شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

  • ردپای آرامش در بازار‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: بازار ارز و طلای تهران در روز دوشنبه نوسانات چشم‌گیری را تجربه نکرد. پس از گذشت چند هفته نوسانی، روز گذشته نرخ قطعات مختلف سکه طلا تغییری نداشت و شاخص‌های ارزی نیز عمدتا با روند‌های اصلاحی در بازه ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان نوسان کردند. به عقیده تحلیلگران با توجه به عدم وجود ریسک سیاسی جدید، احتمال شروع دوره آرامش بازارها وجود دارد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که نرخ دلار آزاد برای کاهش قیمت‌های بیشتر با حمایت معامله‌گران روبه‌رو شده است.
  • معجزه کره در خط‌پایان؟

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: کره‌جنوبی موفق شده است برای مدتی طولانی نرخ‌های بالای رشد اقتصادی را تجربه کند و به زمره کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته بپیوندد. اما حالا به نظر می‌رسد مدل توسعه سرمایه‌داری تحت هدایت دولت به یکی از مشکلات این کشور تبدیل شده است. نرخ باروری پایین و از دست دادن بازارهای جهانی از دیگر مواردی هستند که اقتصاد کره‌جنوبی را تهدید می‌کنند. با این حال برخی کارشناسان بر این باورند با برخی اصلاحات می‌توان امیدوار بود که معجزه کره در ایستگاه پایانی قرار نگیرد.
  • رهایی بازار از آشوب؟

    دنیای اقتصاد: اونس طلای جهانی نخستین روز از هفته معاملاتی جدید را در محدوده قرمز آغاز کرد و بیش از یک درصد نسبت به روز جمعه کاهش یافت. در مقابل روند قیمتی رمزارزهای برتر بر خلاف تصورات برخی از کارشناسان حوزه مالی پس از هاوینگ شیب مثبت به خود گرفتند. شواهد گویای آن است که نگرانی‌ها از درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران و تقاضا برای شمش به عنوان پناهگاه امن را کاهش داده است.
  • لزوم پذیرش بازار آزاد ارز

    ایلنا: یک استاد دانشگاه مسیر طی شده توسط بانک مرکزی را نادرست دانست و گفت: با توجه به موفق نبودن تجربیات گذشته در قیمت‌‌‌گذاری دستوری، در نهایت نظام سه نرخی ارز به نفع بازار آزاد می‌‌‌شکند.
  • هشدار صندوق بین‌المللی‌‌‌ پول نسبت به مصادره دارایی‌‌‌های روسیه

    تسنیم: مدیر بخش اروپایی صندوق بین‌المللی پول طی اظهاراتی هشدار داد که هرگونه اقدام در جهت مصادره دارایی‌‌‌های بلوکه شده روسیه باید با پشتوانه قانون انجام شود تا از خطر تضعیف سیستم مالی جهانی جلوگیری شود. به گزارش راشاتودی،اتحادیه اروپا و سایر کشورهای گروه ۷ حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌‌‌های بانک مرکزی روسیه را از زمان شروع جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ بلوکه یا مسدود کرده‌‌‌اند. از این مبلغ، ۱۹۶.۶ میلیارد یورو (۲۱۱ میلیارد دلار) در اختیار اتاق تهاتر یوروکلیر مستقر در بلژیک است. از سال گذشته میلادی، این وجوه نزدیک به ۴.۴ میلیارد یورو سود به همراه داشته است. کامر روز جمعه در یک نشست مطبوعاتی با تکرار اظهارات قبلی صندوق بین‌المللی پول در مورد این موضوع گفت: در رابطه با مصادره دارایی‌‌‌های روسیه... نظر ما این است که حوزه‌های قضایی و دادگاه‌های مربوطه باید تصمیم‌گیری کنند. او افزود: از طرف ما آنچه مهم است این است که هر اقدامی انجام شود، پیامدهای عملکرد سیستم پولی بین‌المللی در نظر گرفته شود.
  • آرژانتین؛ رتبه اول تورم در جهان

    بازار: براساس آمارهای بانک مرکزی آرژانتین، این کشور در پایان مارس ۲۰۲۴ با تورم ۲۸۸ درصدی در رتبه اول جهان قرار گرفت. پس از آرژانتین، سوریه با حدود ۱۴۰ درصد، لبنان ۱۲۳ درصد، ترکیه و ونزوئلا حدود ۶۸ درصد، سودان ۶۳، زیمبابوه ۵۵، کنگو ۴۷، سیرالئون ۴۲ و فلسطین نیز با ۳۷ درصد در رتبه‌های دوم تا دهم بوده است. مصر و نیجریه با ۳۳ و ایران با ۳۲ درصد در رتبه‌های یازدهم تا سیزدهم جای گرفته‌‌‌اند. قابل ذکر است از دسامبر ۲۰۲۳ خاویر میلی، رئیس‌‌‌جمهور منتخب این کشور اصلاحات گسترده‌‌‌ای برای جراحی اقتصاد این کشور آغاز کرده که این اقدامات مدافعان و مخالفان جدی دارد. گرچه هنوز آثار اقدامات اصلاحی وی خود را در تورم سالانه منعکس نکرده، اما کارشناسان اقتصادی می‌گویند با کاهش تورم ماهانه این کشور از ۲۵ درصد در دسامبر ۲۰۲۳ به ۱۱ درصد در مارس ۲۰۲۴ کم‌‌‌کم نشانه‌هایی از موفقیت نسبی خاویر میلی آشکار و آثار تورم‌‌‌های قبلی در تورم سالانه تخلیه خواهد شد.
  • چشم‌‌‌انداز روشن رشد اقتصادی کره

    ایسنا: صادرات کره‌جنوبی در ماه آوریل، با شروعی سریع در سه ماهه دوم، چشم‌‌‌انداز رشد اقتصادی را روشن کرد. بر اساس داده‌های روز گذشته دوشنبه (۲۲ آوریل) اداره گمرک کره‌جنوبی، ارزش محموله‌ها در ۲۰ روز اول آوریل نسبت به سال قبل ۱۱.۱ درصد افزایش یافته است. واردات ۶.۱ درصد افزایش یافت که منجر به کسری تجاری ۲.۶ میلیارد دلاری شد. کره‌جنوبی داده‌های تجاری را زودتر از بسیاری از کشورها منتشر می‌‌‌کند و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات با فناوری پیشرفته در جهان است که عملکرد آن را به شاخصی پیشرو برای روندهای گسترده‌‌‌تر تجارت جهانی تبدیل می‌‌‌کند. محصولات فناوری سهم بزرگی از قدرت صنعتی کره‌جنوبی را تشکیل می‌دهند و احتمالا در زمان مصرف کمتر، به تقویت اقتصاد کمک کرده‌‌‌اند. بانک مرکزی کره قرار است آمار رشد اقتصادی سه ماهه اول را در روز پنج‌شنبه منتشر کند و اقتصاددانان تخمین می‌‌‌زنند که رشد تولید ناخالص داخلی به ۲.۵ درصد در سال نسبت به سال قبل افزایش یافته است. بر اساس گزارش بلومبرگ، داده‌های اداره گمرک نشان داد که صادرات به چین در ۲۰ روز اول آوریل ۹ درصد افزایش یافته است که در مقایسه با مدت مشابه ماه مارس بهبود یافته است. ایالات‌‌‌متحده در این ماه ۲۲.۸ درصد بیشتر از محصولات کره جنوبی را در مقایسه با سال قبل خریداری کرد.
  • کدام کشور بیشترین هزینه نظامی را ثبت کرد؟

    فارس: هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ بیشترین افزایش را در یک دهه گذشته داشته و به رقم بی‌‌‌سابقه ۲.۴ تریلیون دلار رسیده است. موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) در گزارشی اعلام کرد: «مجموع هزینه‌های دفاعی جهان در سال ۲۰۲۳ به ۲۴۴۳ میلیارد دلار رسید و این هزینه‌ها به بالاترین سطح ثبت شده توسط موسسه سیبری رسیده است.»
  • بانک‌مرکزی تل‌آویو: تورم اسرائیل ناشی از بلاتکلیفی نتانیاهو در جنگ غزه است

    فارس: طبق اعلام بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، بلاتکلیفی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نسبت به جنگ در غزه مانع کاهش نرخ بهره برای کم شدن تورم است. صورت‌جلسه مذاکرات کمیته سیاست پولی در بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نشان داد که هر پنج عضو آن در ۸آوریل (۲۰ فروردین) به حفظ نرخ بهره در ۴.۵درصد رای دادند و آنها این را به وضعیت بلاتکلیفی نسبت دادند که ناشی از جنگ این رژیم علیه غزه است که بیش از شش ماه است که ادامه دارد. در این صورت‌جلسه آمده است: «با توجه به تحولات اخیر که حاکی از افزایش چشمگیر دامنه عدم اطمینان ژئوپلیتیک است، کمیته سیاست پولی تصمیم گرفت نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.»
  • شناسایی ۱۴۰مؤدی دارای رفتار مشکوک به شرکت صوری

    سازمان امور مالیاتی: معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با روش‌های داده‌کاوی ۱۴۰شرکت دارای رفتار مشکوک به شرکت‌های صوری با ۱۰۰هزار میلیارد تومان فاکتور صادرشده، شناسایی شدند. ﻣﺤﻤﺪ ﻗﺎﻧﻊ‌ﭘﺴﻨﺪ ﻓﻮﻣﻨﯽ در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه مالیاتی ایران در رابطه با شناسایی ۱۴۰مؤدی دارای رفتار مشکوک به شرکت صوری براساس داده‌کاوی صورت‌گرفته، اظهار کرد: در این بررسی بر اساس تفاوت رفتاری شرکت‌های صوری با شرکت‌های واقعی از جمله ارسال چندین‌باره صورت حساب‌های معاملات در برابر شرکت‌های واقعی که عموما ۴بار در سال اقدام به ارسال صورت معاملات می‌کنند یا اینکه این شرکت‌ها ابتدا صورت‌حساب‌های خود را با مبالغ بسیار ناچیز ارسال و سپس به مرور اقدام به اصلاح صورت‌حساب‌های ارسالی می‌کنند و همچنین تنوع غیرعادی کالاهایی که این شرکت‌ها در صورت معاملات فروش خود اعلام می‌کنند و سایر رفتارهای خارج از استاندارد، شناسایی شده‌اند.
  • همسویی تورم تولید و مصرف

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهد روند تورم به‌طور کلی در سال۱۴۰۲ نزولی بوده است. تورم نقطه به نقطه تولیدکننده اسفندماه به تازگی اعلام شده و برابر با ۲۴.۵درصد بوده است. مطابق بررسی‌ها، رشد نقدینگی، تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده در بلندمدت با یکدیگر همسو شده‌اند.
  • کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟

    دنیای اقتصاد: شاخص ارزی در بازار روز گذشته به افت قیمت ادامه داد. تخلیه هیجانات موجود در بازار در روزهای اخیر سبب شده است قیمت پول‌های خارجی و قطعات مختلف فلز طلا کاهش یابد. بازیگران بازار ارز در روزهای اخیر شاهد افزایش میزان فروشندگان و کمبود تقاضا بوده‌اند. تحلیلگران بر این باورند که دلار در جست‌وجوی کریدور آرامش جدید است. برخی از این افراد روند نرخ این ارز را با روند بازه زمانی مشابه در سال گذشته مقایسه می‌کنند و معتقدند که پس از اتمام روند کاهشی و رنج‌سازی نرخ ارز، یک دوره ثبات نسبتا طولانی در بازار شروع خواهد شد. البته این افراد سناریوی مذکور را در شرایط عدم انتشار سیگنال‌های منفی جدید محتمل می‌دانند. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد در بازار عصر روز گذشته با حدود ۹۰۰تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین به کانال ۶۴هزار تومانی عقبگرد کرد و در رقم ۶۴هزار و ۵۰۰تومان معامله شد. همچنین سکه طلا طرح جدید نیز در بازار دیروز حدود ۱۸۰هزار تومان افت نرخ را تجربه کرد.
  • رمزدارایی در پساهاوینگ

    دنیای اقتصاد: بامداد روز گذشته هاوینگ بیت‌کوین با استخراج ۴۸۰هزارمین بلوک این شبکه انجام شد. این رویداد که هر چهارسال یک‌بار صورت می‌گیرد، تاثیر زیادی بر روند قیمتی بیت‌کوین دارد. اما هاوینگ امسال، با راه‌اندازی یک پروتکل همراه بود که تحولی عظیم در شبکه ایجاد خواهد کرد. «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش به تاثیرات هاوینگ چهارم بیت‌کوین پرداخته است که می‌توان مهم‌ترین عوامل را افزایش کاربرد بیت‌کوین، ادامه روند صعودی بازار، کاهش نوسانات و همچنین کاهش رشدهای انفجاری در بازار معرفی کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر