پیشنهاد مهمی هستند که نویسنده برای هدفمندتر شدن پژوهش‌ها در رشته اقتصاد ارائه می‌دهد.
  • ماجرای افت قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار نقدی در بازار روز شنبه به کف کانال ۶۲هزار تومانی رسید. تحلیلگران ۳عامل مختلف سیاسی-اقتصادی را به‌عنوان محرک‌های کاهشی نرخ ارز مطرح می‌کنند. نخست کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، دوم وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و سوم اخبار مثبت درآمد‌های نفتی.
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند

    تسنیم: شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام سابق صندوق بین‌المللی پول (IMF) هشدار داد که تسلیحاتی کردن دلار آمریکا از طریق توقیف دارایی‌های بلوکه‌شده روسیه، روند جهانی دلارزدایی را تسریع می‌کند. به گزارش راشاتودی، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا این هفته لایحه‌ای را امضا کرد که اجازه می‌دهد دارایی‌های دولتی روسیه در این کشور به نفع واشنگتن مصادره شود. آمریکا از مدت‌ها قبل بر مصادره این وجوه برای کمک به اوکراین و استفاده از آنها در جنگ علیه روسیه اصرار داشته است.
  • سیاست بانک مرکزی ترکیه تغییر نکرد

    ایسنا: بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را ۵۰درصد نگه داشت. بانک مرکزی جمهوری ترکیه (CBRT) اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰درصد نگه می‌دارد. کمیته سیاست پولی استدلال کرد که به‌دلیل تاخیر بین افزایش نرخ‌ها و تاثیر آن بر تورم، توقف در انقباض الزامی است. بانک افزود که «به‌شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند.» بانک ترکیه گفت: تا زمانی که شاهد کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد و تا زمانی که انتظارات تورمی به محدوده پیش‌بینی‌شده بازنگردد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد. این سازمان مجددا تاکید کرد که آماده است تا در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، نرخ‌ها را بیشتر افزایش دهد.
  • فرانسه از فهرست ۱۰اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود

    تسنیم: بر اساس گزارش به‌روز شده چشم‌انداز جهانی صندوق بین‌المللی پول، رشد آهسته اقتصاد فرانسه، این کشور را ظرف پنج سال آینده از فهرست ۱۰اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد کرد.
  • سقوط ین با اقدام بانک مرکزی ژاپن

    ایسنا: بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت و پس از این تصمیم، ین در برابر دلار به پایین‌ترین میزان خود در ۳۴سال اخیر رسید. بانک مرکزی ژاپن (BoJ) اعلام کرد مطابق با انتظارات بازار، نرخ بهره خود را در صفر درصد حفظ خواهد کرد.
  • تهدید اقتصاد آمریکا

    دنیای اقتصاد: اقتصاد آمریکا بر خلاف نظر برخی از صاحب‌نظران مالی با تورم چسبنده مواجه شده و تمرکز جرمی پاول و سایر سیاستگذاران بر آغاز سیاست‌های انبساطی را کاهش داده است. دلیل این ادعا را می‌توان از گزارش‌های اقتصادی اخیر این کشور از جمله نرخ بیکاری، داده‌های شغلی، نرخ تورم، رشد اقتصادی و در آخر گزارش هزینه‌های مصرف‌کننده جست‌وجو کرد.
  • کمترین رشد آمریکا در پسا کرونا

    دنیای اقتصاد: در حالی که انتظارات از رشد ۲.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه اول ۲۰۲۴ حکایت داشت، گزارش جدید دفتر تحلیل اقتصادی این کشور در روز پنج‌شنبه با انتشار آمار رشد در این بازه، پیش‌بینی‌ها را رد کرد. بر این اساس رشد اقتصادی در فصل اول سال جاری در پله ۱.۶ درصدی ایستاد و به پایین‌ترین سطح خود در ۶ فصل اخیر رسید.
  • تسهیل تامین مالی شرکتی با برات

    دنیای اقتصاد: نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین به تازگی در شبکه بانکی کشور منتشر شده است. طبق تعاریف حقوقی، برات نوشته‌ای است که به موجب آن شخصی به شخص دیگر دستور می‌دهد که در موعد معین مبلغی را به شخص سومی یا به هر کسی که وی حواله دهد، بپردازد. حال برات شکل الکترونیکی نیز پیدا کرده است. به نظر می‌رسد الکترونیکی شدن فرآیند صدور برات می‌تواند به تامین مالی شرکت‌ها کمک و حکمرانی ریال را تقویت کند.
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دارها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.
  • زمان حراج بعدی شمش طلا

    مرکز مبادله ایران: بر اساس شیوه‌نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ ۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و وجه الضمان مبلغ ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه‌الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود. این گزارش حاکی است، طی ۲۰ جلسه گذشته ۲۷۱۶کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفته است.
  • سوال همتی در خصوص انحلال بانک‌ها

    دنیای اقتصاد : روز گذشته عبدالناصر همتی در صفحه مجازی خود سوالی در خصوص موسساتی که قرار است منحل شوند مطرح کرد. عبدالناصر همتی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در صفحات مجازی خود نوشت: «رئیس‌جمهور: «در سال گذشته ۳ موسسه بانکی متخلف را منحل کردیم. امسال هم بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل می‌شوند». از ۳ موسسه بانکی مورد اشاره ایشان، «توسعه» و «کاسپین» از قبل عملا منحل شده بودند و فعالیت خاصی نداشتند. موسسه اعتباری «نور» هم تعهداتش نسبت به سپرده‌گذاران به بانک ملی ایران منتقل و مشکلاتش همچنان باقی است. خوب بود که جناب آقای رئیسی مشخص می‌کردند، بانک‌های متخلف مورد‌نظرشان، با ناترازی سنگین و با بیش از ۴۵۰هزار میلیارد تومان اضافه برداشت که در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵برابر قبل شده است، چگونه منحل خواهند شد؟! کسری‌های آنها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟»
  • باند فرود تورم خوراکی‌ها

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران در گزارشی، جزئیات تورم خوراکی‌ها در نخستین ماه سال جاری را منتشر کرد. در این گزارش تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری اندازه‌گیری شده و نسبت به ماه و سال قبل سنجیده می‌شوند. پیش‌تر تورم ماهانه و نقطه به نقطه خوراکی‌ها در فروردین به ترتیب ۲.۹ و ۲۳.۸درصد اعلام شده بود. نکته قابل توجه درباره آمار تورم خوراکی، قرارگرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه در پایین‌ترین سطح دو سال اخیر است. آمارها حاکی از آن است تورم خوراکی‌ها طی دو سال گذشته، از سقف بیش از ۸۰درصدی خود در اردیبهشت۱۴۰۱ به حدود ۲۰درصد در فروردین۱۴۰۳ کاهش یافته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر