شماره روزنامه ۵۹۸۶
|

  • مسیریابی دلار با خروج احساسات

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: کاهش التهابات منطقه یک روز کاهشی دیگر را برای بازار تهران رقم زد. پس از اتمام پاسخگویی ایران به تحرکات چند هفته اخیر رژیم صهیونیستی ریسک‌های سیاسی بازار کاهش یافت و نرخ دلار و سکه افت کرد. در حالی که قیمت دلار در بازار روز‌های نخست هفته در معاملات نقدی و فردایی تا کانال‌های ۷۱ و ۷۲ هزار تومانی پیشروی کرده بود، روز گذشته این ارز در کانال ۶۵ هزار تومانی به فروش رسید.
  • سایه‌روشن ویکند دوروزه بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: دوروزه شدن تعطیلی‌های آخر هفته در مجلس در حال بررسی است و طی روزهای گذشته کمیسیون اجتماعی، تعطیل شدن پنج‌شنبه‌ها را تصویب کرده است. حال باید دید که صحن علنی مجلس نیز به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها رای می‌دهد و پس از آن نظر شورای نگهبان چه خواهد بود. یکی از مسائل مهم در این رابطه، وضعیت اجرای تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در صورت قانونی شدن برای بانک‌ها است.
  • تیک‌تاک بیت‌کوین پایین می‌آید؟

    دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به رویداد هاوینگ کارشناسان حوزه کریپتو برآوردهای متعددی را ارائه کردند که از سیر نزولی قیمت بیت‌کوین پس از این واقعه حکایت دارد. در مقابل آنها تاکید کردند که طلای جهانی به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و تا پایان سال جاری رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه خواهد کرد.
  • سیاست ارز ترجیحی دولبه است

    معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: همزمان با اینکه بانک مرکزی ارز را با نرخ‌های ۲۸۵۰۰تومان و ۴۰هزار تومان برای واردات کالاهای اساسی تخصیص می‌دهد، از سوی دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت باید نظارت بر توزیع را به درستی اعمال کند. سید کمال سیدعلی درباره انتقادات اخیر برخی افراد و مخالفت با تامین ارز مورد نیاز کشور توسط بانک مرکزی با نرخ تعیین‌شده، اظهار کرد: سیاست تامین ارز مورد نیاز کشور با نرخی پایین‌تر از بازار غیررسمی تقریبا در تمام دولت‌ها، از جمله زمان ریاست آقای همتی بر بانک مرکزی نیز اجرا شده است.
  • ارز بازرگانی درخواستی را تامین می‌کنیم

    بازار: رئیس هیات‌مدیره صرافی ملی ایران گفت: هر میزان ارز مورد نیاز بازرگانی که از طریق بانک‌های عامل و بانک ملی درخواست شود از سوی صرافی ملی، برای بازرگان‌ها تامین می‌شود. محسن صهبا در برنامه تلویزیونی گفت: امیدواریم که تعیین‌کننده نرخ بازار ارز در حوزه بازرگانی، سیاست‌های بانک مرکزی باشد و همان‌گونه که بانک مرکزی تا امروز پوشش بسیار مناسبی به این حوزه داده است، این سیاست کماکان ادامه داشته باشد. صهبا افزود: صرافی ملی ایران در حوزه ارز بازرگانی، نرخ دلار با مبلغ ۴۰هزار و ۹۰۰تومان را در اختیار بازرگانان (در حوزه کالاهای بازرگانی و تولیدی) قرار می‌دهد. او در پایان افزود: صرافی ملی، روزانه حدود ۳۰ تا ۳۵میلیون دلار ارز در اختیار بازرگانان قرار می‌دهد و آنچه از طریق بانک‌های عامل به‌ویژه بانک ملی ثبت سفارش شود حتما ارز مورد نیاز آن چه از طریق بانک مرکزی و چه از طریق خرید از بازار نیمایی یا صادرکنندگان تامین می‌شود.
  • اقتصاد برنامه‌ای و بی‌ثباتی بازار‌های مالی

    وحید دالوند/ کارشناس بانکی
    یکی از متلاطم‌ترین و بی‌ثبات‌ترین بازار‌ها که نقش مستقیم بر معیشت جامعه و نوسان قیمت‌ها داشته است، بازار ارز کشور است که از دهه۹۰ خورشیدی تبدیل به یکی از پرتلاطم‌ترین و متغیر‌ترین بازارها در صنعت مالی کشور شده است. بازار ارزی کشور و مساله مهم نرخ‌گذاری ارز، سال‌های طولانی است که به شکل تصمیم‌گیری متمرکز و از بالا به پایین صورت می‌پذیرد. این نوع سیاستگذاری دستوری و نحوه تصمیم‌گیری، پیامد‌ها و نتایج متغیر و عجیبی در سطح جامعه داشته است. این تصمیمات به غیر از تمام مسائل و مشکلاتی که کشور با آن مواجه است، تاثیرات مهمی روی قیمت ارز داشته است؛ به‌ویژه تحریم که متغیر بسیار اثرگذار در بازار ارزی کشور است و باعث تشدید شرایط بازار ارزی شده است که البته باید به این نکته توجه داشت که تحریم‌ها روی درآمد‌های ارزی و به تبع آن برعرضه و حجم ارز تاثیرگذار است.
  • تامین ارز توسط بانک مرکزی ضروری است؟

    مهر: تامین ارز توسط بانک مرکزی برای حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگانی که دچار صدمه شده‌اند و به‌ویژه طبقات متوسط به پایین جامعه، ضروری است. مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه در رابطه با مخالفت برخی اقتصاددانان با فروش ارز با نرخی پایین‌تر از بازار آزاد در مرکز مبادله و سامانه نیما، اظهار کرد: بنده با دخالت سیاستگذار در بازار و پرداخت رانت برای اینکه کالا ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده برسد، نه تنها مخالف نیستم، بلکه این سیاست را اجتناب‌ناپذیر می‌دانم و با آن موافقم. این اقدام برای حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگانی که دچار صدمه شده‌اند و به‌ویژه طبقات متوسط به پایین جامعه ضروری است.
  • پیشنهاد دیوان محاسبات در مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی لحاظ شد

    دیوان محاسبات کشور: پیشنهاد دیوان محاسبات مبنی بر اصلاح بند۴ از قسمت «د» بخش اول مجموعه مقررات ارزی پیرامون انتقال وجه حواله ارزی به حساب نماینده معرفی‌شده از سوی ذی‌نفع (فروشنده)، از سوی بانک مرکزی پذیرفته و ابلاغ شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، این نهاد نظارتی در اصلاح بند مذکور پیشنهاد داده بود که در تبصره۳ پیش‌نویس، عبارت «تعیین نحوه تشخیص اصالت تاییدیه‌ها و مسوولیت اصالت تاییدیه‌های تاییدشده، بر عهده موسسه اعتباری است» جایگزین شود که این موضوع اجرایی شد.
  • تامین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزارهای نوین

    مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: بخشنامه قرارداد‌های «فکتورینگ» برای تامین مالی مطالبات پیمانکاران بخش خصوصی و دولتی با ۵۰ همت اعتبار به شبکه بانکی ابلاغ شده است، همچنین استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی در قالب تامین مالی زنجیره‌ای همچون اوراق گام، کارت اعتباری متصل به اوراق گام، گواهی‌های سپرده عام و خاص و انتشار انواع صکوک از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی برای تامین مالی بخش تولید در سال جاری است.
  • جدال بانکی آمریکا و چین

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: جنت یلن طی هفته گذشته و در خلال سفر خود به چین، برای برخی از بانک‌های چینی خط و نشان کشید. یلن که به‌خاطر رویکردهای تنش‌زدای خود شناخته می‌شود و از طرفداران روابط محکم‌تر میان چین و آمریکا است، در سفر اخیر خود لب به تهدید گشود و گفت که آن دسته از بانک‌های چینی که به «تهیه کالاهای نظامی یا دو منظوره به پایگاه دفاعی-صنعتی روسیه کمک می‌کنند، خود را در معرض خطر تحریم‌های ما قرار می‌دهند.» با وجود تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه روسیه، عدم همراهی سایر کشورها اثرگذاری این تحریم‌ها را کاهش داده و آمریکایی‌ها در تلاشند این معضل را حل کنند.
  • دلار در جست‌وجوی ایستگاه ثبات

    دنیای اقتصاد: در ۴۸ ساعت گذشته همزمان با افزایش سطح ریسک‌ها در منطقه و صورت گرفتن عملیات تنبیهی سپاه پاسداران علیه اسرائیل، جو افزایشی شدیدی در بازار ارز به وجود آمد. بررسی‌ها نشان می‌دهد دلالان فردایی تلاش کردند تا با حداکثر سوءاستفاده از شرایط اقدام به رشد نرخ ارز کنند. اما پس از آغاز رسمی بازار در صبح روز یکشنبه این جنگ روانی در بازار با شکست مواجه شد و نرخ دلار آزاد حدود ۳ هزار تومان نسبت به قیمت بازگشایی بازار افت کرد.
  • تامین ارز صنایع، دارو و کالاهای اساسی از مرز ۱.۹میلیارد دلار گذشت

    بانک مرکزی: از ابتدای سال۱۴۰۳ تا پایان روز شنبه ۲۵فروردین۱۴۰۳ بیش از یک‌میلیارد و ۴۵۰میلیون دلار ارز صنایع، ۳۶۷میلیون دلار ارز کالاهای اساسی و کشاورزی و ۵۹میلیون دلار ارز دارو و تجهیزات پزشکی تامین شد. علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه ارائه گزارش‌های روزانه تامین ارز و معاملات طلای این مرکز با اعلام اینکه هفدهمین جلسه حراج حضوری شمش طلا ی مرکز مبادله ارزو طلای ایران روز یکشنبه به روال سابق برگزار شد، گفت: در این حراج از ۲۹۰قطعه شمش عرضه‌شده توسط صادرکنندگان، ۱۲۴کیلوگرم شمش طلا در قطعه‌های یک کیلوگرمی و با عیار ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفت.
  • امید غیراقتصادی بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: تشدید ریسک‌ها در خاورمیانه بار دیگر تیر خود را در بازارهای جهانی رها کرد و به ریزش قیمتی دارایی‌های کریپتو منجر شد. بر این اساس رهبر رمزارزها شنبه ۱۳ آوریل را با سقوط به کانال ۶۱هزار دلاری آغاز کرد و به نوسان در این کانال پرداخت. در این میان خوش‌بینی سرمایه‌گذارانی که با امید به رویداد هاوینگ وارد بازار کریپتو شدند، از سقوط قیمتی بیشتر این دارایی جلوگیری کرد و موجب رشد آن تا کانال ۶۴هزار دلاری شدند.
  • بدهی آمریکا به ۳۵ تریلیون دلار رسید

    فارس: یک نشریه آمریکایی گزارش داد، بزرگ‌ترین دشمن آمریکا نه چین و روسیه بلکه بدهی‌های سنگین آن است که در سایه قدرت گرفتن ائتلاف‌های اقتصادی نوظهور می‌تواند به فروپاشی کل سیستم مالی آمریکا منجر شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر