شماره روزنامه ۵۹۹۳
|

  • نرخ تورم نزدیک هدف

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین‌ماه امسال را ۳۰.۹درصد و تورم ماهانه را برابر با ۲.۶درصد اعلام کرده است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد برای رسیدن تورم نقطه به نقطه به سطح زیر ۳۰درصد، تورم ماهانه باید کمتر از ۲.۱درصد باشد. رسیدن تورم به کانال ۲۰درصدی هدف تورمی سال جاری اعلام شده است. البته نکته قابل توجه این است که این هدف باید تا پایان سال جاری تداوم یابد و تعداد زیادی از چالش‌های اقتصادی و غیراقتصادی، ممکن است تحقق هدف را دچار مشکل کند.
  • تاریخ‌گذاری سیاست‌های انبساطی

    کاهش فشار‌های تورمی در مناطق مختلف جهان، اظهارات متعدد سیاستگذاران بانک مرکزی و سایر اقتصاددانان را به همراه داشت. به گفته آنها اکنون زمان شرط‌بندی بر سر میزان و مرتبه سیاست‌های انبساطی در ادامه سال جاری خواهد بود. ادعاهای این افراد، استراتژی‌های پیش‌بینی شده به همراه تبعات تنش‌های ژئوپلیتیک اخیر، روند بازارهای جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
  • رشد مصنوعی اقتصاد آمریکا؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد‌ بین‌الملل: گزارش تولید ناخالص داخلی آمریکا این هفته منتشر می‌شود و انتظار می‌رود که برای هفتمین فصل متوالی نرخ رشد سالانه حداقل ۲درصد باشد. این اتفاق با دیدگاه غالب اقتصاددانان که معتقدند چرخه افزایشی نرخ بهره می‌تواند منجر به وقوع رکود اقتصادی ‌شود، در تضاد است. در ابتدا اقتصاددانان این رخداد را «فرود نرم» اقتصاد آمریکا توصیف می‌کردند، اما اکنون آنها تردید دارند که آیا اصلا فرودی (رکود اقتصادی) در کار خواهد بود یا خیر؟ به اعتقاد روچیر شارما، ستون‌‌نویس نشریه فایننشال تایمز، دلیل استحکام اقتصاد آمریکا محرک‌های دولتی است که کماکان رشد اقتصادی این کشور را تغذیه می‌کند. اما او هشدار می‌دهد که تضمینی نیست که با کاهش اجتناب‌ناپذیر این محرک‌ها، تاب‌آوری اقتصاد آمریکا تداوم داشته باشد.
  • سقف تراکنش غیرحضوری دوبرابر شد

    بانک مرکزی: آستانه مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر موسسه اعتباری با افزایش دو برابری تا ۲میلیارد ریال به‌صورت روزانه و ۱۰میلیارد ریال به صورت ماهانه مجاز شد. بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۰۳.۲۲۸۴۸ مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۴ موارد زیر را ابلاغ کرد:
  • ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

    تسنیم: رایزن تجاری سفارت ایران در روسیه روز دوشنبه در گفت‌وگو با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که احتمالا ظرف چندماه آینده ایران به شبکه کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه متصل خواهد شد.
  • افت دمای بازار سکه

    دنیای اقتصاد: بازار سکه و طلای تهران در روز گذشته شاهد یک روند کاهشی جدید بود. سکه طلای طرح جدید در بازار روز سه‌شنبه به کانال ۴۲ میلیون تومانی بازگشت. قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار نیز بیش از ۱۰۰ هزار تومان افت کرد. این در حالی است که دلار به آرامی در حال تست مقاومت کریدور جدید خود بوده و در بازار دیروز به در خروجی کانال ۶۴ نزدیک شد.
  • تعویض کالاهای کهنه با نو در چین

    اکوايران: دولت چین مشوق‌هایی برای تعویض لوازم‌خانگی و خودروی خانوارها و ماشین‌آلات صنایع در نظر گرفته است که فواید آن مورد سوال است.
  • سقوط آزاد «ین »ادامه دارد

    ایسنا: ین ژاپن به پایین‌ترین میزان خود از سال ۱۹۹۰ سقوط کرد. ین به ضعیف‌ترین سطح خود در برابر دلار از ماه ژوئن ۱۹۹۰ کاهش یافت و بازارها نسبت به هرگونه مداخله مقامات ژاپنی برای تقویت ین هشدار دادند.
  • آزادی بخش بزرگی از دارایی‌های روسیه در سوئیس

    بازار: در پی لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برخی مقام‌های روس، سوئیس در بیانیه‌ای از آزادسازی ۲۹۰ میلیون دلار از دارایی‌های روسیه در بانک‌های خود خبر داد.
  • ذخایر نقدی روسیه در قله یک سال گذشته

    ایبنا: ذخایر طلا و ارز خارجی فدراسیون روسیه با ۰.۴ درصد افزایش به ۶۰۰.۷ میلیارد دلار رسید و بالاترین سطح خود را در یک سال گذشته ثبت کرد. 
  • ردپای آرامش در بازار‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: بازار ارز و طلای تهران در روز دوشنبه نوسانات چشم‌گیری را تجربه نکرد. پس از گذشت چند هفته نوسانی، روز گذشته نرخ قطعات مختلف سکه طلا تغییری نداشت و شاخص‌های ارزی نیز عمدتا با روند‌های اصلاحی در بازه ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان نوسان کردند. به عقیده تحلیلگران با توجه به عدم وجود ریسک سیاسی جدید، احتمال شروع دوره آرامش بازارها وجود دارد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که نرخ دلار آزاد برای کاهش قیمت‌های بیشتر با حمایت معامله‌گران روبه‌رو شده است.
  • معجزه کره در خط‌پایان؟

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: کره‌جنوبی موفق شده است برای مدتی طولانی نرخ‌های بالای رشد اقتصادی را تجربه کند و به زمره کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته بپیوندد. اما حالا به نظر می‌رسد مدل توسعه سرمایه‌داری تحت هدایت دولت به یکی از مشکلات این کشور تبدیل شده است. نرخ باروری پایین و از دست دادن بازارهای جهانی از دیگر مواردی هستند که اقتصاد کره‌جنوبی را تهدید می‌کنند. با این حال برخی کارشناسان بر این باورند با برخی اصلاحات می‌توان امیدوار بود که معجزه کره در ایستگاه پایانی قرار نگیرد.
  • رهایی بازار از آشوب؟

    دنیای اقتصاد: اونس طلای جهانی نخستین روز از هفته معاملاتی جدید را در محدوده قرمز آغاز کرد و بیش از یک درصد نسبت به روز جمعه کاهش یافت. در مقابل روند قیمتی رمزارزهای برتر بر خلاف تصورات برخی از کارشناسان حوزه مالی پس از هاوینگ شیب مثبت به خود گرفتند. شواهد گویای آن است که نگرانی‌ها از درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران و تقاضا برای شمش به عنوان پناهگاه امن را کاهش داده است.
  • لزوم پذیرش بازار آزاد ارز

    ایلنا: یک استاد دانشگاه مسیر طی شده توسط بانک مرکزی را نادرست دانست و گفت: با توجه به موفق نبودن تجربیات گذشته در قیمت‌‌‌گذاری دستوری، در نهایت نظام سه نرخی ارز به نفع بازار آزاد می‌‌‌شکند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر