شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • فاصله‌گیری دلار از بازه هیجان

    دنیای اقتصاد: روند نرخ شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته نیز کاهشی بود. به‌نظر می‌رسد هیجانات بازار ارز در حال فروکش کردن است. مقامات رسمی از تداوم ثبات در بازار سخن به میان آورده و کفه بازار نیز به نفع فروشندگان است. این در حالی است که برخی از فعالان معتقدند با انتشار نخستین اخبار منفی شرایط بازار مجددا هیجانی خواهد شد.
  • بانک‌ها در تله آفساید

    دنیای اقتصاد: از مدت‌ها قبل بحث واگذاری دو باشگاه پرطرفدار پایتخت به صندوق‌های بازنشستگی کلید خورده بود که در نهایت متوقف شد. به این ترتیب در گام بعدی قرعه به نام بانک‌های غیردولتی افتاد و در روزهای پایانی سال۱۴۰۲، وزیر ورزش از صدور مجوز واگذاری سرخابی‌ها به بانک‌ها خبر داد. پس از حدود یک‌ماه از انتشار این خبر، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به این واگذاری واکنش نشان داد و اعلام کرد این واگذاری ناقض مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال۱۳۹۴ است و از سوی دیگر کاملا برخلاف منویات مقام معظم رهبری به شمار می‌رود. گذشته از این مشکلات حقوقی، این واگذاری نمایان‌گر نگاه قلک‌گونه به بانک‌ها از سوی مسوولان کشور است و در عمل، نه به نفع بانک عمل می‌کند و نه فایده‌ای برای باشگاه‌ها دارد. در شرایط فعلی این بانک‌ها به دارایی‌های نقدپذیر و باکیفیت در ترازنامه خود احتیاج دارند و از سوی دیگر، بیم آن می‌رود به واسطه عدم تجربه در امر باشگاه‌داری، این پروژه به شکست بینجامد.
  • خروج فلز زرد از محدوده امن؟

    دنیای اقتصاد: با کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک طی روز‌های اخیر، فلز زرد که به عنوان پناه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در بحران‌های مالی شناخته می‌شود، شیب نزولی به خود گرفت و با افت ۰.۵ واحد درصدی با قیمت ۲۳۷۴ دلار در ساعت ۱۶ و۳۰ دقیقه به وقت تهران در حال معامله بود. در این میان رفتار سینوسی رمزارز برتر کریپتو در روز‌های اخیر نیز بررسی شد.
  • نرخ بیکاری انگلیس در قله ۶ ماهه

    فارس: اقتصاد ضعیف انگلیس باعث شده نرخ بیکاری به بیشترین میزان ۶ ماه گذشته و سرعت بیکار شدن شهروندان این کشور به بیشترین میزان از دوران کرونا برسد. بیزینس‌تایمز اعلام کرد که تعداد مشاغل انگلیس کاهش یافته و وضعیت بیکاری در این کشور به بیشترین میزان در ۶ ما گذشته رسیده و آمارها از اقتصاد ضعیف این کشور حکایت دارد.
  • حراج شمش طلا پس از ۱۱ سال تعلیق در ویتنام

    ایسنا: روزنامه بانک دولتی ویتنام گزارش داد که این بانک حراج شمش طلا را پس از ۱۱سال تعلیق، در بحبوحه تلاش برای افزایش عرضه این فلز گران‌بها به بازار، از سر خواهد گرفت.
  • کسری بودجه ترکیه ۲‌برابر شد

    ایسنا: ترکیه در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، کسری بودجه ۱۶.۶ میلیارد دلاری ثبت کرد. ارقام رسمی نشان داد که تراز بودجه ترکیه در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۵۱۳.۵میلیارد لیر (۱۶.۶ میلیارد دلار) کسری داشته که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو برابر شده است.
  • چرا سکه در مرکز مبادله به‌نرخ حاشیه بازار حراج می‌شود؟

    تسنیم: عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی درباره اینکه «چرا سکه در مرکز مبادله به‌نرخ حاشیه بازار حراج می‌شود؟» گفت: اگر بانک مرکزی سکه را با نرخ ارز مرکز مبادله می‌فروخت، اختلاف نرخ با بازار عامل تحریک تقاضای سفته‌بازی و توزیع ناعادلانه ثروت می‌شد. مهدی هادیان، عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در هفته‌های اخیر این ابهام مطرح شده است؛ «چرا در تامین ارز، روش فروش سکه در مرکز مبادله مبنای عمل قرار نمی‌گیرد؟» به این معنی که ارز تامین کالاهای وارداتی کشور با نرخ بازار آزاد تامین شود، بعضا نیز می‌گویند؛ «چرا در حراج سکه، نرخ‌ دلار مرکز مبادله یعنی نرخ رسمی ارز مبنای قیمت‌گذاری قرار نمی‌گیرد؟» هادیان اضافه کرد: در پاسخ باید گفت که تقاضای اسکناس ارز و شمش طلا و سکه برای معاملات روزمره و نیازهای مصرفی یا تجاری نیست، بلکه برای تقاضای سفته‌بازی و سرمایه‌گذاری و به‌عنوان وسیله ذخیره ارزش است.
  • نرخ بهره اروپا به زودی کاهش می‌یابد

    دنیای اقتصاد: کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا در سخنرانی روز سه‌شنبه درخصوص ادامه سیاست‌های پولی اروپا تاکید کرد: « بانک مرکزی در مسیر کاهش نرخ بهره در کوتاه‌مدت مشروط به هرگونه شوک بزرگ، باقی می‌ماند. بدون ایجاد شوک اضافی، زمان تعدیل سیاست پولی محدودکننده در یک دوره کوتاه معقول فرا رسیده است. بانک مرکزی اروپا روز پنج‌شنبه نرخ بهره را برای پنجمین جلسه متوالی در بالاترین سطح ثابت نگه داشت؛ اما نشان داد که کاهش تورم به این معنی است که به زودی سیاست‌های پولی جدید آغاز خواهد شد.»
  • تخصیص ۷۲۱۸ قطعه سکه در دهمین حراج مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ایران: دهمین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران با تخصیص ۴۶۷۵ربع سکه، ۱۰۱۶نیم سکه و ۱۵۲۷تمام سکه به پایان رسید. به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، دهمین حراج سکه طلا در روز دوشنبه ۲۷فروردین‌ماه۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۱۳هزار و ۳۰۲قطعه ربع سکه ثبت سفارش‌شده توسط ۴۵۹۹ شرکت‌کننده، ۴۶۷۵ قطعه با میانگین قیمت ۱۴میلیون و ۱۱۶هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، از مجموع ۵۳۱۶ قطعه نیم‌سکه ثبت سفارش‌شده از سوی ۲۲۰۰شرکت‌کننده، ۱۰۱۶ قطعه با میانگین قیمت ۲۳میلیون و ۶۴۴هزار تومان تخصیص داده شد.
  • چشم‌انداز رشد اقتصادی و تورم

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: صندوق بین‌المللی پول آخرین پیش‌بینی از اقتصاد ایران را به‌روز کرد. بر اساس آمارها، رشد اقتصادی ایران در سال جاری به ۳.۳درصد خواهد رسید. همچنین پیش‌بینی شده است که نرخ تورم در سال جاری به رقم ۳۷.۵درصد برسد. نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بدون تغییر ۳.۲درصد خواهد ماند.
  • رشد فراتر از انتظار اقتصاد چین

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: تازه‌ترین آمارها حاکی از آن است که رشد اقتصادی چین در سه‌ماه اول سال جاری فراتر از انتظار تحلیلگران بوده است. این امر به مقامات پکن که مدت‌هاست با تبعات ناشی از ضعف بازار مسکن و همچنین معضل بدهی‌های فزاینده دولت‌های محلی دست و پنجه نرم می‌کنند، اجازه می‌دهد تا نفس راحتی بکشند.البته براساس گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از داده‌های دیگر که همزمان با آمار رشد تولید ناخالص داخلی چین منتشر شدند، از جمله نرخ سرمایه‌گذاری در بخش املاک و حجم تولید صنعتی، حاکی از ضعف تقاضای داخلی هستند و این شرایط می‌تواند شتاب رشد اقتصادی را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
  • صعود تورم عربستان

    ایسنا: تورم سالانه عربستان سعودی در ماه مارس ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد رسید. شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) عربستان سعودی در ماه مارس ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۱.۶درصد افزایش یافت. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره کل آمار (GAS)، افزایش قیمت مصرف‌‌‌کننده ناشی از افزایش ۸.۸ درصدی سالانه قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌‌‌ها، همراه با افزایش ۰.۹ درصدی قیمت‌‌‌های مواد غذایی و آشامیدنی بوده است. با این حال، قیمت‌‌‌های حمل‌‌‌ونقل ۱.۸ درصد به صورت سالانه کاهش یافت و کالاها و خدمات شخصی با ۱.۱ درصد کاهش سالانه مواجه شدند. اجاره مسکن ۱۰.۵درصد در سال گذشته افزایش یافت که عمدتا به دلیل افزایش ۹.۷درصدی اجاره‌بهاست و به‌‌‌طور قابل توجهی بر نرخ تورم سالانه تاثیر می‌‌‌گذارد. قیمت مواد غذایی و آشامیدنی ۰.۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت که منجر به افزایش ۶.۸ درصدی قیمت سبزیجات شد.
  • مسیریابی دلار با خروج احساسات

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: کاهش التهابات منطقه یک روز کاهشی دیگر را برای بازار تهران رقم زد. پس از اتمام پاسخگویی ایران به تحرکات چند هفته اخیر رژیم صهیونیستی ریسک‌های سیاسی بازار کاهش یافت و نرخ دلار و سکه افت کرد. در حالی که قیمت دلار در بازار روز‌های نخست هفته در معاملات نقدی و فردایی تا کانال‌های ۷۱ و ۷۲ هزار تومانی پیشروی کرده بود، روز گذشته این ارز در کانال ۶۵ هزار تومانی به فروش رسید.
  • سایه‌روشن ویکند دوروزه بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: دوروزه شدن تعطیلی‌های آخر هفته در مجلس در حال بررسی است و طی روزهای گذشته کمیسیون اجتماعی، تعطیل شدن پنج‌شنبه‌ها را تصویب کرده است. حال باید دید که صحن علنی مجلس نیز به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها رای می‌دهد و پس از آن نظر شورای نگهبان چه خواهد بود. یکی از مسائل مهم در این رابطه، وضعیت اجرای تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در صورت قانونی شدن برای بانک‌ها است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر